Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El Hossen viu a Barcelona i ens ensenya com ha quedat la botiga dels seus pares al Marroc, situada a la zona afectada pel terratrèmol. La Hayat viu a Sant Boi de Llobregat i pateix per la seva mare, que té Alzheimer. Són algunes de les vivències relatades en primera persona, mentre es comença a activar tota la xarxa de suport al rescat i d'ajuda humanitària.

Més de 2.000 persones han mort i 2.000 més han quedat ferides arran del terratrèmol al Marroc. Aquest diumenge diverses localitats catalanes han acollit minuts de silenci per recordar les víctimes i solidaritzar-se amb els afectats.

Mor una cooperant catalana arran d'un atac rus a Ucraïna. Emma Igual era directora i cofundadora de l'ONG 'Road to Relief'. Viatjava amb 3 persones més en un comboi que ha rebut, a Bajmut, l'impacte d'un projectil llançat per l'exèrcit de Rússia. És la primera víctima espanyola que mor al front de guerra.

Els contactes entre partits per la investidura, una eventual llei d'amnistia i qui lidera l'estratègia independentista. Són els ingredients principals d'una Diada que arriba en un clima polític menys crispat que els últims anys.

607 persones s'han suïcidat el darrer any a Catalunya. I en els últim 5, la xifra de persones que ho ha intentat o ha tingut idees suïcides s'ha duplicat. En el Dia Mundial per a la prevenció del suïcidi parlem amb professionals i pacients de l'Hospital Taulí de Sabadell, un dels centres de referència.

El món de l'esport mostra el seu condol pels afectats i víctimes del terratrèmol que va patir la nit de divendres a dissabte el Marroc.

La comunitat marroquina a Catalunya viu amb dolor el terratrèmol que ha afectat el seu país i que ja ha deixat més de 1.000 morts i 1.200 ferits. Diverses associacions i entitats s'han començat a coordinar per fer-hi arribar l'ajuda que calgui. La seva voluntat és fer enviaments de material o actuacions com les que ja es van fer el 2004 arran d'un terratrèmol a Alhucemas, en el qual van morir 630 persones.

Els viticultors del Priorat ja han començat a veremar. Ho fan gairebé un mes abans que l'any passat a causa de les altes temperatures i de la poca pluja que ha caigut durant l'estiu. Això els fa preveure que la collita sigui un 20% menor.  L'Institut Català de la Vinya i el Vi ja ha posat en marxa un pla per a combatre i buscar alternatives davant aquest escenari.

A partir de dilluns a les platges de l'Àrea Metropolitana de Barcelona el servei de socorrisme es redueix una hora a les tardes. Els experts atribueixen l'alta sinistralitat a la manca de formació aquàtica dels banyistes i un model de vigilància i salvament caduc. Per aquest motiu demanen posar al damunt de la taula solucions noves i més adaptades a les necessitats actuals.

Ha començat l'edició número 41 de la Setmana del Llibre en Català. Una cita en la qual està previst que s'hi presentin 125 novetats editorials, dins un sector que factura 570 milions d'euros a Catalunya. Es tracta del segon esdeveniment més important de l'any amb el llibre com a eix central, només superat per Sant Jordi.

Més de 800 persones han mort i més de 300 han resultat ferides de gravetat arran del terratrèmol que ha tingut l'epicentre a pocs quilòmetres de Marràqueix i que s'ha notat fins a 300 quilòmetres de distància, també a les Canàries i el sud de la Península Ibèrica. A hores d'ara no es té constància de víctimes espanyoles. El Ministeri d'Exteriors i la Generalitat han facilitat telèfons d'emergències pels afectats

El balanç provisional de víctimes del terratrèmol del Marroc és de més de 800 morts i més de 300 ferides. El sisme s'ha notat a 300 quilòmetres de l'epicentre, és a dir, també a Andalusia i a les Canàries. De moment no consta que entre les víctimes n'hi hagi cap de nacionalitat espanyola. El Ministeri d'Exteriors i la Generalitat han posat a disposició telèfons per atendre emergències i facilitar informació als afectats.

La comunitat marroquina resident a Catalunya viu amb inquietud el que està passant al seu país d'origen. Són hores d'angoixa i nervis fins a poder localitzar les seves famílies. Un 20% de la comunitat estrangera resident a Catalunya és marroquina.

Bones perspectives per a hotelers i restauradors en aquest cap de setmana llarg de la Diada. A la Costa Brava i Daurada apartaments i hotels preveuen arribar al 85% d'ocupació, mentre que als allotjaments rurals esperen superar el 50%. Trànsit calcula que ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona gairebé 400.000 vehicles.

La Setmana del Llibre en Català omple el Moll de la Fusta de Barcelona. En aquesta edició, que durarà 10 dies, s'hi presenten 125 novetats editorials. El sector factura 570 milions d'euros a Catalunya.

Lamine Yamal és el nom propi de les últimes hores després de la seva destacada actuació en el debut amb la selecció espanyola de futbol. Va marcar un gol en la golejada contra Geòrgia (1-7), i amb 16 anys i 57 dies és el debutant i golejador més jove en tota la història del combinat espanyol.

Comença l'operació sortida del pont de la Diada en què s'espera que surtin de l'àrea metropolitana 420.000 vehicles.

Els comerciants demanen diàleg a l'Ajuntament de Barcelona sobre la mobilitat a la ciutat per no haver d'executar la sentència que obliga a desfer la pacificació de la superilla de l'Eixample. 

La Generalitat descarta que el Tribunal Suprem pugui impugnar els indults als líders del procés i fixa com a línia vermella una llei d'amnistia per donar suport a una investidura de Pedro Sánchez. 

Els Mossos investiguen com un cas de violència masclista la mort d'una dona a Palamós el passat diumenge.

La investigació externa encarregada per l'Ajuntament de Barcelona no conclou la causa per la qual va caure la palmera que va provocar la mort d'una noia.

Després que la justícia els hagi donat la raó i obligui el consistori a retirar l'eix verd, ara diuen que no cal que s'apliqui de manera literal la sentència. Aposten per dialogar amb l'Ajuntament, que recull el guant.

La Generalitat descarta que el Tribunal Suprem pugui impugnar els indults als líders del procés i fixa com a línia vermella una llei d'amnistia per donar suport a una investidura de Pedro Sánchez.  Enmig del debat el tribunal revisarà la setmana que ve el recurs contra els indults que van presentar PP, Vox i ciutadans. 

Vox vol que la Diada de Catalunya se celebri per Sant Jordi o per la Moreneta perquè diuen que l'11 de setembre és una efemèride que divideix els catalans. En clau investidura titllen la proposta de llei d'amnistia de Junts, de barbaritat.

Els Mossos investiguen com un cas de violència masclista la mort d'una dona a Palamós el passat diumenge. I a Barcelona, detingut un home de 39 anys per presumptament haver violat i robat una dona sense sostre. 

El programa 'Salut i Escola' arribarà aquest curs a tots els centres públics de secundària. Es tracta d'un servei d'atenció i assessorament confidencial que fa una infermera un cop per setmana als centres. També es posa en marxa un programa adreçat als alumnes de primer de l'ESO per prevenir problemes de salut mental.

La investigació externa encarregada per l'Ajuntament de Barcelona no conclou la causa per la qual va caure la palmera que va provocar la mort d'una noia.


RTVE Catalunya consolida la seva programació en català amb noves propostes com una dedicada a la criança dels fills, un de repàs dels darrers 50 anys de la música catalana a través dels nostres arxius i un entretingut espai per millorar el català.  A més, des dels estudis a Sant Cugat també s'incrementa la producció de programes que s'emetran per a tot Espanya.

Arrenca un nou any judicial amb crítiques cap als polítics per no posar-se d'acord per renovar el Consell General del Poder Judicial. El president en funcions del Tribunal Suprem ha parlat de situació crítica. L'acte presidit pel rei arriba enmig del debat sobre la petició d'amnistia de Junts.

Preocupació per aquestes dades: les conductes suïcides a Catalunya han passat de 400 a més de 7.000 en 8 anys. El punt d'inflexió, la pandèmia. Les que més idees i intents de suïcidi pateixen són les dones joves. Però els qui més el consumen, són els homes. 

L'inici del curs per als alumnes amb necessitats especials és sovint una angoixa per a les famílies. Un equip de 12 professionals de Sant Joan de Déu atén més de 1.600 infants amb pluridiscapacitat a centres de la província de Barcelona. Contribueixen a reduir l'absentisme i l'hospitalització.

Acció Climàtica i els pescadors catalans reclamen a l'Estat que replantegi la veda de sardina de quatre mesos que preveu el pla de gestió de pesca d'encerclament al Mediterrani. El director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, ha denunciat que el ministeri no ha complert les promeses de consens amb el territori i que això s'ha traduït en mesures "inadequades", que "traspuen desconeixement" i que "no ajudaran en res" a l'espècie. Els pescadors critiquen que la veda de sardina suposarà capturar-la igualment i haver-la de tornar a mar "morta".