Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

VIOLÈNCIA DE GÈNERE A GIRONA.Un home hauria mort la seva dona abans de suicidar-se.

Menys morts a la carretera. La sinistralitat baixa un 18% respecte al 2010. Augmenten els morts entre 35 i 44 anys.

1 any de la llei antitabac. 56.000 catalans han deixat de fumar i les vendes de tabac han baixat un 16%.

Retallades a les cavalcades. Barcelona s'hi estalviarà 20.000 euros i 3 carrosses i Tarragona, 16.000 euros.

Inici tràgic.El Dakar comença amb la mort del pilot argentí Jorge Martínez Boero.

Acomiadant el 2011

Hotels i restaurants ofereixen sopars que van dels 60 als 350 euros

Jornada de preparatius per la festa de cap d'any. Molts catalans cuinaran a casa, mentr que hotels i restaurants ofereixen una àmplia varietat de menús i de preus. Que en general, es mantenen com l'any passat. El que NO faltarà a cap taula és el raïm de la sort per rebre les dotze campanades.

Reaccions al discurs del president

PP i ICV en critiquen el to, i ERC demana acabar amb l'espoli fiscal

Els partits polítics catalans valoren el missatge de cap d'Any del President de la Generalitat, centrat en la situació econòmica i en els ajustos que ha fet el govern. Convergència i Unió elogia el coratge d'Artur Mas, el PP critica el to amenaçador del discurs, Iniciativa el titlla de doctrinari i Esquerra encoratja el president a defensar el concert econòmic.

Tancaments de final d'any

Adéu a la tèrmica de Cercs i a l'aeri d'Esparreguera

Dues infraestructures deixen avui de funcionar. La tèrmica de Cercs tanca després de quaranta anys d'activitat. L'alcalde de la població i l'empresa busquen solucions alternatives. I a Olesa de Montserrat el telefèric que uneix aquesta localitat amb Esparraguera ho fa per la baixa afluència d'usuaris. Els veïns NO hi estan d'acord i han recollit firmes contra el tancament.

Catalunya-Tunísia

L'empat a 0 no va aturar la festa a Montjuïc amb 36.545 aficionats

La selecció catalana de futbol va empatar ahir a zero amb Tunísia en el partit amistós de Nadal que van jugar a l'Estadi Olímpic. Els de Johan Cruyff van fer un bon joc però va faltar el gol. Tot i el fred que feia, més de 36 MIL personas van anar a Montjuïc per donar suport a la selecció.

ELS IMPOSTOS S'APUGEN. Rajoy es troba amb un dèficit superior al previst pels socialistes

El president Mas es mostra esperançat en què les relacions amb espanya millorin el 2012 i augura un futur prometedor per Catalunya. Mentrestant, el nou govern de Rajoy apuja impostos perquè diu que s'ha trobat un dèficit superior a l'anunciat per l'anterior govern. El sou dels funcionaris es congelarà i l'administració s'aprimarà.

Sorpresa a Ascó. El cementiri nuclear es farà a Villar de Cañas

Ascó està dividida. La decisió del consell de ministres d'aixecar el cementiri nuclear a la localitat de Villar de Cañas sorprèn negativament el consistori. Els ecologistes, en canvi, celebren la decisió.

L'IPC baixa 5 dècimes. El 2011 es tanca a les portes d'una recessió

La inflació cau 5 dècimes aquest mes i l'euribor tanca l'any gairebé al 2%. Són les últimes dades d'un any ple de males notícies econòmiques. Avui us en resumirem les més destacades.

Teràpia contra l'alzheimer. Es pot frenar el deteriorament 100 mil persones la pateixen

Més de 100 MIL persones pateixen alzheimer a Catalunya. Mentre no arriba un remei a la malaltia, treballar amb les vivències que els malalts encara recorden els ajuda a frenar el de-te-riorament..

Agafant la forma. Barça i Espanyol intensifiquen el treball per recuperar el to físic

El Barça ha fet una doble sessió de treball per recuperar la forma física. Puyol s'ha entrenat al marge per molèsties a l'abductor. L'Espanyol també intensifica el treball pensant en la Copa mentre intenta tancar el traspàs de Kameni al Màlaga.

El Govern de Mariano Rajoy congela el sou dels funcionaris i el salari mínim interprofessional. El decret llei que s'aprova avui també preveu NO substituir els treballadors públics que causin baixa. Les pensions, però, se salven dels ajustos i s'apujaran al voltant d'un 1 per cent./El municipi triat és Villar de Cañas, a Conca. Es descarta així la candidatura d'Ascó, una de les vuit que es van presentar. El projecte suposarà una inversió d'uns 700 milions d'euros i la creació d'uns 300 llocs de treball directes durant els cinc anys de construcció del magatzem./Objectes, fotografies, olors o músiques.... Són les eïnes que utilitzen en aquest taller de reminiscència on treballen perquè els malalts d'alzheimer recuperin alguns records. Una manera d'estimular els pacients mentre es treballa en la recerca d'un remei per a la malaltia. A Catalunya més de 100 MIL persones pateixen alzheimer./Científics catalans descobreixen que la temperatura de l'aigua pot influir en el sexe d'algunes espècies. Si és anormalment alta pot provocar que les larves dels peixos, que genèticament tenen un 50% de possibilitats de ser mascles o femelles, es decantin pel sexe masculí. L'estudi és un indicador del que pot passar amb el canvi climàtic./La selecció catalana s'ha concentrat fa una hora de cara al tradicional partit nadalenc que jugarà a la tarda contra Tunísia. Amb 10 jugadors del Barça per la baixa de Puyol, i 7 de l'Espanyol entre els convocats, s'espera que l'Estadi Olímpic de Montjuïc presenti una bona entrada./Els afectats pel bloqueig de comptes de la secció de crèdit de la cooperativa de l'Aldea reclamaran a la Generalitat, a través de l'Ajuntament, que els faciliti per escrit un calendari de pagament dels seus estalvis./Un matrimoni gironí ha denunciat un banc perquè els ha fet perdre els estalvis de tota la vida en una operació d'alt risc que ells desconeixien. La parella volia un producte segur i garantit però l'entitat bancària els va subscriure deute estructurat d'un banc islandès que va fer fallida al cap de poc temps./Un estudi del Consell superior d'Investigacions científiques fet a Barcelona, ha aconseguit determinar que els canvis de temperatura poden provocar canvis genètics./Bona part de l'ostra que es produeix al Delta de l'Ebre es ven durant aquests dies a França. Però cada vegada més, la vintena de productors busquen alternatives a un sector molt estacionalitzat. Ara, en plena campanya de Nadal, JA es preparen per rebre els turistes russos a les muscleres a partir del mes d'abril./Per cap d'any no pot faltar el raïm. La temporada d'enguany ha estat més que bona, una de les millors dels darrers anys, i per això, diuen, els preus han baixat. La crisi, però, fa que comprem les justes per celebrar el nou any.

Primers ajustos de Rajoy. Congela el sou dels funcionaris i el salari mínim.

Villar de Cañas, l'escollida. Podria albergar el magatzem de residus radioactius i deixar fora de la pugna Ascó.

Treballar la reminiscència. Objectes, fotografies i olors poden estimular els malalts d'alzheimer.

Més calor, més peixos mascles. Científics catalans vinculen la temperatura ambiental amb la determinació del sexe.

Torn per Catalunya. La selecció catalana juga avui contra Tunísia el tradicional partit de Nadal.

Iñaki Urdangarin haurà de declarar davant el jutge el 6 de febrer com a imputat per presumptes irregularitats a l'Institut Nóos, que presidia. Al duc de Palma se l'investiga per presumptes delictes de frau a l'administració, apropiació de fons públics, falsedat documental, prevaricació i evasió de capitals. El jutge vol que Urdangarín aclareixi, entre d'altres, la destinació dels fons públics que va rebre aquesta entitat, sense ànim de lucre, dels Governs de Balears i València.

L'Audiència de Girona condemna Pere Puig, l'assassí múltiple d'Olot, a 60 anys de presó i a pagar més de 600mil euros als familiars de les 4 víctimes. Durant el judici, Puig va confessar la mort d'un constructor i el seu fill, i de dos treballadors d'una entitat bancària. El jurat popular el va declarar culpable.

3 de cada 10 famílies que reben ajuda de la Creu Roja han acabat les prestacions en l'últim any i això agreuja, encara més, la seva situació. A més, segons un informe de l'entitat, els afectats comencen a acusar l'esgotament del suport familiar per la durada de la crisi. La manca de feina ha afectat la salut de la meitat de les persones ateses.

A 9 dies de les Rebaixes, molts comerços ofereixen descomptes i ofertes... La crisi està canviant el rumb de les rebaixes fins el punt que, molts auguren que podrien desaparèixer tal i com les coneixem ara. S'avançarien al Nadal, com ja fan als Estats Units... El petit comerç seria el gran perjudicat.

Als jugadors del Barça se'ls han acabat les vacances. A la tarda tornaran als entrenaments per preparar els primers partits de l'any, contra l'Osasuna i l'Espanyol. Deixen enrere un 2011 ple d'èxits individuals i col·lectius, que ens ha deixat imatges inesborrables.

Urdangarín, imputat. El duc de Palma declararà davant el jutge el 6 de febrer.

Assassinat múltiple d'Olot. Pere Puig, condemnat a 60 anys de presó i a pagar 600.000 euros.

Situació límit. Tres de cada deu famílies que reben ajuda de la Creu Roja ja no rep cap prestació.

Canvi de rumb de les rebaixes?. Molts comerços ofereixen fa dies descomptes per incentivar les vendes, minvades per la crisi.

Avui torna el Barça. S'entrenarà a la tarda desprès de les vacances d'un 2011 imborrable.

Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, agents rurals i funcionaris de presons s'han manifestat aquesta tarda per protestar en contra les retallades. Sota el lema "Amb la seguretat pública NO s'hi juga", els sindicats alerten al govern d'Artur Mas que deixar d'invertir en seguretat és posar en risc la vida dels ciutadans.

Malversació de fons públics, frau, falsetat documental i prevaricació. De tot plegat s'investiga el duc de Palma Iñaki Urdangarin. El jutge l'ha citat a declarar com a imputat pel cas Palma Arena. La Casa del Rei ha dit que respecta les decisions judicials.

L'assassí d'Olot, Pere Puig, ha estat condemnat a 60 anys de presó tot i que només n'haurà de complir 25. L'audiència de Girona considera que va actuar amb intencionalitat i l'obliga a pagar 600.000 eurUs a les famílies de les víctimes.

La Creu Roja denuncia que 200 mil persones s'han quedat sense cap tipus de prestació econòmica i alerta que al maig de l'any vinent en seran 300 mil. Per això demana al govern que concedeixi un sou mínim als més desfavorits a canvi de treballs socials.

El Barça fa a hores d'ara el primer entrenament desprès de les vacances de Nadal. D'aquí a poc més de dos dies els blau-grana tancaran un 2011 ple d'èxits individuals i col.lectius.

Els 230.000 funcionaris catalans afectats pel mal estat de les finances de la Generalitat, cobraran en breu tota la paga extra de Nadal. El govern ha aconseguit contra rellotge un crèdit amb el Banc de Sabadell que els ha insuflat cert oxigen. Els proveïdors hauran d'esperar.

Enmig de l'escàndol pel cas Urdangarín avui hem conegut les assignacions de la Casa del Rei. El monarca rep 292.000 euros dels quals 140.000 són el salari. Els partits polítics valoren positivament la transparència malgrat que alguns ho consideren insuficient.

Els fabricants alerten de la perillositat de les joguines que incompleixen les normes de seguretat . Espanya és el país europeu que suma més denuncies al llarg de l'any i la majoria es refereixen a joguines provinents de la Xina.

Les vendes de peix i marisc pugen un 5% de cara cap d'any. Els comerciants ajusten els preus enlloc d'incrementar-los i molts ciutadans avancen la compra per evitar les pujades de darrera hora.

El president de la Generalitat Artur Mas rep el seleccionador català Johan Cruyff per promocionar el partit del proper divendres contra Tunísia. L'holandès diu que cuidarà els jugadors convocats, que entèn el neguit per la continuïtat de Guardiola i que el Barça hauria de témer més Joakim Low que Mourinho.

Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, agents rurals i funcionaris de presons s'han manifestat aquesta tarda per protestar en contra les retallades. Sota el lema "Amb la seguretat pública NO s'hi juga", els sindicats alerten al govern d'Artur Mas que deixar d'invertir en seguretat és posar en risc la vida dels ciutadans.

Malversació de fons públics, frau, falsetat documental i prevaricació. De tot plegat s'investiga el duc de Palma Iñaki Urdangarin. El jutge l'ha citat a declarar com a imputat pel cas Palma Arena. La Casa del Rei ha dit que respecta les decisions judicials.

L'assassí d'Olot, Pere Puig, ha estat condemnat a 60 anys de presó tot i que només n'haurà de complir 25. L'audiència de Girona considera que va actuar amb intencionalitat i l'obliga a pagar 600.000 eurUs a les famílies de les víctimes.

La Creu Roja denuncia que 200 mil persones s'han quedat sense cap tipus de prestació econòmica i alerta que al maig de l'any vinent en seran 300 mil. Per això demana al govern que concedeixi un sou mínim als més desfavorits a canvi de treballs socials.

El Barça fa a hores d'ara el primer entrenament desprès de les vacances de Nadal. D'aquí a poc més de dos dies els blau-grana tancaran un 2011 ple d'èxits individuals i col.lectius.

Els 230.000 funcionaris catalans afectats pel mal estat de les finances de la Generalitat, cobraran en breu tota la paga extra de Nadal. El govern ha aconseguit contra rellotge un crèdit amb el Banc de Sabadell que els ha insuflat cert oxigen. Els proveïdors hauran d'esperar.

Enmig de l'escàndol pel cas Urdangarín avui hem conegut les assignacions de la Casa del Rei. El monarca rep 292.000 euros dels quals 140.000 són el salari. Els partits polítics valoren positivament la transparència malgrat que alguns ho consideren insuficient.

Els fabricants alerten de la perillositat de les joguines que incompleixen les normes de seguretat . Espanya és el país europeu que suma més denuncies al llarg de l'any i la majoria es refereixen a joguines provinents de la Xina.

Les vendes de peix i marisc pugen un 5% de cara cap d'any. Els comerciants ajusten els preus enlloc d'incrementar-los i molts ciutadans avancen la compra per evitar les pujades de darrera hora.

El president de la Generalitat Artur Mas rep el seleccionador català Johan Cruyff per promocionar el partit del proper divendres contra Tunísia. L'holandès diu que cuidarà els jugadors convocats, que entèn el neguit per la continuïtat de Guardiola i que el Barça hauria de témer més Joakim Low que Mourinho.

La Casa del Rei ha fet públics per primera vegada els seus comptes, en els que detalla com s'han distribuit els 8milions 400mil euros que, enguany, ha rebut dels pressupostos generals de l'Estat. Els rei ha rebut 292mil euros, dels quals 140.000 són el sou i la resta són per despeses de representació. El príncep rep la meitat i les infantes no tenen assignació fixa, només despeses de representació que aquest any han sumat un total de 375.000 euros. ..Jaime de Marichalar i Iñaki Urdangarín no reben diners de la casa del rei.

Alguns dels més de 200mil funcionaris catalans han començat a cobrar part de la paga extra de Nadal que el govern havia retardat per manca de diners. La Generaltiat diu que ja ha emès l'ordre de pagament per a tots els treballadors. Els sindicats exigeixen que se'ls hi pagui la totalitat de la paga extra abans de què acabi l'any. El govern treballa per aconseguir un crèdit que ho permeti.

La direcció de Panrico i el comitè d'empresa es reuneixen aquesta tarda per mirar de desencallar les negociacions trencades de matinada, i evitar el tancament de la planta de Santa Perpètua, amb 420 treballadors. El punt de conflicte és la proposta de la direcció d'eliminar alguns dels complement salarials dels treballadors a canvi d'indemnitzacions encara per concretar.

Espanya és el país de la Unió Europea que denuncia més joguines perilloses cada any. Més de la meitat procedeixen de països asiàtics. Aquesta és l'època en què es compren més joguines. Per això cal vigilar que aquestes compleixin la normativa i tenir en compte les advertències d'edat i ús per evitar que els més petits corrin perill.

Alex Corretja ha estat presentat aquest matí com a nou capità de l'equip espanyol de Copa Davis per 2 anys. L'extennista, que va aixecar la primera enciamera l'any 2mil al Sant Jordi, tindrà el repte de convèncer Rafa Nadal i David Ferrer perquè segueixin formant part de l'equip.