Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Empresaris i polítics catalans estan convençuts que el corredor mediterrani trobarà el finançament necessari. Diuen que és un projecte rendible i que allà on no arribi la inversió pública arribarà la privada... El govern català creu que el tram entre el port de Barcelona i la frontera pot estar fet, aviat.

Els ingressos familiars cauen més d'un quatre per cent de mitjana respecte l'any passat. Això fa que un 35% de les llars catalanes no puguin afrontar despeses imprevistes. Així es desprén de l'última enquesta de l'INE sobre condicions de vida que apunta que augmenta el nombre de persones que viuen per sota el llindar de la pobresa.

Les vendes de menus cauen un 16% des de l'inici de la crisi per l'augment de l'atur, ja que els treballadors en són els principals consumidors. A més, un 18% dels joves d'entre 18 i 35 anys s'enduen el menjar de casa. Molts locals rebaixen preus per sobreviure però, des de 2007 s'han destruït 100mil llocs de treball.

A Catalunya hi ha una trentena de clíniques antienvelliment que ofereixen tractaments mèdics i estètics per frenar l'impacte del pas dels anys, alguns dels quals poden arribar als 2000 eruos. Metges i organització de consumidors, però, diuen que no n'hi ha cap hagi demostrat la seva eficàcia i que la genètica és determinant.

El Barça es manté líder del seu grup de Champions desprès de derrotar per 2 a 0 el Viktoria Pilzen al Camp Nou. Els blaugrana van fer el seu habitual joc de toc però els davanters, Messi en especial, no van tenir el seu dia de cara a porta.

Corredor del Meditarrani. Empresaris i polítics, convençuts que trobarà prou finançament.

Condicions de vida més dures. Disminueixen els ingressos familiars i un 35% de famílies no poden afrontar imprevistos.

Cauen les vendes de menús. Ho fan d'un 16% des de l'inici de la crisi sobretot per l'augment de l'atur.

Medicina antienvelliment. Experts i OCUC alerten que no hi ha cap producte al mercat que hagi demostrat l'eficàcia.

Recital sense punteria. El Barça guanya 2-0 al Viktoria en un bon partit però amb els davanters desencertats.

És el signe del triomf i l'alegria de 5 alcaldes catalans en conèixer que Europa dóna suport al corrredor mediterrani. La decisió s'ha conegut al migdia i, per a molts, el problema és que vol contentar tothom, perquè la Unió Europea considera també prioritaris altres quatre trams. "Cafè per a tots", ho han definit alguns en coneixer la decisió; tot remarcant que, a l'hora de la veritat, a l'hora de la inversió i l'execució d'obres, es veurà veritablement a qui li serveixen café i a qui aigua tenyida.

El president de la Junta d'Extremadura acusa el Govern Central d'haver fet una punyalada "trapera" per la decisió de la Unió Europea que desestima el projecte d'aquella comunitat. També la presidenta de l'Aragó, Luisa Fernanda Rudi, s'ha manifestat descontenta i acusa el govern de Madrid d'afavorir el corredor mediterrani.

Artur Mas nega que la Generalitat estigui preparant la privatització de l'Institut Català de la Salut. El president català nega també que tingui intenció de prorrogar els pressupostos i diu que es presentaran al Parlament aquest any.

8 de cada 10 dones que pateixen càncer de mama superen la malaltia i el 75% conserven el pit. Avui és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, una patologia que a Catalunya afecta cada any a 4.600 dones.

El Barça vol encarrilar aquest vespre davant el Viktoria Pilsen la classificació per als vuitens de final de la Champions. Els blaugrana són a priori molt superiors al desconegut equip txec, però Guardiola farà jugar totes les figures. Messi pot arribar als 40 gols en aquesta competició.

El corredor mediterrani és una de les infraestructures prioritaries per al transport de mercaderies a la Unió Europea. Un dels eixos ferroviaris que unirà Espanya amb Europa passarà per la Jonquera, Barcelona, València, Cartagena, Granada i Sevilla fins arribar a Algesires.Les obres hauran d'estar enllestides d'aqui a vint anys. La Unió Eurpera també cofinançarà el corredor Atlàntic, però rebutja fer la connexió central pels Pirineus.

El sector immobiliari mira cap a Rússia per fer front a la crisi.De fet, els russos són els segons compradors d'immobles a Espanya per darrera dels britànics. Sobretot per a turisme residencial. I Barcelona és la ciutat on més inverteixen després de Nova York. Per això Rússia és el país convidat al Barcelona Meeting Point, que avui obre portes.

Més de 200 famílies es queden sense escola bressol pública a Barcelona, tot i tenir plaça assignada... Les obres de 3 equipaments no les han acabat a temps per al curs... CIU i PSC s'acusen mútualment del retard. Les famíles denuncien que portaran el cas als tribunals si no se'ls dona una solució.

8 de cada 10 dones que pateixen càncer de mama superen la malaltia. A més, el 75% eviten la mastectomia i conserven el pit. La millora en els tractaments ha aconseguit també reduir en un 2% anual, les recaigudes. Els experts insisteixen en què la prevenció és el millor remei.

El Barça vol fer una passa de gegant cap a la següent fase de la Lliga de Campions derrotant avui el Viktoria Pilsen al Camp Nou. Els blaugrana són, a priori, molt superiors al desconegut conjunt txec, que arriba acompanyat d'uns 5.000 seguidors.

La Comissió Europea cofinançarà tres corredors ferroviaris: el del mediterrani, el de l'atlàntic i el central, però sense el túnel de Canfranc.

El corredor de la mediterrània s'ha acceptat al complet, és a dir des d'Algesires fins a la frontera francesa. Moltes empreses exportadores catalanes supeditaven els seus plans d'expansió a que es fes realitat aquest eix ferroviari, que finalment enllaçarà els principals ports de l'Estat amb la resta d'Europa

Prioritat europea. La UE cofinançarà el corredor mediterrani.

Barcelona Meeting Point. El sector immobiliari mira cap als compradors russos per fer front a la crisi.

Sense escola bressol. Més de dues-centes famílies a Barcelona es queden sense plaça tot i tenir-la assignada.

Dia Mundial del Càncer de Mama. El 80% de les pacients supera la malaltia i es redueix el percentatge de recaigudes.

Objectiu Viktoria. El Barça vol encarrilar la classificació a la Champions guanyant l'equip txec al Camp Nou.

Despres de 5 dies sense cap noticia de les cooperants segrestades a Kènia, avui hem tingut les primeres informacions versemblants sobre on es poden trobar. El general que mana les forces armades de Somália diu que els seus serveis d'intel·ligencia saben on son. Les haurien localitzat a la ciutat costanera somalí de Kismayo, un enclau a 460 kilòmetres del camp de refugiats on les cooperants van ser segrestades.

El govern de la Generalitat evita la polèmica i confirma que si s'aprova el corredor mediterrani el president Mas assistirà a la celebració en què també hi serà el ministre Blanco. En les últimes hores s'havia detectat malestar perquè la Generalitat veu la presència del ministre "electoralista".

Un equip de 40 submarinistes ha començat a netejar avui el fons marí de les platges de Barcelona. Entre les deixalles es troben piles o bateries, que continuen contaminant durant milers d'anys.

L'alcalde de Barcelona proposa que els veïns que no tinguin multes de transit acumulades quedin exents de pagar per aparcar a l'area verda. La pèrdua d'ingressos la volen compensar encarint un 3% el preu a pagar pels no residents.

El Barça rep demà al Camp Nou el Viktoria Pilzen en la tercera jornada de la Lliga de Campions. Guardiola ha dit que no s'ha de menysprear al desconegut equip txec i ha volgut destacar la importància dels dos propers partits. Si els guanyen practiment tenen assegurat el pas a vuitens.

Optimisme contingut però generalitzat, a menys de 24 hores que la Comissió Europea confirmi la seva aposta pel corredor de la Mediterrània. Però també polèmica. El ministre de Foment prepara per demà un acte de celebració a Barcelona i la Generalitat i el Partit Popular l'acusen d'electoralista.

Comença el macrojudici a 45 presumptes proxenetes acusats d'explotar dones, la majoria d'origen romanès al barri del Raval. La macroredada,la més important feta mai a Barcelona, va ser al 2006 i es va saldar amb un centenar de detinguts. La majoria dels acusats s'enfronten a penes de fins a 5 anys de presó.

Treure's el carnet de conduir per 200, 80 o, fins i tot, 54 euros... Són algunes de les ofertes que trobem a internet. La Confederació Nacional d'Autoescoles alerta de què, en molts casos, el preu ofertat no s'ajusta a la realitat i que els alumnes poden acabar pagant fins a 6 vegades més del preu anunciat.

El pal d'un parasol, llaunes o bosses de plàstic. Són alguns dels objectes que han trobat aquest migdia els 40 submarinistes que han netejat de forma voluntària el fons marí de les sis platges barcelonines. Una tasca de la qual es beneficien els banyistes i el medi ambient.

El Barça converteix el Camp Nou en una fortalesa gairebé inexpugnable. Fa més d'un any que els blaugrana no perden al seu estadi, i en els 4 partits d'aquesta Lliga no hi han encaixat cap gol. En total, amb Guardiola, el Barça ha guanyat 77 dels 94 partis que hi ha disputat.

Optimisme contingut però generalitzat, a menys de 24 hores que la Comissió Europea confirmi la seva aposta pel corredor de la Mediterrània.

Macrojudici a Barcelona. 45 acusats s'enfronten fins a 5 anys de presó per explotació de dones al Raval.

El carnet de conduir per 54 euros?.La Confederació d'Autoescoles denuncia ofertes enganyoses a través d'internet.

Quilos de brutícia. El fons marí de les platges barcelonines amaga llaunes, plàstic, cadires i sabates.

Fortí Camp Nou. Fa més d'un any que el Barça no hi perd i enguany a la Lliga no ha encaixat cap gol.

Sant Sebastià ha estat, al llarg de tot el dia d'avui, centre d'atenció mediàtica. Una conferència internacional ha fet una proposta per aconseguir la fi d'ETA i per tant la normalització entre Euskadi i Espanya. Per sortirse'n, i entre d'altres, consideren que hi ha dos punts claus: Que ETA renunciï a qualsevol acció armada i l'obertura d'un dialeg amb els governs espanyol i francès.

La presidenta de la Taula del Tercer Sector demana un pacte nacional contra la pobresa i l'exclusió social. Creu que la situació de misèria que la crisi està generant pot abocar a una explosió social.

Queda vist per sentència el judici contra el líder de Plataforma per Catalunya per uns panflets contra els musulmans repartits a Vic. La fiscalia demana per Josep Anglada un any i mig de presó per incitació a l'odi racial.

Continua l'ocupació del bloc de pisos de Nou Barris de Barcelona que els indignats van prendre despres de la manifestacio de dissabte. El propietari dels habitatges ha presentat denuncia i els mossos desallotjaran l'edifici si el jutge ho ordena.

Eric Abidal ha confessat avui que vol retirar-se al Barça i que espera tancar aviat la seva renovació. Això sí, el francès ha reconegut que hi ha diferències respecte a la durada del contracte. Qui ja ha renovat per quatre temporades és el jove defensa Andreu Fontàs

A aquesta hora arrenca a Sant sebastià la Conferencia Internacional sobre el final d'ETA, impulsada per mediadors internacionals com l'exsceretari general de l'ONU, Kofi Annan.... Hi participen representants de tots els partits polítics bascos, tret de PP i UPD. No hi són representats ni el govern central ni el basc. Desde Catalunya, tant PSC com CIU veuen en la conferencia una oportunitat perquè ETA deixi les armes, mentre que el PP català la qualifica de sarcasme.

Comença el judici per l'accident d'un helicòpter, fa nou anys a Torellola, en què hi van morir els 8 ocupants. 4 persones s'asseuen al banc dels acusats, entre ells, l'administrador de l'empresa propietària de l'aparell que ha responsabilitzat el pilot de l'accident. La fiscalia els demana 5 anys i mig de presó i els acusa d'un delicte d'homicidi per imprudència.

Josep Anglada, qualifica d'"irònics" els pamflets contra els musulmans que els seu partit va distribuir durant la campanya de les municipals de 2007. El líder de Plataforma per Catalunya ha dit que tenia coneixement dels fulletons però que no els hi va donar la més mínima importància. La fiscalia li demana un any i mig de presó i una multa de prop de 5mil euros per incitar a l'odi racial.

Un 30% dels catalans de més de 18 anys pateixen dolor crònic. I un 33% d'aquests van necessitar més d'un mes de baixa laboral durant l'any passat. Per això les associacions d'afectats per aquestes patologies demanen una legislació més flexible per adaptar la seva jornada laboral a la seva situació.

Avui fa 25 anys que el President del COI Joan Antoni Samaranch pronunciava aquella ja mítica frase que els Jocs Olímpics del 92 se celebrarien "a la ville de Barcelona".

Conferència de pau. Arrenca la iniciativa sobre el final d'ETA.

La pitjor catàstrofe aèria a Lleida.Comença el judici per l'accident d'un helicòpter en què van morir els 8 ocupants.

Anglada, al banc dels acusats. La fiscalia li demana un any i mig de presó per provocació a la discriminació i a l'odi racial.

Dia mundial contra el dolor. Un 30% dels catalans de més de 18 anys pateixen dolor crònic.

A la ville de Barcelona!. Avui fa 25 anys que Samaranch va anunciar que la ciutat acolliria els Jocs Olímpics del 92.

Solemnitat i emoció en l'acte de restitució de la bandera catalana al castell de Montjuic, tal com va fer el president Companys ara fa 75 anys. Artur Mas ha fet una crida a la societat catalana a fer més pinya que mai a l'entorn d'una senyera que aplega les identitats més diverses.

Nit d'ocupacions a Barcelona protagonitzades per seguidors del moviment 15 -M. Els indignats han ocupat sis centres hospitalaris i la facultat de geografia i Història i han aprofitat per preparar les movilitzacions previstes per aquesta tarda que coincideixen amb altres arreu del món.

El Miró més imprescidible i al'hora més desconegut: L'artista compromés politicament amb el seu temps, amb el progrès i contra els feixismes. "L'escala de l'Evasió" , inaugurada a la Fundació Miró, inclou obres mestres de l'artista que la converteixen en la més important mostra mironiana en gairebé dues dècades.

Tarragona serà la seu dels Jocs del Mediterrani de l'any 2017. La decisió s'ha pres aquest matí a Turquia i ha fet esclatar l'alegria a la ciutat catalana que està convençuda que els Jocs tindran un gran impacte econòmic. Tarragona ha estat escollida per 36 vots, només 2 més que la seva rival Alexandria.

A diferents hospitals, i també a algunes universitats, aquesta tarda hem tornat a veure accions reivindicatives del moviment dels indignats. Preparen així la convocatòria mundial, de les manifestacions que tindran lloc demà a 80 països del món. Barcelona i Madrid seran els epicentres més importants a Espanya. Els ciutadans tornen a sortir al carrer sota el lema "UNits per un canvi global".

Encara no se sap res de les dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades a Kènia. Com a mesura de seguretat, l'ONG, ha evacuar la cinquentena de persones estrangeres que treballen per l'organització al campament de refugiats.

Una entitat social de Barcelona alerta que cada vegada hi ha més treballadors empobrits, persones que han passat de la clase mitjana a la pobresa. La crisi colpeja tothom: el tenista Andreu Jimeno agrait de l'homenatge que li preparen per ajudar-lo econòmicament.

Les prestacions cada vegada més amplies de la telefonia mòbil i l'encariment de la vida fan que cada vegada hi hagi més persones que prescindeixen del telèfon fixe. Les operadores de mòbil estan inmerses en una batalla de tarifes per captar clientela.

El Barça jugarà amb L'Hospitalet els setzens de final de la Copa del Rei. Tot i que preferien el Reial Madrid, al club del Baix Llobregat han celebrat l'aparellament com si els hagués tocat la grossa de Nadal. L'anada es jugarà el 9 de novembre a l'Hospitalet i la tornada el 21 de desembre al Camp Nou.

Metges sense Fronteres evacua, per motius de seguretat, els 52 cooperants internacionals que treballen al camp de refugiats de Dadaab, a Kènia, on ahir van segrestar dues dones de l'organització. El vehicle en el que viatjaven la catalana Montserrat Serra i una companya madrilenya, l'haurien localitzat a 20 quilòmetres de la frontera amb Somàlia. Tot i que hi ha molta confusió, la policia keniana creu que no han creuat la frontera.

53 dotacions terrestres i 9 aèries treballen en l'extinció de l'incendi que, des d'ahir a la tarda, crema a Soriguera, al Pallars Sobirà. El foc, en fase de control, ha cremat 210 hectàrees de matolls. El lloc, de difícil accès i la sequera compliquen l'extinció de l'incendi, el més important de l'any a Lleida. La N-260 ha pogut obrir un carril al trànsit.

Molts dels infants d'origen estranger que viuen a Catalunya tenen dificultats per cobrir les necessitats bàsiques... Arriben al punt d'anar a l'escola sense esmorzar o sense dutxar-se perquè a casa no tenen recursos. Una situació extrema que segons la fundació Pere Tarres i Unicef dificulta la seva formació. Catalunya és la comunitat que concentra més infants fills d'immigrants, més de 170.000.

La crisi redueix la freqüència de molts serveis d'autobusos als polígons industrials, un miler a Catalunya. Una dificultat afegida pels treballadors que no tenen carnet o vehicle privat. El 95% es mou en cotxe. I això incrementa les congestions, el consum de petroli i els accidents.

El Barça s'enfrontarà a L'Hospitalet als setzens de final de la Copa del Rei. Aquest emperallament l' han rebut amb gran satisfacció al club del Baix Llobregat ja que podran jugar contra el campió d'Europa i fer una gran