Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Govern estudiarà si declara zona catastròfica els municipis afectats per la DANA aquest cap de setmana. A Santa bàrbara, al Montsià, continuen amb les feines de neteja i reconstrucció... i per trobar solucions per als propers aiguats. 

Als carrers i establiments del municipi de Santa Bàrbara, al Montsià, s'afanyen per tornar a la normalitat i per trobar solucions als aiguats. Però en alguns casos caldran dies

Una llei d'amnistia. És la condició prèvia que Carles Puigdemont fixa per negociar la investidura de Pedro Sánchez. Les condicions de Puigdemont les han escoltades des de primera fila representant del moviment independentista. 

La portaveu del Govern de la Generalitat considera que es donen les condicions per forçar Pedro Sánchez a donar resposta a les reivindicacions independentistes... Celebren també que Junts se sumi a la via del diàleg.

El negociador de Sumar amb Junts, Jaume Asens, veu difícil pactar una amnistia - com reclama Puigdemont - abans no s'acabi el termini per convocar eleccions. També es mostra preocupat pel que considera tardança dels socialistes en les negociacions. 

PP i VOX veuen inacceptable l'amnistia. El líder dels populars, a més, diu a Junts que s'estalviïn reunir-se amb ells si pretenen exigir el mateix. Feijóo ha tornat a demanar a Pedro Sánchez un acord de governabilitat.

Els taxistes col·lapsen Barcelona en una protesta contra la sanció de 123.000 euros que els ha imposat l'Autoritat Catalana de la Competència per boicotejar Uber i d'altres plataformes VTC.







La líder de Sumar i vicepresidenta del govern en funcions, Yolanda Díaz, s'ha reunit a Brussel·les amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Una trobada en què també hi han participat el negociador de Sumar, Jaume Asens i l'eurodiputat de Junts, Toni Comín. La d'avui és la primera reunió entre un membre del govern en funcions i Puigdemont des que va marxar a Bèlgica al 2017. 

El PSOE es desmarca de la trobada. Asseguren que Díaz actua com a líder de Sumar i no com a representant del Govern. Pedro Sánchez, però confia a tancar un acord amb els independentistes i defensa les polítiques dutes a terme fins ara. 

Les converses per una possible investidura de Sánchez encara són molt inicials, insisteix el president de la Generalitat. Pere Aragonès defensa una negociació coordinada amb Junts. 

 

Dia de balanç de danys per les fortes pluges al Montsià, però també d'avaluar en quines infraestructures s'ha d'invertir per evitar que torni a passar. Els aiguats han arrasat aquesta zona tres cops en cinc anys. Veïns, voluntaris i serveis d'emergències intenten fer net.

Reunió a Brussel·les de Yolanda Díaz i Carles Puigdemont per abordar la investidura de Pedro Sánchez. La Moncloa assegura que la vicepresidenta del Govern en funcions hi va com a líder de Sumar i no en representació del PSOE. 

Davallada de matriculacions en el curs escolar que comença dimecres. Hi ha 20.000 alumnes menys que l'any passat d'infantil i primària. El motiu: la baixada de la natalitat. Malgrat això, hi haurà més docents.

Els efectes de l'aiguat mantenen tallada la C-12 entre Amposta i Tortosa. Avui és dia de fer balanç, però també de reivindicar inversions per evitar que imatges com aquestes es tornin a repetir. 

Els danys provocats pels forts aiguats no només responen a factors climàtics, també a l'acció humana. Fixeu-vos en aquest mapa d'Alcanar... En totes aquestes zones de color blau els edificis estan construïts just per sobre d'alguns barrancs per això s'han definit com a potencialment inundables. Estem en directe en una d'aquestes zones, per veure com els ha afectat el temporal

Dia de balanç de danys al Montsià, però també d'avaluar en quines infraestructures s'ha d'invertir per evitar que torni a passar. Els aiguats han arrasat aquesta zona 3 cops en 5 anys. Veïns, voluntaris i serveis d'emergències intenten fer net. 

Els efectes de l'aiguat mantenen tallada la C-12 entre Amposta i Tortosa. Avui és dia de fer balanç, però també de reivindicar inversions per evitar que imatges com aquestes es tornin a repetir. 

Els danys provocats pels forts aiguats no només responen a factors climàtics, P1 també a l'acció humana. Fixeu-vos en aquest mapa d'Alcanar... En totes aquestes zones de color blau els edificis estan construïts just per sobre d'alguns barrancs per això s'han definit com a potencialment inundables.

Yolanda Díaz s'ha reunit a Brussel·les amb l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont. Una trobada en què també hi han participat el negociador de Sumar, Jaume Asens i l'eurodiputat de Junts, Toni Comín. La d'avui és la primera reunió entre un membre del govern en funcions i Puigdemont des que va marxar a Bèlgica el 2017. Des de la Moncloa, però, se'n desmarquen... i deixen clar que Yolanda Díaz hi va en nom de Sumar i no representa el PSOE.

Els comuns defensen la trobada, que arriba 24 hores abans que Puigdemont fixi les condicions de Junts a una possible investidura de Pedro Sánchez. El PP critica que Yolanda Díaz es reuneixi amb Puigdemont i no amb Feijóo a la ronda de contactes. El líder del PP es reunirà demà amb VOX, que coincideix a censurar aquesta trobada a Brussel·les.

Augmenta l'atur a l'agost tant a Catalunya com al conjunt de l'Estat sobretot al sector serveis perquè han acabat molts contractes de temporada.  

Els pantans de les conques internes estan a un 24% de la capacitat màxima. Des de fa mesos que la sequera perjudica greument les activitats agrícoles i ho noten molt els productors de garrofa. A més a més, a banda de la sequera també han hagut de fer front a tota una sèrie de robatoris.

Els xecs per valor de 100 euros que la Generalitat ha repartit enguany ajuda una mica a les famílies, però només se'n poden beneficiar els alumnes de primària. L'encariment de tot el que té a veure amb la tornada a l'escola impulsa l'activitat de plataformes d'intercanvi o venda d'articles de segona mà. Alguns estudis apunten que l'adquisició de llibres de segona mà s'ha disparat un 400%, i també creix l'interès pels uniformes reutilitzats.

L'estiu és la temporada en què unes poques cançons donen amb la tecla i aconsegueixen sonar a tot arreu: a les revetlles, a les discoteques, a les festes majors, etc. La fragmentació del consum musical ha diluït una mica el títol honorífic de la cançó de l'estiu, però encara hi ha grups i artistes que busquen emular l'impacte que en el seu dia van tenir Georgie Dann, King Africa o les Ketchup.

La temporada alta d'estiu acaba amb un augment del 17% en les reserves, segons algunes agències de viatges. Dades positives impulsades sobretot per l'interès del turisme internacional, que ha crescut un 68%. De cara al setembre, la xifra de reserves ha augmentat un 43% amb comparació a l'any passat. Francesos, anglesos i portuguesos són els que més ens visiten en aquesta època de l'any.

Els especialistes recorden la importància de portar casc en desplaçaments amb patinets elèctrics perquè és l'única manera de protegir-se del perill. Es calcula que el 34% dels traumatismes craneoencefàlics que pateixen els menors d'edat es produeixen per accidents en què hi estan implicats patinets elèctrics.