Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba
  • ERC crida a la mobilització el 23-J per evitar que el juliol de 2023 s'assembli al de 1936
  • Correus farà arribar aquest dimarts tota la documentació electoral als qui han demanat el vot per correu
  • Més informació de la campanya electoral de les eleccions generals al web de RTVE Eleccions 23J

Temperatures sufocants arreu de Catalunya que ja baten rècords: al Pantà de Darnius i a Cabanes, a l'Alt Empordà, la temperatura ha pujat fins als 45 graus, superant el rècord de 43,7 d'Alcarràs. A aquesta hora són molts els termòmetres que ronden o superen els 40 graus, sobretot a les comarques interiors.

El seu líder ha avisat que si governen, la tensió a Catalunya pot ser pitjor que la del 2017. Abascal també assegura que està disposat a aplicar un 155 que s'allargui en el temps.

A Catalunya tant socialistes com Esquerra i PDeCAT coincideixen en la necessitat de frenar la ultradreta i tots es mostren com l'opció més útil per fer-ho.

Pel PDeCAT, Vox fa mal a la política i a la intel·ligència col·lectiva i demana el vot per construir una alternativa a la ultradreta.

El PSC trasllada la responsabilitat al Partit Popular per no fixar, denúncia Illa, línies vermelles a VOX. D'opcions perilloses, titlla la candidata Batet, els partits d'ultradreta.

Davant el memorial antifranquista del camp de la Bota, Jordà ha definit el vot d'Esquerra com l'únic antídot al feixisme.

Els comuns qualifiquen de caduc i desfasat el model autonòmic i aposten per un federalisme asimètric amb més competències.

Catalunya supera el rècord de temperatura més alta mai registrada: 45 graus tant al pantà de Darnius com a Cabanes, a l'Alt Empordà. Temperatures extraordinàriament altes que, juntament amb la sequera del territori i el vent del sud que bufa, fan que el risc d'incendi sigui molt alt a tot arreu.

VOX afirma que si governa amb el PP, la tensió a Catalunya podria ser pitjor que al 2017. Unes paraules de Santiago Abascal que han marcat els missatges de campanya d'avui. A Catalunya, tant socialistes com Esquerra i PDeCAT coincideixen en la necessitat de frenar a l'ultradreta.

Al Barça, pendents de fer oficial el fitxatge d'Oriol Romeu i la cessio de Pablo Torre al Girona. Els internacionals passen la revisió mèdica abans d'iniciar la gira pels Estats Units.

Les temperatures més altes a Ponent i a les comarques de Girona. Som en directe al parc natural del Montgrí i a Lleida ciutat, on a aquesta hora. 

Calor excepcional que, sumada a la manca de pluja, ens fa posar la mirada en l'estat dels pantans. Els de les conques internes estan al 30% de capacitat. P2 Les precipitacions de maig i juny van donar una treva, però sense pluja al juliol, ara les reserves minven. Els de la conca de l'Ebre, estan al 41% de capacitat. Es manté la sequera... i aquesta falta d'aigua, juntament amb les elevades temperatures, P3 incrementa el risc d'incendi. 

Aquestes temperatures tan altes són excepcionals, però s'estan convertint en massa habituals. 

Queden 5 dies per al 23J i es comencen a distribuir urnes, paperetes i ventiladors pels 2.700 col·legis habilitats a Catalunya.

450.000 persones que van demanar el vot per correu encara no l'han rebut.  

La campanya està avui marcada per les crides dels partits catalans a barrar el pas a Vox. Avui, el seu líder ha avisat que si governen, la tensió a Catalunya pot ser pitjor que la del 2017. 

Abans dels esports un darrer apunt. La Guàrdia Civil ha identificat el cos del nadó aparegut la setmana passada a la platja de Roda de Berà.

A punt de marxar cap al Japó per participar en el festival Fuji Rock, la ITACA BAND presenta nou senzill.



El líder de Vox, Santiago Abascal, està "convençut" que un govern entre el PP i l'extrema dreta a la Moncloa "farà tornar les tensions" a Catalunya i aposta per intervenir l'autonomia "de manera duradora". Durant els esmorzars d'Europa Press, el candidat ultra ha assegurat que, si entren a govern després del 23-J, l'avantatge "és que no passarà com quan hi havia Rajoy, en què es va acordar un 155 d'acudit". A més, ha assegurat "no tenir dubtes" que a Catalunya es poden viure "situacions semblants o pitjors" a les del 2017. Abascal també ha acusat l'executiu de Pedro Sánchez de ser "ineficaç de manera voluntària" amb el vot per correu, i ha posat en dubte que no se n'hagin pogut entregar més de 450.000 perquè els destinataris no eren a casa.

El darrer CIS abans de les eleccions dona per guanyador al PSOE, amb un 32% dels vots. El seguiria de prop el Partit Popular, amb un 31%. Sumar seria tercera força i VOX quarta. 

Als partits els queden 5 dies per llençar els seus missatges i convèncer els indecisos. Fan crides al vot útil, despleguen propostes sobre finançament i debaten sobre el model de relació entre Catalunya i l'Estat. 

Protecció Civil activa el Pla Alfa per risc d'incendi alt o molt alt a 17 comarques. Estem a les portes d'un nou pic de calor extrema. La calor ja és intensa avui, però demà se superaran els 40 graus de manera generalitzada.

Avui fa un any de l'incendi del Pont de Vilomara, al Bages. L'Ajuntament es queixa que no ha rebut cap ajuda econòmica de la Generalitat i hi ha veïns que encara no han vist ni un euro de les assegurances.

Aquesta sessió és en una llar d'infants de Vilanova i la Geltrú. Hi participen pares i mares de nadons d'entre 4 i 9 mesos. Alguns ja han començat amb l'alimentació a trossos i d'altres ho faran aviat. L'Elba és pediatra i els explica com han d'actuar en les diferents situacions que es poden trobar. Recomanen que les famílies facin aquests cursos, que s'ofereixen des de l'atenció primària.

La bellesa musical de l'obra l'interpreten els 17 músics de 'Le Concert des Nations' sota la direcció de Savall. Com a músic, Savall s'ha supeditat, diu, a la direcció artística i, des del respecte, el mestre discrepa. Bieito, en canvi, no hi té cap pega. Part del públic viu l'òpera des de la mateixa escena. Bellesa musical i violència, la vanitat amb totes les formes i tots els miralls que hi posa Bieito per tocar la llaga mostrant la depravació.

"Frenar a la dreta amb una participació massiva, a la resta és tornar a la bronca al lio", És l'advertència de Salvador Illa si guanya el Partit Popular. El líder del PSC demana contundència contra la dreta perquè els catalans i els espanyols, diu tenen dret a la convivència i a la tranquil·litat. "Faig una crida a la concentració de vot a totes les persones progressistes i moderes que són majoria a Catalunya. Missatge també a Junts. Els recorda que es tracta de Sánchez o Feijóo. I els demana no impedir que Catalunya avanci

Els republicans fan bandera de la negociació per aconseguir millores per a Catalunya i defensen investir Sánchez amb condicions... si és per frenar l'extrema dreta. Rufián i Jordà demanen acabar amb els retrets entre independentistes i treballar plegats l'endemà de les eleccions.

La CUP creu que els socialistes s'aprofiten dels republicans. "És esquerra republicana qui balla al ritme del PSOE que li té la mida presa", assenyala Albert Botran de la CUP. Només els interessen els seus vots, diuen. Per això, demana a Esquerra que s'alineï en una estratègia independentista. "Hi ha una relació tòxica de Pedro Sánchez utilitzant a Oriol Junqueras i s'ha de trencar".

Més i millor autogovern. És el que exigirà el PDeCAT per pactar. També els comuns volen renovar el sistema de finançament

El PSOE guanyaria les eleccions del 23J segons l'última enquesta del CIS, publicada fa tan sols uns minuts. Ho faria amb un 32% dels vots, seguit del PP, amb gairebé un 31%. Sumar seria tercera força i VOX quarta. Pel que fa als partits catalans, Esquerra i Junts serien cinquena i sisena força i la CUP mantindria un 0,6% dels vots.

És l'última enquesta que es pot publicar abans de les eleccions. Tot plegat mentre la campanya encara ja la seva recta final i les relacions Catalunya Espanya es mantenen com un dels temes principals sobre la taula. 

Garriga entra en el cos a cos amb una vintena de manifestants. Ahir en un míting de VOX a Badalona es va encarar amb el grup que els escridassava fins que els Mossos els van separar. La direcció del seu partit ha aplaudit el seu comportament a les xarxes socials.

Seat invertirà 300 milions d'euros en una fàbrica per acoblar bateries elèctriques a Martorell.

Estem a les portes d'un nou pic de calor extrema. Avui la calor ja és intensa... però demà, les temperatures pujaran més, seran fins a 10 greus més altes i superarem els 40 graus.

per evitar riscos, es restringeixen les activitats a l'aire lliure, se suspenen les barbacoes i es regulen les tasques agrícoles, entre altres mesures.
La Moncloa qüestiona alguns articles de la llei catalana de la sequera, aprovada al maig al Parlament.








Els republicans fan bandera de la negociació per aconseguir millores per a Catalunya. Defensen investir Sánchez amb condicions si és per frenar l'extrema dreta. I diuen que també en parlaran amb Junts i la CUP. El PSC recorda a Junts que es tracta de Sánchez o de Feijóo. I els demana no impedir que Catalunya avanci. El PDeCAT treu pit de moderació i lamenta el bloqueig que proclama junts. Montañola exigirà respecte, diu, per a Catalunya al futur president. També els comuns volen renovar el sistema de finançament.

Estem a les portes d'un nou pic de calor extrema. Aquest dilluns la calor ja és intensa, però demà, les temperatures pujaran més, seran fins a 10 greus més altes i superarem els 40 graus de forma bastant generalitzada.