Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La victòria, a Catalunya, de Convergència i Unió a les eleccions generals és un aval, segons que ha dit Josep Antoni Duran i Lleida per lluitar pel pacte fiscal. L'objectiu, però, ho reconeixia el mateix Duran, no serà fácil. I és que la majoria absoluta del PP, la més àmplia de la seva història, sembla indicar que, difícilment, pot acceptar reivindicacions que no quadrin amb el seu programa. I d'aquest programa n'hem conegut aquesta tarda unes línies que ha explicat Dolores de Cospedal: el mandat que hem rebut, ha dit, l'interpretem com austeritat i reformes mirant a Europa. No hi haurà, però, ha recalcat la secretaria genral del PP, miracles. I l'altra cara de la moneda és el PSOE, que s'ha enfonsat, com reconeixia aquet migdia José Luis Rodriguez Zapatero, i que en un congrés al Febrer ha de començar a dissenyar els camins, i els líders, que els treguin del túnel en que ahir, 20 de novembre, van entrar.

Després de la derrota més gran de la seva història, el PSC comença la reflexió sobre el camí i els líders per recuperar posicions. A la reunió d'aquesta tarda hi són presents alguns dels polítics que aspiren a liderar el partit: l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, l'exbatlle de Vilanova, Joan Ignasi Elena, l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro i el portaveu del partit Miquel Iceta.

El Partit Popular de Catalunya presumeix que 100 mil catalans han votat Mariano Rajoy. Alicia Sánchez Camacho diu que està convençuda que hi haurà perfil català en el nou govern d'Espanya i que la prioritat de Mariano Rajoy serà la crisi econòmica i no el pacte fiscal de CiU.

Iniciativa per Catalunya diu que els resultats d'ahir els consoliden com l'autèntica esquerra nacional catalana i l'alternativa al conservadurisme de PP i CiU. Esquerra Republicana interpreta els seus tres escons com un aval a la renovació del partit i unitat de les formacions sobiranistes.

Andrés Iniesta és baixa per al partit de dimecres contra el Mílan a causa d'una contusió. Alves sancionat, i Afellay i Adriano per lesió, tampoc estaran a San Siro. Guardiola s'emporta els 17 homes disponibles del primer equip més 4 joves del planter.

El Partit Popular aconsegueix, amb 10 diputats de marge, la majoria absoluta en un Congrés que configuraran 13 forces polítiques...

El PSOE, segona força, queda amb 110 diputats...

La tercera força a Madrid serà Convergència i Unió, amb 16 diputats...

La segueix Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya que, després d'un fort creixement, aconsegueix 11 escons, 9 més que al 2008...

i l'esquerra abertzale, torna al congrès amb AMAIUR, que aconsegueix grup parlamentari propi amb 7 diputats...

Bons resultats, també, per UPyD: 5 diputats, 4 més dels que tenia fins ara...

El PNB perd presència, en concret 1 diputat, i es queda amb 5...

Els escons restants, 10, queden sense grup propi i, per tant, formaran el Grup Mixt... Esquerra Republicana s'ha fet amb tres escons.

Majoria absoluta del PP. Obté 186 diputats, el millor resultat de la seva història.

CiU venç a Catalunya. Supera el PSC per primer cop en unes generals.

Desfeta socialista. Obtenen els pitjors resultats de la seva història.

Es el dia de decidir i l'hora dels ciutadans. Gairebé cinc milions quatre-cents mil ciutadans de Catalunya estan cridats a votar en aquestes eleccions Generals. Una jornada electoral que transcorre sense incidents, respectada també... pel temps..!! prou bó, de moment, a la major part del territori i amb gairebé 2700 colegis electorals que estaran oberts fins a les vuit del vespre.

Els candidats de les principals formacions polítiques de Catalunya han anat votant al llarg del matí i han coincidit en fer una crida a la participació ciutadana, a que els electors no es quedin a casa i surtin a votar. Per animar el vòt els líders catalans han apelat, en alguns casos, a la responsabilitat pels momentsque viu el país i també al dret de votar en llibertat.

Aquestes eleccions generals seran les primeres per alguns ciutadans vinguts d'altres països que han obtingut la nacionalitat espanyola. Altres nouvinguts ja havien acudit a anteriors cites electorals. Els conéixerem tot seguit i també als electors que necessiten algun tipus d'ajuda especial per poder exercir el seu dret, com ara algunes persones grans o els ciudans invidents.

El Barça ha tornat a la Lliga amb una altra golejada. Anit els de Guardiola es van imposar al Saragossa per 4 gols a 0 i ja sumen 10 partits imbatuts a casa. Sembla per tant, que de moment el virus FIFA no ha afectat els internacionals blaugrana.

Tot a punt per a la jornada de votacions de demà als 2.700 col.legis electorals repartits per tot Catalunya. Els caps de llista dels principals partits catalans han aprofitat la jornada de reflexió d'avui, sense mitings, per fer-se la foto tradicional de grup.

El deute espanyol tanca una setmana de fortes pressions dels mercats... amb un diferencial de 441 punts ... després de tocar el sostre dels 500. Veurem tot seguit perqué les tensions, lluny de calmar-se , s'extenen també a altres països, com ara Bélgica o França.

Cada cop més aturats col.laboren amb les molt diverses organitzacions de voluntariat social que hi ha a Catalunya. Tenen més temps lliure i volen sentir-se útils. Les organitzacions els incorporen però també els hi exigeixen una implicació a llarg termini.

Últim entrenament del Barça abans de rebre aquest vespre al Saragossa. Pep Guardiola podrà comptar amb Pedro que avui ha rebut l'alta mèdica. Els aragonesos porten 46 anys sense guanyar al Camp Nou i viatgen sense Leo Franco que està lesionat.

Els partits polítics apuren a hores d'ara arguments per convèncer a l'electorat perque els facin confiança. Han estat dues setmanes de cursa electoral que culminen aquest vespre amb els mitings de final de campanya. Les veus cridant al vot callaran demà per permetre una reflexio serena de què vol votar cadascú. Diumenge la ciutadania parlarà a les urnes.

El banc central europeu ha d'intervenir comprant deute espanyol per calmar els mercats després que la prima de risc se situi a nivells insòlits. La ministra Salgado nega qualsevol hipótesi de rescat europeu i assegura la solvència del deute espanyol.

Vist per a sentència el primer dels judicis contra l'anomenat Robin Hood dels bancs. Aquest jove no va retornar diferents prèstecs i crèdits. Expicava les seves accions en una web, argumentant que el sistema bancari porta a la ruina a les persones.

L'ajuntament de Barcelona impulsa un sistema d'intercanvi per renovar el vestuari sense gastar diners. La iniciativa vol concienciar sobre la necessitat de controlar la generació de residus.

Messi s'ha entrenat amb normalitat amb la resta de l'equip i Guardiola podrà comptar amb ell pel partit de demà contra el Saragossa al Camp Nou. El tècnic del Barça ha vist a tots el internacionals molt motivats i ha dit que no reservarà ningú pensant en el Mílan. L'única baixa dels blaugrana és Adriano per lesió.

El deute espanyol ha començat el dia marcant un nou màxim històric i una altra vegada ha fregat la zona límit. La prima de risc ha superat la barrera dels 500 punts i s'ha situat per primera vegada per sobre de la italiana. Després s'ha relaxat per la intervencio del Banc Central, que s'interpreta com una mostra de confiança. Segons els experts la situació no és preocupant perquè és puntual.

Enric Duran, conegut com a "robin dels bancs" s'enfronta al primer judici per estafar mig milió d'euros a entitats financeres. Diners que, després, va donar a moviments socials. El jove va adquirir una targeta que teòricament només li deixava retirar a 600 euros un dia al mes.A la pràctica, podia treure fins a 1500 euros cada dia i amb uns interessos del 27%.

Creix el nombre de petites i mitjanes empreses que recorren a l'assessorament professional per sobreviure a la crisi. Reorganitzar els recursos i els processos productius, fabricar productes nous o canviar la il.luminació de la botiga per reduir la despesa són algunes de les mesures que apliquen per evitar el tancament.

La preestrena europea de "Crepuscle" provoca la bogeria entre els milers de seguidors de la saga que es van aplegar al Fòrum de Barcelona per veure de prop dos dels seus protagonistes, Robert Pattison i Taylor Lautner. La cinta arriba avui als cinemes.

Messi, Mascherano i Alexis s'han entrenat avui ja amb la resta de la plantilla i Guardiola disposa de 20 jugadors per enfrontar-se demà al Saragossa. Pedro ha fet part de la sessió amb els seus companys. Així, l'única baixa és Adriano per lesió.

Pels núvols. La prima de risc, al nivell més alt des de la creació de l'euro.

Judici al "Robin dels bancs". Va estafar mig milió d'euros a entitats financeres que va donar a moviments socials.

Salvar el negoci. Empreses i petits negocis recorren a l'assessorament professional per sobreviure.

Bogeria per "Crepuscle". Milers d'adolescents acompanyen Pattinson i Lautner en la preestrena de la cinta a Barcelona.

Tots menys Adriano. Guardiola recupera Messi, Mascherano i Alexis i té 20 homes disponibles.

Manifestació, aquesta tarda, d'estudiants. Ha estat l'epileg d'una jornada de vaga en el món de l'ensenyament que, des de primeres hores del matí, ha vist ja accions de protesta: talls en diferents vies circulatories o pas barrat a les aules d'alguns centres... Asseguren els estudiants, entre d'altres acusacions, que les retallades a l'ensenyament comportaran el comiat de 4 mil professors.

Els treballadors de les farmàcies s'han manifestat aquest migdia davant de la Generalitat. Diuen que els retards en els pagaments de l'Administració els coloquen en una situacio insostenible. Asseguren que 40 farmàcies son a punt de tancar.

Sorpresa en el judici per la mort violenta del treballador d'un hotel de Barcelona. El tribunal sospita que un dels testimonis que declarava, podria ser l'autor real de l'agressió que va causar la mort. El jutge ha ordenat que s'obri una investigació.

Malgrat que la llei estableix que les empreses de més de 50 treballadors han de reservar un 2% de places per persones disminuides, aquesta norma encara es compleix poc. L'atur en el colectiu de les persones amb discapacitat es xifra en un 60%.

Leo Messi ha arribat aquest migdia a Barcelona després de 20 hores de viatge. L'argentí ha baixat de l'avió procedent de Colòmbia i ha anat directament a la Ciutat Esportiva a fer treball de recuperació. Guardiola comprovarà demà el seu estat i valorarà si li dóna descans al partit contra el Saragossa.

Jornada de vaga a les universitats catalanes en contra de la retallada d'un 16% dels pressupost i per l'augment de les taxes universitàries d'un 15%. Diuen que, de mantenir-se, la tissorada podria acabar amb 4mil llocs de treball. La Generalitat, però, ho desmenteix. També estan cridats a fer vaga els estudiants dels últims cursos de secundària i els de batxillerat on el seguiment ha estat desigual.

Recta final de la campanya electoral marcada per les visites dels dos principals aspirants a la presidència. Rubalcaba és avui a Barcelona i aquest vespre tancarà l'acte central del PSC. Mariano Rajoy va fer ahir una mostra de força a L'Hospitalet de Llobregat. Convergència i Unió fa una crida al vot catalanista per frenar socialistes i populars.

Els neixements de nens prematurs s'han doblat a Catalunya en l'última dècada sobretot per l'increment de l'edat de les mares i les tècniques de reproducció assistida. Els pares reclamen mesures de conciliació familiar per atendre'ls el primer any de vida ja que els metges recomanen no portar-los a l'escola bressol, i perquè necessiten un seguiment mèdic més acurat.

Inspecció de Treball de la Generalitat demana a Schindler que retiri un dispositiu que ha instal·lat en el mòbil d'alguns dels seus treballadors... Emet un xiulet quan detecta que porten un temps quiets. L'empresa d'instal·lació d'ascensors assegura que ho fa per la seguretat dels treballadors. Ells, però, diuen que és per controlar-los.

Leo Messi ha arribat aquest migdia a Barcelona desprès de 20 hores de viatge entre Barranquilla, Miami, Madrid i el Prat. L'argentí ha anat a la Ciutat Esportiva a fer treball de recuperació i demà ja s'entrenarà amb tota la plantilla per preparar la visita del Saragossa.

Vaga d'universitaris. Protesten contra les retallades i l'augment de les taxes.

Recta final del 20N. Visites de Rajoy i Rubalcaba amb molt per decidir a Catalunya.

Nens valents. 1 de cada 10 nounats català és prematur. La xifra s'ha doblat en l'última dècada.

Per seguretat o control?. Schindler posa un dispositiu als mòbils dels empleats que xiula quan porten temps quiets.

Messi arriba cansat. L'argentí ha anat de l'aeroport al gimnàs desprès de 20 hores de viatg

Detinguts pels mossos els presumptes implicats en la destrossa de cotxes a un taller de Santa Coloma de Gramenet per poder cobrar més import a les asseguradores

Avui acaba la vaga de metges que durant dos dies s'ha viscut a Hospitals, ambulatoris i centres concertats. En aquestes 48 hores, segons que ha explicat el conseller de Salut, s'han hagut d'ajornar 40 mil visites i operacions programades. El conseller també assegura que, de cara a l'any que vé, si hi ha retallades en sanitat, NO afectaran els usuaris. El sindicat de metges, de la seva banda, sembla que no s'ho creu i acusa a la Generalitat de no voler negociar.

Tres ferits a Tarragona arran d'una explosió i un incendi en una empresa de reciclatge d'olis. El succés, que ha passat a la localitat d'Alcover, ha obligat a activar durant unes hores el pla d'emergències químiques de Catalunya.

Les pluges caigudes ahir i avui sobre Catalunya fan augmentar el cabal dels rius que ja era notable després de les precipitacions de les últimes setmanes. Demà l'episodi de pluges ja s'haurà acabat.

Els mossos d'esquadra detenen el propietari d'un taller mecànic de Santa Coloma de Gramanet i un extreballador per estafar a companyies asseguradores de cotxes. Agreujaven expressament els desperfectes dels vehicles per poder cobrar a l'assegurança una factura més alta.

Acabat el periple de les diferents seleccions arreu del món, Guardiola recupera ja els internacionals espanyols, sub21, Alves i Abidal. Demà s'espera que arribin Messi, Mascherano i Alexis i s'entrenin amb la resta de l'equip a la tarda per preparar el partit contra el Saragossa.

Ryanair continuarà operant als aeroports de Girona i Reus els pròxims 5 anys. La companyia ha arribat a un acord amb la Generalitat, que incrementa el nombre de passatgers a Girona. Passarà dels 2 milions anuals a més de 3... Pel que fa a Reus, es recuperen les rutes cancel·lades fa un parell de setmanes i s'assegura mig milió de viatgers l'any. L'acord permetrà recuperar els 500 llocs de treball que s'havien perdut.

Uns 300 metges es concentren davant la seu del departament de salut per protestar contra les retallades, en la segona jornada de vaga. Segons Metges de Catalunya el seguiment és superior al 70% d'ahir, mentre que salut el rebaixa a un 20%. El conseller diu que les retallades no afecten l'assistència i que la seva voluntat és que no es perdin llocs de treball.

Calma relativa al mercat del deute desprès que ,a primera hora, la prima de risc espanyola marquès un nou màxim històric arribant als 470 punts de penalització respecte als bons alemanys. La crisi financera ja esquitxa 12 dels 17 països de la zona euro i s'ha colat en els missatges de la campanya electoral del 20N.

Els mossos d'esquadra detenen el cap d'un taller mecànic i un treballador acusats de danyar cotxes per facturar a les companyies asseguradores desperfectes molt superiors als que realment tenien. També están imputats una desena de propietaris de vehicles.

La selecció espanyola va tornar a passar-ho malament en un amistós i només va poder empatar a dos a Costa Rica. Casillas va celebrar el rècord de 127 partits internacionals amb una errada greu, però Silva i Villa van evitar el ridícul als últims minuts.

Acord amb RYANAIR. La companyia continuarà operant a Girona i Reus.

Segon dia de vaga. Els serveis mínims es compleixen amb normalitat.

Calma tensa als mercats. Baixa la prima de risc espanyola però la crisi de confiança esquitxa ja 12 països de l'eurozona.

Estafa a les asseguradores. Detinguts dos treballadors d'un taller mecànic que danyaven els vehicles per facturar més.

Empat i gràcies. Espanya evita el ridícul a Costa Rica després d'una primera part lamentable.

Primer dels dos dies de vaga convocats pel sindicat Metges de Catalunya. Als grans hospitals, com la Vall d'Hebrón de Barcelona, és on més s'ha notat la protesta. Als centres d'atenció primària i als centres concertats la incidència ha estat menor. El sindicat que ha organitzat la vaga xifra el seguiment en un 70%.

Francesc Homs qualifica de fracàs la vaga de metges perquè segons que assegura no ha superat el 20% de seguiment. El portaveu del govern diu també que la protesta és un error perque els metges han renunciat a negociar i s'atrinxeren en reivindicacions salarials.

Un nou episodi de pluges, deixa aquest dimarts més de 100 litres a les comarques del Camp de Tarragona. De fet, és allà, on les pluges han causat més problemes: han inundat carrers i polígons industrials de la ciutat de Tarragona. A Salou, el barranc de Barenys ha tornat a sortir de mare.

Uns 30000 avis a Catalunya, segons els experts, pateixen maltractaments psiquics o físics. Es tracta d'una violència silenciosa perquè la gent gran que la pateix no acostuma a denunciar per vergonya, incapacitat o desconeixement dels seus drets.

La selecció espanyola juga a les 10 i 5 de la nit contra Costa Rica l'últim amistós de l'any. Vicente del Bosque vol oferir una bona imatge i farà canvis respecte a l'equip que va perdre a Anglaterra. Casillas es convertirà amb el jugador amb més partits jugats amb La Roja.