Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els comptes reials. El Rei té assignats 292.000 l'any i el Príncep, la meitat.

Paga de Nadal. Alguns funcionaris comencen a cobrar el 80% de l'extra, ajornada per manca de diners.

Crisi laboral a Panrico. Negociacions per evitar el tancament de la planta de Santa Perpètua.

Joguines segures. Espanya és el país europeu que més joguines perilloses denuncia a l'any.

Corretja capità. L'extennista liderarà el nou projecte de l'equip espanyol de Copa Davis.

El govern de la Generalitat busca com sigui un crèdit per abonar la paga extra de nadal als funcionaris. Haurien de cobrar-ne el 80% aquest dimecres, però si la generalitat aconsegueix liquid de les entitats financeres la pagaria tota.Una prioritat que se suma a l'aprovació avui de la llei de consultes populars. La nova llei obra la porta a convocar una consulta popular sobre el concert econòmic.

En matèria econòmica, el govern central aprovarà un retallada de 4.000 milions d'euros per al primer trimestre, és a dir, una quarta part dels 16.500 milions d'estalvi del govern de Rajoy. Segons el ministre Luis de Guindos l'ajust és necessari per reduir el dèficit. Ho ha anunciat el mateix dia que el rei joan Carles ha inagurat la desena legislatura sense la presència de les infantes.

Malgrat l'arribada dels reis mags, la crisi afecta també les empreses de joguines. Una quarantena de fabricatns catalans factura 270 milions d'euros l'any. Disminueixen els ingressos però resisteixen gràcies a la renovació i l'exportació.

Alguns dels 30 pessebres vivents que s'organitzen a Catalunya baten rècords d'assistència. És el cas del de Vilandeny, a la comarca del Solsonès. UN pessebre que converteix un poble de 8 habitants en un anar i venir de curiosos que s'endinsen a temps passats.

L'Espanyol torna a la feina després de les vacances. Els de Pochettino ja s'han entrenat amb la Copa i el Derbi en ment. El Barça torna el dia 29 per preparar el partit contra l'Osasuna del dia 4... just desprès canviarà la gespa del Camp Nou.

Arrenca la desena legislatura. El Rei Joan Carles demana unitat i responsabilitat per sortir de la crisi; i confiança en les institucions. També diàleg i respecte a la pluralitat. Per primera vegada, les Infantes no han assistit a aquesta cerimònia. Els diputats i senadors han rebut els monarques amb un sentida ovació de gairebé 2 minuts.

Artur Mas agafava el relleu de José Montilla i acabava amb dues edicions de govern tripartit. Avui, última reunió de l'any del consell de govern, la Generalitat ha aprovat la llei de consultes. La intenció és que els ciutadans es puguin pronunciar sobre temes cabdals com el pacte fiscal.

Creixen les visites als CAP per problemes gastrointestinals... Després d'uns dies d'àpats copiosos, plens de calories, ara toca fer bondat. I això es nota a les botigues de fruites i verdures. Els metges recomanen menjar suau i beure molta aigua.

Jugar a futbol, patinar, estrenar videojocs, aprendre a fer un hort urbà o recuperar jocs tradicionals... Són algunes de les 150 activitats que ofereix la quaranta-vuitena edició del Festival de la Infància. Ha obert avui a Fira Barcelona i espera rebre 150mil visitants... Hi anirem en directe!

S'obre la desena legislatura. El Rei demana unitat per sortir de la crisi.

Un any d'Artur Mas president. A l'últim consell de govern de l'any aproven la Llei de Consultes.

Ara toca moderació. Els àpats copiosos de Nadal augmenten el risc de patir colesterol i hipertensió.

Arriba el Festival de la Infància. 150 activitats per divertir i ensenyarvalors solidaris a joves i petits.

Divendres coneixerem les primers mesures econòmiques dirigides a sortir de la crisi. Així ho ha anunciat la vicepresidenta del govern central. Serà un primer decret que contempla, entre d'altres, la no reposició de cap funcionari a l'Administració. Això el mateix dia que el ministre d'economia ha confirmat que Espanya tornarà a entrar en recessió.

Dies frenètics a les rostisseries. Aquesta és l'època de l'any en què reben més comandes. Cada cop són més els que prefereixen comprar el dinar a fer-lo a casa. Els canalons són el producte estrella. Per molt altres l'opció és anar de restaurant. N'hi ha però que, per problemes de salut o elecció personal han d'adaptar els menus a les seves necessitats. És el cas de celíacs i vegetarians.

La meitat dels regals que farem aquestes festes els comprarem a través d'Internet. A la comoditat s'hi sumen els importants descomptes que fan, sobretot, els portals de compra col.lectiva. Plans d'oci, tractaments de bellesa i productes gastronòmics, són els més buscats. Enguany aquest comerç mourà 9mil milions d'euros a Espanya.

Els Lakers de Pau Gasol han debutat a la NBA amb una derrota davant dels Chicago Bulls. Una cistella de DERRICK ROUS a poc més de quatre segons del final, va fer que els 14 punt i els 8 rebots de Gasol no servissin de res. Aquesta matinada s'estrena Ricky Rubio amb els Timberwolves davant dels Oklahoma Tunders de Serge Ibaka.

Nadal amb preus continguts. En aquestes festes els comerciants acostumen a augmentar la facturació d'entre el 20 i el 40 per cent, però aquest any intenten ajustar-se a les posibilitats més reduïdes dels compradors..Alguns han esperat a l'ultim moment per comprar torrons i cava.

La temporada de neu al pirineu català comença a remuntar amb l'ambient propi de festes. Amb la meitad de les pistes funcionan, l'ocupació hotelera apunta ja al setenta per cent i les previssions per cap d'any, són que gairebé s'aconseguixi fer el ple.

Centenars de voluntaris col.laboren amb la Comunitat de Sant Egidi per preparar i servir el dinar de nadal per a families empobrides, avis sols, inmigrants i persones sense sostre. Dinar de festa solidari i també toc d'atenció per recordar que a Barcelona falten gairebé mil places d'acullida nocturna.

L'1 de gener comença el Dakar i els pilots catalans com Nani Roma i la seva esposa, Rosa Romero, ja comencen a marxar cap a l'Argentina. Tots dos participaran a la cursa... De l'1 al 15 de gener televisió espanyola us oferirà tota la informació del Dakar.

Reaccions, avui, a l'anunci del Conseller Mas-Colell que la Generalitat retardava els pagaments a l'Estat. La primera és la del govern d'Espanya. La seva portaveu, la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaria, ha dit que espera que el no pagar sigui un fet puntual i que hi ha l'obligació d'ingressar les quotes de la Seguretat social. El PSC, de la seva banda, reclama que la Generalitat pagui no només a l'Estat si no que tambè liquidi el que deu als ajuntaments. A l'altra banda, Equerra Republicana creu que un tancament de caixes és una justa devolució pels impagaments de l'Estat cap a Catalunya.

Primera reunió del nou govern que ha ajornat fins la propera setmana l'aprovació de les mesures d'impacte econòmic. Avui els catalans Jorge Moragas i José Luis Ayllon han estat nomenats secretaris d'Estat.

Cues a la cooperativa de l'Aldea per cobrar els primers mil euros dels comptes corrents immobilitzats. La Generalitat creu que en tres mesos els 2 mil afectats hauran recuperat els seus estalvis.

Els mossos d'Esquadra detenen cinc guardia civils per pressumpta col.laboració amb una banda de lladres que roba a l'autopista AP-7. Els imputen delictes d'encobriment i de col·laboració amb organització criminal.

El Barça acomiada aquest excel·lent 2011 amb una contundent golejada sobre L'Hospitalet a la Copa. A vuitens s'enfrontaran a l'Osasuna, i a quarts hi podria haver dos clàssics contra el Madrid si els blancs eliminen el Màlaga. L'Espanyol s'enfrontarà al Còrdova.

Cues a l'Aldea on els afectats pel bloqueig dels comptes de la cooperativa agrària comencen a recuperar part dels seus estalvis. Des d'avui, els 793 socis que tenien comptes a la vista amb menys de 1.000 eurUs podran recuperar tots el diners. Els que en tenien més, uns 400, podran retirar la meitat de les quantitats dipositades. De mitjana el pagament en aquests casos és d'uns 9.000 euros.

Primer Consell presidit per Mariano Rajoy. Deu Ministres s'estrenen, entre ells el d'Interior, el català Jorge Fernández Díaz. Tres tornen al Palau de la Moncloa: Cristóbal Montoro, Ana pastor i Arias Cañete. Soraya Saenz de Santamaria serà portaveu del Govern. Entre els nomenaments d'avui, el del català Jorge Moragas com cap de gabinet del President.

L'ajuntament de Barcelona aprova el pressupost de l'any que ve amb els vots de Convergència i Unió i del Partit Popular. Els ingresos per impostos es redueixen més de 16 milions per la rebaixa de l'IBI, l'impost de circulació i altres taxes com la de la grua. El PSC, Iniciativa i Unitat per Barcelona hi han votat en contra.

Les sortides d'emergències, les instal.lacions elèctriques o l'aïllament acústic. Són alguns dels elements que Guàrdia Urbana, Bombers i Ajuntament de Barcelona revisen a 78 locals d'oci nocturn fins el 31 de desembre. L'objectiu: garantir la seguretat durant les festes de nadal i la nit de Cap d'Any.

El Barça tanca el 2011 amb la major golejada de l'era Guardiola. Els blau-grana anoten un contundent 9-0 a l'Hospitalet i certifiquen el pas als vuitens, on els espera l'Osasuna. Si passa a quarts, el Barça es creuaria amb el Reial Madrid, sempre que els de Mourinho eliminin el Màlaga. L'Espanyol s'enfrontarà al Còrdova.

Cues a l'Aldea. Els afectats de la cooperativa comencen a recuperar els diners.

Canvi a la Moncloa. Rajoy presideix el primer Consell amb 3 ministres que repeteixen i 10 que s'estrenen.

Els comptes de Barcelona. CiU i PP aproven el pressupost municipal amb una important rebaixa d'impostos.

ITV als locals d'oci nocturn. Inspecció a 78 bars i discoteques de Barcelona per garantir-ne la seguretat.

Final de festa. El Barça goleja 9-0 L'Hospitalet a la Copa i a vuitens s'enfrontarà a l'Osasuna.

Aquesta és la foto de familia del nou govern d'Espanya que ha començat avui a caminar. En la columna central d'aquest executiu s'ha situat a Soraya Saénz de Santamaria. La nova vicepresidenta, en prendre possessió, ha promés -i diu que també ho exigirà- eficacia, tenacitat i humilitat. En l'area econòmica, el nou titular, Luis de Guindos, no ha defugit el gran tema, la crisi, i ha assegurat que tot el seu esforç s'adreçarà a resituar Espanya en el bon camí. I jorge Fernández Díaz, el nou ministre d'interior, ha estat clar: les forces de seguretat no abaixan la guadia fins que ETA deixi d'existir.

El conseller Andreu Mas Colell revela que la tresoreria de la Generalitat està tan malament que s'està fent una mena de tancament de caixes. Han deixat d'ingressar momentaniament a l'Estat les cotitzacions a la Seguretat Social per poder pagar als seus proveïdors.

Els catalans suspenen per primera vegada l'acció d'un govern de la Generalitat segons una enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió. Sis de cada 10 catalans, segons l'estudi, son contraris a les retallades en sanitat.

Part del tercer premi de la loteria es queda a casa nostra i també la majoria dels cinquens. Catalunya només recupera 23 milions del 432 jugats a la loteria de Nadal. La Grossa més grossa de la història ha enviat felicitat i milions a Grañén, un petit poble d'Osca.

El Barça tanca aquest vespre amb la tornada de la Copa contra l'Hospitalet el 2011, un any que Sandro Rosell ha qualificat de molt positiu. El president blaugrana s'ha mostrat orgullós dels títols guanyats i sobre tot de la manera de conquerir-los. Rosell també ha demanat com a regal de Reis la renovació de Guardiola.

La sort exquitxa Catalunya amb 19 milions i mig d'euros del del tercer premi, el 2.184. Trenta de les sèries s'han venut al barri de l'eixample de Barcelona.Les nou restants estan molt repartides entre Sort, Valls, Viella ,Manresa, Cerdanyola i Caldes de Montbui. Pessic de tres milions i mig d'euros dels cinquens també molt repartits. A Reus , el 3.643 ha deixat un milió vuits-cents mil euros i a Sort, garebé un milió.

La Grossa de Nadal s'ha venut íntegrament a l'única administració de loteria de Grañén, un poble d'uns 2mil habitants d'Osca. Però la majoria de dècims del 58.268 s'han repartit per poblacions veïnes i alguns s'han tornat. És la primera vegada a la història que la grossa acaba en 68. El segon premi, el 53.404, ha estat l'últim en sortir. Ho ha fet a quarts d'una i s'ha venut al complert al poble valencià de Manises.

És la primera foto del nou govern de Mariano Rajoy. Els 13 ministres - 9 homes i 4 dones - han jurat aquest migdia el càrrec davant del rei al palau de la Zarzuela. Després, els ministres han pres possessió de la cartera en els seus respectius ministeris. La número 2 de l'executiu ha demanat al seu equip lleialtat i capacitat d'autocrítica.

Els catalans suspenen per primera vegada la gestió del govern que puntuen amb un 4'96. Segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, el 44% dels enquestats creuen que el pitjor que ha fet l'executiu d'Artur Mas en el primer any de govern han estat les retallades, sobretot en sanitat. Tot i això prop del 50% creu que el govern sap com resoldre els problemes de Catalunya.

El president del Barça Sandro Rosell s'ha mostrat orgullós dels títols guanyats aquest any i sobretot de la manera de conquerir-los. Rosell també ha dit que les relacions amb el Madrid han millorat i que Guardiola té la renovació sobre la taula, però no ha volgut parlar del fitxatge de Neymar.

Pessics del tercer i cinquè. Una sort molt repartida per tot Catalunya.

Pluja de milions. Granén, un petit poble d'Osca i Manises acaparen la Grossa i el segon premi.

Juren el càrrec. Els 13 ministres elegits per Rajoy prenen possessió de la cartera.

Suspès al govern. Segons el CEO, els catalans creuen que el pitjor que ha fet l'executiu són les retallades.

Rosell, orgullós. Fa un balanç molt positiu de l'any i per Reis demana la renovació de Guardiola.

Amb puntualitat britànica, a dos quarts de vuit d'aquesta tarda, Mariano Rajoy ha donat a conèixer els noms dels integrants del nou govern d'Espanya. Alguns dels ministres d'aquest executiu, estaven cantants, com el de Soraya Saénz de Santamaria. Altres, com Fàtima Bàñez, són més desconegudes. I mirant a Catalunya, cal citar Jorge Fernández Díaz. El seu nom també havia sonat força. Serà el nou responsable de la cartera d'Interior. I a la molt important cartera d'economia Rajoy hi situa un tecnòcrata: l'economista Luis de Guindos.

El PP català retreu a Artur Mas el vot de CiU contra la investidura de Rajoy. Posteriorment, però, despres d'una trobada d'Alicia Sanchez Camacho amb el president, suavitza la seva posició i no descarta votar a favor dels pressupostos del govern catalá.

Els funcionaris de la Generalitat han rebut les nómines de desembre sense la paga extra però amb els descomptes de l'IRPF com si l'haguessin cobrat. Aquesta tarda s'han manifestat indignats davant el Parlament de Catalunya.EL conseller d'Economia ja s'ha disculpat per la manca d'informació. Diu que s'ha fet així per poder tancar l'exercici del 2011 net.

La coordinadora d'usuaris de la sanitat tem que el tiquet sobre els medicaments faci que molts malalts renunciin a la medicació que necesiten. Els hotelers de Barcelona, de la seva banda, tenen por que la nova traxa per nit d'hotel faci baixar les pernoctacions.

Leo Messi veu amb bons ulls el possible fitxatge de Neymar pel Barça, que ja hauria donat una paga i senyal al Santos de 10 milions d'euros. Messi, que també ha defensat la importància del Mundial de clubs, és un dels 7 blaugrana que ja està de vacances i demà no jugarà contra l'Hospitalet a la Copa.

Sessió de control al govern marcada pel NO de CiU a la investidura de Mariano Rajoy. El president Mas diu que, malgrat tot, cal donar un marge de confiança al nou Govern per veure com actúa amb Catalunya. Sánchez Camacho li retreu el vot en contra però no tanca la porta a que el PP continui col.laborant amb ells. Els partits d'esquerres es centren a criticar les noves taxes. Les qualifiquen de poc equitatives.

L'organització d'usuaris de la sanitat qualifica d'injusta la mesura aprovada per la Generalitat, que preveu cobrar un euro per medicament receptat. Diu que pot agreujar la situació dels pacients amb les rendes més baixes. Mentrestant, el sector turístic considera que l'impost sobre estades en allotjaments crea un greuge comparatiu vers la resta de destinacions.

Mariano Rajoy ha jurat el càrrec de president del govern espanyol davant el rei Joan Carles al Palau de la Zarzuela. Tot seguit ha anat a la Moncloa ja amb la seva cartera de president . Aquesta tarda anunciarà la composició del seu executiu, que es preveu que tingui menys ministeris que ara.

Un 0'001%. És la probabilitat que tenim enguany de què ens toqui la loteria de Nadal. Bàsicament perquè, demà, hi haurà 15mil números més al bombo. Tot i això, molts confien en la sort i apuren les últimes hores per comprar un dècim. Els acabats en 5 són els més buscats...Els catalans ens gastarem una mitjana de 70 euros per persona, una mica més que l'any passat.

Víctor Valdés s'ha afegit a les paraules de Dani Alves demanant més respecte per al Mundial de Clubs. A més Sandro Rosell ha volgut destacar la importància d'aquest títol que José Mourinho va menysprear mentre el Barça segueix rebent les lloances de la resta del planeta.

El no de CiU. El debat d'investidura marca la sessió de control a Mas.

Augment de taxes. Pensionistes, consumidors i sector turístic qualifiquen d'injust l'increment.

Rajoy jura el càrrec. Ho ha fet davant del rei Joan Carles. Aquesta tarda anunciarà el seu govern.

Menys de 24 hores pel sorteig. La probabilitat de què ens toqui la loteria és d'un 0'001%.

Responen a Mourinho. Víctor Valdés demana més respecte i Rosell destaca el Mundial de Clubs.