Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Celebració del dia de la Constitució marcada pel relleu inminent al Palau de la Moncloa. Zapatero es mostra convencut que la cimera Europea d'ahir calmarà els mercats i Rajoy es fixa com a primer objectiu demostrar davant la Unió Europea que Espanya és un país viable. Enmig d'un clima cordial, tots dos destaquen que el traspàs de poders es fa satisfactòriament i que parlen cada dia. La MInistra de Defensa, Carme Chacón, lamenta l'absència del President de la Generalitat.

Els comerços obren avui, dijous i diumenge per facilitar les compres de cara al Nadal. El petit i mitjà comerç calcula que, aquest mes, podrien augmentar les vendes fins a un 4%. Per això, fan ofertes i descomptes per remuntar les vendes que, al sector tèxtil, han estat nefastes aquesta tardor. Molts recuperen la tradició d'anar a Andorra de compres.

A l'Aldea dubten que es pugui trobar una sortida al bloqueig dels comptes de la secció de crèdit de la Cooperativa que afecta més de 3mil socis. L'endemà que la Generalitat assegurès que l'entitat és viable i els oferís assessorament, els comerços ja se'n resenteixen i 10 famílies han demanat ajut a Càrites per poder menjar.

Només el 30% dels animals de companyia a Catalunya porten implantat el xip de control obligatori que els identifica, a ells i als seus propietaris. La Generalitat estudia sancionar aquells que no registrin les seves mascotes. Cada any es perden uns 8mil gossos i només 2mil tornen a casa.

El Barça tanca avui la fase de grups de la Champions amb la visita del Bate Borisov al Camp Nou. Guardiola aliniarà un equip ple de joves del planter ja que els pesos pesants de l'equip no estan convocats... i avui ja han començat a preparar el clàssic de dissabte contra el Madrid.

Noticies positives respecte a la fallida de la cooperativa de l'Aldea. Diu finances de la Generalitat, després d'analitzar els comptes de l'entitat, que el problema s'ha produit per una operació de finançament inadequada, però que la cooperativa te una base sólida i actius suficients perquè puguin cobrar el 100% dels afectats. Aquests, mentrestant, a la espera que sigui veritat que abans de Nadal podran accedir als seus diners, reben l'ajuda de Càrites i també de la Diputació de Tarragona que avançarà 30 mil euros per a necessitats urgents.

Les companyies d'assegurances diuen que el frau, que ha augmentat un 30%, els fa perdre 750 milions d'euros. Els enganys més freqüents són els falsos robatoris i els accidents i incapacitats simulades.

Angela Merkel i Nicolas Sarkosy partidaris d'un nou tractat de la Unió Europea que no inclouria a tots els paisos de l'eurozona actual. La reforma del tractat contemplaria també un control estricte del dèficit amb dures sancions contra els països que l'incompleixin.

Dades facilitades per Unicef diuen que malgrat que la situació de la fam al mon ha millorat, encara hi ha 200 milions de nens d'Africa i Asia que pateixen desnutrició. A Catalunya, en camvi, el problema és de malnutrició, amb un 27% de nens amb sobrepés.

Messi, Cristiano Ronaldo i Xavi Hernández són els 3 finalistes a la Pilota d'Or 2011. El de Terrassa repeteix a la tria final, Messi és el gran favorit per sumar el tercer guardó consecutiu, mentre que Cristiano li pren el lloc a Iniesta. A més, Guardiola, Fergusson i Mourinho aspiren al premi de millor entrenador. Els guanyadors es coneixeran el 9 de gener.

La Generalitat assegura que els 3mil socis de la Cooperativa de l'Aldea, que tenen els comptes bloquejats per valor de 6 milions d'euros, recuperaran els seus diners, possiblement abans de Nadal. El departament d'Economia diu, com els responsables de l'entitat, que la cooperatuiva és viable i que la situació actual es deu a una inversió mal planificada.

Les companyies d'assegurances denuncien que el frau ha augmentat un 30% l'últim any i el xifren en 750 milions d'euros. Els enganys més freqüents són els robatoris o accidents simulats... Els mossos d'esquadra reconeixen que el 12 % de les denúncies que els arriben són falses.Uns i altres ho atribueixen a la crisi.

Enguany a Catalunya es colliran uns 25 quilos de bolets per hectàrea, la meitat que la mitjana de les últimes 15 temporades. A algunes comarques, els representa perdre una bona font d'ingressos. A l'Alta Ribagorça, per exemple, calculen deixar d'ingressar fins a 3 milions d'euros.

Messi, Cristiano Ronaldo i Xavi Hernández són els 3 finalistes a la Pilota d'Or 2011. El de Terrassa repeteix a la tria final, Messi és el gran favorit per sumar el tercer guardó consecutiu, mentre que Cristiano li pren el lloc a Iniesta. A més, Guardiola, Fergusson i Mourinho aspiren al premi de millor entrenador. Els guanyadors es coneixeran el 9 de gener.

La cooperativa és viable. La Generalitat diu que els 3000 socis recuperaran els diners.

Augmenta el frau. Les asseguradores diuen que ha pujat un 30%, els Mossos en calculen un 12%.

Perspectives pels esquiadors. Obertes només dues estacions del Ripollès, demà espera fer-ho Boí Taüll.

Pocs bolets. Fa 15 anys que no n'hi havia tan pocs, fet que perjudica l'economia d'algunes comarques.

Messi, CR7 i Xavi. Els dos blaugrana i el portuguès són els 3 finalistes a la Pilota d'Or.

La temporada d' esqui al Pirineu arrenca amb una ocupació hotelera d'entre el 30 i el seixanta per cent , segons parlem del pirireu de Lleida o de Girona, i amb un parell d'Estacions d'esquí obertes. Coincideix amb el Pont de la Purísima que, tot i que movilitza gairebé mig milió de vehicles, no ha enregistrat per ara problemes significatius.

Augmenta desde avui el dispositiu de seguretat als carrers de Barcelona de cara a les festes de nadal. Mossos i guardia Urbana vigilen de forma especial els eixos comercials i els llocs on es produeixen aglomeracions de vianants que els delinquents aprofiten per cometre furts i petits robatoris.

Les persones que pateixen algun tipus de discapacitat són més pobres i tenen més dificultats per accedir a un lloc de treball. Ara, un estudi revela que nomès un 30 per cent de les grans empreses cumpleix del tot amb la normativa que intenta integrar.los al món laboral.

A una setmana pel clàssic, el Barça intentarà avui retallar distàncies amb el Madrid. Per aconseguir-ho haurà de guanyar el Llevant i esperar una ensopegada dels blancs a Gijón. Els blaugrana es veuran les cares amb l'equip revelació de la Lliga... un conjunt que mai ha guanyat el primer equip del Barça al Camp Nou.

Els mossos d'Esquadra han hagut d'intervenir a la protesta dels treballadors de presons aquest matí davant la model de Barcelona. Aquesta protesta és el motiu al·legat pels representants del govern català per aixecar-se de la taula de negociació sobre el futur dels funcionaris catalans. Diu el govern que no es pot negociar sota la pressió d'una situació de força. Des del Departament de presons critiquen també la protesta d'avui, que diuen ha creat una situació delicada a la presó model.

Inaugurat l'últim tram de l'anomentat Eix Diagonal entre Manresa i Vilanova i la Geltrú. Aquesta via, que el govern considera clau en les comunicacions de Catalunya, redueix a la metitat el que fins ara es trigava per anar de la costa del Garraf fins a la capital del Bages.

José Montilla no renuncia a tenir oficina a Barcelona com a expresident de la Generalitat malgrat marxar a Madrid per fer de senador. Montilla diu que a Europa és normal que els expresidents segueixin en la vida política.

3.000 veins de la localitat tarragonina de l'Aldea es queden sense els seus estalvis en fer fallida la secció de crèdit de la cooperativa agrícola de la població. Un grup d'afectats ha interposat denuncia davant els mossos.

Rafa Nadal ha donat a Espanya el primer punt de la final de la Copa Davis. El manacorí ha guanyat el número dos argentí Juan Mónaco per un contundent 6 a 1, 6 a 1 i 6 a 2. Hores d'ara, David Ferrer busca davant Juan Martín Del Potro la segona victòria per l'equip d'Albert Costa.

Segona jornada de negociació sobre el futur dels funcionaris. Els sindicats amenacen amb convocar una jornada de vaga pel 14 de desembre i demanen al govern català que concreti calendaris i xifres de les mesures que ahir s'anunciaven: retallada d'interins, rebaixes de complements, pèrdua de dies de lliurança... Malgrat aquest panorama -que els sindicats consideren d'agressió- la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, diu que encara hi ha molt de camí i no descarta arribar a un acord.

La picabaralla al Parlament s'ha produit quan la presidenta de la cambra ha anunciat que els diputats no podran utilitzar els termes "robatori" o "espoli fiscal" en relació a Espanya. El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ha criticat i desqualificat durament Núria de Gispert i per això ha estat reprovat.

L'empresariat català demana calma davant les informacions que especulen sobre una hipotètica ruptura de l'Euro. Verne Harnish, un dels anomentats gurus del creixement, diu que davant la crisi actual les petites empreses són les millors preparades per sortir-se'n.

Avui és el dia mundidal contra la sida. A Catalunya hi ha unes 7 mil persones infectades d'aquesta malaltia. Científics catalans treballen en una vacuna terapèutica que malgrat anar per bon camí encara claculen que tardàrà uns anys a fer-se realitat.

Rafa Nadal obrirà demà la final de la Copa Davis entre Espanya i l'Argentina. S'enfrontarà amb Juan Mónaco. Tot seguit, sortiran a l'Estadi de la Cartuja de Sevilla David Ferrer i juan Martín Del Potro. Els 2 partits els podreu veure a partir de les dues de la tarda a la 1 de Televisió Espanyola.

El sindicats anuncien mobilitzacions contra les retallades que afecten 200mil empleats públics catalans. Treballen amb la data del 14 de desembre per fer una concentració unitària a la Plaça Sant Jaume. Això, si el Govern no fa marxa enrrere. Ho han decidit abans de tornar a la taula de negociació que s'ha aixecat fa uns moments.

1 de cada 4 infectats desconeix que és portador del virus de la SIDA. Una malaltia que afecta 7mil catalans. Fa 30 anys que l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona va diagnosticar el primer cas de SIDA a Espanya. 3 dècades després, investigadors catalans treballen en una vacuna terapèutica que s'administraria a persones ja infectades.

Desarticulada una organització mafiosa nigeriana que obligava una cinquantena de dones, entre les quals 2 menors, a prostituïr-se a Barcelona. Les amenaçaven amb rituals de vudú i represàlies contre les seves famílies a Nigèria. Hi ha 17 detinguts.

Unes 20000 persones, més del doble que l'any passat, van participar anit en la segona edició de la "Barcelona Shopping Night". Un centenar de botigues de Passeig de Gràcia han obert fins la matinada i han ofert degustacions i actuacions. Davant l'èxit, els promotors es plantegen extrendre-la a altre eixos comercials de la ciutat.

La final de la Copa Davis entre Espanya i l'Argentina començarà demà a Sevilla amb el duel entre Rafa Nadal i Juan Mónaco. Tot seguit s'enfrontaran David Ferrer i Juan Martín del Potro. Els 2 partits els podreu veure a partir de les dues de la tarda, aquí, a la 1 de Televisió Espanyola.

Anunci de mobilitzacions. Demanen al Govern que faci marxa enrera.

Dia Mundial contra la SIDA. La malaltia afecta 7000 catalans. 1 de cada 4 infectats, desconeix que és portador.

Alliberades 50 nigerianes. Els 17 detinguts les atemorien amb rituals de vudú i les obligaven a prostituïr-se.

Compres nocturnes. 20.000 persones participen en la Shopping Night Barcelona.

Nadal obrirà la final. Espanya i Argentina es juguen la Copa Davis a partir de demà a les 14h per La1.

Les retallades tornen a ser avui protagonistes. En la trobada que aquest matí ha reunit l'administració catalana amb els sindicats s'ha plantejat una nova tongada d'ajustos econòmics que afectarà al funcionariat. Entre d'altres: reducció de plantilles de personal interí, congelació d'oposicions, disminució de complements de nòmines, supressió de permisos i festius de lliure disposició... Tota una bateria de noves mesures que ha tornat a indignar els sindicats.

PP i Esquerra Republicana rivalitzen entre sí i exigeixen a Artur Mas que digui amb quina de les dues formacions polítiques vol pactar. En dues setmanes l'executiu català ha de presentar el projecte de pressupostos i necessitarà el suport d'altres partits.

Aplicacions per a mòbils que indiquen l'estat de les platges o el lloc de la ciutat on trobar aparcament son algunes de les novetats que es presenten al Congrès Smart City Expo de Barcelona. També hi ha espai pels vehicles ecológics i s'exposen les primeres motos híbrides que estalvien un 60% de combustible.

Avui és fa a Barcelona la gala de lliurament de la 58 ena edició dels premis Ondas. Radio televisió espanyola ha estat premiada amb 5 guardons entre els quals als serveis Informatius de Televisió Espanyola i al periodista de Ràdio Nacional Juan Ramón Lucas.

La golejada del Barça davant el Rayo Vallecano ha quedat en segon pla amb la targeta groga que va forçar Gerard Piqué per poder jugar el clàssic. A Madrid ja demanen que el Comitè de Competició apliqui les noves regles i el sancioni amb dos partits el blaugrana perquè no estigui al Bernabéu.

El Govern proposa que l'any vinent no es facin oposicions a l'administracó; revisar les plantilles de personal interí i reduir les pagues extres i altres drets laborals dels funcionaris. Aquestes mesures, que han plantejat a la primera reunió de la Taula de Negociació dels Empleats públics ha indignat els sindicats que parlen de declaració de guerra.

Segon atropellament escolar en una setmana a Barcelona. Dues germanes de 8 i 10 anys han resultat ferides lleus quan una moto les ha envestit mentre travessaven un pas de vianants de camí a l'escola. El conductor ha donat negatiu en la prova de drogues i alcoholèmia. La Guàrdia Urbana investiga les causes de l'accident.

És el primer aparell que deté els símptomes del Parkinson en temps real. Un sensor detecta automàticament l'empitjorament del pacient i fa que una bomba subcutània alliberi medicació. Al gener, començaran a provar-lo en pacients. Investigadors del Consorci Sanitari del Garraf han treballat en aquest dispositiu. A Catalunya hi ha 20000 malalts de pàrquinson.

El Barça aconsegueix una nova golejada al Camp Nou superant per 4 a 0 un Rayo Vallecano molt valent; i es posa a 3 punts del Madrid però amb un partit més. Als minuts finals Piqué va forçar de forma massa evident la cinquena tarjeta groga per poder jugar contra el Madrid. S'arrisca a 2 partits de sanció.

Negociació amb els funcionaris. Proposen congelar oposicions i revisar interinatges.

Atropellament escolar. Una moto envesteix dues germanes de 8 i 10 anys quan travessaven un pas de vianants.

Tecnologia mèdica intel.ligent. Presenten el primer aparell que deté els símptomes del Parkinson en temps real.

Premis Ondas. Els informatius de TVE i el periodista de RNE, Juan Ramón Lucas, entre els premiats.

Victòria i polèmica. El Barça goleja 4-0 al Rayo al Camp Nou i Piqué força una tarjeta per jugar a Madrid.

Avui ha estat Montserrat Tura, i ja son cinc els aspirants, la que no descarta competir pel lideratge del PSC. La que fou consellera d'interior i de justicia, però, no acabarà de donar el pas definitiu, segons que ha explicat, fins el congrés que els socialistes catalans, que s'ha de celebrar a mitjans de desembre. Mentrestant, des de fa poc més d' una hora, Angel Ros, l'alcalde de Lleida, explica la seva visió del camí per renovar el PSC, una forma, de reivindicar el lideratge.

Avui ha començat el judici civil contra Endesa pel gran incendi de la catalunya central de l'any 94. Reclamen a la companyia elèctrica una suma de diner que podria arribar als 115 milions d'euros pels danys en bens i propietats que va causar el foc en cremar més de 45 mil hectàrees.

El conseller Boi Ruiz es manifesta partidari d'una polissa obligatoria de sanitat per als ciutadans que tinguin rendes més altes. La Generalitat, però, ha desmentit que es plantegin aquesta possibilitat, mentre que l'oposició creu que podria ser un globus sonda.

En els ultims 10 anys els número de menors desamparats ha crescut un 55 per cent a Catalunya. La Generalitat treballa en un pacte per a la Infància que permeti afrontar els problemes que afecten els menors, com abusos o problemes de conducta i adaptació.

El Barça rep aquest vespre el Rayo Vallecano amb l'objectiu de començar a retallar els 6 punts de desavantatge respecte el Reial Madrid. Abans del partit, els blaugrana lluiran samarretes per donar suport a Tito Vilanova. Tot just avui el club fa 112 anys i es compleix el primer aniversari del 5 a 0 contra l'equip de Mourinho.

El conseller de salut planteja una reforma del sistema sanitari espanyol perquè els ciutadans contractin obligatòriament una pòlissa sanitària a partir d'un determinat nivell de renda. En una trobada amb l'associació catalana de centres de salut privat, que han aplaudit la proposta, Ruiz ha destacat que aquesta mesura contribuiria a la sostenibilitat del sistema i reduiria la pressió assistencial.

Comença el judici civil contra Endesa pels incendis del Berguedà de fa 17 anys. Hi van morir tres persones i van cremar 26 mil hectàrees. Un centenar de demandants reclamen indemnitzacions de 50 milions d'euros, que es podrien dobla amb els interessos de demora. Endesa hi compareix com a responsable de la línie que va provocar l'incendi.

El 6% dels espanyols té por a conduir. És el que es coneix com amaxofòbia. Un pànic que provoca ansietat, tremolors i taquicàrdies, entre altres símptomes. Afecta, sobretot, dones d'entre 30 i 40 anys. Entre els desencadenants? Haver presenciat o patit un accident de trànsit.

A Catalunya hi ha 32mil persones que tenen el virus de la SIDA i no ho saben. A més , segons el centre d'estudis epidemiològics de catalunya, un 48% dels casos es diagnostiquen massa tard perquè persisteix l'estigma sobre la malaltia i els ciutadans tenen por de fer-se les proves.

El Barça vol començar a remuntar els 6 punts de desavantatge respecte el Madrid guanyant aquest nit al Rayo Vallecano al Camp Nou. Guardiola recupera Cesc i Iniesta i podria repetir l'aliniació que, avui fa un any, va aconseguir l'històric 5 a 0 sobre el Madrid de Mourinho.

Reforma del sistema sanitari. Boi Ruiz planteja una pòlissa obligatòria segons la renda.

Incendis del Berguedà. Comença el judici civil contra Endesa, els reclamen més de 50 milions d'euros.

Pànic al volant. Un 6% dels espanyols, sobretot dones, pateix amaxofòbia, por extrema a conduir.

SIDA, l'estigma continua. A Catalunya hi ha 32 mil infectats que no ho saben, un 48% dels casos es diagnostica tard.

Comença el repte. El Barça vol guanyar el Rayo per retallar punts al Madrid en l'aniversari del 5-0.

El govern de la Generalitat ha parlat avui de la possibilitat de convocar un referéndum si el nou executiu espanyol que presidirà Mariano Rajoy es nega a negociar el pacte fiscal. Des del PP ja han contestat. Recomanen serenitat i prudència i afirmen que ara la prioritat és la recuperació econòmica.

Per reduir pacients als hospitals i estalviar despesa, els metges de capçalera es faran càrrec d'algunes consultes que fins ara es derivaven a metges especialistes. El departament de Salut ha presentat avui aquest pla amb el que preveu un estalvi d'un 15%.

Cada any es produeixen a Catalunya 600 nous contagis de la infecció de la Sida. La malaltia, segons que revela un dels principals especialistes, el doctor Josep Maria Gatell, afecta especialment als joves per l'elevada promiscuitat sexual.

L'ajuntament de Barcelona preveu una inversió milionaria en la campanya de Nadal per ajudar al comerç a remontar la crisi. S'invertiran 2.700.000 euros en subvencions a les botigues , ornamentació i llums per incentivar les compres nadalenques.

El Barça s'enfronta demà al Rayo Vallecano en el partit de lliga avançat pel Mundial de Clubs. Iniesta i Cesc s'han entrenat aquesta tarda amb el grup i podran jugar. És la primera oportunitat que tenen els blaugrana per demostrar que poden remuntar els 6 punts de desavantatge amb el Madrid. Tito Vilanova ja té l'alta hospitalària.