Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El nombre d'aturats puja a Catalunya de 14.628 persones a l'octubre i ja són més de 615mil les persones sense feina segons el Ministeri de Treball... Al conjunt de l'Estat, el nombre d'aturats s'ha incrementat en 134mil persones i el total supera els 4milions-360mil... Si el mes d'octubre és dolent per a l'ocupació, la dada de 2011 és la pitjor desde 2008.

La campanya electoral pel 20-N arrenca aquesta mitjanit. Si a Espanya totes les enquestes donen per feta la victòria del PP, a Catalunya caldrà veure si el PSC es manté com a primera força en unes generals per davant Convergència i Unió. Mentrestant, el PP juga fort a Catalunya. Mariano Rajoy obre campanya a Castelldefels. Tots els partits han triat l'àrea metropolitana de Barcelona pels actes d'aquesta nit.

Entraven de nit a les empreses perforant una de les parets i un cop dins buidaven o s'emportaven les caixes fortes. Així operava aquesta banda de lladres que va robar en més d'una trentena d'establiments de tot Catalunya. Hi ha 2 detinguts i 2 més estan en recerca i captura.

Un de cada 3 catalans pateix intolerància a lactosa, tot i que molts no ho saben. La incapacitat d'absorbir el sucre de la llet provoca sobretot molèsties intestinals. Els que pateixen aquesta intolerància demanen que es millori l'etiquetatge dels productes i s'especifiquin clarament quins no inclouen aquest glúcid.

Més aturats a l'octubre. És la pitjor dada registrada en un mes d'octubre des de 2008.

Tret de sortida. Els partits catalans arrenquen la campanya a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Una trentena de butrons. Els lladres entraven de nit a les empreses perforant una paret i buidaven les caixes fortes.

Intolerància a la lactosa. Un de cada 3 catalans la pateix però molts ho desconeixen.

El Madrid, a vuitens. Mourinho acaba amb el malefici de Lió i el Vila-real es queda sense opcions.

Artur Mas s'ha manifestat avui disposat a col·laborar amb el govern que surti de les eleccions del 20 de novembre. Ho ha dit en resposta a una pregunta d'Alicia Sánchez Camacho. Donat que, segons les enquestes, el Partit popular te moltes possibilitats de guanyar les properes eleccions, la traducció que s'ha fet de l'afirmació de Mas és que està disposat a entendre's amb el futur executiu de Mariano Rajoy. Però el President de la Generalitat posa una condició: que el nou govern respecti els interessos de Catalunya. La traducció d'això sería que el nou executiu accepti el pacte fiscal que reclama Mas.

La borsa espanyola ha tancat avui la sessió amb una lleugera perdua del 0'06% i ha aconseguit mantenir els 8 mil 500 punts. Això li ha permés contenir les pèdues per l'anunci de Grecia del referendum sobre les mesures d'ajust que li demana la Unió Europea.

Les vendes de vehicles van caure al mes passat d'un 6'7%. Fabricants i venedors de cotxes diuen que la xifra és molt preocupant i que representa retrocedir a nivells de l'any 93.

Els alcaldes de l'alt Maresme i la Selva estan preocupats per la decisió de l'Agencia Catalana de l'Aigua de paralitzar la dessaladora de Blanes. Aquesta infraestructura va costrar 30 milions d'euros i ara es paralitza per estalviar el cost del seu funcionament.

El Barça ja és als vuitens de final de la Champions. Se'l va assegurar anit golejant el Viktoria Pilsen per 0 a 4 amb un altre exhibició de Messi, que ja suma 202 gols en partits oficials. També es va lluir Valdés, que va batre el rècord de Miguel Reina d'estar 824 minuts imbatut.

El president de la generalitat es compromet a col·laborar amb un possible govern del Partit Popular, sempre i quan respecti els interessos de Catalunya. Ho ha dit en l'última sessió de control abans de les eleccions generals, en la que els socialistes han qualificat d'apagada sanitària la reducció de serveis de dilluns als hospitals.

Metges de l'Hospital de la Vall d'Hebron operen amb èxit un fetus de 24 setmanes que patia d'espina bífida utilitzant, per primera vegada al món, un pegat de colàgen i elastina. La nena, que ara té 5 mesos, podrà caminar i tindrà menys seqüel.les neuronals provocades per aquesta malformació.

Un metge i una infermera de guàrdia els matins feiners per a un territori que supera els 800 quilòmetres quadrats. Les retallades han deixat els veïns de nou municipis de l'area de Tremp amb la meitat de personal sanitari. Un servei que consideren del tot insuficient. Salut diu que l'atenció està garantida malgrat la reducció de l'equip d'atenció continuada.

La Generalitat paralitza la dessaladora de Blanes per estalviar en el consum d'energia. Els 14 municipis de l'Alt Maresme i La Selva als quals donava servei hauran d'abastir-se d'aigua a través dels pous. Segons l'Agència Catalana de l'Aigua l'aqüífer de la Tordera s'ha regenerat i la planta,que va costar prop de 30 milions d'euros, només funcionarà en moments de màxima demanda.

I en esports, el Barça es classifica pels vuitens de final de la Champions en guanyar el Viktoria Pilsen per 4 a 0 en una nit rodona. Guardiola va complir 200 partits, Messi, amb un hat-trick, va arribar als 202 gols i Valdés va batre el rècord de Reina de minuts imbatut. A més, els blaugrana són líders del grup, en solitari.

A les portes de la campanya. Mas es compomet a col·laborar amb un possible govern del PP.

Operada al ventre matern. Utilitzen un pegat sintètic per operar un fetus de 24 setmanes que patia d'espina bífida.

Retallades sanitàries. Veïns de l'àrea de Tremp denuncien que hi ha un metge i una infermera per 800km2.

Sense dessaladora a Blanes.La Generalitat la paralitza per estalviar costos i obliga a tornar als pous.

A vuitens de final. El Barça, liderat per Messi, guanya el Viktoria per 0-4 en una nit de rècords.

Avui, diada de Tots Sants, els cementiris s'omplen de visitants. Només a Barcelona s'espera l'assistència de més de 90mil persones. Tot i això, hi ha molts nínxols abandonats i alguns ajuntaments han hagut de senyalitzar-los amb un adhesiu per reclamar-ne el pagament... Els cementiris organitzen diverses activitat, com tallers i rutes guiades...

Les vendes de flors per tots Sants baixen un 20% a causa de la crisi i els canvis de costums. Els crisantems continuen sent la flor més venuda però les roses, els lliris i els clavells guanyen terreny. El preus han baixat per donar sortida a tot l'estoc en una jornada que mou el 20% del negoci anual.

11 persones han resultat ferides aquesta matinada en cedir una barana de vidre al centre comercial Heron City de Barcelona. Dues de les noies ferides - de 15 i 16 anys - les han hagut d'intervenir. En total, van caure 30 persones que esperaven un autocar a la rampa d'un parquing des d'una altura de prop de 5 metres.

Els metges estan obligats - a partir d'avui - a receptar el principi actiu del medicament i no la marca... A més, les farmàcies han de vendre el genèric que sigui més econòmic... A Catalunya, aquesta ja és la tendència generalitzada però, ara, la mesura s'aplicarà per decret, a tot l'Estat... Amb aquesta mesura, el govern espanyol preveu estalviar 2mil-milions d'euros.

El Barça vol certificar aquest vespre a Praga el pas als vuitens de final de la Champions. Els blaugrana necessiten guanyar el Viktoria Pilsen, però els txecs no pensen posar cap facilitat...i el terreny de joc es troba molt mal estat. Xavi, amb molèsties musculars, és dubte

L'economia espanyola està entancada, no creix. Ho diu el darrer informe del Banc d'Espanya conegut avui que constata que el trimestre que va de Juliol a Setembre el creixement ha estat zero. Aquestes dades s'han publicat el mateix dia en que també un informe de la Unió Europea diu que Espanya és el paìs amb més atur; arriba a un índex que supera el 22% mentre que al conjunt de l'eurozona és del 10'2%.

Els hospitals de l'Institut Català de la salut han reduït avui les consultes externes i les intervencions quirúrgiques com si fos un dia de festa. Amb aquesta mesura, que es repetirà encara quatre dies laborables més, es preveu que es pugui estalviar prop d'1 milió d'euros.

Avui ha entrat en vigor la llei que possibilita desnonar molt més rapid un llogater que no paga. Un cop el propietari presenta la demanda d'impagament, l'inqulí només disposa de 10 dies per pagar el deute, marxar o presentar al·legacions.

La crisi fa que enguany hagi disminuit el pressupost que les families dediquen a comprar panellets. En el cas de les castanyes s'hi afegeix les altes temperatures d'aquesta tardor, que no animen al consum del producte.

El Barça s'ha entrenat aquesta tarda a Praga, on demà s'enfronta al Viktoria Pilsen en la quarta jornada de la Lliga de campions. Un triomf permertia als blaugrana assegurar-se el pas als vuitens de final i Guardiola creu que no poden deixar escapar l'oportunitat. Xavi, amb molèsties musculars, és dubte.

Com si fos festa. Els 8 hospitals de l'ICS redueixen l'activitat

Els 8 Hospitals de l'institut català de la salut han reduit avui les consultes externes i l'activitat als quiròfans com si fos festiu. És el primer dia dels 5 laborables que ho hauran de fer, aquest any, per estalviar un milió d'euros... Per aplicar la mesura, han hagut de re-programar 800 cites entre consultes i proves diagnòstiques.

El programa de Rajoy. Promet reformes laborals i de l'impost de la renda

El Partit Popular presenta el seu programa per a les eleccions del 20 de novembre... Mariano Rajoy promet reformar l'impost de la Renda, la negociació col.lectiva i la llei de l'abortamet. Es compromet a no negociar amb ETA i ,en materia d'educació, aposta pel bilinguisme castellà-anglès i deixa la porta oberta al trilingüisme a les comunitats amb llengua pròpia.

Desnonaments ràpids. Els propietaris podran recuperar el pis en 10 dies en cas d'impagament.

Entra en vigor la llei que escurça fins a 10 dies el termini perquè els propietaris recuperin els habitatges de lloguer en cas d'impagament. El termini compta des de la presentació de la demanda i dóna al llogater l'opció de marxar, pagar o presentar al·legacions... Per la plataforma Stop Desnonaments caldria distinguir entre els que no volen i els que no poden pagar

Castanyada i Halloween. La crisi afecta poc la venda de panellets i disfresses.

Els pastissers esperen vendre uns 900mil quilos de panellets, una mica menys que l'any passat. Cada família es gastarà 25 euros de mitjana. El preu es manté al voltant dels 40 euros el quilo... Les botiges de disfresses de Hallowen gairebé no noten la crisi, tot i que les famílies també ajusten el pressupost.

A la recerca de la Viktoria. El Barça vol assegurar-se a Praga el pas a vuitens.

El barça ha aterrat a Praga aquest migdia, on demà juguen a casa del Viktoria Pilsen. Una victòria els asseguraria el pas a vuitens i, per això, Guardiola s'ha endut a tota la plantilla. Fins i tot, a Alexis Sànchez que aquesta tarda podria rebre l'alta mèdica.

COM SI FOS FESTA.Els 8 hospitals de l'ICS redueixen l'activitat.

El programa de Rajoy. Promet reformes laborals i de l'impost de la renda.

Desnonaments ràpids. Els propietaris podran recuperar el pis en 10 dies en cas d'impagament.

Castanyada i Halloween. La crisi afecta poc la venda de panellets i disfresses.

A la recerca de la Viktoria. El Barça vol assegurar-se a Praga el pas a vuitens.

Tradicions de Tot Sants. A la Fira de la castanya de Viladrau han presentat la cervessa de castanya.

Milers de persones omplen els carrers de Viladrau per viure la tradicional Fira de la Castanya...aquest any s'en vendran uns dos mil kilos. L'altre producte de tots sants, els panellets, sedueixen els sentits, i no tant la butxaca... ja que ronden els 45 euros el kilo. Tot sants es viu ja als cementiris per que molts han avançat al cap de setmana la visita els seus difunts.

Programa electoral del PP. El partit Popular no negociarà amb ETA ni per l'anunci del final de la violència.

El partit popular es compromet a no negociar amb ETA en cap cas , si guanya les eleccions generales . Aixi ho diu el seu programa electoral que ha. El candidat del PPC , Jorge Fernandez Diaz ha dit a Castelledefels que amb terroristes, ni parlem, ni negociem ni dialoguem.

Acrobàcies per a l'esperit. L'espectacle de la companyia Les 7 doigts de la main desdramatitza les ansietats.

Festa i espectacles de primera línea al festival de tardor de Girona i Salt. L'espectacle de circ, teatre i dansa.. d'esperit terapèutic que presenta una companyia del Quebec sedueix als espectadors de la Temporada Alta de Girona.

Qui va dir crisi? El Barça goleja 5-0 al Mallorca amb 3 gols de Messi i paper destacat dels joves.

Amb una maneta al Mallorca el Barça deixa sense arguments a tots aquells que deien que l'equip estava en crisi. També va ser contundent la resposta de Messi als seus crítics fent tres gols en mitja hora. El jove Isaac Cuenca es va estrenar com a golejador el dia del debut de Gerard Deufoleu.

Operació Sortida,Els problemes de trànsit es concentren, de moment, als accessos al Pirineu.

Més de mig milió de vehicles sortiran de Barcelona i l'area metropolitana al llarg del Pont de tots Sants. De moment, l'operació sortida presenta un balanç de dues persones mortes i dos ferits greus en diversos accidents i complicacions als accesos als Pirineus.

Garantia de peix més fresc, 150 establiments s'adhereixen a l'iniciativa de la Confraria de pescadors.

La confraria de pescadors de Barcelona impulsa la denominació d'origen "Peix de la Barceloneta", un distintiu que ja incorporen els restaurants i peixeteries que el serveixin. Aspira a ser la garantia d'un peix molt fresc, pescat al litoral català.

17 Saló del Manga, L'éxit de públic obligarà als organitzadors a traslladar-lo a Montjuïc l'any que ve.

Més de 60.000 persones omplen el recinte de la Farga a l'Hospitalet per visitar el saló del manga, tot un exit que fa que les organitzadors ja pensin en traslladar.lo a un espai més gran l'any vinent. Les vendes dels cómics manga suposen ja un 30 per cent del mercat de les historietes il.lustrades.

El Barça rep el Mallorca, Guardiola recupera Piqué i Puyol per mantenir la imbatibilitat al Camp Nou.

El Barça s'enfronta avui al Mallorca amb les novetats de Piqué i Puyol, ja recuperats. Valdés vol seguir ampliant el seu rècord d'imbatibilitat en un Camp Nou en els blaugrana fa més d'un any que no hi perden en partit de Lliga.

Operació sortida, 500 mil vehicles surten de Barcelona. La pluja dificulta la circulació

Transit calcula que uns 500 mil cotxes sortiran de Barcelona i la seva area metropolitana amb motiu del pont de tots Sants. Aquesta tarda, i amb les condicions adverses de la pluja, ja s'ha hagut de lamentar més d'un accident.

Bombardejar Barcelona, Tots els partits critiquen Peces-Barba, Es defensa dient que feia broma.

Tots els partits critiquen les paraules de Gregorio-Peces Barba, en que assegurava que era optimiste sobre la Unitat d'Espanya i per tant no caldria bombardejar Barcelona. L'expresident del Congrés, i redactor de la Constitució, ha dit avui que les seves paraules eren en tó de broma i que els catalanas són molt susceptibles

Baixada d'impostos, El PP ho imposa a l'equip de Trias.L'esquerra diu que perjudica els dèbils.

El partit popular imposa a l'equip de govern de Xavier Trias una baixada d'impostos municipals. Els socialistes diuen que ara es destapa amb quí governarà Convergència. Esquerra i Iniciativa diuen que la decisió implicarà menys recurssos per a les classes menys afavorides.

En defensa de Messi, Guardiola no entèn les crítiques a l'argentí i recupera Piqué i Puyol contra el Mallorca.

Pep Guardiola ha fet avui una defensa aferrissada de Leo Messi. El tècnic blaugrana ha negat que l'argentí passi per un mal moment i no ha dit si demà el farà descansar. Piqué i Puyol ja tenen l'alta mèdica i estan a disposició de Guardiola per jugar contra el Mallorca

El nombre d'aturats creix el tercer trimestre de l'any. A Catalunya ho ha fet de més de 51mil perones i, l'atur, supera ja les 740mil... Al conjunt de l'Estat el nombre de persones que volen treballar però que no troben feina ha pujat de 144mil,entre juliol i setembre, i ja frega els 5 milions, marcant un nou màxim històric. Són dades de l'última Enquesta de Població Activa... L'atur ha crescut sobretot en els serveis, la construcció i l'agricultura.

Es manté la prealerta a Catalunya per tempestes i fort onatge. La pluja, que ha estat constant aquest matí sobretot a les comarques costaneres, podria intensificar-se durant la tarda. La vintena de veïns desallotjats a Blanes per l'aparició d'unes esquerdes a causa de la pluja han passat la segona nit fora de casa.

Operació sortida complicada, la que comença, aquesta tarda, pel pont de Tot Sants... Trànsit calcula que mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona en direcció, sobretot, a les comarques de muntanya... L'operació pot veure's complicada per la pluja que cau des d'aquesta matinada i serà més intensa al llarg de la tarda...

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional detenen 46 persones que haurien regularitzat de forma fraudulenta fins a 1500 immigrants d'origen xinès. Haurien obtingut beneficies superiors als 6 milions d'euros. En una altra operació, la Guàrdia Civil ha desarticulat el grup de narcotraficants més actiu a Catalunya. Hi ha 11 detinguts, membres d'una mateixa família.

L'Espanyol celebra avui 111 anys en posicions europees. L'equip de Pochettino s'ha col.locat sisè a la lliga després de guanyar el Betis per un a zero gràcies a una rematada de cap de Pandiani. El davanter uruguaià de 35 anys ja ha donat sis punts als blanc-i-blaus.

Nou màxim. L'atur frega els 5 milions a Espanya.

Es manté la prealerta. Les pluges podrien intensificar-se aquesta tarda i anar acompanyades de temporal de mar.

Operació sortida per Tot Sants. La pluja pot complicar la mobilitat al mig milió de vehicles que sortirà de l'àrea de Barcelona.

Doble operació policial. Cau el grup de narcotraficants més actiu i un que regularitzava immigrants fraudulentament.

Amb Pandiani al capdavant. L'Espanyol suma davant el Betis la tercera victòria seguida i puja a la sisena plaça.

Fortes precipitacions han tornat a caure avui sobre Catalunya. Les comarques de la costa han estat les que han patit els aiguats més intensos. I desgraciadament, una altra vegada, Salou, i el mateix barri que ja va patir inundacions aquest dilluns, ha tornat a veure les destrosses que provoca l'aigua.

Aquesta matinada s'ha hagut de desalltojar un edifici de 4 plantes a Blanes per l'aparició d'unes esquerdes. Els veïns han dormit en un hotel. La pluja, que hauria afectat a una antiga riera soterrada, podria ser la causa de les escletxes.

El president Zapatero adverteix que la recapitalització bancaria espanyola exigida per la unió europea no pot ser pagada amb diner públic. El president de Caixabanc, una de les cinc entitats que s'han de recapitalitzar, diu que ells no tindran problemes per complir amb l'exigència.

Detecten l'arribada de la vespa asiàtica, un insecte que ataca els ruscs d'abelles, a l'Alt Empordà. A la conca del Llobregat troben els primers exemplars de musclo Zebra, una espècie que ja ha creat greus problemes a l'Ebre.

Milers d'aficionats han assistit aquesta tarda a Coriano al funeral de Marco Simoncelli. Valentino Rossi, Jorge Lorenzo o Toni Elias, entre d'altres, també han volgut donar-li l'últim adéu al pilot italià. El circuit de Misano passarà a portar el nom de Simoncelli i el seu número, el 58 es retirarà del Mundial.

L'endemà de l'acord de la Unió Europea que reclama la recapitalizació dels 5 principals bancs espanyols en més de 26mil milions d'euros, les entitats afectades asseguren que no necessitaran ajuts públics fer fer-hi front. En el mateix sentit s'ha pronunciat el President del Govern, desprès de la reunió d'ahir que es va acabar de matinada. Els bancs espanyols són els que més exigències noves han de complir, desprès dels grecs. I la banca diu que l'exigencia de més capital pot perjudicar la concessió de crèdits.

Desallotjada una vintena de veïns d'un edifici a Blanes per l'aparició d'unes esquerdes que podrien estar causades per les pluges. Tècnics municipals analitzen, aquest matí, l'estat de l'edifici afectat i els del costat. Unes feines que fan a contrarellotge perquè un nou temporal de pluges ha arribat a Catalunya.

És la vespa asiàtica. Un mal de cap pels apicultors catalans, no per les seves picades molestes sinó perquè devoren les abelles autòctones i en destrueixen els ruscos. Els primers exemplars d'aquesta espècie, arribada de la Xina, s'han detectat a la serra de l'Albera... però s'extèn amb una gran facilitat.

I escoltarem Tintín parlant català. Serà gràcies a una empresa de videojocs de Sant Cugat. 14 mesos de treball i 50 persones ho han fet possible. Precissament les aventures del mític personatge arriben avui a la gran pantalla en tecnologia 3D capitanejades per Steven Spielberg i Peter Jackson.

El Llevant segueix com a sorprenent líder de la Lliga desprès de derrotar a la Reial Societat amb un gol en el temps afegit. El conjunt granota es manté per davant de Madrid i Barça, amb 7 victòries consecutives i sense haver perdut cap partit.