Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Protecció Civil activa avisos per precipitacions intenses que ja han començat a caure a les Terres de l'Ebre. Es poden acumular entre 40 i 50 litres per metre quadrat en poca estona.

Cap de setmana de contrastos. Moltes persones tornen de les vacances mentre d'altres tot just les comencen ara al setembre. D'altra banda, les famílies es preparen per a la tornada a l'escola més cara dels últims anys.

Cada vegada més municipis prohibeixen la circulació de patinets elèctrics pel centre urbà. A Olot, per exemple, ho han decidit després de registrar 23 accidents en només 6 mesos. El 34% dels traumatismes craneoencefàlics que pateixen els menors d'edats són per sinistres amb aquest tipus de vehicles implicats.

El Barça presenta João Félix i João Cancelo com a nous jugadors del primer equip masculí. Xavi els fa entrar a la convocatòria i podrien debutar diumenge al camp de l'Osasuna. El darrer dia de mercat també deixa els fitxatges d'Èric Garcia i Portu pel Girona, i de Keita Baldé per l'Espanyol.

  • Es calcula que 1,4 milions de persones han de fer front a aquesta taxa que reverteix en la millora del medi ambient
  • N'estan exempts vehicles ecològics, com els 100% elèctrics, però també d'altres contaminants, com autocars o certs camions
  • Educació reconeix que algunes de les 150 obres de millora a Barcelona no es podran acabar a temps
  • Escoles com l'Auditori de Barcelona o La Mediterrània de Viladecans hauran de continuar en la provisionalitat

Pocs dies abans de l'inici del curs escolar hi ha alumnat que encara es trobarà amb l'edifici en obres i haurà de continuar en mòduls provisionals. Això, tot i que el consorci d'Educació de Barcelona ha fet un centenar de millores a centres durant els mesos d'estiu.  

És el cas de les obres de l'Escola Auditori de Barcelona. L'alumnat no podrà estrenar-lo almenys fins després de Nadal. D'aquí a 5 dies començaran el curs en l'espai que porta sent provisional  6 anys. Per solucionar-ho temporalment, el Consorci d'Educació hi ha afegit dos mòduls prefabricats més i els ha cedit una part d'un jardí públic com a pati durant les hores lectives. Les famílies creuen que l'administració no ha fet un seguiment adequat.  A més, la constructora s'ha declarat parcialment insolvent i el Consorci se n'ha fet càrrec. 

A d'altres localitats, com Viladecans, també hi ha alumnes que començaran el curs sense l'edifici que fa anys que esperen. Les famílies dels 900 estudiants de l'escola Mediterrània i l'institut Olímpia no saben res de la licitació que estava prevista pel passat mes de març.

El conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, ha explicat que els treballs per construir les guardes de protecció del delta de l'Ebre es reprendran la setmana vinent. Les obres s'emmmarquen en l'Estratègia Delta i estaven aturades perquè és època de nidificació.

El projecte consisteix a refer els camins de guarda en uns 60 quilòmetres i té un pressupost de 40 milions, dels quals ja se n'han invertit 6. Davant dels problemes que pateixen algunes de les finques d'arrossars per la salinització, el conseller ha dit que estudiaran solucions "estructurals".

  • ERC, Junts i la CUP consideren que la normativa aprovada al Congrés a l'abril envaeix competències autonòmiques
  • La cambra nomena Laura Castel i Héctor Sánchez com a nous senadors a proposta d'ERC

El Parlament aprova recórrer al Tribunal Constitucional la llei d'habitatge enmig de retrets creuats entre Esquerra i Junts.  

Cap de setmana d'alta mobilitat. Sortida de cap de setmana i a la vegada, retorn de vacances. Tot plegat coincideix amb el gran premi de motociclisme de Catalunya. 

Pocs dies abans de l'inici del curs escolar hi ha alumnat que encara es trobarà amb l'edifici en obres i haurà de continuar en mòduls provisionals.

El ple del Parlament ha votat aquest divendres recórrer la llei estatal d'habitatge al Tribunal Constitucional (TC). La iniciativa s'ha aprovat amb els vots a favor dels impulsors de la proposta, ERC i Junts, i també de la CUP, mentre que el PSC i els comuns hi han votat en contra. La resta de grups, Vox, Ciutadans i el PP s'han abstingut.

Els partits independentistes fonamenten el recurs en un dictamen del Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que apuntava que part de la llei vulnera competències catalanes. La consellera de Territori, Ester Capella, ha intervingut al ple per explicar que el Govern de la Generalitat obrirà converses amb el govern espanyol per abordar la invasió competencial de la norma.

Luis Rubiales serà sancionat per una falta molt greu pel petó no consentit a Jennifer Hermoso. És la decisió que ha pres el Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) i que dona peu a que el Consell Superior d'Esports el suspengui cautelarment.

El ple del Parlament aprova portar al Tribunal Constitucional la llei estatal d'habitatge perquè considera que envaeix competències de la Generalitat. Esquerra i Junts es fan retrets, mentre que la consellera de Territori confirma que el 13 de setembre es reunirà amb la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

El PSOE està convençut que Pedro Sánchez podrà seguir sent president i treballa amb l'escenari d'un ple d'investidura a mitjans d'octubre. Els populars acusen els socialistes de renunciar a la igualtat entre espanyols davant les peticions dels independentistes i el PNB.

Lamine Yamal és la gran novetat a la llista de la selecció espanyola pels partits de classificació per a l'Eurocopa davant Geòrgia i Xipre. També hi son els blaugrana Balde i Gavi.

Per primera vegada, la companyia britànica Complicité arriba al Temporada Alta de Girona. Ho fa amb un thriller ecologista basat en la novel·la de la Nobel polonesa Olga Tokarczuk. També s'estrena a Catalunya Familie, l'última obra del director suís Milo Rau. 

I fruit del treball amb teatres i festivals internacionals, aconsegueix portar als escenaris fins a una vintena de coproduccions com Cristo està en Tinder, de Rodrigo García; o Face Two, una proposta de dansa amb ballarins de diferents països que s'oferirà al carrer.  

Amb un pressupost de 3 milions d'euros, arriba a l'edició 32 programant gairebé un centenar d'espectacles, 36 dels quals estrenes. I pensant en tots els públics, també el familiar.


JxCat arrenca el curs polític reunint la seva executiva a Altafulla amb la mirada posada en les negociacions de la investidura. 

Les proves d'accés a la Universitat continuaran sense canvis per al curs vinent. La Moncloa ajorna el decret per regular la nova selectivitat perquè està en funcions.

Dies de preparatius per la tornada a l'escola, que enguany serà més cara, ja que el material escolar s'ha encarit entre un 5 i un 10¿% respecte al curs passat.  

L'Euríbor dona un respir i tanca el mes d'agost en un 4,07%. És la primera baixada des de gener de 2022, tot i que només cau una dècima respecte al juliol.


Les proves d'accés a la Universitat continuaran sense canvis per al pròxim curs. La Moncloa ajorna el decret per regular la nova selectivitat perquè està en funcions. I considera que fer-ho podria generar un conflicte amb les comunitats autònomes...

Dies de preparatius per la tornada a l'escola, que enguany serà més cara, ja que el material escolar s'ha encarit entre un 5 i un 10¿% respecte al curs passat. Mig milió de famílies han rebut un xec de la Generalitat de 100 euros per cada fill a primària. Per a alguns ha estat un ajut important, però d'altres consideren que seria més util que arribessin als centres escolars

JxCat arrenca el curs polític reunint la seva executiva a Altafulla amb la mirada posada en les negociacions de la investidura. 

Les proves d'accés a la Universitat continuaran sense canvis per al curs vinent. La Moncloa ajorna el decret per regular la nova selectivitat perquè està en funcions.

Dies de preparatius per la tornada a l'escola, que enguany serà més cara, ja que el material escolar s'ha encarit entre un 5 i un 10¿% respecte al curs passat.  

L'Euríbor dona un respir i tanca el mes d'agost en un 4,07%. És la primera baixada des de gener de 2022, tot i que només cau una dècima respecte al juliol.

Carles Puigdemont marcarà les condicions de Junts per a una possible investidura de Pedro Sánchez el proper dimarts des de Brussel·les. Hi ha contactes, però cap negociació en marxa assegura. La formació independentista ha reunit la seva executiva a Altafulla. 

Alberto Núñez Feijoo continua buscant els 4 vots que necessita per la seva investidura i carrega contra Sánchez per fer cessions, diu, als independentistes.