Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La desconfiança a Berlusconi ha planat sobre els parquets d'arreu del món. L'ibex 35 ha caigut un 2'35% i ha disparat la prima de risc espanyola fins als 410 punts bàsics, és a dir, que es troba a nivells rècord.

El conseller d'Interior, Felip Puig ha obert un expedient informatiu a l'aeroport del PRat i a AENA per no haver avisat a la Generalitat de l'apagada d'anit a les pistes de l'aeroport.

Metges de Catalunya manté la vaga convocada pel proper 15 i 16 de novembre. Han decidit mantenir la convocatòria després que la reunió d'aquest matí amb els representants del Departament d'Empresa i Ocupació i amb les patronals hagi acabat sense acord.

Els acusats d'una xarxa de prostitució desmantellada el 2006 a Barcelona seran condemnats a penes d'un màxim de dos anys, perquè totes les parts han arribat a un acord que evita la celebració del judici. Les indemnitzacions que hauran de pagar a les victimes no superen els 12mil euros

El Barça s'estrena aquesta nit a la Feixa Llarga amb els setzens de final de la Copa del Rei. Victor Valdés ha caigut de la convocatòria per molèsties al colze i Oier serà el segon de Pinto davant l'Hospitalet. Un partit que no ha aconseguit atreure massa públic a l'estadi.

La ciutat de Barcelona tindrà un nou cens de persones sense sostre. 750 voluntaris han pentinat tots els racons de la ciutat per actualitzar la informació sobre aquest col.lectiu. Fa tres anys havia 650 persones sense sostre i altres mil dormien en albergs. La Xarxa d'Atenció a les Persones sense llar diu que cada cop és més freqüent trobar al carrer persones que s'han quedat a l'atur i no tenen suport familiar.

Càrites posa en marxa un servei de mediació per a families amb risc de perdre el seu habitatge. Si no poden pagar la hipoteca intenten negociar amb el banc la dació en pagament o unes millors condicions. Si deuen el lloguer els ajuden a evitar el desnonament i trobar un habitatge més barat. L'objectiu és impedir que caiguin en l'exclusió.

El jutge del cas Palma Arena i la Fiscalia anticorrupció investiguen si la societat Nóos, que havien dirigit Iñaki Urdangarín i Diego Torres, va apoderar-se de fons públics. Aquesta institució,segons la fiscalia, hauria cobrat més de 2 milions d'euros per organitzar esdeveniments esportius el 2005 i 2006. Segons l'acte, Nóos hauria fixat uns preus desproporcionats .

És el primer cotxe elèctric ideat, desenvolupat i fabricat a Espanya. Concretament a la planta Seat de Martorell. Es tracta l'Altea XL Elèctric Ecomotive, amb zero emissions de CO2. L'inconvenient? el preu. Costa 5 vegades més que el model convencional.

L'Estadi Municipal de L'Hospitalet no s'omplirà per rebre aquesta nit al Barça en partit de Copa del Rei, malgrat que jugaran molts dels titulars habituals. Tot just s'han venut un miler d'entrades i el president del club riberenc s'ha tornat a queixar de l'horari del partit.

Radiografia dels sense sostre. 750 voluntaris actualitzen el cens de Barcelona.

Evitar el desnonament. Càrites posa en marxa un servei de mediació per a famílies que no poden pagar la casa.

Cas Palma Arena. Investiguen si la societat que havia dirigit Urdangarín s'hauria apropiat de fons públics.

100% fet a Espanya. El primer cotxe elèctric fabricat a Espanya s'ha fet a la planta SEAT de Martorell.

Nit de Copa. El Barça visita L'Hospitalet en un Estadi que no s'omplirà per l'hora del partit.

La situació d'Europa continua centrant l'actualitat. A Itàlia Silvio Berlusconi ha aconseguit aprovar els pressupostos però ha perdut la majoria absoluta. A Grècia Papandreu ja ha demanat als seus ministres que dimiteixein i es pugui engegar així el procés per formar un govern d'unitat. L'objectiu de tot això: tan a Itàlia com a Grecia, com també passa a Espanya, apretar-se el cinturó encara més per complir amb la Unió Europea.

Irene Rigau presenta un pla perquè els estudiants catalans es familiaritzin amb l'economia real i la creació d'empreses. Es vol fomentar així, l'esperit emprenedor i la pràctica ja des de les escoles de creació de cooperatives.

Cacaolat es queda a Catalunya per decissió d'un jutjat de Barcelona. La histórica i mítica marca de batuts de xocolata es traslladarà a l'antiga fábrica Damm a Santa Coloma de Gramanet.

Els Serveis informatius de Televisió espanyola reben el Premi Ondas. En la seva decisió el jurat ha tingut en compte la qualitat de les cobertures informatives de la televisió pública.

El Barça debuta demà a la Copa del Rei al camp de L'Hospitalet. Guardiola només disposa de 13 jugadors del primer equip però no vol escuses davant d'un rival que no té res a perdre i que espera el duel amb molta il.lusió.

Alfredo Pérez Rubalcaba acusa Mariano Rajoy d'ambiguitat i de falta de propostes concretes per sortir de la crisi... i Rajoy li pregunta ¿per què el govern socialista no ha aplicat fins ara les propostes que diu tenir. Els 5 milions d'aturats van ser l'argument principal del candidat popular, mentre que el socialista va denunciar que el PP té un programa ocult per retallar prestacions socials i apujar impostos com l'IVA.

El futur del 9% de les farmàcies està en perill a conseqüencia de les retallades al sector i els retards en els pagaments per part de la Generalitat. Les farmàcies catalanes deuen prop de 42 milions d'euros als proveïdors i diuen que, en alguns casos, només poden suministrar determinats fàrmacs sota demanda. Uns mil farmacèutics han perdut la feina.

Cacaolat es queda a Santa Coloma de Gramenet, on s'instal·larà la nova planta de la firma. Serà a les instal.lacions de l'antiga fàbrica de Damm, companyia que es converteix en la nova propietària de Cacacolat juntament amb Cobega i Victory Turnaround. Hi invertiran més de 130 milions d'euros.

Conduir ebri es motiu de sanció. Però què passa si transitem per la via en aquest estat no en un vehicle de motor sino en un cavall? Doncs els genets també poden ser sancionats. Els mossos han multat amb 500 euros aquest home per circular begut damunt la seva euga. La norma també és aplicable a bicicletes,patins, monopatins i vianants.

El Barça i l'Hospitalet preparen a porta tancada l'anada dels setzens de final de la Copa del Rei. Els de Guardiola, amb els 8 internacionals espanyols al capdavant, s'enfrontaran demà a un equip amb una clara emprenta blaugrana. El tècnic Jordi Vinyals i 7 jugadors es van formar a la Masia.

L'únic cara a cara. El PSOE acusa el PP d'ambigu i Rajoy els retreu la xifra d'atur.

Farmàcies al límit. El futur d'un 9% està en perill i diuen que algunes subministren fàrmacs sota demanda.

Cacaolat es queda a Santa Coloma de Gramenet, on s'instal·larà la nova planta de la firma.

Vehicle: euga. Els mossos sancionen un home per circular begut damunt el seu cavall.

Sense excuses a la Copa. Guardiola vol guanyar L'Hospitalet tot i les baixes i la gespa artificial.

Primer va ser Papandreu i ara és Berlusconi el que està en el punt de mira de l'Eurozona. El primer ministre italià es troba a la corda fluixa després de perdre el suport de bona part del seu equip. Ell nega una dimissió. De moment, ni els escàndols ni la pressió dels mercats semblen poder tombar "il cavalieri". Mentrestant, les borses viuen pendents d'aquesta decisió i es tenyeixen de vermell.

Aquest és el moment en què alguns dels veïns del barri de la Teixonera de Barcelona desallotjats divendres tornaven a casa seva. Divendres van haver de marxar per un esvoranc al carrer.

Condemnats a penes de fins a 2 anys els responsables de l'accident on van morir 5 operaris al 22 arroba de Barcelona. El president del grup Habitat, QUE ha acceptat una pena d'un any de presó i d'inhabilitació, dimitirà. Els altres 5 acusats no hauràn d'ingressar a presó.

Detinguts dos homes a Reus que cobraven el lloguer d'uns pisos que havien estat embargats prèviament. L'estafa podria haver afectat unes 60 famílies.

El Barça ha començat a preparar el debut a la Copa del Rei contra l'Hospitalet. Guardiola podrà comptar finalment amb 14 jugadors del primer equip perquè Abidal i Keita, com els 8 internacionals espanyols, podran incorporar-se a les seves seleccions després del partit de dimecres.

Els veïns desallotjats per l'obertura d'un esvoranc de 20 metres a la plaça Isop, al barri de la Teixonera de Barcelona, podran tornar a casa aquesta tarda després de dormir fora tres nits... El forat el podria haver provocat la rebentada d'una canonada. L'ajuntament ha anunciat que revisarà tot el subsòl del Carmel format per torrenteres i pous.... Els que, de moment, no poden tornar a casa són la trentena de veïns desallotjats a Lleida per l'aparició d'unes esquerdes a casa seva.

És la imatge que deixen els cinc dies de pluja: rius a punt de desbordar-se, sobretot a les comarques gironines, on hi ha camins i carreteres locals tallades i molts camps negats. Protecció Civil, que manté activada la prealerta per inundacions, recomana extremar les precaucions a tocar de rius i rieres.

Pendents del judici per la mort de 5 treballadors, el 2006, en una obra del carrer almogàvers de Barcelona...El judici estava previst per aquest migdia però, de moment, no s'ha celebrat... L'empresa responsable de l'obra - el grup immobiliari Habitat - intenta arribar a un acord amb les families.

L'únic cara a cara entre Rubalcaba i Rajoy marca aquest quart dia de campanya electoral. Mentre els dos candidats dediquen la jornada a preparar el debat, la resta de partits el critiquen. CiU i ERC coincidexen que els interessos de Catalunya en queden exclosos i per ICV multiplica els defectes de la democracia.

El Barça va empatar amb l'Athletic de Bilbao en un gran partit de tots dos equips a San Mamés. Els bascos es van avançar dues vegades, però a l'últim minut Messi va fer l'empat a 2 i va mantenir als blaugrana invictes a la lliga. Això sí, el Reial Madrid ja té 3 punts d'avantatge.

Tornen a casa. Els veïns desallotjats a Barcelona ho fan avui.

Rius a punt de vessar. El nivell dels rius obliga a reactivar el pla Inuncat pel nivell dels rius, sobretot a Girona.

Judici per la mort de 5 obrers el 2006. Les dues parts intenten arribar a un acord per evitar que se celebri.

Tot a punt pel cara a cara. TVE en farà un ampli seguiment a partir de les 20:30 h.

Monument al futbol. El Barça empata amb l'Athletic en un partit èpic a La Catedral.

Rajoy aconseguiria una majoria absoluta superior a la d'Aznar al 2000. Ho diu el Centre d'Investigacions Sociològiques. Segons el darrer pronòstic, el PSOE obtindria el pitjor resultat de la seva història, amb una forquilla d'entre 116 a 121 escons. El PP, amb més de 190 diputats, tindria la seva millor nota. De la mostra destaca que CiU revalidaria la tercera posició al Congrés. A Catalunya, els socialistes guanyarien les eleccions, CiU i Iniciativa pujarien, mentre que Esquerra mantindria els 3 escons.

Les línies de crèdit del Fons Monetari Internacional s'ampliaran per ajudar Grècia o Itàlia. Després de dos dies de reunions a Canes finalitza la cimera del G-20 amb un pla d'acció per accelerar el creixement. Berlusconi serà vigilat d'aprop mentre Papandreu busca suport per mantenir-se al poder.

Les pluges continuades i localment intenses, mantenen activada la prealerta del pla inuncat. També es manté l'alerta per fort onatge. Tot i la gran quantitat d'aigua NO hi ha retencions importants de trànsit, però hi ha hagut tres accidents que podrien estar relacionats amb la pluja.

El prestigiós cardiòleg Valentí Fuster i 23 experts d'arreu del món es troben avui i demà a Barcelona amb motiu d'un congrés sobre malalties cardiovasculars. L'objectiu de les jornades és ampliar coneixements per reduir la xifra de 20 milions de víctimes mortals cada anys.

El Barça prepara el partit de diumenge a Bilbao mentre mira de passar pàgina a les polèmiques que l'envolten. Valdés ha dit que els comentaris sobre la mala relació entre Messi i Villa són falsos i que formen part d'una campanya per desestabilitzar-los. El porter també ha defensat Guardiola davant les últimes crítiques d'Ibrahimovic.

El Partit Popular guanyaria les eleccions per majoria absoluta, segons l'última enquesta del CIS, que atorga al PP més de 190 diputats. El PSOE recularia, fins els 121 o 116 escons i CiU pujaria fins els 13.... A Catalunya, el PSC continuaria com a primera força però perdria 9 dels 25 diputats que té ara... i el PP pujaria fins els 12, quedant només un per darrere de CiU... ERC mantindria els 3 representants i Iniciativa Verds passaria d'un a tres.

PP i PSOE es presenten com la millor opció per sortir de la crisi... A Catalunya els populars esperen aconseguir el millor resultat de la seva història mentre que PSC, Esquerra i Iniciativa alerten sobre les retallades de la dreta. Convergència i Unió aspira a ser decisiva a Madrid.

La desena famílies que van ocupar un edifici al carrer Almagro de Barcelona, declaren davant el jutge. També ho fa el propietari de l'immoble. Després d'escoltar les dues parts el jutge decidirà si n'ordena el desallotjament. Les famílies van ocupar els pisos buits després de ser desnonades per no poder pagar els lloguers i hipoteques.

Continua activada la prealerta de l'INUNCAT per fortes pluges al litoral, prelitoral i nord-oest del país. També l'avís per temporal marítim a Girona i Barcelona. A Molins de Rei, les pluges han agreujat les deficiències de construcció d'un edifici i alguns veïns dormen fora de casa malgrat no haver-hi perill estructural.

El Barça se centra en el partit de diumenge a San Mamés davant l'Athletic de Bilbao. Guardiola ha comptat a l'entrenament d'aquest matí amb els 19 jugadors del primer equip disponibles més Isaac Cuenca. Pedro continua fent treball de recuperació.

Enquesta del CIS. Majoria absoluta del PP, davallada del PSOE.

Compte enrere. Comença una campanya marcada per les promeses per sortir de la crisi.

Cita les dues parts. Els jutge escolta les famílies i el propietari de l'edifici ocupat fa 21 dies a Nou Barris.

El temporal no s'atura. Es manté activada la prealerta del pla INUNCAT per fortes pluges i l'avís per temporal marítim.

Objectiu: San Mamés. Guardiola prepara a conciència el duel amb un dels seus mestres, Bielsa.

Avui hem vist al ministre de treball com no l'haviem vist mai. Valeriano Gómez reconeixia aquest migdia que la situació de l'atur està desbocada. Sembla que som a l'inici de la crisi, deia el ministre, i no pas a la sortida. I justament el context internacional de tot això és aquesta Europa que no para de convocar cimeres, ara a Cannes, per intentar trobar la llum que ens guiï cap a la sortida d'aquest llarg tunel de penuria econòmica.

A las dotze d'aquesta nit comença la campanya per les eleccions generals del 20 de novembre. La situació de crisi económica i les propostes per sortir-ne serà un dels caballs de batalla de la campanya.

Forts aiguats han caigut al llarg del dia d'avui sobre Catalunya. Una de les zones on les pluges han estat més fortes ha estat a la comarca del Bages. A Manresa, aquesta tarda, han recollit 141 litres per metre quadrat.

La Síndica de l'Ajuntament de Barcelona presenta un estudi que evidencia que la invasió de voreres pels ciclistes provoca conflictes a la ciutat. La sindica diu que l'Ajuntament hauria de revisar i modificar la xarxa de carrils bici per fer-los més segurs tan pels vianants com pels ciclistes.

El Barça ha començat a preparar el partit de diumenge contra l'Athletic de Bilbao a San Mamés. L'entrenament sota la pluja ha estat presidit pel bon ambient que regna a la plantilla tot i que des de València diuen que Messi i Villa estan enemistats. El president Sandro Rosell ha estat el primer en desmentir-ho.