Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Barcelona-Xina. Seat inaugura la ruta marítima directa amb el país asiàtic.

Alarma a les escoles bressol. Els ajuntaments diuen que l'impagament dels 112 milions d'euros posa en perill el seu futur.

Pròtesis mamàries defectuoses. Sanitat en pagarà la substitució a les dones que se'ls van posar per motius no estètics.

Els favorits pels Goya 2012. Almodóvar, Urbizu i el català Kike Maíllo,les que opten a més premis.

El gran triomfador. El Barça brinda per la tercera Pilota d'Or de Messi i l'èxit de Guardiola.

El conseller Mas-Colell es queixa que l'augment de l'impost de la renda del govern Rajoy agreuja el dèficit fiscal de Catalunya. Aquesta apujada d'impostos, ens asfixia, segons el titular català d'economia. Des del govern central, en canvi, el ministre d'Hisenda assegura que quan el PP acabi la legislatura, els espanyols pagaran menys impostos.

Artur Mas diu a Londres que Catalunya actua de forma responsable, fent els deures que la situació econòmica requereix. Mas nega que el dèficit espanyol sigui culpa només de les autonomies.

Ajuntaments del Garraf i el de Mollet reclamen bonificacions que alleugin l'encariment de les autopistes. Alguns peatges s'han apujat un 7%, i molts usuaris opten per circular per carreteres més perilloses per estalviar-se'ls.

Presó provisional sense fiança per l'home que hauria matat un nadó de 5 mesos a Valls. Avui, veïns del municipi s'han concentrat per rebutjar l'acció de l'home, amb antecedents per violència de gènere.

Leo Messi rep a Zuric la Pilota d'Or com a millor jugador del món. L'argentí guanya aquest trofeu per tercer any seguit i iguala el rècord del francès Michel PLATINI. A la mateixa gala, Guardiola rep el guardó al millor entrenador i Alves, Piqué, Xavi, Iniesta i el mateix Messi entren a l'equip ideal del 2011

El Consell de Ministres aprova noves reformes per fer front a la crisi . Es tracta, de mesures per controlar al frau fiscal i també per fer més difícil les operacions amb diner negre. Amb el paquet d'iniciatives anunciat avui l'executiu es proposa augmentar la recaptació més de 8 mil milions d'euros. També en aquest consell de Ministres ha quedat confirmat que el govern es proposa exercir un control previ dels presupostos de les autonomies. La mesura, que deixava caure primer en una entrevista el ministre d'economia i que confirmava avui la vicepresidenta del govern, ha provocat ja reaccions contraries a catalunya,començant pel govern de la Generalitat.

Els mossos investigan la mort d'una dona en un pis de Barcelona en el que podria ser el tercer cas de violència de gènere en una setmana. Avui ha estat detingut el marit de la dona morta dimarts a l'Atmella de Merola.

Representants de les comunitats senegalesa i gitana protagonitzen un acte d'entesa i dialeg per conjurar qualsevol enfrontament racial. Coincideixen en que el crim dimecres d'un noi senegalés al barri del Besos de Barcelona va ser un fet aillat.

La il.lusió per l'arrivada dels reis es viu de forma multitudinària a cada poble i a cada ciutat de Catalunya. A Barcelona i a Tarragona els reis han arrivat pel port i hores d'ara recorrent la ciutat en una màgica cavalcada que fa somiar els més petits. A Girona, als reis els acompanyen 350 ajudants, en una cavalcada que ha començat als jardins de Fora Murallla de la ciutat.

Milers de persones han omplert avui les grades del miniestadi per presenciar un entrenament del Barça. Grans i petits han pogut veure els seus ídols el dia després que l'equip deixés pràcticament sentenciada l'eliminatòria de Copa davant l'Osasuna.

Andreu Mas-Colell alerta que l'augment de l'IRPF aprovat pel govern central ofega Catalunya i expandeix la bretxa del dèficit fiscal territorial. L'increment situa Catalunya amb una pressió fiscal de les més altes del món però, en paraules del conseller d'economia, amb serveis mediterranis. L'executiu espanyol insisteix en què l'augment d'impostos és temporal.

CÀMERA Bon dia... I el president de la Generalitat Artur Mas es reuneix avui amb el viceprimer ministre britànic i altres dirigent europeus per buscar avals als seus plans d'estalvi i auseritat.

Els alcaldes de la comarca del Garraf demanen que es mantinguin les bonificacions dels peatges dels Túnels i de Cubelles. Diuen que els 12 euros diaris que han de pagar per anar i tornar, des del dia 1, són una barrera econòmica per a les empreses. A Mollet l'ajuntament i el texit industrial també reclamen que es mantigui la bonificació del 100%.

Valls condemna amb un minut de silenci la mort d'un nadó de cinc mesos presumptament a mans del company sentimental de la seva mare. El detingut, que ha passat avui a disposició judicial, té antecedents per violència de gènere i li havien dictat una ordre d'allunyament de la seva ex-parella.

Aquest institut del Vendrell és el vuitè a Catalunya que des d'avui fa jornada intensiva. Ensenyament ha autoritzat el nou horari escolar, que serà d'un quart de 9 a tres quarts de 3 del migida, perquè alguns nens necessitaven més d'un hora per anar a dinar a casa.

El derbi entre Espanyol i Barça va acabar amb empat i amb polèmica. Cesc va avançar els de Guardiola i Alvaro Vazquez va empatar per als de Pochettino, però al temps afegit els blaugrana van reclamar penal per unes mans clares de Raúl Rodríguez dins de l'àrea. El Barcelona queda a 5 punts del Madrid.

Pressió fiscal asfixiant. Catalunya, és on es paga un dels IRPF més alts del món.

Encariment dels peatges. Els alcaldes del Garraf i de Mollet demanen bonificacions per no perjudicar l'economia.

Minut de silenci a Valls. Passa a disposició judicial el detingut per la mort d'un nadó.

Jornada intensiva. Un institut del Vendrell, el vuitè de Catalunya en fer l'horari compactat al matí.

Taules i polèmica. El Barça i l'Espanyol empaten a un. No xiulen un penal als blaugrana.

El comité Federal del PSOE deixa tot a punt per la succesió de Zapatero. L'expresident espanyol ha demanat als dos candidats a la secretaria general del partit ,Carme Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba, que juguin net i que protagonitzin un debat exemplar.

Xifra récord de pasatgers en un día a l'aeroport lleidatà d'Alguaire. Són els que fan la ruta d'anada - o de tornada- cap a les pistes d'esquí del Pirineu i els que enllacen amb les Balears. Unes 1.800 persones passen avui per les instalacions aeroportuaries de Lleida.

Primer diumenge de l'any amb comerços oberts i amb l'atractiu addicional de les rebaixes.Tot plegat ha dut a botigues i grans superficies comercials a milers de compradors buscant les millors ofertes que, en algun cas, han arribat al 80 per cent. I, en paralel, el mercat d'articles de luxe no para de créixer...fins a un 25 per cent l'últim any.

El Barça, amb la novetat d'Iniesta, està practicament obligat a guanyar aquesta nit el derbi a cornellà-el Prat, si no vol que se li escapi el Madrid, que anit va golejar el Granada. L'Espanyol recupera Javi López i també és a punt per donar una alegria als seus seguidors. Les directives es trobaran aquesta tarda per berenar, tres hores abans del partit.

Molts articles a meitat de preu i allau de compradors en el primer dia d'unes rebaixes esperades amb les que els comerciants esperen refer-se d'una fluixa campanya de Nadal. Miquel Angel Fraile, portanveu dels comerciants, ha criticat la manca de concreció de les mesures d'ajust i considera que si es fessin públiques ajudaria tan als consumidors com a tot el comerç.

Carme Chacón dóna el tret de sortida a la seva candidatura per la secretaría general del PSOE amb un acte amb militants i simpatitzans a la localitat d'Olula del Río, a Almeria. L'ex-ministra de defensa recorda que és la terra dels seu pare i dels seus avis, i destaca, més enllà dels origens, el compromís amb els ideals i amb els militants.

L'escriptor santanderí Alvaro Pombo guanya el premi nadal, el més antic en literatura en castellà, amb "El temblor del heroe" , una novela que disecciona la insensibilitat i la manca d'empatia devant del dolor dels altres. I Rafael Nadal convenç al jurat del premi Josep Pla amb una narració de tints autobiogràfics, la història d'una familia nombrosa a la girona de la posguerra, Quan erem feliços.

Barça i Espanyol ultimen els detalls pel derbi de demà. Al Barça la gran novetat és Iniesta que ja té l'alta mèdica. Pochettino ha decidit fer una doble sessió... Aquesta tarda es tornaran a entrenar i després donarà la llista de convocats.

LÍMITAR EL DÈFICIT. Economia vol controlar per llei els pressupostos autonòmics.

El Govern català qualifica d'intolerable que l'executiu central vulgui controlar per llei els pressupostos de les comunitats autònomes abans que siguin aprovats pels respectius parlaments.El Ministre d'Economia, Luis de Guindos, ho ha avançat en una entrevista al diari nordamericà Financial Times, on també culpa les 17 autonomies de bona part del dèficit espanyol.

Torna la calma. Les comunitats senegalesa i gitana del barri del Besòs compareixen juntes.

Torna la calma al barri del Besòs de Barcelona desprès de la mort per un tret d'un ciutadà senegalès. Avui les comunitats senegalesa i gitana han comparegunt juntes publicament per visualitzar que no estan enfrontades. Diuen que el que va passar dimarts a la nit va ser un fet aïllat. Continua el dispostiu de vigilància dels mossos d'esquadra.

Un costum que es manté. A Catalunya es vendran 850 mil tortells de Reis. Els preus es mantenen entre 18 i 30 euros.

El gremi de pastissers espera vendre aquest any 850 mil tortells de Reis, els mateixos que l'any passat. És el tercer any que els preus estan congelats. Costen entre 18 i 30 euros . Al costat dels típics de massapà cada vegada tenen més éxit els farcits de crema, nata o trufa.

Tot a punt per la cavalcada. Els Reis arriben a Barcelona per la 1 a partir de les 18,30h.

La nit de reis, la més màgica de l'any, la podreu seguir avui en directe a la primera de TVE. Un programa especial que començara a dos quarts de 7 de la tarda...des de la Cavalcada de Barcelona. La il.lusió que porten a tots els nens melcior Gaspar i Baltasar tindrà uns companys de viatge ben especials. Seran els personatges del canal infantil Clan que seguiran l'estel d'Orient i el convertiran en objecte d'una aventura en la que hi participaran cares conegudes

Alguns, per cert, pasaran pel camió de TVE.

Super Messi.Es recupera de la grip, juga mitja hora i encarrila l'eliminatòria amb 2 gols.

El Barça va encarrilar els vuitens de final de la Copa amb una contundent 4 a 0 davant l'Osasuna. Cesc va marcar els dos primers gols i Messi, que finalment va jugar tot i la grip, els altres dos. Els blaugrana aixequen passions i avui 13.000 aficionats han omplert el Miniestadi per veure'ls entrenar.

LÍMITAR EL DÈFICIT. Economia vol controlar per llei els pressupostos autonòmics.

Torna la calma. Les comunitats senegalesa i gitana del barri del Besòs compareixen juntes.

Un costum que es manté. A Catalunya es vendran 850 mil tortells de Reis. Els preus es mantenen entre 18 i 30 euros.

Tot a punt per la cavalcada. Els Reis arriben a Barcelona per la 1 a partir de les 18,30h.

Super Messi.Es recupera de la grip, juga mitja hora i encarrila l'eliminatòria amb 2 gols.

MANIFESTACIÓ AL BESÓS. La comunitat senegalesa demana justícia.

Manifestació crispada , però sense incidents, de la comunitat senegalesa al barri del Besòs per la mort d'un inmigrant del Senegal en una incident al carrer. El jove Ibrahim li van disparar un tret al pit quan jugava a futbol amb alguns compatriotes

Bicicleta i seguretat.La senyalització és clau, Dilluns va morir una ciclista

Associacions i clubs del món de la bicicleta demanen més educació viaria i una senyalització que faci els ciclistes més visibles. Dilluns va morir a Barcelona una usuaria del bicing en ser atropellada per un camió.

L'ajust de Tarragona. Retallen d'un 20 % el cost de la plantilla i no es renoven alguns contractes.

L'ajuntament de Tarragona comença un dràstic ajust de cinturò per aconsseguir reduir l'estructura municipal al llarg d'aquesta legislatura. Les retallades afecten al personal, al patrimoni municipal i als presupostos de cultura i actes festius.

Gairebé de franc.Exhaurides totes les places Ofertaven nits d'hotel a 10 euros

Exhaurides en un quart d'hora 1000 places per pasar una nit d'hotel a Girona per 10 euros. A la iniciativa s'hi han afegit restaurants de prestigi amb menus de qualitat al mateix preu.

Messi i Valdés són baixa.Tots dos es perden el partit de Copa amb l'Osasuna per culpa de la grip

El Barça estrena aquesta nit l'any amb el partit de Copa contra l'Osasuna i ho farà sense Messi i Valdés, que tenen la grip. També és dubte Iniesta, que aquest matí no s'ha entrenat amb la resta del grup. Guardiola no es refia del victimisme de l'equip navarrès i vol encarrilar l'eliminatòria al Camp Nou.

Ja són 4 els detinguts per la mort ahir d'un ciuitadà senegalès al barri del besòs de Barcelona. Són de nacionalitat espanyola i pertanyen a la mateixa familia. Tot apunta que el jove va rebre un tret al pit quan mirava de posar pau en la baralla que es va iniciar entre un grup de subsaharians que jugava a futbol al carrer i un dels detinguts que els hauria increpat. Els mossos d'esquadra mantindran durant tot el dia el dipositiu de viligància.

Promoció amb molt d'èxit. Exhaurida l'oferta de 30 allotjaments de Girona d'una nit per 10 euros els 14 i 15 de gener.

En 15 minuts s'han exhaurit les mil places ofertades per passar una nit d'hotel a Girona per 10 euros! Una iniciativa de l'Associació d'Hosteleria de la ciutat en la que participen una trentena d'establiments... A més, uns 50 restaurants - alguns amb estrelles Michelin - oferiran menús, també, a 10 euros, el 14 i 15 de gener.

Segona oportunitat. Cues per comprar loteria del Nen que reparteix 840 milions. A Catalunya ha tocat 48 vegades.

Tornen les cues per comprar loteria del Nen, que repartirà 840 milions d'euros en premis, una tercera part que el sorteig de nadal. Catalunya és la tercera comunitat que més ven per aquest sorteig, en el que gastem una mitjana de 23 euros per persona. El 2009 el primer premir va caure a Terrassa i el 2010 a Catedelldefels.

Messi i Valdés, amb grip.Tots dos es perden el partit de Copa del Rei contra l'Osasuna.

El Barça estrena avui el 2012 amb el partit de Copa contra l'Osasuna i ho farà sense Messi i Valdés que, amb grip, són baixa d'ultima hora. Guardiola vol encarrilar l'eliminatòria al Camp Nou... sobretot després de veure com va patir el Reial Madrid per superar el Màlaga per 3 a 2.

Montserrat Caballé va actuar anit al Liceu de Barcelona.

I la veu de Montserrat Caballé va omplir anit al Liceu...

AVUI

Un dia més predomina l'ambient asolellat, tret d'alguns intervals de núvols a la meitat nord i al Pirineu. Hem tornat a passar una nit freda, amb mínimes de tres graus sota zero a la Pobla de segur, cinc positius a Barcelona ciutat i sis a tortosa. El vent del nord ha afluixat, però encara bufa amb ratxes que han fregat els setanta quilòmetres per hora al Vendrell o a Cambrils, i els cinquanta a Roquetes. De cara a la tarda es manté el temps estable, tret del Pirimeu, on hi pot nevar a partir dels mil tres-cents metres.

DEMÀ

Demà hi haurà intervals de núvols a la meitat nord, més abundants al Pirineu occidental. A la resta continuarà lluint el sol, amb temperatures sense canvis o lleugerament més altes.

DIVENDRES

Divendres es mantindrà una situació semblant, amb possibilitat de precipitacions al Pirineu i Prepirineu i cels clars a la resta. Compte amb el vent, perquè bufarà amb molta força al empordà i al sud del país. Temperatures més baixes.

DISSABTE

Dissabte continuarà bufant el vent del nord, i hi haurà un augment general de la nuvolositat.

DIUMENGE

Per diumenge s'espera un dia assolellat a tot el país, i una pujada de les temperatures.

Ja són 4 els detinguts per la mort ahir d'un ciuitadà senegalès al barri del besòs de Barcelona.

Promoció amb molt d'èxit. Exhaurida l'oferta de 30 allotjaments de Girona d'una nit per 10 euros els 14 i 15 de gener.

Segona oportunitat. Cues per comprar loteria del Nen que reparteix 840 milions. A Catalunya ha tocat 48 vegades.

Messi i Valdés, amb grip.Tots dos es perden el partit de Copa del Rei contra l'Osasuna.

Montserrat Caballé va actuar anit al Liceu de Barcelona.

PRIMER ANY D'ARTUR MAS. Catalunya recupera el rumb. L'atur, problema molt difícil

Catalunya ha recuperat el rumb, ja no va a la deriva i contra les roques. Ho ha assegurat avui -utilitzant el llenguatge mariner que tant li agrada- Artur Mas. El President de la Generalitat, coincidint amb el seu primer any de govern, creu que la navegació enmig de la tempesta econòmica comença a estabilitzar-se, malgrat que admet que encara caldrà apretar-se el cinturó i que objectius com reduir l'atur a la meitat tal vegada no podran assolir-se. Entre d'altres fites, Mas ha tornat a insistir en la reivindicació del pacte fiscal, i ha advertit Madrid que no pot culpar les autonomias del déficit de l'Estat.

L'atur no para. 4'5 milions a tot Espanya. A Catalunya puja d'un 9'1%

L'atur tanca el 2011 fregant els 4 milions i mig d'aturats a tot Espanya i amb una pujada global a Catalunya del 9'1%. El ministre d'economia diu que l'alta tasa d'atur fa perillar l'estat del benestar i que la reforma laboral és urgent.

Multes als indigents. Sancionats per dormir al carrer. La Síndica obre una investigació

La síndica de greuges de Barcelona obre una investigació sobre les multes que la guardia urbana posa als sense sostre. Hi ha un indigent que acumula més de cent sancions per dormir al carrer.

Dones assassinades. Investigació a l'Ametlla de Merola i condemna pel crim de Girona

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort d'una dona que han trobat sense vida en una casa de l'Ametlla de Merola, al Berguedà... Aquet migdia Girona s'ha concentrat per condemnar la mort, diumenge, d'una dona presumptament, a mans del seu company...

Messi, a punt per jugar. Guardiola no es refia d'un Osasuna que dóna l'eliminatòria per impossible

Leo Messi s'ha incorporat aquest matí als entrenaments del Barça per preparar el partit de Copa de demà contra l'Osasuna. Guardiola no es creu el victimisme de l'equip navarrès i ha destacat que és cinquè de la lliga. El tècnic ha tornat a demanar a l'afició que estigui tranquila per la seva renovació.

2011, L'ANY AMB MÉS ATUR. Catalunya tanca l'any amb el 9% més de desocupats.

Catalunya acaba el 2011 amb més de 614mil desocupats, 51.500 més dels que hi havia en començar l'any. Xifres que doblen, de lluny, les de 2007, quan va començar la crisi. Tot i això, el Conseller d'Empresa i Ocupació confia en que, al segon semestre de l'any, es començi a crear ocupació. Al conjunt de l'estat l'atur registrat s'enfila fins els 4 milions 422 mil desocupats

Un any de Govern. El president Mas fa balanç i explica els reptes de futur.

Temporada de calçots. Esperen collir-ne 9 milions fins l'abril.El volum de negoci arriba als 16 milions.

Comença la recollida dels calçots de Valls. Des d'ara i fins l'abril, esperen collir 9 milions de calcots d'aquesta indicació geogràfica protegida d'excel·lent qualitat. Només als restaurants de les comarques del Tarragonès, l'Alt camp, el Baix Penedès i el Baix Camp esperen generar, amb els calçots, 16 milions d'euros de negoci.

Caballé: feliç aniversari.El Liceu conmemora els 50 anys del debut de la soprano amb un concert extraordinari.

Divedres fa 50 anys que Monterrat Caballé va debutar al Liceu amb l'opera Arabela. Per celebrar-ho el gran teatre ha organitzat un concert únic per avui i una exposició que repassa la trajectòria professional de la soprano catalana i que es pot visitar fins el març.

Messi s'incorpora al grup. El Barça prepara el partit de Copa amb un Osasuna que ve de víctima.

Leo Messi s'ha incorporat als entrenaments del Barça per preparar el partit de Copa contra l'Osasuna. Guardiola també ha comptat avui amb 7 jugadors del filial i es planteja donar-los minuts demà. Xavi ha estat escollit per quart any seguit millor constructor de joc del món.

2011, L'ANY AMB MÉS ATUR. Catalunya tanca l'any amb el 9% més de desocupats.

Un any de Govern. El president Mas fa balanç i explica els reptes de futur.

Temporada de calçots. Esperen collir-ne 9 milions fins l'abril.El volum de negoci arriba als 16 milions.

Caballé: feliç aniversari.El Liceu conmemora els 50 anys del debut de la soprano amb un concert extraordinari.

Messi s'incorpora al grup. El Barça prepara el partit de Copa amb un Osasuna que ve de víctima.