Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Ernest Maragall carrega contra Jaume Collboni per mostrar "subordinació" i "imitació" respecte de Madrid, i l'acusa de tenir actitud d'entrevista amb el batlle de la capital espanyola, José Luis Martínez Almeida: "Collboni fa ostentació de subordinació madrilenya". El president del grup municipal d'ERC a Barcelona creu que l'alcalde de la ciutat no vol aprovar els pressupostos i veu possible que s'estigui acostant a Junts: "S'està allunyant de posicions progressistes i d'ERC concretament". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, l'acusa de fer "xantatge a la ciutat" amb els comptes. Creu que Carles Puigdemont ha recuperat protagonisme amb les negociacions de Pedro Sánchez perquè "s'ha afegit a una estratègia d'ERC" i a Junts "fan ostentació que hi són". Defensa que el PSC i Salvador Illa tinguin un paper en les negociacions d'investidura "si el vol exercir en positiu", però dubta "si està interessat" en el fet que hi hagi acord. I creu que acabarà quallant un pacte.

La guerra entre Israel i Hamàs continua sent portada de tots els informatius. Mentre Biden diu que viatjarà a Israel per convèncer Netanyahu de no escalar més el conflicte, l'ONU veu perill imminent de morts per infeccions si no entra aigua i combustible a Gaza. Però a Catalunya també parlem de la desarticulació d'un grup d'extrema dreta Combat 1- 8, que significa Adolf Hitler i de l'apunyalament d'una nena en un institut de l'Hospitalet, per part d'un company de classe.

De tot plegat en parlem a El Vespre amb Maria Vila, Josep Martí i Xavier Melero.

La invisibilitat d'aquest dolor fa que moltes vegades els pacients se sentin incompresos. Els professionals reivindiquen un abordatge multidisciplinari que permeti tractar els pacients no només amb fàrmacs. La Unitat del Dolor de Vall d'Hebron fa més de 2.000 primeres visites a l'any. La patologia lumbar és la més freqüent tot i que cada vegada hi ha més pacients oncològics. Per això, diuen, és també fonamental que des del moment del diagnòstic se li expliqui molt bé al pacient el que té i donar-li eines i recursos per viure millor el dolor.

A Catalunya l'operatiu policial ha suposat 11 detencions. Es tracta d'una organització criminal vinculada al supremacisme blanc que defensa l’ús de la violència. El número 18 correspon al lloc que ocupen en l'alfabet les lletres A i H d' Adolf Hitler.

El grup neonazi, amb implantació a diversos països d'Europa, va néixer al Regne Unit i fomenta la xenofòbia, la violència i l'odi contra col·lectius vulnerables. És considerat una organització terrorista al Canadà. Va ser il·legalitzat a Alemanya on el relacionen amb l'assassinat d'un polític el 2019.  

El president de la Generalitat assistirà dijous a la trobada de comunitats autònomes que se celebra al Senat per parlar de l'amnistia. L'ha impulsat el PP que té majoria a la cambra alta. Els presidents socialistes i el lehendakari no hi participaran. Així que Aragonès, es trobarà sol en la defensa de l'Amnistia. 

La portaveu ha explicat que el president no vol deixar buit cap espai que afecti Catalunya encara que, des d'alguns sectors s'ha interpretat com una maniobra dels populars per desgastar la negociació de la investidura de Pedro Sánchez.  

Qui no participarà del debat és el PSOE. La portaveu del Govern acusa el líder del PP de reduir la comissió a un instrument de crispació. Deixar les cadires buides al Senat, els ha valgut les crítiques del PP, que acusen els presidents autonòmics socialistes de submissió a Sánchez.

Preocupació al Govern per la violència entre menors. Els Mossos investiguen l'agressió amb un ganivet a una nena de 12 anys a un institut de l'Hospitalet de Llobregat. Va ser un company durant una classe de Primer d'ESO. 

Pere Aragonès participarà dijous al Senat al debat sobre l'amnistia impulsat pel Partit Popular. No hi assistirà cap president autonòmic socialista ni cap membre del Govern. Acusen els populars de reduir la comissió a un instrument de crispació.

Arran de la guerra entre Israel i Hamàs, Interior incrementa la seguretat dins del nivell 4 sobre 5 d'alerta antiterrorista. Forces i Cossos de tot l'Estat activaran unitats especials i reforçaran dispositius de protecció.

Un operatiu conjunt dels Mossos i la Policia Nacional acaba amb 16 detinguts del grup neonazi Combat 18. S'han fet escorcolls i detencions arreu de l'Estat. 11 de les detencions, a Catalunya.

Té l'epicentre aquí, a Catalunya s'han produït 10 registres a diferents localitats, entre elles, el Prat de Llobregat. 

S'investiga l'apunyalament d'una menor a un institut de l'Hospitalet de Llobregat. Un company de classe de 12 anys, la va agredir ahir a l'aula... Educació està fent seguiment del cas i un equip de psicòlegs atén els alumnes del centre

També aquest matí, els Mossos han fet diverses entrades simultànies arreu de Catalunya contra una organització criminal italiana vinculada al tràfic de drogues.

La Generalitat augmenta en un 66¿% la prestació vinculada a una plaça de residència per a gent gran que té rendes més baixes.  

Pere Aragonès assistirà dijous al debat sobre l'amnistia que se celebra al Senat. L'ha impulsat el PP que té majoria a la cambra... Anem en directe al Palau de la Generalitat. 

Qui no participarà del debat és el PSOE... La portaveu del Govern acusa el líder del PP de reduir la comissió a un instrument de crispació.

Coincidint amb la data límit per fer el ple d'investidura de Pedro Sánchez, el Parlament celebrarà el debat monogràfic sobre Rodalies, que va demanar el president de la Generalitat.

  • Els Mossos d'Esquadra detenen 20 persones en una operació a Barcelona i l'àrea metropolitana amb 30 escorcolls
  • La Guàrdia Civil i la Policia Nacional fan diversos escorcolls en una altra operació a Barcelona i Tarragona

García-Margallo justifica les paraules de Feijóo parlant de la balcanització del conflicte català: "No em sembla exagerat parlar de balcanització", detallant que es refereix a quan es produeix la fragmentació d'un estat en diversos de forma desordenada. L'eurodiputat del PP critica l'amnistia perquè no ens trobem en un canvi de règim: "Desautoritza el discurs del rei del 3 d'octubre i al mateix Sánchez donant suport al 155". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que la mesura suposa un "canvi d'actitud absolutament incomprensible" de Pedro Sánchez que tindrà unes "conseqüències gravíssimes". L'exministre d'Afers Exteriors demana reflexió i un acord entre les grans forces polítiques d'Espanya sobre si s'ha de reconèixer o no Palestina, alhora que creu que s'hi "viu en una dictadura islàmica" i no hi ha ni llibertat d'expressió ni llibertat de premsa. I acusa Hamàs de buscar una "sublevació del món islàmic" contra occident per "revertir l'ordre": "Només hi ha una fórmula de solucionar la qüestió: la dels dos estats"

La notícia de proximitat és que ha tornat la pluja i tot apunta que a finals de setmana baixaran les temperatures amb termòmetres més propis de la tardor. Una pluja molt benvinguda llevat del mal que ha fet al Baix Penedès. Més enllà d'això avui el president de la Generalitat ha valorat l’informe del consell acadèmic que va designar per elaborar un acord de claredat i ha dit que convocarà una taula de partits quan es resolgui la incògnita de la investidura. Fixarem la nostra atenció també en el conflicte entre Israel i Hamàs.

El president de la Generalitat ha rebut a Palau un informe d'un grup d'acadèmics que aposta per la via pactada com a solució al conflicte català. És el document que va encarregar a l'anomenat Consell per l'Acord de Claredat.  Apunta diferents opcions de referèndum, tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya, per preguntar per la independència o l'encaix territorial. També recull altres mecanismes, com un acord entre institucions o unes eleccions plebiscitàries. 

Pere Aragonès convocarà una taula dels partits catalans per compartir la seva proposta que passa per fer la consulta a la ciutadania de Catalunya amb una pregunta binària seguint el model escocès. Serà després de l'eventual investidura de Pedro Sánchez. 

Havent dormit només dues hores i amb el premi entre les mans. Així ens ha rebut Sonsoles Ónega després d'una nit molt intensa. 'Las Hijas de la criada' se centra en les dones d'una família gallega que crea un imperi de la indústria conservera. L'adrenalina de l'endemà també la sent l'Alfonso Goizueta, el finalista del premi. Amb 23 anys ha explorat la figura d'Alexandre El Gran. Tenen moltes ganes, diuen, de poder veure i tocar els seus llibres en paper. Arribaran a les llibreries el 8 de novembre.

El Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona ha acordat citar el 13 de desembre com a investigada a l'exdirectora del Centre Nacional d'Intel·ligència, Paz Esteban, per intromissió no autoritzada a equips informàtics i interceptació il·legal de comunicacions. En la mateixa sessió, també està citat el mateix president de la Generalitat com a perjudicat.   

Per aquest motiu, reclama diverses diligències. Demana al Tribunal Suprem que certifiqui si va autoritzar l'ús de Pegasus per analitzar les comunicacions d'Aragonès i, si és així, amb quins arguments. També reclama informació al CNI sobre la compra i possible ús d'aquest software i ha demanat al Tribunal de comptes i a la Intervenció de l'estat que aportin documentació sobre possibles pagaments de productes o llicències a l'empresa israeliana NSO Group. Per últim, ha demanat a la companyia, propietària de Pegasus, que aclareixi si ha comercialitzat el software amb organismes governamentals de l'Estat espanyol.

Pere Aragonès considera que és un pas important per saber la veritat.