Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Jordi Cañas defensa que l'amnistia "ni és ètica, ni és legal, ni és útil": "Està qüestionant el respecte de l'ordenament jurídic". L'eurodiputat de Ciutadans assenyala que Pedro Sánchez era contrari als bindults i a l'amnistia, "fins que els ha necessitat per governar". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que el debat sobre l'oficialitat de català, euskera i gallec a la UE és legítim, però assenyala que passa en el marc d'una petició d'investidura. Critica que l'hagi "imposat" un "fugat de la justícia" per a la investidura, en referència a Carles Puigdemont. I defensa fer una llei de llengües i eliminar la llengua del debat polític. Cañas veu "complicat" que la manifestació del 8 d'octubre mobilitzi tanta gent com la del 2017 a Barcelona. Admet que el resultat de les eleccions del 28M va "trastocar el calendari" de la "refundació" de Cs. I descarta presentar-se per liderar la formació perquè li "encanta" ser diputat.

  • Pel recinte del Moll de la Fusta hi han passat unes 60.000 persones i la facturació global creix un 20%
  • El sector celebra l'augment de públic infantil i juvenil, que ha de garantir la continuïtat de l'edició de llibres en català
  • Ha estat de magnitud 2,5 i l'epicentre s'ha situat al mar, a zero quilòmetres de profunditat
  • No ha provocat danys, però s'ha pogut percebre lleugerament des de poblacions de la comarca
  • La decisió arriba en un moment de redefinició del partit, que s'ha quedat sense representació al Congrés i l'Ajuntament de Barcelona
  • Reguant abandona la política institucional, però assegura que seguirà militant a l'organització i fent activisme

Un equip d'emergències format per membres dels Bombers de Barcelona i del personal d'infermeria de l'Hospital Clínic, entre d'altres, treballa en col·laboració amb el Fons Català de Coorperació, que integra més de 300 ajuntaments i altres entitats. Insisteixen que la millor manera d'ajudar a les persones afectades és amb aportacions econòmiques a entitats que treballen ja sobre el terreny.

L'ús del filtre blau en ulleres per protegir els ulls de les pantalles s'ha estès entre la població, però els experts alerten que només és efectiu en casos puntuals. Consideren que falten evidències científiques que demostrin que compleixen sempre amb l'objectiu d'impedir l'arribada de llum perjudicial als ulls.

A 10 dies del primer debat d'investidura al Congrés, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo eleven el to dels retrets. El líder del PP carrega contra Sánchez per negociar amb l'independentisme, mentre que Yolanda Díaz assegura que l'amnistia només és possible amb un gran consens i deixant de banda la unilateralitat.

La setmana vinent es posarà a prova un dels compromisos de Díaz i Sánchez: l'ús del català a les Corts i la possible oficialitat a la Unió Europea. La Generalitat demana al Govern que s'esforci davant les reticències que han expressat alguns països.

Imatge inèdita la d'aquest diumenge a la N-II, entre Montgat i Vilassar de Mar. El trànsit motoritzat ha deixat pas a bicicletes, patinets i vianants. Tot plegat s'emmarca en la Setmana Europea de la Mobilitat.

40.000 persones atretes per les primeres regates de la Copa de l'Amèrica omplen de gom a gom aquests dies els carrers de Vilanova i la Geltrú. L'esdeveniment esportiu deixa petjada en l'economia de la ciutat: s'han esgotat les més de 500 places hoteleres i costa trobar taula lliure a bars i restaurants. L'organització també s'ha sorprès de l'alta resposta dels voluntaris, fins al punt que n'ha hagut de descartar més de mig miler.

Al municipi de Cal Rosal, al Berguedà, els bolets són el producte estrella. Però enguany, per primera vegada en una dècada, han hagut d'endarrerir l'obertura del mercat perquè no n'hi ha. La temporada de bolets suposa al voltant d'un 30% de la facturació anual d'alguns paradistes. Els que encara no ho han notat són els hostalers, que mantenen el nivell de reserves habituals.

Alberto Núñez Feijóo carrega durament contra el president del Govern en funcions per obrir-se a negociar amb l'independentisme. Mentrestant, Yolanda Díaz assegura que l'amnistia només és possible amb un gran consens i si es renuncia a la unilateralitat.

40.000 persones omplen els carrers de Vilanova i la Geltrú per les regates preliminars de la Copa de l'Amèrica. L'esdeveniment esportiu deixa petjada en l'economia de la ciutat: s'han esgotat les més de 500 places hoteleres i costa trobar taula lliure a bars i restaurants.

La sequera endarrereix la temporada de bolets. La falta de pluges a la primavera fa que a la major part de Catalunya encara no n'hi hagi. Trepitgem un petit municipi del Berguedà on per primera vegada en una dècada han hagut d'endarrerir l'obertura del mercat.

Diumenge de diada castellera a Tarragona, en el primer cap de setmana de les festes de Santa Tecla. Les colles locals i la de Vilafranca fan castells de 9 i de 10 espectaculars.

El Barça és líder provisional de la lliga masculina de futbol després de la golejada (5-0) contra el Betis a Montjuïc. Brillen amb llum pròpia nous fitxatges com Joao Félix i Joao Cancelo.

L'any passat es van registrar a la ciutat de Barcelona 1.094 incendis en domicilis, és a dir, al voltant de tres cada dia. Els Bombers han engegat una campanya per fomentar la prevenció mitjançant detectors de fum a casa. És un element de seguretat molt barat, costa entre 10 i 15 euros, i senzill d'instal·lar. La inversió val la pena perquè, en cas de foc, permet guanyar temps i reduir a la meitat el risc de patir conseqüències greus.

A l'àrea metropolitana de Barcelona, on es concentra prop de la meitat de població de Catalunya, gairebé el 50% dels habitants es desplacen regularment a peu, en bicicleta o en patinet, mentre que un 37% usa amb assiduïtat el vehicle privat.. La resta, un 14%, utilitza el transport públic.

Els experts alerten de la gran diferència existent entre l'accessibilitat al transport públic que tenen les grans ciutats i les zones rurals, que depenen molt del vehicle privat.

El sector de l'aviació representa prop del 3% de les emissions de CO2 a nivell mundial i per reduïr-les ja prova alternatives de combustible més sostenible. Segons un informe de Foment del Treball i Vueling, a Catalunya es podrien construir 4 plantes de fabricació de SAFs (Sustainable Aviation Fuel). De cara al 2025, aquesta indústria podria generar més de 10.000 milions d'euros de PIB i crear més de 40.000 llocs de treball.

Ara bé, a hores d'ara els SAFs només representen un 0,1% del consum global i la fabricació no és gens barata. Costa al voltant de 5 vegades més que els combustibles que utilitzen actualment les aerolínies. Faran falta, doncs, polítiques públiques que incentivin la producció de biocombustibles.

Esquerra i Junts demanen al PSOE més rapidesa en les negociacions per l'amnistia, si els socialistes volen garantir-se la investidura de Pedro Sánchez. Republicans i juntaires s'autoadjudiquen el mèrit d'estar en vies de posar punt final a les accions judicials desencadenades arran del 'procés'. El PSC els demana prudència i discreció.

Esquerra i Junts demanen al PSOE més rapidesa en les negociacions per l'amnistia, si els socialistes volen garantir-se la investidura de Pedro Sánchez. Republicans i juntaires s'autoadjudiquen el mèrit d'estar en vies de posar punt final a les accions judicials desencadenades arran del 'procés'. El PSC els demana prudència i discreció.

Van començar a jugar a futbol sala com a grup d'amigues en un club de barri i la cosa va anar tan bé que, pràcticament sense adonar-se'n, van anar encadenant ascensos fins a arribar a Primera Divisió. És la història a l'Associació Esportiva Les Corts UBAE, que a finals d'agost va guanyar la seva primera Copa Catalunya.

Ara començaran a disputar partits de lliga, però arrenquen amb desavantatge, tot i ser el primer equip femení de Barcelona que jugarà a la màxima categoria. No poden entrenar al mateix pavelló on jugaran els partits.

La Fundació Vila Casas ha comunicat la defunció del farmacèutic, empresari i mecenes català Antoni Vila Casas, que tenia 92 anys. En un missatge a les xarxes socials, l'entitat assegura que continuarà "treballant per ser dignes del seu llegat, del seu compromís amb l’art i la societat i de la seva ambició de futur".

L'empresari i col·leccionista era un dels grans mecenes de l'art català i gestionava i exhibia el patrimoni que adquiria a través de tres museus i un espai d'art amb unes 4.000 peces: el Museu Can Framis i l'Espai Volart a Barcelona, el Museu Can Mario de Palafrugell i el Museu Palau Solterra de Torroella de Montgrí.

En el Dia Mundial del Donant de Moll de l'Òs i Cordó Umbilical, associacions com el Banc de Sang i Teixits o la Fundació Josep Carreras recorden la importància de seguir sumant inscrits al registre de donants perquè es calcula que només un de cada 3.000 és compatible amb pacients d'arreu del món.

Per donar cal tenir entre 18 i 40 anys. Es fa mitjançant una mostra de saliva per captar l'ADN. Prop de 75.000 persones a Catalunya ja ho han fet. Una altra via de donació de cèl·lules mare és la de sang de cordó umbilical. Mostres que es conserven a gairebé 200 graus sota zero i que es poden emmagatzemar durant 30 anys.