Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • Jornada més tranquil·la al domicili familiar dels Pujol-Ferrusola després dels escorcolls practicats ahir per ordre del jutge de l'Audiència Nacional. L'expresident no ha fet avui cap comentari sobre els registres, mentre agents judicials investiguen els documents que es van endur ahir. En el seu aute, el jutge De La Mata, se centra ara en el matrimoni i atrubuiex a Marta Ferrusola el control dels diners en diversos comptes d'Andorra.
  • Units Podem ha anunciat aquest migdia que inicia contactes amb la resta de grups per presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy. Un cop d'efecte que , de totes maneres, tindrà poc recorregut perquè PSOE i Ciutadans ja han dit que no ho secundaran. Els partits catalans ho veuen amb escepticisme i demanen més concreció
  • Segons l'enquesta de població activa dels tres primers mesos de l'any, l'atur a Catalunya va pujar en 18.200 persones és a dir un 3,26% respecte al trimestre anterior, i això fa que la taxa d'atur se situï en el 15,28%. En el conjunt d'Espanya, l'atur va pujar en 17.200 persones, fins arribar als 4.255.000 d'aturats. Unes xifres que s'expliquen part per l'acabament dels contractes de tempoarada.
  • És el camió que aquest matí s'ha estimbat i ha obligat a tallar la B-30 a l'alçada de Cerdanyola, fet que ha provocat cues de fins a 14 km a l'AP-7./ Unes complicacions que s'han agreujat força per la pluja. A molts indrets de Catalunya l'aigua ha acompanyat les temperatures inusualment baixes per les dates... i que baixaran més la propera matinada. Al Pirineu moltes poblacions s'han despertat emblanquinades... com ara Puigcerdà, un dels llocs on més ha nevat
  • Dos gols més de Leo Messi per afegir als 500 que anit va celebrar el Camp Nou. L'argentí va obrir la golejada davant l'Osasuna amb una vaselina marca de la casa i després va fer el segon amb l'esquerra abans de ser substuït pensant en el derbi contra l'Espanyol./ Tampoc no va fallar el Madrid, que va escombrar el Deportivo a Riazor.
  • El cinema de qualitat se cita aquests dies a Barcelona. Encara no s'ha acabat el BCN Film Fest i ja arrenca una nova edició del Festival de Cinema d'Autor, un certamen molt elogiat per cineastes i crítics que busca calar més entre el públic. Des d'avui i fins el 7 de maig es podran veure una vuitantena de films d'autors novells i de culte, alguns dels quals no es distribuiran pels circuits comercials.

Nevada a Puigcerdà a 27 d'abril. És la sorprenent imatge que ens deixa el canvi de temps que estem vivint aquesta setmana. Moltes altres poblacions del Pirineu s'han despertat emblanquinades. A la resta de Catalunya dia de pluja i, sobretot, temperatures inusualment baixes per les dates. Unes temperatures que baixaran més la propera matinada. Una situació meteorològica que ha complicat molt el trànsit aquest matí.

Pel que fa al cas Pujol, l'expresident ha mantingut el silenci després dels escorcolls d'ahir. Segons l'auto del jutge de la Mata, els comptes de la fortuna familiar a Andorra serien del matrimoni i era Marta Ferrusola qui va gestionar la fortuna en un principi. És més, creu que tant ella com el fill gran han evadit diners a Llatinoamèrica quan ja estaven sent investigats.

Mentrestant, els presumptes casos de corrupció que afectarien al PP provoquen un terratrèmol polític al Congrés. Units Podem ha anunciat que busca aliats per tirar endavant una moció de censura contra Rajoy. De moment, el PSOE i Ciutadans s'hi nega i aposta per una comissió d'investigació. Esquerra i PDECAT estan disposats a parlar-ne.

Catalunya és la comunitat autònoma on més va créixer l'atur al primer trimestre d'aquesta any. Segons l'Enquesta de Població Activa, hi ha 18.200 aturats més deixant el total en 576.700, un 15,28 per cent de la població activa. Al global d'Espanya ara hi ha 4 milions 225 mil aturats amb una taxa del 18,75 per cent.

Tot igual al capdavant de la lliga després que el Barça i el Reial Madrid solventessin els seus compromisos amb golejada. El que s'escalfa és l'últim partit de lliga que enfrontarà al Màlaga i el Madrid. El president del club andalús, Abdullah Al-Thani ha dit que "l'escòria catalana no olorarà la Lliga després de mentir sobre Míchel". El Barça ha mostrat la seva indignació i ho denunciarà davant el Comitè Antiviolència.

TEMPS D'HIVERN. FRED, NEU I PLUJA MARQUEN UN CANVI DE TEMPS QUE HA DEIXAT IMATGES POC HABITUALS A FINALS D'ABRIL.

CAS PUJOL. EL JUTGE DE LA MATA CONSIDERA QUE ELS COMPTES D'ANDORRA EREN DEL MATRIMONI PUJOL FERRUSOLA.

CONTRA RAJOY. UNITS PODEM BUSCA SUPORTS PER UNA MOCIÓ DE CENSURA QUE REBUTGEN PSOE I CIUTADANS.

PUJA L'ATUR. CATALUNYA LIDERA L'AUGMENT DE LA DESOCUPACIÓ A L'EPA DEL PRIMER TRIMESTRE.

FREC A FREC TOTAL. BARÇA I MADRID NO FALLEN I EL PRESIDENT DEL MÀLAGA DIU QUE "L'ESCÒRIA CATALANA NO OLORARÀ LA LLIGA".

 

  • Imatges d la sortida de Jordi Pujol Soley del seu despatx al carrer Calàbria de Barcelona després d'assistir a l'escorcoll que han fet agents pilcials per ordre del jutge De La Mata. Pujol pare no ha fet cap declaració i només ha comentat que li sabia greu el que estava passant./ Com dèiem els Pujol Ferrusola tornen a estar al punt de mira de la justicia.  Des de primera hora, la Policia Nacional ha fet registres a diversos domicilis i oficines de la família. Uns escorcolls ordenats per l'Audiència Nacional que anit va decretar l'ingrés a presó del fill gran de l'expresident. 
  • Parlament de Catalunya, aquest matí.....El  diputat de Junts pel Sí, Lluís Llach. ha rebut mostres d'afecte del president Puigdemont i dels consellers després de les crítiques per les seves paraules en què advertia als funcionaris que serien sancionats si no acataven les lleis de la desconnexió, com ar la de transitorietat jurídica./ I aquest tarda le ple farà el primer pas per reformar el regkament de la Cambra de cara a agilitar la llei de la desconnexió amb Espanya, un canvi impulsat per Junts pel Sí i la CUP. El ple debatrà doncs l'admissió a tràmit de la proposta dels independentistes  que té la llum verda assegurada amb els vots del 72 diputats d'aquests grups.
  • Nova jornada d'aturades del taxi a Catalunya per protestar contra la concessió de llicències amb conductor./ El centre logístic d'Amazon de Castellbsibal és un dels que la multinacional de venda online ha triat a Europa per instalar-hi una nova tecnologia anomenada Drive. 
  • Després de recuperar el liderat al Bernabeu el Barça afronta avui la primera de les cinc finals que li queden a la lliga. Rep al Camp Nou un Osasuna també amb urgències i obligat a guanyar per mantenir les poques opcions que li queden de permanència./ I l'Espanyol va veure frenades les seves aspiracions europees en no passar de l'empat al Molinón. 
  • A València es cou bona part de la música reivinicativa que es fa en català.  I un dels grups en alça és ZOO, un col·lectiu que trenca barreres barrejant ritmes i estils i que voluntàriament es situa a la perifèria. Geogràfica, diuen, perquè València no és el centre, i cultural perquè fan de la resistència el seu "leit motiv".

La polémica de las afirmaciones del diputado de Junts pel Sí Lluís Llach ha protagonizado la sesión de control en el Parlament de Cataluña, después de que asegurase que los funcionarios que no cumplan las leyes secesionistas serán sancionados. El momento más tenso ha sido entre el presidente de la Generalitat, Carles Puigdemont, y el portavoz del PP, que calificaba de ocurrencias las palabras del diputado y pedía su destitución.

Jordi Pujol sale de su casa en Barcelona, donde la Policía Nacional registra su domicilio y su despacho y también los de su primogénito, Jordi Pujol Ferrusola. El juez José de la Mata busca documentación sobre la sociedad que el hijo mayor del expresidente catalán compartía con su madre y que supuestamente usaron para ocultar bienes de Andorra. Jordi Pujol Ferrusola, cuyo ingreso en prisión decidió anoche el juez, asiste a los registros.

Matí d'escorcolls de la Policia Nacional al domicili de l'expresident Pujol i altres habitatges i oficines de la família. Busquen documentació relativa als moviments de diners que haurien fet en els últims anys. Un pas més en la investigació que l'Audiència Nacional fa sobre la fortuna familiar. Als escorcolls hi és Jordi Pujol Ferrusola que anit va ingressar a la presó de Soto del Real per ordre del jutge de la Mata al considerar que ha seguit intentant evadir diners tot i les investigacions judicials.

Matí de suport a Lluís Llach després de les seves polèmiques declaracions sobres els funcionaris. Tant el president de la Generalitat, la resta de consellers del govern i tots els diputats de Junts pel sí li han fet una gran ovació en plena sessió de control a l'executiu. Davant les crítiques de Ciutadans, PSC i PP, Puigdemont ha dit que ell sempre és partidari de complir la legalitat vigent.

Matí sense taxis a Barcelona. De 10 a 14 el sector s'ha sumat a la protesta convocada a tot Espanya per protestar en contra de les llicències als vehicles amb conductor. El taxistes s'han manifestat pel centre de la ciutat fins a la Delegació del govern. A aquesta hora està previst que tornin a la feina.

Sense treva a la lliga. Tres dies després del Clàssic al Bernabéu, el títol en joc amb un Barça que no pot fallar al Camp Nou contra el cuer, un Osasuna que avui mateix podria ser equip de segona divisió. El Reial Madrid, sense Cristiano Ronaldo, Kroos, Bale ni Sergio Ramos, tampoc pot fallar a La Corunya.

Felicitarem a Ada Colau que aquest matí ha anunciat que ha sigut mare per segona vegada del seu fill Gael i veurem les propostes que s'han presentat aquest matí a la Barcelona Bridal Week. Per la passarel·la hi han desfilat avui els models de Saint Patrick, la nova marca de Pronovias i de Jesús Peiró.

CAS PUJOL. ESCORCOLLS A CASA DE L'EXPRESIDENT PUJOL I A ALTRES HABITATGES I OFICINES DE LA FAMÍLIA.

LLUÍS LLACH. EN PLENA POLÈMICA, EL DIPUTAT REP EL SUPORT DEL GOVERN I DE TOTS ELS MEMBRES DE JUNTS PEL SÍ.

VAGA DE TAXIS. EL SECTOR HA ATURAT L'ACTIVITAT DURANT TOT EL MATÍ I S'HA MANIFESTAT PER BARCELONA.

FREC A FREC PEL TÍTOL. EL BARÇA REP UN OSASUNA AMB PEU I MIG A 2ª I EL MADRID VA A RIAZOR SENSE CRISTIANO, KROOS, BALE NI RAMOS.

BCN BRIDAL WEEK. JORNADA MARCADA PER LES NOVES PROPOSTES DE SAINT PATRICK I JESÚS PEIRÓ.

El expresidente de Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Josep Antoni Duran i Lleida lamenta que el Gobierno catalán no haya condenado de forma rotunda las declaraciones del diputado de Junts pel Sí Lluís Llach en las que sugería sanciones a los funcionarios que no cumplieran las leyes de desconexión que apruebe el legislativo catalán.

"Yo no soy juez para tipificar esas palabras como amenazas, pero evidentemente suena a eso, ¿no? Y en cualquiera de los casos, es algo que debería contundentemente, cosa que no ha hecho el Gobierno de la Generalitat, condenar", ha afirmado en Las mañanas de RNE.

El juez de la Audiencia Nacional José de la Mata ha acordado este martes la prisión provisional incondicional, comunicada y sin fianza de Jordi Pujol Ferrusola, hijo del expresidente de la Generalitat de Cataluña Jordi Pujol, porque sigue manteniendo estructuras para ocultar y blanquear dinero fuera de España y contactos con familiares y amigos para "armar coartadas". El magistrado de la Audiencia Nacional ha adoptado esta decisión a petición de la Fiscalía Anticorrupción, la Abogacía del Estado y la acusación que ejerce Podemos, que han pedido prisión sin fianza para él por riesgo de destrucción de pruebas y reiteración delictiva.