Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Lucía Lacarra es una estrella internacional de ballet clásico, que ha bailado para importantes compañías internacionales en Marsella, San Francisco o Múnich. En 2007 fue invitada a participar en el Concierto de Año Nuevo en Viena. Entre los galardones que ha recibido, el Premio Nijinsky, el Nacional de Danza o el Benois de la Danse. Dotada de una hermosa figura, muy trabajada y muy estética, es una artista única con un alto nivel de superación que se plasma en todo lo que hace en el mundo del ballet clásico y neoclásico.

Y tan importante es lo que sucede en el escenario como el uso que se hace de este espacio. De esa labor de escenografía nos hablará un experto en el oficio, Paco Azorín, uno de los más destacados profesionales de nuestro país.

Repassem els millors moments de la setmana a 'Punts de vista' amb actors del nivell de Rubén Cortada, Lluís Marco o Aina Clotet. Música en directe de la mà de Lorena Gómez, Elena Vargas, Marc Vilavella, Cesk Freixas, María Sevilla i molts més. L'acomiadament de l'Estaquirot Teatre i un número de dansa del Ballet de Barcelona.

Viatjar és una aventura, però si el pilot de la història és Álex de la Iglesia, tot es torna imprevisible com demostra la seva darrera pel·lícula: ‘El cuarto pasajero’. L’actor i model Rubén Cortada és un d’aquests passatgers i ha visitat ‘Punts de vista’ per parlar del film, de la seva trajectòria i dels seus futurs projectes.

 La cantant Lorena Gómez s’ha sincerat d’una forma més segura i decidida que mai interpretant el seu darrer single ‘Me vuelvo a la vida’, el primer senzill d’un disc que sortirà el 2023 i que, per primer cop, ha compost íntegrament.

El compositor i poeta Cesk Freixas presenta un disc on ha posat música a poemes de l’escriptor Roc Casagran. Es titula ‘Direm nosaltres’ i ha interpretat el single ‘Que lluny ens du l’amor’ a ‘Punts de vista’. 

A més, l’experta cinematogràfica de ‘Punts de vista’ Desirée Defez ha proposat diverses pel·lícules per passar un Halloween terrorífic.

La cantant Elena Vargas ha acompanyat a altres artistes durant molts anys, però ara toca escoltar-la a ella. Una veu de cor flamenc que ha decidit expressar-se a través de ritmes llatins i urbans. A ‘Punts de vista’ ha interpretat el seu nou single ‘El Escuadrón’.

La dansa cura l’ànima. Tant si és clàssica com contemporània, ens permet convertir els sentiments en moviment i expressió artística. I això es posa de manifest en espectacles com el del Ballet de Barcelona. Catorze ballarins i ballarines i el director executiu Carles Renedo han visitat ‘Punts de vista’ per presentar les actuacions que faran pròximament a Reus, Rubí i Sant Cugat i per interpretar un fragment de l’espectacle ‘Tongues’.

La dansa cura l’ànima. Tant si és clàssica com contemporània, ens permet convertir els sentiments en moviment i expressió artística. I això es posa de manifest en espectacles com el del Ballet de Barcelona. Catorze ballarins i ballarines i el director executiu Carles Renedo han visitat ‘Punts de vista’ per presentar les actuacions que faran pròximament a Reus, Rubí i Sant Cugat i per interpretar un fragment de l’espectacle ‘Tongues’. 

La història ha silenciat la veu de moltes dones, entre elles Ana María Martínez Sagi. Va ser la primera dona a assumir un càrrec directiu a un equip de futbol, concretament el Futbol Club Barcelona. També va fundar el Club Femení i d’esports. A més de periodista i escriptora, va ser l’única dona espanyola en fotografiar un front de guerra. La seva vida és tan apassionant que l’escriptor Juan Manuel de Prada acaba d’escriure’n una biografia en dos volums titulada ‘El derecho a soñar’. 

Miguel de Molina és un dels artistes més destacats de la cobla, un gènere que va néixer durant la República, tot i que sovint se l’ha relacionat amb el franquisme. Ara, a través de la seva música han fet un recorregut per la seva història de la mà de Marc Sambola i Marc Vilavella.

A més, Oriol Bartumeu ha parlat del mític joc Tetris i Míriam Tortosa ha proposat obres terrorífiques per passar un Halloween de por.

Un país en danza’ nos acerca a la danza contemporánea y la filosofía artística del bailarín, coreógrafo y Premio Nacional de Danza 2006, Chevi Muraday,  un artista que se expone valientemente en todo lo que hace, lanzándose sin red ni miedo en cada función. La danza también puede ser empleada como una efectiva herramienta terapéutica y esa es la labor que desempeña desde hace años la Fundación Maite León, a la que el programa dedicará un reportaje.

Cada creación, cada espectáculo, supone exponerse a la mirada del público, arriesgarse, con el temor que eso conlleva para todo creador. Hay artistas que lo afrontan de forma precavida, pero otros se abren el corazón y el alma dándolo todo en el escenario en un ejercicio casi suicida. Es el caso del bailarín, coreógrafo y empresario Chevi Muraday,  al que Antonio Najarro entrevista sobre su larga trayectoria y su filosofía artística.

Por su parte, la Fundación Maite León lleva años empleando la danza como instrumento sanador y terapéutico con diversos colectivos con discapacidad intelectual y programas de ayuda. De esta importante labor nos habla su presidenta, Gabriela Martín

La jota ultima su candidatura como Patrimonio Inmaterial de la Humanidad con diversas iniciativas que buscan sumar apoyos antes de la decisión de la Unesco. Primero fue a través del hashtag #yoapoyoalajota en redes y ahora preparan una gala en el Auditorio de Zaragoza. Este tipo de danza y canto tiene seguidores en muchas partes de España, especialmente, en Aragón, donde se estima que un 60% de sus pueblos tiene una escuela de jota. Foto: Unos joteros bailan en la plaza del Pilar de Zaragoza. EFE/ Javier Cebollada

Siempre tenemos muy presente en esta Casa de la Radio a Antonio Ruz; coreógrafo, creador, director de su compañía desde 2009 y nuestro primer premio el Ojo Crítico de Danza. Por eso hablamos con él de su última creación: PHARSALIA. Un poema épico de Lucano - familiar de Séneca- que se inspira en la batalla de Pharsalos. Once cuerpos participan en esta pieza de danza contemporánea que ha llevado más de un año de investigación y que ahonda en los conflictos internos y colectivos. De ello hablamos ya que el tema no pierde vigencia, como ocurre con los clásicos.

La Cátedra Pina Bausch en la Universidad Folkwang de las Artes (Alemania) se estrena con la artista Marina Abramovic como primera profesora invitada para un grupo de 25 estudiantes de diferentes disciplinas culturales, una conexión entre artes que influyó mucho en Pina Bausch cuando se formó en esta universidad casi centenaria.

Informa Íñigo Picabea