Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Salvador Illa s'enfronta a la primera sessió de control de la legislatura. Amb els pressupostos de rerefons, la recaptació dels impostos centra les reclamacions d'ERC i Junts que li demanen que compleixi amb els compromisos.

Al Congrés, s'esperava un dur enfrontament entre PP i PSOE per la corrupció i no hi ha hagut sorpreses. Els populars exigeixen Sánchez que renunciï a la presidència.

Fer un seguiment del dolor que pateixen les persones ingressades a l'hospital. És el que aconsegueixen 8 hospitals de l'ICS amb aquesta eina que permet monitorar a temps real la intensitat del dolor i controlar com evoluciona.

El Banc dels Aliments busca 16.000 voluntaris pel Gran Recapte. Se celebrarà el 22 i 23 de novembre i s'hi pot participar amb compres fetes al supermercat o amb donacions que serviran per comprar productes de primera necessitat.

L'Agència Tributària ha estat protagonista al ple on Esquerra i Junts carreguen contra Illa i li exigeixen que compleixi amb el compromís de recaptar el 100% dels impostos a Catalunya.

L'enfrontament entre PP i PSOE pel cas Koldo centra la sessió de control del Congrés a Sánchez i els populars li exigeixen que renunciï a la presidència.

Sota el lema 'Més aliments que excuses', la campanya 'el Gran Recapte' del Banc dels Aliments busca a 16.000 persones voluntàries. 

El Barça busca la primera victòria a la Lliga de Campiones contra el Hammarby suec, després de la derrota a Manchester.

Paloma Sánchez-Garnica i Beatriz Serrano són la guanyadora i la finalista del Premi Planeta 2024.

Anna Simó demana una reflexió interna a ERC perquè "dissentir no és dolent": "Triar no és trair", ha dit considerant que la militància s'ha de mullar en el Congrés Nacional. "Quan un partit té davallades electorals és quan comença el malestar. Mentre tot va bé, qüestions que podrien no estar funcionant bé queden tapades", ha sostingut l'exconsellera de Benestar i Família, i exconsellera d'Educació. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que Marta Rovira va "assumir responsabilitats polítiques" en el seu discurs de comiat de secretaria general, i sosté que tenia necessitat de respondre Oriol Junqueras: "Ho va fer amb prou elegància i ponderació". Veu "lamentable" idear la campanya dels cartells de l'Alzheimer i critica que s'utilitzi en la campanya interna d'Esquerra: "Tu no pots dir que no en sabies res, estant al capdavant"

D'altra banda, explica que va votar a favor del pacte d'ERC amb el PSC, però creu que el partit no ha d'entrar al Govern de Salvador Illa: "En absolut". Diu que l'expresident Carles Puigdemont no va voler proclamar la declaració d'independència que va llegir Carme Forcadell com a presidenta del Parlament. Recorda el debat a Junts pel Sí entre convocar eleccions o llegir la declaració d'independència. Veu "molt humà i molt lògic" demanar indults si el Suprem no aplica l'amnistia: "Em sembla un mal menor". No creu que la consellera d'Educació s'hagi fet enrere amb la sisena hora. I lamenta que la "polarització" en educació no és bona pel sistema educatiu: "Hi ha hagut massa soroll i massa poc temps".

L'escriptora Paloma Sánchez-Garnica s'ha erigit en guanyadora del Premi Planeta 2024 amb la novel·la Victoria, mentre la periodista Beatriz Serrano ha quedat finalista amb l'obra Fuego en la garganta. En una conversa al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, ens expliquen què trobem en les seves obres i com han viscut l'entrega dels reconeixements de mals dels reis d'Espanya. Victoria aborda els llaços familiars, la supervivència i la recerca de la veritat i la justícia encara que comporti conseqüències terribles, mentre Fuego en la garganta és una novel·la iniciàtica que s'endinsa en la infància i l'adolescència dura d'una noia.

Revertir la responsabilitat de la sobreexposició a les pantalles dels pares cap a les empreses tecnològiques. Aquesta és la recomanació del Col·legi de Metges de Barcelona que aquest dimarts ha presentat un document amb propostes concretes perquè es prenguin mesures.

Govern i Generalitat prenen mesures per abordar la problemàtica de l'accés a l'habitatge i per a controlar l'increment del preu del lloguer.

L’accés a l’habitatge és el desafiament i l’aposta del Govern d’Illa. Per això, augmentarà el parc de lloguer social amb 50.000 pisos. Crearà un Fons públic d’emancipació que permetrà als joves ajornar l’entrada d’un pis i retornar-la al cap de 30 anys. I elaborarà una reserva pública de solars per agilitzar la construcció d’habitatges.

Govern i Generalitat prenen mesures per abordar l'accés a l'habitatge i controlar l'increment del preu del lloguer. L'Executiu d'Illa demana als municipis un llistat dels solars buits on poder construir els 50.000 pisos.

Homenatge a Lluís Companys en el primer aniversari del seu afusellament amb la nul·litat de la sentència reconeguda. Illa l'ha assenyalat com a exemple de compromís amb la pau i símbol de les víctimes del franquisme.

Corresponsabilitat entre pares, administració i empreses tecnològiques. És el que reclama el Col·legi de Metges per controlar la sobreexposició dels menors a les pantalles.

Víctor Font no descarta presentar una moció de censura contra la directiva de Joan Laporta. L'excandidat a la presidència del Barça i líder de 'Sí al Futur', diu que actuaran si l'economia del club empitjora.

Els socialistes posen en valor el diàleg i el respecte institucional que hi ha ara entre Govern i Generalitat. Junts, però, aprofita l’homenatge i l'ofrena a Lluís Companys per carregar contra Illa a qui acusen de no defensar els interessos dels catalans. 

En el primer aniversari de la mort de Companys amb la nul·litat del seu judici reconeguda, Illa l'ha posat com a exemple de compromís amb la pau, davant del context internacional.

Pel president del Parlament, es manté l'anormalitat que va patir l'expresident republicà abans de ser afusellat.

Junts i Esquerra volen que l'Estat es disculpi i faci més per restituir a les víctimes del franquisme. Els republicans posen també el focus en els qui en considera hereus.

La CUP, a més, ha carregat contra la normalitat institucional que Illa promou. I els Comuns demanen al govern de la Generalitat que la primera llei que aprovi sigui la de memòria democràtica.

Paraules i ofrenes a Montjuïc, 84 anys després, sense presència de PP, Vox i Aliança Catalana.

L'IPC a Catalunya baixa fins l'1,7%, set dècimes menys que a l'agost i el nivell més baix des de fa tres anys i mig, gràcies a l’abaratiment dels carburants i els aliments.

Es proclamen les precandidatures per a liderar Esquerra a partir del 30 de novembre, enmig d’un ambient de crispació interna. 

Primera sessió de la comissió d'investigació al Congrés sobre l’anomenada Operació Catalunya amb les compareixences de l’exsecretari de seguretat Francisco Martínez i l'excomissari Eugenio Pino. 

Víctor Font demana als socis compromissaris del Barça que dissabte no aprovin els pressupostos i no descarta una moció de censura contra Joan Laporta. 

Els cartells de l’alzheimer i les campanyes B tornen a primer pla quan es tanquen les precandidatures del congrés d’Esquerra. Marta Rovira assegura que Junqueras estava al cas de tot, acusa el seu entorn d'intoxicar i li demana que plegui. L'informe intern que ha avançat RAC1 culpa l'exdirector de comunicació i ell acusa l'exviceconseller Sergi Sabrià de ser el responsable de muntar l'estructura B. Mentre Ernest Maragall assenyala a Junqueras de gestionar l'acord a l’Ajuntament de Barcelona amb Collboni sense comunicar-li i només per una contrapartida de càrrecs. 

Antoni Cañete proposa un sistema de finançament similar al d'Alemanya: "És bo per a tothom". El president de PIMEC reivindica que la solidaritat no faci perdre posicions a les comunitats: "Tractores als de baix perquè puguin créixer". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica les paraules d'Antonio Garamendi, president de la CEOE, demanant que el nou sistema es voti a tota Espanya: "Tenim la necessitat a Espanya d'una organització amb veu pròpia que pugui defensar la veu de la petita i mitjana empresa". El també president de la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad (PMcM) considera que la immigració és necessària, però demana que estigui "ben regulada": "Hem de començar a escometre qüestions de contractació d'origen". Celebra els bons de lloguer per a joves però alerta que l'habitatge "no és una qüestió d'immediatesa": "No tenim oferta perquè no hem fet els deures quan corresponia". Veu amb bons ulls les baixes parcials o flexibles, i vincula la reducció de jornada i la millora dels salaris a indicadors sobre producció i absentisme. Diu que la vicepresidenta Yolanda Díaz es va adonar que cal tenir en compte la dimensió de les empreses en la reducció de la jornada laboral: "En aquest tema s'ha fet alguna cosa molt populista". I creu que amb cada canvi de Govern "es produeix una certa estabilitat".

El partit popular ha presentat una querella contra el PSOE a l'Audiència Nacional per corrupció d'acord amb una informació periodística que assegura que un empresari va portar bosses de diners a Ferraz. El PSOE acusa els de Núñez Feijóo de falta de rigor. Bona part del Govern i del món econòmic han passat per Barcelona en un acte del diari El País. El president Pedro Sánchez ha anunciat que destinarà 200 milions a ajudar a pagar el lloguer als joves.