Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Pla de recapitalització. Diuen que a la banca espanyola no li caldrà més diner públic.

Esquerdes a l'edifici. Desallotjats una vintena de veïns d'un immoble de Blanes.

Vespa asiàtica a l'Empordà. És un perill per l'abella autòctona perquè la devora i en destrueix els ruscos.

Videojoc de Tintín. L'aventurer parla català en un joc dissenyat per una empresa de Sant Cugat.

Segueix la sorpresa. El Llevant guanya amb un gol al descompte i es manté com a inesperat líder de la Lliga.

L'any vinent no hi haurà retallades a la sanitat. Ho ha assegurat avui al Parlament el conseller de Salut Boi Ruiz. El responsable de la sanitat catalana ha explicat que els ajustos fets fins ara, malgrat les protestes que han provocat, han evitat la caiguda del sistema sanitari català. El conseller de salut reclama un pacte amb el nou govern que surti de les eleccions per garantir el finançament sostenible de la sanitat.

El conseller d'economia diu que les incerteses sobre quins seran els ingressos de la Generalitat fa que a hores d'ara no sapiga quan podrá presentar els pressupostos al Parlament de Catalunya. Mas-Colell revela que el déficit fiscal de Catalunya respecte a Espanya es del 8 i mig per cent.

Els líders de la Unió Europea intenen avui a Brusel·les arribar a un acord sobre la quantia del fons de rescat europeu, sobre la recapitaització dels bancs i també sobre la situació del deute grec. La consellera alemanya Merkel ha aconseguit aquest matí un ampli suport del parlament alemany per negociar un pla definitiu per afrontar la crisi.

L'ajuntament d'Olot decideix apagar els semàfors de la població per les nits per tal d'estalviar en la factura de l'electricitat. El consistori creu que la mesura no incrementarà la inseguretat del trànsit però demana precaució als veïns.

Cesc Fàbregas ha negat avui que digués cap insult racista a Frederic Kanouté el passat dissabte durant el Sevilla-Barça. El d'Arenys també ha sortit en defensa de Leo Messi, criticat pel seu fluix partit a Granada, on un Barça gris va guanyar per la mínima.

El Conseller de Salut anuncia un Pla per als propers 3 anys que permeti fer reformes que garanteixin la viabilitat del sistema sanitari i torna a defensar les retallades./Olot apagarà els semàfors les nits de diumenge a dijous, de 10 de la nit a 6 del matí, per estalviar en la factura de la llum./Les 14 depuradores de la conca del riu Besòs amenacen amb deixar de funcionar al desembre si l'Agència Catalana de l'Aigua no els paga els 10 milions d'euros que els deu./Incautats més de 600 quilos de cocaïna al port de Barcelona. La droga estava oculta en contenidors d'un vaixell procedent de la República Dominicana que transportava cafè./Concentració, demà, a les 6 de la tarda, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, en defensa de l'ensenyament públic./Les 14 depuradores de la conca del riu Besòs deixaran de funcionar aquest desembre si l'Agència Catalana de l'Aigua no els paga tot el que els deu./Trobada crucial de caps d'Estat i de govern aquesta tarda a Brussel·les./Us parlem, ara, d'una estrena de cinema... diferent! Divendres arriba a 85 pantalles de 3 dimensions el primer test de visió col·lectiu en cinemes, que es fa al món./Artur Mas i el president balear, José Ramon Bauzá, han reafirmat avui el seu compromís amb l'Institut Ramon Llull, per promoure al món la cultura dels territoris amb llengua catalana./El candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, ha ofert el seu suport al futur govern de l'Estat./Carme Chacón, ha parlat sobre el nou escenari que s'obre després del 20 de novembre. Chacón ha assegurat que la sortida a la crisi./El Centre d'Estudis d'Opinió no va preguntar sobre Jorge Fernández Diaz al darrer baròmetre... El candidat dels populars catalans a les eleccions generals, ha criticat la falta de professionalitat i objectivitat que ha tingut el CEO./I Esquerra Republicana ha presentat avui la campanya per a les eleccions del 20 de novembre./Iniciativa per Catalunya ha acusat a Convergència de voler enganyar als ciutadans plantejant un pacte fiscal només basat en el finançament./A l'altre partit d'ahir, el Sevilla només va aconseguir empatar a 2 amb el cuer, el Racing de Santander./Pochettino ha fet pública la llista de convocats pel partit de demà contra el Betis./Centenars de persones acomiaden, avui, Marco Simoncelli./Fem un apunt de bàsquet... EULIS BÁEZ, el nou fitxatge del FIATC Joventut, ja entrenarà, aquesta tarda, amb el grup./A més crisi, més i millor art... Podria ser el lema de la galeria MANUEL BARBIÉ, que ha decidit retornar al carrer Consell de Cent de Barcelona./El Barça guanya a Granada amb un gran gol de falta de Xavi Hernández i se situa líder provisional de la lliga.

Salut defensa les retallades. Demanen un pacte d'estat per finançar la sanitat./Olot, sense semàfors. L'ajuntament els apagarà de nit per estalviar en la factura de la llum./Amenaça de les depuradores. Les de la conca del riu Besòs deixaran de funcionar si l'ACA no els paga el que els deu./Més de 600 quilos de droga. La cocaïna viatjava oculta en un vaixell i ha estat incautada al Port de Barcelona./Xavi marca la diferència. El Barça guanya a Granada per 0 a 1 amb un gran xut de falta de l'egarenc

La Generalitat informarà al Ministeri de Treball de tots aquells aturats de llarga durada que no acudeixin a les entrevistes amb els orientadors laborals o que no busquin feina. Ho ha explicat avui el conseller de treball, Francesc Xaxier Mena, que ha presentat un pla de 10 mesures per intentar reinsertar laboralment, o si més no alluejar als 60 mil aturats de llarga durada que hi ha a Catalunya i que han esgotat totes les prestacions.

Convergència i Unió guanyaria per primera vegada unes eleccions generals a Catalunya i Esquerra Republicana escalaria posicions segons l'últim estudi del Centre d'Opinió de Catalunya. Els líders polítics més valorats són, segons aquest estudi, Josep Antoni Duran i Lleida i Artur Mas.

La ministra d'exteriors diu que no evacuarà els cooperants espanyols que treballen en zones de conflicte. Trinidad Jiménez és al Marroc on ha confirmat que un mateix gabinet de crisi s'ocupa del segrest del camp de refugiats saharaui i del de Kènia on hi ha una cooperant catalana.

Localitats com Blanes han evaluat avui les pèrdues causades pel temporal de pluja que ahir va colpejar la costa catalana. Hi ha indústries com aquesta filatura que calculen que les pèrdues i l'aturada de la producció els costarà milers d'euros.

10 jugadors del Barça figuren entre els primers 50 candidats a guanyar la Pilota d'Or. Hi ha els 3 finalistes de l'any passat, Messi, Iniesta i Xavi, els nous fitxatges: Cesc i Alexis, i 5 pesos pesants de la plantilla com Puyol, Piqué, Alves, Abidal i Villa. El guanyador se sabrà el 9 de gener.

Convegència i Unió seria per primera vegada la força més votada en unes eleccions generals si se celebressin ara. Més d'un 22% dels votants li farien confiança eixamplant la distància amb el PSC fins els 6 punts. Totes les forces polítiques perden en intenció de vot, tret d'Esquerra Republicana, que puja fins el 5%.

Al voltant d'un 15% dels alumnes catalans són analfabets funcionals. A més un 30% dels estudiants no superen l'ESO i la meitat ho fan amb importants dèficits formatius. Són les principals conclusions d'un informe de la Fundació Jaume Bofill que apunta que els estudiants immigrants tenen un pitjor rendiment escolar

Administrar el paracetamol via oral i no intravenosa, re-esterilitzar el material quirúrgic perquè tingui més d'un ús o eliminar el tallatge dels uniformes. Són algunes de les mesures que apliquen els hospitals públics catalans per estalviar més de 50 milions d'euros l'any. A més, un 5% d'infermeres d'atenció primària de l'ICS fan hores de més sense cobrar-les.

Aixafats, asfixiats en gàbies minúscules o moribunds. L'Associació Libera denuncia que 7 mil exemplars d'animals són exhibits en aquestes condicions cada dia als mercats ambulants catalans. Per això, juntament amb el col.legi d'advocats de Catalunya han presentat 25 denúncies.

El Barça torna a jugar aquest vespre a Granada un partit de lliga després de 35 anys... i un miler d'aficionats han donat la benviguda als seus ídols, entre els quals hi ha 10 candidats a la pilota d'or. Guardiola però podria donar descans a algun d'ells.

Intenció de vot a Catalunya. CiU guanyaria per primer cop en unes eleccions generals.

Desigualtat educatives. Segons un informe el 15% dels alumnes

catalans són analfabets funcionals.

Més de 50 milions d'euros l'any. Els hospitals públics catalans apliquen mesures per estalviar com reesterilitzar el material.

Maltracte animal. 7 mil d'animals són exhibits cada dia en condicions deplorables als mercats catalans.

Aixequen passions. El Barça, amb 10 nominats a la Pilota d'Or, juga a Granada després de 35 anys.

El primer temporal de pluja de la tardor ha arribat avui després de mesos de sequera. En alguns indrets de Catalunya, l'aigua ha caigut amb intensitat, provocant inundacions, com a Salou... No és la primera vegada que passa i els veïns reclamen la solució definitiva a un problema que pateixen cada tardor: inundacions de baixos, carrers tallats i cotxes anegats de fang.

La pluja ha estat mot ben rebuda a les comarques de ponent. L'aigua caiguda pot ajudar a la fructificació dels anomenats cereals d'hivern i també, pot beneficiar a oliveres i ametllers, molt castigats per la llarga sequera.

El RACC proposa que els joves que s'acabin de treure el carnet hagin de conduir acompanyats per un conductor expert, durant els primers mesos. Malgrat que en els ultims 10 anys ha baixat el nombre de víctimes, el jovent és el colectiu que més accidents mortals al volant pateix.

El fiscal demana 30 anys de presó per violació i assassinat per l'home acusat de matar l'any 2008 una turista italiana a Lloret de Mar. L'home ha reconegut que va matar la noia però nega la violació i diu que les relacions van ser consentides.

Carles Puyol continua amb molèsties al pubis i, demà, per precaució no viatjarà amb l'equip. El Barça torna a Granada 35 anys desprès de la seva darrera visita. Guardiola demana màxima prudència.

Les fortes pluges d'aquesta nit a les comarques del Baix i l'Alt Camp, el Tarragonès, el Maresme i el baix Empordà deixen més de 5mil abonats sense llum durant la nit i provoquen inundacions de baixos i talls de carreteres. Els bombers han fet més d'un centenar de sortides. Salou és la població que n'ha sortit més malparada, els bombers han hagut de retirar més de 40 vehicles.

Els joves de 15 a 29 anys tenen un 30% més de possibilitats de morir en accident de trànsit que la resta. Tot i això, segons un informe del RACC, al mes, moren 3 vegades menys joves a la carretera que fa 10 anys. Per reduir la sinistralitat, aquest organisme proposa que els conductors novells vagin acompanyats d'un adult.

Comença Girona el judici contra l'home acusat d'haver assassinat i violat una jove italiana el juny del 2008 a Lloret de Mar. L'acusat ha reconegut el crim però nega haver-la agredit sexualment... S'enfronta fins a 30 anys de presó i una multa de 380mil euros. Els fets, que van commocionar el municipi, van tenir una gran repercussió mediàtica aquí i a Itàlia.

Demà comença una nova jornada de lliga i el Barça visita el Granada amb l'objectiu de passar pàgina de l'empat amb el Sevilla. Guardiola no podrà comptar amb Puyol que, amb molèsties al pubis, se suma a les baixes de Piqué, Alexis i Afellay.

Fortes pluges.5 mil abonats sense llum, inundacions i carreteres tallades.

Conducció acompanyada. Un jove té un 30% més de possibilitats de morir en accident de trànsit que la resta.

Judici per Federica. L'acusat reconeix haver matat la jove italiana però nega haver-la agredit sexualment.

Puyol, baixa. El Barça juga demà a Granada, on vol refer-se de l'empat amb el Sevilla.

La reunió de l'Ecofin, que fan aquest cap de setmana a Brussel.les, negocia les condicions per a la recapitalització de la banca europea. De moment ja han anunciat les contribucions especials que s'exigiran al sector privat en cuestions com ara el refinançament del deute grec.

Mariano Rajoy recorda a totes les víctimes de la violència terrorista en l'acte pre-electoral d'avui a Cerdanyola del Vallès. El candidat del Partit Popular ha fet una crida a la serenitat i al consens de totes les forces democràtiques per acompanyar tot el procés final de la banda terrorista.

Portes obertes de bat a bat per visitar de forma exepcional més de 150 edificis singulars de Barcelona. Es el segon any de Open House una oportunitat de veure des de dins , per exemple, l'arquitectura del supercomputador mare Nostrum i el renovat espai del Molino, al Paral.lel.

Portes obertes de bat a bat per visitar de forma exepcional més de 150 edificis singulars de Barcelona. Es el segon any de Open House una oportunitat de veure des de dins , per exemple, l'arquitectura del supercomputador mare Nostrum i el renovat espai del Molino, al Paral.lel.

Avui és el dia de les preguntes: Quin és el full de ruta per acabar amb éxit el què ahir començava amb l'anunci d'ETA? I qui ha de pilotar aquest procès? Es negociarà alguna cosa? I què es negociarà? Avui també han començat a dibuixar-se algunes respostes. El lendakari Patxi López ha pres ja la iniciativa i ha convocat una ronda de converses dels partits bascos, mentre que, de la seva banda, els atberzales recorden que ara qui ha de fer passes són els governs espanyol i francès. L'actual govern espanyol, per cert, ja ha corregut a dir que la feina complexa que ara comença li correspon fer-la al nou executiu que surti de les elecions del novembre.

La filla d'Ernest Lluch diu que el seu pare estaria content de la fi de la lluita d'ETA i que no correspon als familiars de les víctimes, perque no poden actuar objectivament, ni inmiscuir-se en el procés que ara s'obre. Des de l'associació Catalana de vicitmes del Terrorisme es mostren indignats perquè ETA no els ha demant perdó.

La venda d'habitatges continua sota mínims com ho demostra el fet que la formalizació d'hipoteques ha caigut d'un 41% en un any. El saló inmobiliari meeting point ha tancat força tractes amb inversors russos però de moment poquissims amb clients particulars.

Les entitats que es dediquen a la recollida de roba usada constaten que el volum de peces als contenidors ha baixat de prop d'un 40%. Diuen que la crisi fa que molta gent s'emporti aquesta roba i que al mateix temps es tirin menys peces.

Cesc Fàbregas ha rebut l'alta mèdica després de 3 setmanes de baixa per una lesió muscular i podria reaparèixer demà al partit de lliga contra el Sevilla al Camp Nou. Guardiola creu que l'equip andalús serà un bon examen per comprovar el nivell del Barça.

Les forces polítiques coincideixen que som davant el principi de la fi però que, ara, comença la feina més complexa... L'endemà de l'anunci d'ETA de deixar l'activitat armada, el Govern Central assegura que no hi ha hagut ni hi haurà contrapartides polítiques... I el govern basc reconeix que caldrà parlar, també, amb l'esquerra abertzale que, avui, ha recordat que el comunicat d'ETA no tanca el conflicte polític. Pel ministre de l'Interior ETA ha estat derrotada gràcies a la feina de les forces de seguretat.

L'associació catalana de víctimes del terrorisme se sent defrauda per anunci perquè no inclou la dissolució de la banda ni el lliurament de les armes. La majòria de víctimes troben a faltar que els terroristes no els demanin perdó... La família li d'Ernest Lluch diu que no és moment per a la rancúnia.

Continuen sense saber-se les circumstàncies exactes de la mort de Moammar al-Gadaffi. En els vídeos difosos es veu al dictador libi ferit però encara amb vida quan va ser capturat i després amb un tret al cap. L'ONU ja ha demanat que s'investiguin els fets. L'enterrament, previst per avui, s'ha ajornat fins decidir-hi la ubicació.

Cau fins a un 40% la recollida de roba de segona mà. Les entitats que treballen en aquest sector denuncien que els hi roben molta roba dels contenidors que tenen al carrer. A això s'afegeix els estralls que la crisi està fent en les economies familiars i que provoca que se'n facin menys donacions. El 90% de la roba usada es llença a les escombreries.

Cesc Fàbregas ha rebut aquest matí l'alta mèdica desprès de prop de 3 setmanes de baixa. El migcampista podria reaparèixer, demà, al partit de Lliga que el Barça juga contra el Sevilla al Camp Nou. Alexis i Piqué segueixen al marge del grup.

Les forces polítiques coincideixen que som davant el principi de la fi però que, ara, comença la feina més complexa... L'endemà de l'anunci d'ETA de deixar l'activitat armada, el Govern Central assegura que no hi ha hagut ni hi haurà contrapartides polítiques... I el govern basc reconeix que caldrà parlar, també, amb l'esquerra abertzale que, avui, ha recordat que el comunicat d'ETA no tanca el conflicte polític. Pel ministre de l'Interior ETA ha estat derrotada gràcies a la feina de les forces de seguretat.

L'associació catalana de víctimes del terrorisme se sent defrauda per anunci perquè no inclou la dissolució de la banda ni el lliurament de les armes. La majòria de víctimes troben a faltar que els terroristes no els demanin perdó... La família li d'Ernest Lluch diu que no és moment per a la rancúnia.

Continuen sense saber-se les circumstàncies exactes de la mort de Moammar al-Gadaffi. En els vídeos difosos es veu al dictador libi ferit però encara amb vida quan va ser capturat i després amb un tret al cap. L'ONU ja ha demanat que s'investiguin els fets. L'enterrament, previst per avui, s'ha ajornat fins decidir-hi la ubicació.

Cau fins a un 40% la recollida de roba de segona mà. Les entitats que treballen en aquest sector denuncien que els hi roben molta roba dels contenidors que tenen al carrer. A això s'afegeix els estralls que la crisi està fent en les economies familiars i que provoca que se'n facin menys donacions. El 90% de la roba usada es llença a les escombreries.

Cesc Fàbregas ha rebut aquest matí l'alta mèdica desprès de prop de 3 setmanes de baixa. El migcampista podria reaparèixer, demà, al partit de Lliga que el Barça juga contra el Sevilla al Camp Nou. Alexis i Piqué segueixen al marge del grup.

El dia després. Els partits coincideixen en què ara comença el més complexe.

Les víctimes, defraudades. La majoria troba a faltar que els terroristes no els hi demanin perdó.

L'ONU demana una investigació. Gadafi va ser capturat amb vida però va morir d'un tret al cap.

Cau la donació de roba. L'augment dels robatoris als contenidors i la crisi fa que se'n reculli un 40% menys.

Cesc alta mèdica. El d'Arenys ja està recuperat i podria reaparèixer demà contra el Sevilla.

ETA ha anunciat que atura definitivament la seva lluita armada. Ho ha fet en un comunicat, amb video inclos, que ha publicat aquesta tarda el diari GARA. Aquest fet pot significar el final de la violència que durant décades ha colpit no solsament Euskadi sino tot Espanya.

Aquestes també són imatges per a la història: Muammar al Gaddaffi mort. El que fou líder libi ha estat capturat i s'hi ha deixat la vida al seu feu natal de Sirte. L'alegria per la fi del dictador era evident avui entre les files dels opositors al Coronel.

La Generalitat presenta el seu full de ruta per l'execusió del tram català del corredor Mediterrani. El conseller Lluís Recorder NO creu que el corredor pugui acabar-se el 2020 com preveia el ministre blanco i pensa que no estàrà acabat fins el 2030.

Una enquesta de l'Institut d'Estadística revela que els ingresos de les families espanyoles han baixat de més d'un 4% respecte l'any passat. Segons aquestes dades, un 30% de llars espanyoles no poden fer front a una despesa imprevista.

La dificil situació econòmica fa que molts ajuntaments catalans es plantegin un augment de taxes i impostos. El recent escollit president de l'associació catalana de municipis diu que la situació és d'emergència.

El Barça inaugura aquest vespre la nova Masia a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. A l'acte assisteixen uns 500 convidats, entre els quals hi ha tota la primera plantilla. Abans, els homes de Guardiola han tornat a entrenar-se després d'encarrilar la lligueta de la Champions guanyant el Viktoria Pilsen per 2 a zero.