Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La supervivència del càncer de mama frega el 90% 5 anys després del diagnòstic. És un dels tumors amb més prevalença entre les dones. Només l'any passat se'n van diagnosticar 5.337. Avui, en el Dia Mundial, les pacients ens parlen del viatge emocional, a banda de físic, que suposa la malaltia. 

Acte aquest matí de la candidatura Nova Esquerra Nacional que ha comptat amb el suport de l'expresident de la Generalitat, Pere Aragonès i també alguns exconsellers com Anna Simó, Manel Balcells. És la candidatura a la qual dona suport Marta Rovira, actual secretària general del partit.

Des d'aquest dissabte Torre Baró té una parada d'autobús amb el nom de Manolo Vital. Veïns, l'alcalde de Barcelona i part de l'equip de la pel·lícula El 47 han participat en l'homenatge al conductor d'autobús que va lluitar per dignificar el barri i va aconseguir fer-hi arribar l'autobús.

Estopa tanca la gira del 25è aniversari al Palau Sant Jordi. Quan es compleixen 25 anys exactes de la publicació del primer àlbum, els germans Muñoz comparteixen amb 17.000 persones els èxits de tots aquests anys i també temes del darrer disc, "Estopía".

L'Athletic-Espanyol juguen a San Mamés. També partit Girona-Reial Societat. Diumenge el Barça defensa el liderat contra el Sevilla

Les entitats en defensa de l'habitatge insten Sánchez a regular el lloguer social o a cedir les competències a les comunitats autònomes, després que el Constitucional hagi anul·lat l'obligació dels propietaris d'oferir lloguer social.

Només una de cada 10 dones amb menopausa està en tractament hormonal. Són dades de l'hospital de Sant Pau. Els professionals volen acabar amb la desinformació que fa que moltes dones no sàpiguen que existeixen tractaments.

14.000 persones del Baix Penedès convivien amb la brossa als carrers. Els treballadors de l'empresa de recollida porten 8 dies de vaga i, els veïns, es queixen de l'incompliment dels serveis mínims.

L'aturada de seleccions li ha servit al Barça per recuperar lesionats Gavi, Olmo i Fermín estan a punt de rebre l'alta mèdica, tot i que el sevillà és qui més números té d'entrar a la convocatòria.

Alfred Garcia, després de 12 anys de carrera musical, s’endinsa en la rumba catalana amb un doble homenatge. D'una banda, publica la cançó "Rumba Catalana", una fusió d’elements electrònics amb el ritme tradicional del "ventilador", i, d'altra banda, protagonitza un documental amb el mateix nom. Al llarg del documental, Garcia conversa amb artistes com Lolita i Albert Pla, explorant el seu vincle personal amb el gènere, que li ha estat proper tota la vida. Aquesta nova proposta forma part del seu pròxim projecte discogràfic, innovant sense oblidar les arrels.

L’Ajuntament de Barcelona farà 15 habitatges públics i un casal per a la gent gran en la reforma de les casetes d'Encarnació a la Vila de Gràcia. 

Veïns de quatre municipis del Baix Penedès afectats per les escombraries per la vaga dels treballadors de l’empresa de recollida de residus. 

Només un 10% de les dones amb menopausa està en tractament hormonal, segons els professionals de l'hospital de Sant Pau. 

El Barça rep diumenge el Sevilla en un partit en què Hansi Flick recupera efectius amb Gavi, Fermín o Dani Olmo pendents de rebre l'alta mèdica.

El portaveu d'Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, alerta que no es garanteixen els drets humans als migrants dels centres de deportació d'Albània: "El procés hauria de ser absolutament transparent. Per què ho externalitzen a Albània?", ha preguntat. "Estem alarmats", ha assegurat en una entrevista al Cafè d'idees amb Lorena Amo, preocupat perquè la proposta italiana estigui ara "compartida per la meitat dels països de la UE". I critica que s'hagi plantejat que Síria passi a ser país segur pel retorn de migrants: "No és tolerable". D'altra banda, considera "política ficció" esperar que la guerra a Gaza s'acabarà després de la mort del líder de Hamàs: "Demanem un alto el foc. Cal garantir la rendició de comptes pels abusos que s'han comès".

El fiscal general de l'estat ha rebut el suport de la junta de fiscals després que el Tribunal Suprem li hagi obert una causa per una suposada filtració d'un correu electrònic enviat per l'advocat de la parella de Isabel Diaz Ayuso imputat per frau fiscal.

El fiscal general ha demanat al Tribunal Constitucional que no admeti la qüestió d'inconstitucionalitat que ha presentat el Suprem per la llei d'amnistia. D'altra banda, parlem de la gestió de la immigració que s'ha debatut al Consell d'Europa coincident amb l'obertura d'un centre de deportats a Albània per part d'Itàlia.

La Fiscalia demana al Constitucional que no admeti la qüestió d'inconstitucionalitat del Suprem contra la llei d'amnistia. En un contundent escrit sol·licita que, en cas d'admetre-la la desestimi perquè utilitza diu, arguments polítics i cap raó jurídica.

La cúpula fiscal dona suport al Fiscal General de l'Estat l'endemà de la seva imputació. García Ortiz insisteix que no dimitirà i que ell no va filtrar res relacionat amb la causa contra la parella de Díaz Ayuso.

A Catalunya, gairebé mig milió de persones tenen més de 80 anys. Per fer front a l'envelliment de la població, l'Associació catalana de recursos asistencials, l'ACRA, reclama més places a les residències i més professionals, en un sector que ja té problemes de personal.

Dani Olmo torna a treballar amb el grup un mes després de lesionar-se. Olmo, Gavi i Fermìn, tots tres encara sense l'alta, podrien entrar a la llista de convocats contra el Sevilla.

  • Més de 8.000 persones vulnerables, obligades a retornar fins a 7.500 euros en ajudes per culpa d'un error administratiu
  • La Taula del Tercer Sector Social demana responsabilitat política al Govern per una situació "més que evitable"

En marxa el servei d'autobusos directes en hores punta entre Reus i Sant Vicenç de Calders, mentre durin les obres al túnel de Roda de Berà. 

Per fer front a l'envelliment, entitats demanen crear 25.000 places noves a les residències públiques i calculen que falten 20.000 professionals.

El Barça es refà de la primera derrota a la champions amb una golejada: 9 gols a 0 davant el Hammarby suec. 

'Rebel' és una òpera que vol atraure el públic adolescent cap a la música clàssica que inclou temes de Rosalia, Shakira i Rigoberta Bandini. 

Janet Sanz descarta entrar al govern municipal de Barcelona que lidera Jaume Collboni: "Volem ser alternativa el 2027. No estan assegurats els nostres vots al pressupost ni a les ordenances fiscals". La portaveu de BComú a l'Ajuntament li demana que esclareixi el seu projecte i la política de pactes: "No és compatible voler pactar amb Junts i amb Barcelona en Comú". "Hem posat al centre polítiques que no volen fer. Els estem forçant", ha dit deixant la porta oberta a l'aprovació dels comptes. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, aposta per capgirar la "deriva elitista de Collboni" amb el debat de pressupostos i d'ordenances fiscals, mentre el batlle "va per lliure" i "fa veure que té majories". Sanz admet "l'error" de la Copa Amèrica, però assegura que amb els comuns hauria tingut un "retorn diferent": "Hem d'anar fins al final amb l'auditoria i l'acord ha de ser que no es pot repetir la Copa Amèrica a Barcelona". Acusa el PSOE de governar a Espanya en matèria d'habitatge "perquè guanyi la dreta": "Està decebent a molta gent". D'altra banda, també defensa el decreixement turístic reivindica que la resposta a la inseguretat "no pot venir de la mà de la policia".

Nova crisi institucional a la judicatura. El Tribunal Suprem creu que s'ha d'imputar al Fiscal General de l'Estat per revelació de secrets. Aquest dimecres també la Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge que elevi la causa del cas Koldo al Suprem perquè pugui ser investigat l'exministre José Luis Ábalos. D'això ha anat la sessió de control al Govern, mentre que al Parlament s'ha parlat de la hisenda catalana. El dia que el Banc d'Espanya ha emès un informe dient que es necessiten un mig milió d'habitatges nous i que gairebé la meitat dels que estan de lloguer hi destinen el 40% del sou. També diu que només el 8% dels habitatges són de grans tenidors o empreses.

L'Ajuntament ha engegat una campanya per conscienciar als més joves sobre els efectes nocius del consum excessiu. Amb el lema ‘Begudes energètiques. Perill de sobrecàrrega’, es preveu fer tallers a centres educatius i esportius i repartir diferents materials informatius.

Els responsables alerten que els consumidors cada cop són més joves, a partir dels 13 anys, i que la majoria no associen el seu consum excessiu a una possible addicció.

Salvador Illa s'enfronta a la primera sessió de control de la legislatura. Amb els pressupostos de rerefons, la recaptació dels impostos centra les reclamacions d'ERC i Junts que li demanen que compleixi amb els compromisos.

Al Congrés, s'esperava un dur enfrontament entre PP i PSOE per la corrupció i no hi ha hagut sorpreses. Els populars exigeixen Sánchez que renunciï a la presidència.

Fer un seguiment del dolor que pateixen les persones ingressades a l'hospital. És el que aconsegueixen 8 hospitals de l'ICS amb aquesta eina que permet monitorar a temps real la intensitat del dolor i controlar com evoluciona.

El Banc dels Aliments busca 16.000 voluntaris pel Gran Recapte. Se celebrarà el 22 i 23 de novembre i s'hi pot participar amb compres fetes al supermercat o amb donacions que serviran per comprar productes de primera necessitat.