Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Recta final de l'onada de calor que ja ens deixa 5 dies amb temperatures extremes i de rècord. Aquesta tarda començaran a baixar les temperatures lleugerament, però es manté l'alerta taronja a moltes comarques. 

Un dia abans que acabi el termini per fer-ho, ERC i Junts ja han registrat els seus grups parlamentaris al Congrés dels Diputats. Junts ho ha fet amb el préstec de quatre diputats del PSC i els republicans amb dos diputats de Sumar. 

Comprar oli és cada vegada més car. La sequera ha afectat de ple la producció d'olives. De fet, a Catalunya aquest any se'n produirà la meitat que l'any passat. Davant la por que el preu s'incrementi encara més, moltes persones compren litres d'oli de reserva.

En plena onada de calor, ens fixem en els llocs climatitzats on suportar-la millor. Hem visitat avui l'àrea metropolitana nord de Barcelona. Per a molts, és realment difícil alleugerir les jornades sufocants.

Les temperatures comencen a baixar, però només una mica. Un dia més, els 40 ºC s'assoliran a moltes comarques. Per això es manté activada l'alerta per calor molt intensa a Ponent, Terres de l'Ebre, valls del Prepirineu, comarques gironines i Catalunya Central.

Continuen a aquesta hora alguns retards a les línies de Rodalies R1, R2, R3 i R4 BETA després de l'avaria  a les instal·lacions d’Adif a Barcelona aquest matí. 

El PP apel·la als crítics del PSOE per aconseguir els 4 vots que necessiten davant la dificultat de la negociació amb Junts.    

La FIFA obre procediment disciplinari contra Luis Rubiales. Quan falten menys de 24 hores per a l'Assemblea Extraordinaria de la Federació Espanyola de Futbol, Moncloa també adverteix que el Govern actuarà si no es prenen decisions.

Aquesta matinada a Barcelona s'ha viscut la nit més càlida i sufocant i s'ha registrat la temperatura mínima més alta des que hi ha registres: 29,4 graus. Som al pic de l'onada de calor i per quart dia consecutiu se superaran els 40¿°C en àmplies zones de l'interior i els 35 graus a la costa.

El debat d'investidura de Feijóo serà el 26 i 27 de setembre. La presidenta del Congrés ha anunciat la data després d'escoltar el líder del PP que havia demanat temps per negociar amb els grups. Els populars només veten Bildu i estan disposats a parlar amb ERC i Junts. 

Els Mossos investiguen l'incendi en un càmping de Montblanc a la Conca de Barberà en què ha mort una nena de 8 anys. El foc s'ha declarat a un bungalou del qual han pogut sortir el pare i la filla gran.

Som al pic de l'onada de calor i per quart dia consecutiu se superaran els 40¿°C a zones de l'interior i els 35 a la costa. Barcelona ha registrat aquesta nit la temperatura mínima més alta de la història, 29,4 graus.

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, fixa pel 26 i 27 de setembre el debat d'investidura de Núñez Feijóo. Necessita una majoria absoluta 176 vots per ser President, però ara mateix en té assegurats 172. Els populars obren la porta a negociar amb Junts i Esquerra dins del marc constitucional. Però avui els republicans ja li han tancat.

Esquerra diu que l'amnistia és per ells una línia vermella. I aquí entren els 2 mesos de marge que tindria Sánchez si Feijóo no se'n surt. Sumar, que té un grup de juristes treballant-hi, demana valentia. 

Sumar també ha decidit cedir 2 diputats als republicans. D'aquesta manera, podran tenir grup propi al Congrés tot i no complir els requisits que marca el reglament. Divendres acaba el termini per registrar els grups parlamentaris. 

Comença a córrer el calendari per tenir nou president del Govern. En cas de repetició electoral, els nous comicis se celebrarien el 14 de gener. Ara ja amb la data fixada per la investidura, el PP diu que està disposat a parlar amb els partits independentistes. Esquerra ja hi tanca la porta.

Una nena ha mort en l'incendi d'un bungalou a un càmping de Montblanc, a la Conca de Barberà.  El foc s'ha declarat de matinada i se n'investiguen les causes.

Aquesta matinada a Barcelona s'ha viscut la nit més càlida i sufocant i s'ha registrat la temperatura mínima més alta des que hi ha registres: 29.4º.

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, no pensa deixar el càrrec malgrat les veus cada cop més nombroses que en demanen la dimissió arran del petó a Jenni Hermoso.     

Pedro Sánchez trasllada a Felip VI que està disposat a anar a la investidura. D'aquí a uns minuts el rei tanca la ronda de consultes amb Alberto Núñez Feijóo. Al matí Santiago Abascal ha traslladat al monarca que Vox estaria disposat a donar suport a una possible investidura del popular. De moment cap candidat té els suports suficients per ser investit president. Ara tot depèn de la decisió que prengui el Rei.

Són els més matiners, que enmig de l'onada de calor surten a primera hora per evitar les hores centrals del dia, quan les temperatures són més altes. Això de dia, però a mitjanit, amb els termòmetres al voltant dels 30 graus, són molts els qui allarguen l'estona al carrer buscant la manera de refrescar-se abans d'intentar poder dormir.