Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Seguiment desigual de la vaga de 48 hores convocada per Metges de Catalunya en contra de les retallades a la sanitat. Es nota, sobretot ,en els grans hospitals públics on la Generalitat calcula que han parat prop de la meitat dels metges. Segons el sindicat, en alguns centres han parat tots. L'únic sindicat convocant demana comprensió als ciutadans per l'aturada amb la que, diuen, volen evitar més tissorades al 2012. Els serveis mínims, que inclouen urgències, unitats especials i cirurgia inajornable, s'estan cumplint. La resta de serveis funcionen com un dia festiu.

Els Centres d'Atenció Primària també funcionen a mig gas. Segons els sindicats el seguiment també està sent desigual depenent del centre i la província. A Girona el seguiment arriba al 50% mentre que Tarragona i Girona se situal al voltant del 20%. Es compleixen els serveis mínims que són del 25%.

La pressió sobre el deute públic espanyol no afluixa. La prima de risc arriba a màxims històrics i supera els 450 punts bàsics. El tresor ha hagut de pagar avui els interesos més alts des de l'entrada de l'euro pels més de 3mil milions de lletres que ha col.locat al mercat. Les borses també reaccionen a la baixa.

La Generalitat ha activat el Pla inuncat en fase de prealerta per risc de fortes pluges. Fins ara l'acumulació d'aigua ha provocat talls de vies i de carreteres a tarragona i els trens que van de Barcelona a Lleida s'han de desviar per Valls. Aquesta tarda l'aterta arriba a la costa, el prelitoral i la meitat est.

La selecció espanyola juga, a les 10 de la nit, i en directe per La 1 de Televisió Espanyola, un amistós contra Costa Rica. Vicente del Bosque farà canvis respecte l'equip que, dissabte, va jugar contra Anglaterra.

Vaga de metges. El seguiment ha estat desigual depenent del centre i província.

A mig gas. Als CAPS el seguiment és desigual depenent del centre i la província.

Pressió sobre el deute espanyol. La prima de risc es dispara i el tresor paga l'interès més alt des de fa 14 anys.

Prealerta per pluges. Talls de trens i carreteres a Tarragona i fortes pluges a Lleida.

Costa Rica-Espanya, a TVE. La selecció espanyola juga un amistós i Del Bosque farà canvis a l'onze inicial.

La borsa espanyola ha tancat amb números vermells despres que la prima de risc ha superat nivells maxims. També a Itàlia, malgrat que el nou primer ministre ja fa passes, els especuladors sembla que van a la seva, i la prima de risc italiana s'ha enfilat també cap a nivells de rècord. El nou govern grec, mentrestant, prepara noves mesures de contenció econòmica i la població, que se sent escanyada, anunica noves protestes.

Demà comença la vaga a la sanitat catalana contra les retallades que es perllongarà fins dimecres. L'Institut Català de la Salut garanteix els serveis sanitaris esencials però recomana als usuarris informar-se abans d'acudir als centres.

Nou cop per la viabilitat de l'aeroport de Lleida. Els dos turoperadors russos que havien de portar 6000 esquiadors a Alguarire en fan enrere i preveuen operar des de Barcelona. Des dels sectors de l'hoteleria i la restauració de la Paeria asseguren sentir-se decepcionats.

Desallotjat pacificament un edifici del carrer Balmes de Barcelona que feia més de 2 anys que havia estat ocupat. Els veïns havien denunciat reiteradament la bruticia i les festes incontrolades que es celebraven a l'immoble.

El Barça torna als entrenaments amb només 4 jugadors del primer equip: Keita, Pinto, Maxwell i Fontàs perquè la resta continuen amb les seves seleccions escampats per mig món. Guardiola no podrà comptar amb tots fins dijous i a sobre Adriano, Mascherano i Alexis arrosseguen molèsties.

L'Hospital de la Vall d'Hebron diu que la pacient de Tossa de Mar que va morir dies desprès de tenir un vessament cerebral va rebre l'atenció adeqüada en tot moment, la que van decidir els metges. La família de la dona ha presentat una querella contra el gerent i el cap de neuro-cirurgia de l'hospital per denegació d'assistència. La dona va passar per 4 hospital públics i van trigar 65 hores a operar-la.

Els okupes que, feia dos anys vivien al carrer Balmes de Barcelona, han desallotjat voluntàriament l'immoble. Els veïns més propers fa temps que denunciaven la brutícia que acumulava l'edifici i el soroll que ocasionaven les festes que se celebraven cada cap de setmana i que podien allargar-se fins a 48 hores.

Utilitzaven el mètode del butron per robar, sobretot, perfums i alcohol a empreses de polígons industrials de l'àrea metropolitana de Barcelona. Després venien el material robat a través d'intermediaris. Hi ha 12 detinguts a qui se'ls imputen una vintena d'assalts. 6 ja són a la presó.

I mor als 80 anys el periodista Josep Pernau. Amb més de 50 anys d'ofici al seu darrera, va presidir l'Associació de la Premsa i va ser Degà del col.legi de periodistes de Catalunya. Al final del franquisme i la transició va destacar per l'habilitat amb què sabia aprofitar les esquerdes legals en favor de la llibertat de premsa.

La selecció espanyola ha fet el seu primer entrenament a l'estadi de San José, on demà juga un amistós contra Costa Rica. El partit ha generat una gran expectació entre els seguidors costarriquenys, entusiasmats amb la visita d'uns campions del món que, de nou, han creuat l'Atlàntic.

Querella contra la Vall d'Hebron. La pacient va passar per 4 hospitals abans d'operar-la.

Desallotjament voluntari. Segons els veïns cada cap de setmana es celebraven festes que ocasionaven soroll i brutícia.

Robaven perfum i alcohol. Detingudes 12 personses que robaven en empreses utilitzant el mètode del "butron".

Adèu a mestre de mestres. Mor el reconegut periodista Josep Pernau als 80 anys.

Amistós a Costa Rica. Bogeria entre els seguidors a San José per veure d'aprop la selecció espanyola.

L'euforìa inicial a Itàlia pel fi de l'era Berlusconi donarà pas a un llarg i complicat procès cap a credibilitat i la solvència econòmica, segons coincideixen en assenyalar diferents economistes internacionals. L'excomisari europeu Mario Monti sería l'encarregat d'encapçalar el govern de transició, de perfil técnic, que haurá d'aplicar les reformes aprovades ahir pel Parlament italià.

A una setmana per les eleccions generals els partits intenten mobilitzar els seus electors i els descontents d'altres formacions. Els dos grans partits fan actes centrals fora de Barcelona. Els socialistes, a Lleida... i Convergència i Unió, a Reus. Les darreres enquestes que avui publiquen molts diaris coincediexen a donar al PP una majoria absoluta cada cop més àmplia.

Una delegació dels Jocs de Rio de Janeiro , al 2.016, visita aquests dies per Barcelona per conéixer de primera mà i sobre el terreny els detalls d'uns jocs olimpics, els de l'any 92, que van transformar la capital catalana. Brasil voldria que els jocs de Río 2016 tinguin un poder de modernització similar als de Barcelona.

La selecció espanyola va perdre ahir el partit amistós amb Anglaterra. Els de Del Bosque van dominar però no van senteciar... Una jugada aïllada va acabar amb l'un a zero que va fer LAMPARD. El proper partit de La Roja serà dimarts davant Costa Rica i el podreu veure per La 1.

Tot Europa continua pendent dels últims moviments del govern d'Itàlia que marcarien el final de l'epoca Berlusconi. La votació de les reformes econòmiques a la Cambra dels diputats s'ha ajornat a la tarda i mentre Berlusconi podria reunir-se amb Mario Monti l'home que podria encapçalar el nou executiu de caràcter técnic, encarregat d'mpulsar les mesures d'ajust que exigeix l'Unió Europea.

La Generalitat posa en marxa un pla de xoc per vendre a o llogar els tres mil pisos de protecció oficial construits als últims anys i que han quedat en stock. Els nous llogataires o compradors hi accedeixen per sorteig i en molts casos els suposa poder arribar a final de mes.

El mercat de l'art viu un moment de rellançament que es tradueix en un augment de la facturació d'entre el 20 i el 30 per cent. LLuny de paralitzar-se per la crisi, ha reaccionat millorant preus i traient al mercat peces valuoses que els col.leccionistes veuen com a valors segurs.

Els vuit jugadors del Barça convocats per Vicente Del Bosque tornen a trepitjar la gespa de Wembley... l'Estadi on l'any passat van guanyar la Champions. Aquesta tarda hi jugaran un amistós amb Anglaterra. Serà un partit important per Casillas que igualarà el rècord de Zubizarreta. 126 cops internacional.

L'economia espanyola no va créixer gens durant el tercer trimestre d'aquest any. Les dades provisionals de Institut d'Estadística confirmen la frenada... Tot i això, en el darrer any, el PIB ha crescut 8 dècimes. Catalunya registra el tercer trimestre un creixement d'una dècima... El president Mas diu que, per revertir la situació, cal complir els compromisos amb Europa i que les retallades són inevitables... A més, fa una crida als col·lectius més afectats a no instal·lar-se en la cultura de la pancarta.

La Guardia Urbana i els Mossos D'Esquadra inicien una campanya per controlar la venda i consum d'alcohol als carrers del Raval els caps de setmana. Això, després que hagin augmentat les queixes dels veïns pel soroll que provoca aquesta pràctica. En només 10 dies s'han posat 139 denúncies per infraccions de l'ordenança de civisme i s'han comissat prop de 200 llaunes.

És la música que ha sonat a milions de telèfons de tot el món a les 11 hores, 11 minuts i 11 segons. És la cinquena simfonia de Beethoven. La data ha provocat tot tipus de supersticions perquè la coincidència es produeix un cop cada segle. Alguns han aprofitat per casar-se i alguns afortunats per comprar dècims de la ONCE. I diem afortunats perquè fa dies que estan esgotats.

Els 8 jugadors del Barça convocats per Vicente Del Bosque per l'amistós contra Anglaterra tornaran a trepitjar la gespa de l'estadi de Wembley, on fa poc més de 5 mesos van guanyar la Champions. La selecció espanyola ja és a Londres per fer l'avantpenúltim test abans de l'Eurocopa.

L'economia s'estanca. El PIB no creix a Espanya i a Catalunya només un 0,1%.

Retallades salarials. L'ICS i els sindicats es tornen a reunir per mirar d'arribar a un acord.

Campanya especial contra els llauners. Es concentrarà els caps de setmana al barri del Raval de Barcelona.

11-11-11. La data provoca tot tipus de supersticions. La coincidència es produeix un cop cada segle.

Tornen a Wembley. 8 blaugranes juguen demà un amistós a l'estadi on van guanyar la Champions.

Espanya no creix. Tal com ja indicaven algunes dades, avui l'Institut Nacional d'estadística ha confirmat que en el trimestre de juliol a setembre l'economia espanyola ha tingut un creixement zero. Des del govern espanyol es vincula el fet a la crisi econòmica general i des del govern Català, Artur Mas insisteix en que no pot ser que Catalunya continui fiscalment discriminda, és a dir, que pagui més i cobri menys.

La Generalitat ja té preparats els serveis mìnims per la vaga de metges del dia 15. Els centres sanitaris funcionaran amb reduccions propies d'un dia de festa, pero s'haurà de garantir la normalitat en serveis com urgències, UCIS o unitats coronaries.

La guardia urbana de Barcelona i els mossos d'Esquadra inicien una operació per eradicar l'incivisme i la pràctica del "botellón" del barri del Raval. En només 10 dies han imposat 139 multes.

La data 11 de l'11 de l'11 desferma tot tipus de supersticions i iniciatives. Els cupons que amb motiu de la data va llençar l'Organització Nacional de Cecs, amb un megapremi d'11 milions deuros, fa dies que es van esgotar.

Anglaterra i Espanya s'enfronten demà en un amistós a Wembley, l'escenari on tot just fa 5 mesos el Barça va aixecar la seva quarta Champions. També serà un dia especial per a Iker Casillas, que igualarà el rècord de partits internacionals de Zubizarreta.

El creixement per a Espanya es rebaixarà al 0'7% per als anys 2011 i 2012 segons la Comissió Europea.

El BCE ha comprat deute per rebaixar les primes de risc però el gest ha estat insuficient. La jornada ha acabat amb caigudes moderades a la majoria de parquets europeus.

Un estudi que hem conegut avui reflecteix que el sou mitjà dels espanyols és un 10% més baix que el dels francesos i els italians.

Un home, veí de Girona, ha decapitat la seva filla de dos anys. El parricida hauria assegurat a la policia que una veu interior li ha ordenat cometre el crim.

Aquest matí Iniesta ha estat guardonat per marcar un dels gols més importants de la història de la selecció i Xavi per superar els cent partits com a internacional.

L'economia no arrenca. Espanya creixerà menys i no compleix el dèficit.

El PSC fa marxa enrere. Retira un video electoral que relaciona les retallades amb la mort de pacients.

Incendi d'Horta de Sant Joan. La fiscalia demana que els tres processats passin per un únic judici.

Al.lèrgia als aliments. S'ha duplicat en l'última dècada a Catalunya, on hi ha dèficit d'al.lergòlegs.

Gran gol d'Iniesta. El Barça guanya 1-0 a L'Hospitalet i encarrila l'eliminatòria de Copa.