Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La tresoreria de la Generalitat entra en una situació molt delicada. Ho ha dit el portaveu del govern que ho justifica per la negativa de l'executiu de Madrid a pagar els 759 milions d'euros compromesos amb Catalunya. Davant aquesta situació el govern català ha decidit acudir a la via judicial i denunciar el govern de l'Estat.

Avui s'han constituit les noves corts espanyoles sorgides de les eleccions del 20 de novembre. Tal i como estava previst, Jesús Posada és el nou president del Congrés i Pío García Escudero el del Senat. La setmana que vé es farà al Congrés la sessió per investir Mariano Rajoy president del govern.

Els dos homes que van escapar a la matança d'Olot han dit avui en el judici que no entenen per què l'acusat els volia matar. Altres testimonis que han declarat aquesta tarda han explicat que era habitual que l'acusat vestis com un Sheriff.

El 38% de la població de Catalunya no ha llegit cap llibre en el darrer any. Per fomentar l'hàbit, els editors insisteixen en introduir ben d'hora als infants en el món de la lectura i experimentar tècniques per apropar-la a l'univers digital.

El Barça se centra ja en l'objectiu d'aconseguir el títol de millor club del món. Primer hauran d'enfrontar-se amb l'Al Sad qatarí, en un partit que els blaugrana assumeixen el paper de favorits. Abans de l'entrenament, l'equip de Guardiola han rebut la visita d'uns nens afectats pel terratrèmol de Fukushima.

El govern català portarà el govern central als tribunals per negar-se a pagar els 759 milions d'euros previstos a l'Estatut. El portaveu de l'executiu atribueix a aquest deute els problemes de tresoreria per pagar a temps a alguns proveïdors. La falta de liquidessa podria afectar també les pagues de Nadal dels funcionaris.

Arrenca la desena legislatura amb la constitució del Congrés i el Senat... Jesús Posada és president del Congrés amb els vots del PP i CiU. Els socialistes hi han votat en blanc... AMAIUR recorre a una argúcia legal per aconseguir grup propi... I l'expresident Montilla promet el càrrec de Senador en català. El debat d'investidura se celebrarà els dies 19 i 20.

La vídua i la filla dels contructors assassinats a Olot a mans de Pere Puig han declarat que aquests mantenien una bona relació amb l'acusat i que no troben cap explicació als crims. Els familiars han reconegut que el negoci en el que treballava Puig tenia problemes econòmics i que s'havien plantejat tancar.

Un centre psiquàtric de Sant Boi de Llobregat posa en marxa un programa amb gossos ensinistrats orientat a millorar l'autoestima, l'esperit de superació i la socialització d'adolescents amb transtorns mentals greus. Els responsables d'aquesta teràpia, pionera a Catalunya, destaquen la millora experimentada pels pacients.

Els jugadors del Barça tornen als entrenaments desprès de gaudir d'un dia de festa que tots van aprofitar amb famíliars i amics a Tòquio. Abans de l'entrenament, els blaugrana han rebut la visita d'uns nens afectats per l'accident de la Central Nuclear de Fukushima.

Mesura de força. La Generalitat portarà el Govern central als tribunals.

Arrenca la X Legislatura. CiU vota a favor dels presidents del Congrés i el Senat, i PSOE s'abstè.

Judici pel crim d'Olot. La vídua i la filla dels constructors assassinats no troben cap explicació dels crim.

Teràpia amb gossos. Un centre psiquiàtric utilitza els animals amb adolescents amb transtorn mental.

Tornen a la feina. Els jugadors del Barça s'entrenen desprès de gaudir d'un dia de festa a Tòquio.

Jesus Posada serà el nou president del Congrés dels diputats i Pio García Escudero estarà al capdavant del Senat. Així ho ha decidit, i ho ha anunciat avui, Mariano Rajoy. A la mesa del Congrés també hi haurà tres polítics catalans: Dolors Montserrat del PP a Catalunya, Teresa Cunillera, del PSC i Jordi Jané de CiU. A banda, però, d'aquests noms, i despres de molts dies de silenci, Rajoy ha explicat també que una reforma laboral, una reestructuració del sistema financer i la creació de llocs de treball són algunes de les prioritats en que pensa centrar el seu esforç.

La casa del rei anuncia que Iñaki Urdangarin deixa de participar en les activitats oficials de la familia reial. Qualifica de poc exemplars les activitats del Duc i anuncia també que abans de final d'any, a traves del web oficial, s'explicaran les despeses de la Zarzuela.

Comença a Girona el judici contra l'acusat d' haver mort a Olot a trets de fusell 4 persones. L'anomenat Sheriff d'Olot, que s'enfronta a una petició de pena de 80 anys, s'ha negat a declarar davant del fiscal i les acusacions.

En els ultims anys han augmentat les denúncies per maltractaments de fills a pares. Les penes contra aquest tipus de delictes filio-parentals poden anar des de la llibertat vigilada fins a l'internament en una institució.

El Barça ha completat ja la primera jornada al Japó. Al matí, els blaugrana han començat a preparar les semifinals del Mundial de clubs contra el Al Sadd de qatar i a la tarda, Guardiola els ha donat festa per gaudir de la victòria al clàssic de dissabte al Bernabéu.

Mariano Rajoy proposa l'ex-ministre Jesús Posada per a presidir la mesa del Congrés.... La també ex-ministra Celia Villalobos per a la vice-presidència primera i la diputada catalana, Dolors Montserrat, per a la tercera... Pío García Escudero, portaveu del PP al Senat els últims 8 anys, és el candidat a presidir la mesa de la Cambra Alta. PP i PSOE s'han repartit els càrrecs i han pactat que CiU tingui un representant a la mesa de cada cambra.

La Casa del Rei afirma que el comportament d'Iñaki Urdangarín no ha estat exemplar i anuncia que l'aparta de les activitats oficials. Així ho ha explicat el cap de la Casa del Rei que ha demanat que es respecti la presumpció d'innocència. Ha afegit que, abans de finals d'any, la institució publicarà el desglossament dels seus comptes com fan la resta d'administracions públiques.

L'Audiència de Girona ha començat a jutjar Pere Puig, acusat de matar 4 persones el desembre de 2010 a Olot... S'enfronta a una pena màxima de 80 anys de presó i més de mig milió d'euros d'indemnització.

38 cops ha caigut la grossa de Nadal a Barcelona. És la ciutat més premiada després de Madrid. En el sorteig d'enguany hi ha més números i, per tant, menys possibilitats de premi però els afortunats rebran més diners que mai :400mil euros per dècim. 180 milions d'euros va deixar la grossa en aquest bar de Pallejà l'any passat. Una injecció econòmica pel municipi.

El Barça ha fet aquesta matinada el primer entrenament al Japó per preparar les semifinals del Mundial de clubs contra l'Al Saad qatarí. Després de fer un cop a la lliga amb una nova exhibició al Bernabéu, els blaugrana volen conquerir el títol de millor equip del món.

Els primers càrrecs. Posada presidirà el Congrès, Montserrat, vicepresidenta 3a.

Urdangarín, apartat. La Casa del Rei creu que el seu comportament no ha estat exemplar.

Judici a Pere Puig. L'acusat d'assassinar 4 persones a Olot s'enfronta a 80 anys de presó.

Tocada per la sort. Barcelona és la segona ciutat més premiada per la grossa de Nadal.

Ja s'entrenen al Japó. El Barça mira de combatre el jet-lag i preparar bé el Mundial de clubs.

El balanç pobre de l'inici de la temporada d'hivern als hotels del Pirineu preocupa als profesionals del sector. La falta de neu i les estacions nomès obertes parcialment ,en el millor dels casos, han fet que els hotels del Pirineo enregistrin un descens significatiu en relació a l'any passat. També els hotels de Barcelona s'han quedat a la meitad de la seva capacitat.

I tot i que encara no ofereixen dades definitives, els comerciants consideren que aquests dies les vendes han estat bones. Una percepció positiva que extenen a tota la temporada de festes en la que preveuen que les vendes augmentin d'un dos a un 4 per cent en relació a l'any pasat.

I els que es miren i remiren les millors ofertes i descontes abans de reservar un sopar de nadal són les empreses i també els particulars que ja han començat a celebrar les festes. Tothom s'esforça en mantenir la tradició, però intentaran gastar una mica menys que altres anys. La crisi toca amb menys força els lots de Nadal , un sector que aquests dies multiplica els seus treballadors de temporada.

Nova exhibició del Barça anit al Bernabéu. Els blaugrana es van refer d'un gol dels blancs als 22 segons de partit i es van acabar imposant per 1 a 3. Ara toca pensar en el Mundialet de clubs... de moment han viatjat al Japó, com a líders provisionals de la Lliga.

L'acord dels 23 a la cimera europea de Brusel.les reforça , segons els experts, el pes de les institucions europees, el paper del banc central, i salva la mateixa idea d'Europa. Els analistes consideren que Anglaterra , tard o d'hora, no tindrà més remei que entrar a l'euro.

Continuen caient les vendes de cotxes nous i, pel contrari, no paren de créixer les vendes de vehicles de segona mà, tal com s'ha vist aquests dies al Saló del vehicle d'ocasió que fan a Barcelona. Aquest anys s'ha venut un 10 per cent més de vehícles usats que l'any passat.

La falta de neu al Pirineu fa que les estacions catalanes tinguin el pitjor inici de la temporada d'esquí en els últims anys. En el millor dels casos han pugut obrir parcialment, poques pistes, amb majoria de neu artifical, i donen per perdut un 16 per cent de l'ngrès annual que normament facturen en aquestes dates.

Avui tothom està pendent del clàssic de futbol que es jugarà aquesta nit. Tot i ser segon a la classificació, el Barça arriba al Bernabéu amb la convicció de sempre. Necessiten puntuar per evitar que un Madrid envalentit se'ls hi escapi. S'espera que l'ambient al coliseu blanc estigui menys crispat que en els últims enfrontaments.

La quarta trobada entre la Generalitat i els sindicats dels funcionaris ha acabat avui també sense cap acord. Diuen els sindicats que el govern fa uns plantejaments absolutament agressius. Asseguren, per exemple, que volen una rebaixa del salari dels interins que arribaria a un 10%. Amb aquestes circumstàncies, i si no hi ha canvis, els sindicats diuen que es poden repetir les mobilitzacions com la que va haver-hi la setmana passada davant de la presó Model o la de Ponent.

La cimera de Brussel·les acaba amb una ruptura entre la Gran Brertanya i la resta de països de l'eurozona. El fracàs es deu a que Londres no accepta el control sobre les seves finances del pla de Merkel i Sarkozy.

Un mosso d'esquadra ha resultat mort i un altre ferit en caure del fals sostre d'una fábrica a Montblanc. El succés s'ha produit quan els policies perseguien un presumpte lladre.

El President de la Generalitat assegura que lluitar contra el frau contribueix també a millorar el finançament de Catalunya. Artur Mas ha participat avui en la celebració del dia Internacional contra la Corrupció al costat del jutge que dirigeix l'oficina antifrau de Catalunya.

Compte enrere per un Madrid-Barça que pot escurçar diferències o posar-ho molt coll amunt pel Barça. Les alineacions d'uns i altres encara estan per decidir. Això sí, res a veure l'actitud de Mourinho i la de Guardiola. El tècnic del Madrid ha delegat, un cop més, en el seu segon comparèixer en roda de premsa.

QUARTA REUNIÓ. Els sindicats demanen al Govern un canvi d'actitud

Els sindicats de la funció pública, que representen els 200 mil treballadors que té la Generalitat, no confien en arribar a un acord amb el govern si aquest no canvia d'actitud. Avui totes dues parts han représ les negociacions trencades divendres passat per les protestes dels empleats públics de presons davant la Model de Barcelona

El futur dividit d' Europa. Merkel i Sarkozy apleguen el suport d'una vintena de països, però no del Regne Unit

França i Alemanya no aconsegueixen adherir al Regne Unit a les noves mesures de disciplina fiscal. Aquesta matinada anunciaven un acord entre 23 dels 27 estats membres, entre ells Espanya, que reforça la Unió. Hongria, també rebutja adherir-s'hi, mentre Suècia i la República Txeca ho consultaran amb els seus parlaments.

Fibromiàlgia infantil. Pla pioner a Lleida per detectar aquesta síndrome i la fatiga crònica en adolescents

Pla pioner a Lleida per detectar la fatiga crònica i la fibromiàlgia en nens i adolescents. 6 instituts de la ciutat participen en el projecte, encapçalat per l'Hospital Santa Maria. Fatiga, problemes per fer esforços físics o el fracàs escolar són algunes de les senyals a les que hauran d'estar atents els professors.

Triple assassinat a Tarragona. Arrenca el judici contra un home acusat de matar la seva dona i els dos fills

Arrenca a Tarragona el judici contra un home acusat de matar la seva dona i els seus dos fills fa un any. La Fiscalia en demana l'absolució però que l'acusat compleixi 75 anys de reclusió en un centre psiquiàtric. Segons la fiscalia, en el moment dels fets l'acusat tenia símptomes d'esquizofrènia.La defensa demana que sigui absolt.

32 hores per al clàssic. Madrid i Barça es preparen per a un partit que pot obrir o tancar la Lliga

Només falten 32 hores per al Madrid-Barça que pot reduir distàncies al capdavant de la Lliga o deixar-la gairebé sentenciada. Guardiola i Mourinho segueixen decidint quins 11 aliniaran... Avui, el tècnic portuguès ha tornat a evitar els mitjans. Aitor Karanka ha tornat a fer la roda de premsa.

QUARTA REUNIÓ. Els sindicats demanen al Govern un canvi d'actitud

El futur dividit d' Europa. Merkel i Sarkozy apleguen el suport d'una vintena de països, però no del Regne Unit

Fibromiàlgia infantil. Pla pioner a Lleida per detectar aquesta síndrome i la fatiga crònica en adolescents

Triple assassinat a Tarragona. Arrenca el judici contra un home acusat de matar la seva dona i els dos fills

32 hores per al clàssic. Madrid i Barça es preparen per a un partit que pot obrir o tancar la Lliga

El LLARG PONT. 470 mil cotxes a les carreteres. Un 60% d'ocupació als hotels

Uns 470 mil cotxes circularan per les carreteres catalanes en la segona fase del llarg POnt de les festivitats de la Constitució i la Purísima. Muntanya i platja són les escapades preferides d'aquest avanç de les vacances de Nadal. La crisi, però fa que no hi hagi plena ocupació a les destinacions turístiques

Seguretat al Nadal. 240 patrulles desplegades. Pressió sobre la venda il·legal

240 patrulles de guardia urbana i mossos estan desplegades aquests dies per tots els districtes de Barcelona en l'operació iniciada amb motiu de les festes de Nadal. Els comerciants, molt satisfets sobre tot per la pressió que el dispositiu implica a la venda ambulant.

Després de l'adjudicació. Sabadell i CAM es disparen en borsa. Ampliació de capital de 1000 milions

La Caixa del Mediterrani i el banc de Sabadell es disparen en bolsa despres de l'anunci que el banc català es queda amb la CAM. El Sabadell farà, si és necessari, una ampliació de capital de 1000 milions d'euros i tancarà 300 oficinas.

Ple de victòries. El Madrid arrodoneix la primera fase de la Champions amb un 0-3 contra l'Ajax

El Reial Madrid es presenta al clàssic de dissabte amb un rècord de 15 victòries seguides després de guanyar a l'Ajax per 0 a 3. Callejón, amb 2 gols, i Higüaín van ser el millors homes de Mourinho, que va reservar les figures pel partit contra el Barça. L'Ajax i els dos equips de Manchester han quedat fora de la Champions.

LA NEGOCIACIÓ DELS PRESSUPOSTOS. El conseller Mas-Colell obre ronda de converses

El conseller d'economia ha obert avui roda de contactes amb els partits polítics catalans per sondejar quin o quins d'ells estarien dispossats a donar suport als pressupostos de la Generalitat. Cap dels interlocutors que avui han passat pel departament d'economia ha decidit, encara, quina serà la seva postura definitiva, però tots han marcat els punts que exigeixen als comptes de la Generalitat per donar-hi suport

No pagaran els 759 milions. Mas-Colell tem per la tresoreria. No descarta acudir als tribunals

L'anunci del govern central que no pagarà 759 milions d'euros que deu a Catalunya crea greus problemes a la tresoreria de la Generalitat. Ho ha denunciat el conseller d'economia que no descarta portar el govern central als tribunals.

Protesta a les presons. La Generalitat obre expedients. Diu que s'ha creat situació de perill

El departament de justicia obrirà expedients pel bloqueig divendres passat de la Presó Model de Barcelona. Aquest matí els treballadors han bloqujat els accesos a la presó de ponent i, segons la Generalitat, han posat en perill la seguretat del centre.

Menys contractes per la campanya de Nadal. Es calculen uns 50 mil contractes. Se'ls disputen estudiants i aturats

La Confederació de Comerç de Catalunya calcula que la campanya de Nadal permetrà fer uns 50 mil contractes de treball; això és un 5% menys que l'any passat. Aquests llocs de feina eren tradicionalment ocupats per estudians però la crisi fa que ara hi hagi molta demanda per part de persones a l'atur.

Torna Tito Vilanova. El Barça prepara el clàssic en la tornada del segon tècnic, operat fa 15 dies

El Barça ha començat avui a preparar el clàssic de dissabte al Bernabéu amb la bona notícia del retorn de Tito Vilanova als entrenaments. Xavi Hernández ha destacat que la presència del segon entrenador els dona encara més força per mirar de guanyar el Reial Madrid.

La Generalitat estudia emprendre accions legals contra el govern espanyol davant l'anunci d'impagament dels 759 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut. El conseller d'economia no es creu les explicacions del govern espanyol en funcions dient que no té diners. Avu,i Mas-Colell ha obert la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per negociar els pressupostos de l'any vinent. El PSC condiciona el seu suport a què la política d'ingressos sigui més equitativa. CÀM Bon dia... En aquests moments el conseller està reunit amb el PP i, a la tarda, ho farà amb ERC.

Jornada de protesta dels funcionaris de presons en contra de les retallades. A Lleida, uns 300 funcionaris s'han concentrat des de les 7 matí a les portes de la presó de Ponent, impedint l'entrada al centenar de treballadors del torn del matí. A Barcelona, uns 200 funcionaris s'han concentrat davant la direcció general de serveis penitenciaris i han tallat el trànsit.

Aquesta campanya de Nadal es faran un 5% menys de contractes que l'any passat. Segons la Confederació de Comerç de Catalunya, la situació econòmica fa que les expectatives de vendes siguin més baixes... Per això, moltes empreses s'ho pensen molt abans d'augmentar la plantilla.

L'oferta turistica catalana sembla il.limitada. Al Priorat han trobat una bona font d'ingressos amb el selecte turisme de les sensacions, que va més enllà de la cultura del vi. A L'alt Empodrà han convertit els bunquers construits els anys 40 per fer font a una hipotètica invasió nazi en una atracció pels afeccionats a la història.

El Barça, amb 9 joves del filial, goleja 4 a 0 al Bate en la darrera jornada de la lligueta de la Champions. Pedro es va lluir amb un gran gol i, ara, tota la plantilla se centra en el clàssic de dissabte contra el Madrid, al Santiago Bernabéu.

759 milions d'euros pendents. La Generalitat estudia accions legals contra el govern espanyol.

Matí de protestes. A la presó de Lleida, els funcionaris impedeixen l'entrada al torna del matí.

Menys contractes per Nadal. Es reduiran un 5% perquè els comerciants preveuen vendre menys que altres anys.

Oferta diversificada. Iniciatives innovadores per atraure el turisme al Priorat i l'Alt Empordà.

Victòria de la Masia. Un Barça ple de joves del planter goleja el Bate i l'equip ja se centra en el clàssic.