Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La reunió entre Feijóo i Sánchez ha acabat sense cap acord ni apropament. Feijóo li ha proposat que el deixi governar durant dos anys a canvi de 6 grans pactes d'estat i si no es compleixen, convocar eleccions. Els socialistes ho rebutgen de ple i acusen Feijóo de buscar només la seva supervivència. 

Els carburants fan que els preus tornin a pujar aquest agost per segon mes consecutiu. Benzina i gasoil es paguen ara entre un 3 i un 6¿% més cars. L'lPC avançat d'agost ha repuntat fins al 2,6¿%, però lluny de la xifra de fa un any, quan superava el 10%. 

Activada l'alerta per forts aiguats a partir d'aquest vespre. Sobretot a les comarques del litoral i prelitoral. Amb pluges que poden superar els 40 litres en 30 minuts. Com les que han caigut aquesta passada matinada, sobretot al Maresme, deixant baixos i alguns carrers inundats.

Feijóo ha proposat al líder del PSOE que el deixi governar durant dos anys a canvi de 6 grans pactes d'estat i si no es compleixen, convocar eleccions. Els socialistes ho rebutgen de ple i acusen Feijóo de buscar només la seva supervivència. El líder del PP acusa Sánchez de vendre's als independentistes per mantenir-se al poder tot i que, li recorda, ha perdut les eleccions. La resta de reunions del PP per al a investidura de Feijóo encara estan per agendar.

Aquests dies publicar fotografies de les vacances a les xarxes socials està a l'ordre del dia. Però cal vigilar amb les imatges que compartim dels menors perquè algunes poden acabar a xarxes de pederàstia. De fet, en els darrers 10 anys els continguts d'abús sexual a nens s'han incrementat, de manera alarmant, prop d'un 2.000¿%.

Amb aquesta força baixava la riera de Teià, al Maresme. Aquesta matinada hi han caigut prop de 90 litres per metre quadrat. A la localitat veïna del Masnou també hi ha plogut amb ganes, causant algunes inundacions i caiguda d'arbres. Moltes localitats s'han llevat amb baixos inundats després d'una nit de tempestes que han deixat entre 80 i 90 litres en algunes poblacions. On més aigua s'ha acumulat és al Maresme.

El candidat del PP a la investidura ha demanat al líder del PSOE que faciliti la seva investidura perquè pugui governar dos anys, però Sánchez ho ha rebutjat de ple. 

Els preus han tornat a pujar aquest agost per segon mes consecutiu. Segons l'IPC avançat, repunta fins al 2,6¿%.  

Moltes localitats s'han llevat amb baixos inundats després d'una nit de tempestes que han deixat entre 50 i 70 litres en algunes poblacions. On més aigua s'ha acumulat és al Maresme. 

El TAD encara no s'ha pronunciat sobre si admet la denúncia del Govern contra Luis Rubiales. 

La Generalitat considera que la Federació Catalana de Futbol no va estar inicialment a l'altura davant l'actitud de Rubiales.  Creu que el seu president, Joan Soteras, no és la persona més adient per estar al capdavant de l'entitat. 

Totes les Federacions territorials li han retirat ja el seu suport i li exigeixen que dimiteixi. Mentrestant, la Moncloa ja ha enviat la documentació que li ha demanat el Tribunal Administratiu de l'Esport per decidir si li obre expedient. 

Uns 600 nadons neixen cada any a Catalunya amb cardiopaties congènites. Per a tots aquells que necessiten un implant de vàlvula per a bombar la sang, l'hospital Vall d'Hebron utilitza una nova tècnica poc invasiva, per catèter.

Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez es reuniran aquest dimecres al matí al Congrés dels Diputats. El líder del PP comença així les trobades per aconseguir els suports necessaris per a la seva investidura. Qui ja li ha tancat la porta és el president de la Generalitat. 

Les negociacions per la investidura coincidiran amb la celebració de la Diada. El Govern ja ha confirmat que aquest any participarà en la manifestació de l'ANC. De moment, però, no ha confirmat si hi anirà el president Pere Aragonès.

Es mantenen les previsions d'alt risc d'incendi forestal perquè malgrat les pluges del cap de setmana, hi ha vent fort i el terreny continua molt sec. A Mont-roig del Camp els Bombers continuen remullant la zona de l'incendi, ja controlat. 

Anirem a l'estació de Sants. Cada dia hi passen més de 20.000 viatgers i 160 trens d'alta velocitat. Els nous operadors de baix cost han saturat l'estació i les vies. Per això s'han tancat botigues i obert nous accessos mentre duren les obres d'ampliació de La Sagrera.

Primera reunió de l'executiu català després de les vacances d'estiu marcada per la Diada i les negociacions sobre la investidura. 

La seixantena de veïns desallotjats de la urbanització Les Planes ja han pogut tornar a casa. Això sí, han viscut unes hores de molta incertesa. 

La Generalitat considera que la federació catalana de futbol no ha estat a l'alçada davant l'actitud de Rubiales.

  • Pedro Rocha assumeix provisionalment el càrrec de president de la Reial Federació Espanyola de Futbol
  • La Comissió Disciplinària ordena al president de la Federació i el seu entorn que s'abstinguin de contactar amb Jenni Hermoso

Grups independentistes s'han manifestat davant dels jutjats de Solsona. Els quatre homes van ser detinguts dissabte al matí, al Solsonès, per delictes contra la seguretat del trànsit, contra la seguretat pública i per danys. La policia creu que tenien intenció de boicotejar el normal desenvolupament de la Vuelta. Hi hauria imatges dels preparatius amb bidons d'oli.   

Per altra, els Mossos d'esquadra han obert una altra investigació. La policia catalana tracta d'esclarir qui les va col·locar, a la baixada del coll d'Estanelles. El president de la Vuelta parla d'una desena de 10 rodes punxades. I ha tret importància a la polèmica per la manca d'il·luminació a Barcelona per la pluja. Diu que si s'haguessin encès les llums no s'hagués pal·liat la foscor que hi havia. L'Ajuntament de Barcelona ha evitat pronunciar-se. 

La trobada, prevista per les properes hores o dies, s'ha confirmat aquest mateix migdia. El PSOE demana primer una disculpa. Una reunió en el marc de la ronda de contactes del líder del Partit Popular, també amb Junts, que li ha valgut les crítiques de dirigents dels populars, com la del català Alejandro Fernández.

Sumar també acusa Feijóo de falta de principis per haver criticat en el seu moment les negociacions amb l'independentisme. Mentrestant, el seu equip de juristes treballa ara en els límits de l'amnistia que hauria de servir per investir Sánchez. 

També es preveu que aquesta tarda la Mesa del Congrés confirmi que Esquerra i Junts tenen grup propi gràcies als diputats cedits per part del PSOE i Sumar.

Dia de balanç al Delta de l'Ebre després de les fortes tempestes d'aquest cap de setmana que han malmès la meitat de la collita d'arròs. I de temporal de vent i mar a la Costa Brava. Avui qui més qui menys ha sortit amb jaqueta de casa perquè les temperatures han baixat fins a 15 graus.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional investiga si el petó no consentit de Rubiales és un delicte d'agressió sexual. I ofereix a Jennifer Hermoso la possibilitat de denunciar. D'aquí a pocs minuts ha de començar la reunió d'urgència de la Federació Espanyola de Futbol.

Alberto Núñez Feijóo i Pedro Sánchez es reuniran pròximament. El líder del PP obrirà la ronda de contactes amb els diferents grups i ha demanat una trobada amb el president en funcions que ha acceptat. 

Dia de balanç al Delta de l'Ebre després de les fortes tempestes d'aquest cap de setmana, que han malmès la meitat de la collita d'arròs. I de temporal de vent i mar a la Costa Brava.

L'episodi de fortes tempestes que aquest cap de setmana ha provocat danys en alguns cultius. És el cas del arrossars del Delta de l'Ebre on avui fan balanç després que la pedregada i les intenses pluges hagin malmès la meitat de la collita.

Els bombers han rescatat fa uns moments els tres excursionistes sorpresos pel temporal ahir a Certascan, al Pallars Sobirà. A dos d'ells, amb hipotèrmia severa, els han traslladat a l'hospital comarcal del Pallars, a Tremp.

Feijóo inicia avui la ronda de contactes amb els partits de cara a la investidura i també ha anunciat que en els pròxims dies trucarà a Pedro Sánchez. La direcció dels populars es defensa després de les crítiques internes, com la del líder del PP Català.  

El TAD està reunit en aquests moments per decidir si l'actuació de Luis Rubiales és una infracció greu.