Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

MANTENEN POSICIONS. LA GENERALITAT DEMANA NEGOCIAR EL REFERÈNDUM I EL GOVERN RECORDA QUE ÉS IL·LEGAL.

JUDICI CAS PALAU. EL REPRESENTANT DE CDC NEGA HAVER-SE FINANÇAT AMB EL COBRAMENT DE COMISSIONS IL·LEGALS.

FA UN ANY. ACTE D'HOMENATGE A LES ESTUDIANTS DE LA UB MORTES EN L'ACCIDENT DE FREGINALS.

MESSI, 100 DOBLETS. EL BARÇA SUPERA EL VALÈNCIA PER 4 A 2 I ES MANTÉ A DOS PUNTS DEL MADRID.

Manifestació aquest matí al centre de Barcelona convocada per Societat Civil Catalana. L'objectiu, diuen, recuperar la democràcia a Catalunya. Unes 6500 persones segons la guardia urbana han sortit de la plaça Urquinaona fins a la plaça Sant Jaume sota el lema "Aturem el cop separatista".

Societat Civil surt avui al carrer mentre el sobiranisme segueix amb la seva campanya de suport al refèrendum. Aquest matí en un acte d'Òmnium Cultural a Badalona l'expresident Artur Mas ha alertat sobre les actituts partidistes que posen en risc, diu, el procés independentista.

El PSC demanarà al PSOE que interposi un recurs d'inconstitucionalitat contra els pressupostos de la Generalitat si inclouen "qualsevol menció al referèndum". Ho ha avançat avui Miquel Iceta, durant el Consell Nacional del seu partit. Iceta ha insistit en què "no deixarant de combatre qualsevol il·legalitat".

Demà comença oficialment la primavera. Deixarem enrere un hivern força càlid amb temperatures per sobre de la mitjana a gran part de Catalunya. La primavera sembla que serà més aviat plujosa i amb alguns pics de calor.

Als esports, tota l'atenció és avui per al Barça després que el Madrid guanyés ahir l'Athlètic i ampliés la diferència a 5 punts.

Amb Neyamr ja recuperat, Luis Enrique podrà disposar del trident al complet per rebre a 3 quarts de nou al València. Un partit que ha de guanyar per seguir amb opcions a la lliga.

I a la segona part de l'Informatiu recordarem al pare del rock and roll Chuck Berry ha mort als 90 anys als Estats Units. Deixa més de 50 àlbums, vuit premis internacionals i desenes de grans èxits com aquest "Johnny B. Goode"...

 

Chuck Berry, considerat el pare del rock&roll ha mort als 90 anys a la seva casa de Sant Charles a l'estat de Missouri, als Estats Units. La seva música i la seva manera de tocar la guitarra han influit en artistes com Keih Richards, Bruce Springsteen o els Rolling Stones que lamenten la pèrdua, han dit, d'un mestre.

Durant tot el cap de setmana s'ha fet el primer UtopiaMarkets Poesia al Poblenou de Barcelona. Un mercat per vendre poesia mes enllà dels llibres i que ha reunit més de 50 poetes i que on s´han organitzat més de 50 espectacles, presentaciones de llibres i recitals.

La sentència del 9N que vam conèixer dilluns ha marcat l'actualitat política dels darrers dies. Però la setmana també ens deixa altres notícies com la vaga de taxis, l'anunci del desarmament d'ETA i els nous casos d'agressions homòfobes.

Artur Mas, expresidente de la Generalitat de Cataluña, ha sido condenado por el Tribunal Superior de Justicia de Cataluña a dos años de inhabilitación para ejercer cargos públicos por organizar el referéndum independentista del 9 de noviembre de 2014 pese a que había sido prohibido por el Tribunal Constitucional. También han sido condenadas por el TSJC las exconsejeras Irene Rigau, a un año y seis meses de inhabilitación y Joana Ortega, a un año y nueve meses. 'Informe Semanal' analiza el panorama político-judicial catalán con Xavier Arbós, catedrático de Derecho Constitucional de la Universidad de Barcelona; Màrius Carol, director de La Vanguardia; y Enric Hernández, director de El Periódico de Cataluña.

Ensurt a l'aeroport de París-Orly. La policia ha abatut a trets un home que havia robat l'arma d'un soldat. Les forces de seguretat l'investigaven des de feia temps per la seva relació amb cercles islamistes radicals. L'aeroport s'ha evacuat com a mesura de prevenció i s'han hagut de suspendre diversos vols.

La confluència d'esquerres que promou Ada Colau escalfa motors avui amb un acte a Barcelona. D'aquí tres setmanes es farà l'assemblea fundacional però es manté el dubte de si Podem Catalunya en formarà part. Aquest matí Ada Colau ha subratllat que l'important són les persones i no els partits.

El PDECAT celebra avui el primer consell nacional després de les declaracions pel cas Palau i de la sentència del 9N. A la reunió d'aquest matí han acordat impulsar el referèndum amb un nou acte de suport a Mas, Ortega i Rigau.

L'ajuntament de Barcelona s'ha vist obligat a actuar novament d'urgència per moviments a l'edifici en construcció del Carrer LLull. Anit és va omplir de formigó el subsòl i dilluns podrien començar apuntalar-lo. De moment cap veí ha pogut tornar a casa.

 

Us fem un tast del flamenc-jazz d "Oleándole", uUna formació que fa un maridatge entre el "duende" flamenc i el "feeling" del Jazz, sense oblidar el ball flamenc. Aquí podem veure un "zapateado" de Sergio Quesada al que van seguir diverses peces interpretades pel saxofonista Gabriel Amargant i el guitarrista de Jazz Jordi Bonell. Tot ahir a la nit a la sala Tarantos de Barcelona.

Dilluns farà un any de l'accident d'autocar a l'AP-7, a Freginals. Hi van morir 13 alumnes d'Erasmus que tornaven de les falles València i que estudiaven a la Universitat de Barcelona. El rector, Joan Elias, ens ha explicat que al pati de lletres de la UB s'hi farà un acte en memòria de les víctimes.