Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les negociacions entre el PSOE i Sumar per tancar un acord d'investidura continuen a una setmana que acabi el termini que s'havien marcat per aconseguir-lo. Salvador Illa demana sentit d'Estat i ofici polític.

Els embassaments de les conques internes se situen per sota del 20% per primera vegada des de la sequera de l'any 2008. Si no plou de manera generosa en les pròximes setmanes, abans d'acabar l'any es podria entrar en situació d'emergència a bona part de Catalunya.

Les distraccions i l'incompliment de les normes de trànsit són les infraccions més detectades entre els ciclistes i els vehicles de mobilitat personal. Trànsit duu a terme una campanya per controlar les conductes de risc. L'última que es va fer va permetre interposar 1.500 denúncies en només una setmana.

Més de 200 espais de Barcelona i 6 ciutats de l'entorn obren aquest cap de setmana en el marc de l'Open House, una iniciativa que permet visitar edficis normalment tancats al públic. El protagonista d'aquesta edició és l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

Girona i Barça miren d'aprofitar l'ensopegada del Reial Madrid a Sevilla per acostar-se al liderat.

  • Els organitzadors de la marxa denuncien que Israel practica l'"apartheid" a Palestina amb complicitat internacional
  • Aquest dissabte ha arribat el primer contingent d'ajuda humanitària al sud de la Franja de Gaza

'Gràcies per venir' inclou 11 cançons a ritme de pop rock on el grup canta tant a l'amor com al desamor, i a la precarietat laboral amb una bona dosi d'ironia. Als integrants de la Ludwig Band els han posat tota mena d'etiquetes perquè els seus referents són molt eclèctics: de Bob Dylan a Jaume Sisa, passant per Bruce Springsteen, Abba, els Beatles o Amaia.

  • Estan situats a la confluència del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí
  • Abans de final d’any l'Ajuntament de Barcelona instal·larà tres parelles més de semàfors a cruïlles de la ciutat

La indústria tèxtil és un dels sectors que més aigua consumeix. De fet és la segona més contaminant del planeta, després de la pretroliera. Només per fabricar uns texans ja es gasten més de 10.000 litres d'aigua. Davant d'aquesta situació, cada vegada més iniciatives miren d'incrementar la consciència social, amb la prioritat d'estalviar aigua i energia.

Prop de 5.000 persones a Catalunya pateixen esofagitis eosinofílica. Es tracta d'una malaltia crònica que inflama l'esòfag i dificulta l'alimentació dels qui la pateixen. Els professionals estimen que afecta el triple de la població actualment dignosticada. De fet, es calcula que, de mitjana, el diagnòstic triga uns dos anys en infants i fins a set en adults.

Egipte ha obert aquest dissabte al matí el pas fronterer de Rafah i han entrat a la Franja de Gaza els primers camions d'ajuda humanitària carregats amb menjar envasat, aigua, material mèdic i medicaments. Només  s'ha permès l'entrada d'una vintena de camions de gran tonatge, que segons les ONG farà ben poc per cobrir les necessitats que hi ha a Gaza després de dues setmanes seguides de bombardejos. Unes hores després el pas s'ha tornat a tancar i la població palestina ha quedat aïllada de nou.

Els primers semàfors de Barcelona que porten incorporades les figures de 'Mortedel·lo i Filemó', els famosos personatges de còmic creats pel reconegut dibuixant i il·lustrador Francisco Ibáñez, s'han posat en funcionament aquest dissabte. Es tracta de dos semàfors per a vianants, situats a la cruïlla del carrer del Treball amb el carrer del Concili de Trento, al districte de Sant Martí. Cada semàfor mostra la figura del personatge de Filemó a l'òptica vermella i la de Mortadel·lo a la verda. D'aquesta manera la capital catalana ret homenatge al creador d'aquests peculiars herois de ficció. Abans de final d'any, està previst instal·lar tres parelles més de semàfors.

L'ajuda humanitària ha començat a entrar pel pas de Rafah, al sud de la franja de Gaza. Ara be, les ONG que treballen a la zona avisen que el material descarregat per 20 camions aquest dissabte només serveix per cobrir una petitíssima part de les necessitats després de dues setmanes de bombardejos.

Prop de 5.000 persones a Catalunya pateixen esofagitis eosinofílica, una malaltia crònica que inflama l'esòfag i dificulta l'alimentació dels qui la pateixen. El fet que es trigui molt a diagnosticar-la complica el tractament.

Barcelona posa en servei els primers semàfors amb les figures de Mortadel·lo i Filemó. Es tracta d'un homenatge pòstum al seu creador, Francisco Ibáñez.

La Ludwig Band presenta el seu tercer disc que porta per títol 'Gràcies per venir'. Són onze cançons que aposten pel pop-rock per cantar a l'amor i al desamor.

L'assemblea de socis compromissaris del Barça aprova els comptes de l'exercici de la temporada passada. Joan Laporta treu pit per la gestió i carrega contra el 'madridisme sociològic'. El president blaugrana considera que el cas Negreira és una "campanya perpetrada per desestabilitzar" i està convençut que tant ell com la resta d'expresidents i el club seran absolts.

Admiració i respecte mutu. Caparruda dèria de superació i l'ètica, sostenen una amistat de vida. Picasso és extrovertit, mundà, voraç esponja. Enlluerna. Maltracta diverses dones. Està al cim. Miró és tímid. Pintor poeta de la innocència. Escull dona dedicada a ell. En l'erotisme és més salvatge que Picasso. Somia trencar límits. Sorprèn l'erotisme de Miró més salvatge que en el pintor malagueny. Picasso i Miró comparteixen complicitats i diversió. És el pintor malagueny qui diu al català: "Després de mi, ets tu qui obres una porta nova"
 

Reunió a aquesta hora entre el ministre de l'Interior i els grups parlamentaris del Congrés per informar-los del reforç antiterrorista arran de la guerra entre Israel i Hamàs. A Catalunya els Mossos incorporen nous punts de vigilància, però el Govern envia un missatge de tranquil·litat.

A presó un home per agredir sexualment de forma continuada la seva filla de 37 anys. La víctima el va denunciar diumenge i va explicar que no era la primera vegada, que l'agredia des que era menor d'edat. La jutgessa el processa per un delicte també de maltractament habitual.

El primer temporal de la tardor arriba amb fortes ventades i precipitacions abundants que afavoreixen l'augment de cabal d'alguns rius, sobretot al Pirineu. El fort onatge de fins a 4 metres deixa platges malmeses.

El Gabinet Antiterrorista es reuneix per explicar com s'incrementa la vigilància i els nous punts d'interès policial a partir d'ara que es manté el nivell 4 sobre 5 però reforçat. 

La Borrasca Aline ens ha portat pluges força generals i abundants al Pirineu, que afavoreixen l'augment de cabal d'alguns rius. Es manté activat el pla vencat per les ventades.

El Govern posa en marxa avui una campanya per convèncer de l'oficialitat del català a la Unió Europea. L'ha presentat la consellera d'acció exterior, Meritxell Serret, a Brusel·les.  

El Barça rep diumenge l'Athlètic club a la lliga amb l'esperança d'anar recuperant lesionats.

"Si tots els idiomes són excepcionals que cap sigui una excepció a Europa", és el lema que ja s'ha instal·lat a la capital comunitària, però també es podra veure als carrers de Roma, París o Berlín. Un anunci que té per objectiu influir en l'opinió publica europea a favor de l'oficialitat del català.

L'ha presentat la consellera d'acció exterior, Meritxell Serret, a Brussel·les, amb la vista posada en la reunió del Consell Europeu del dimarts vinent, on es tornarà a debatre la qüestió. 

"Nosaltres podem contribuir, però també amb aquella màxima exigència al govern espanyol, que és qui té la responsabilitat marc per fer-ho, ho faci i, per tant, entre tots remem perquè finalment pugui ser aprovada l'oficialitat", ha indicat.

Joan Queralt destaca que a la jornada d'ahir al Senat va "sobrevolar la 'clàusula Camps'": "Contra Catalunya res, però tot el que li donin, jo també ho vull", detallat. El senador d'Esquerra Republicana defensa que el president Aragonès marxés després de la intervenció: "No hi ha debat. Són 30 monòlegs. Els altres també hi haurien pogut no estar". "El PP volia posar en evidència al PSOE Catalunya", afegeix. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu les negociacions per la investidura "extremadament complexes" i "multinivell" perquè "tothom reclama lo seu": "Discreció, reserva i el que hagi de sortir, sortirà". El catedràtic de Dret Penal de la UB destaca també que la importància de les lleis rau en la seva globalitat, més enllà del preàmbul.

L'economista Santiago Niño Becerra apunta que "la via del creixement s'ha esgotat" d'acord amb el pla d'estabilitat del govern espanyol: "Només quedarà o apujar impostos o reduir despesa. O les dues coses", ha dit, augurant que s'haurà d'apujar l'IVA. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica la política que "todo va bien" del govern espanyol i l'acusa d'estar "falsejant els números" de l'atur. El catedràtic emèrit d'Estructura Econòmica de l'URL també critica el "café para todos" contra la inflació i reclama ajuts personalitzats. L'expert preveu que la inflació baixi al 2% entre 2024 i 2025, mentre tipus d'interès continuaran alts, si no hi ha canvis importants. I diu que Europa no permetrà que no hi hagi govern a Espanya.

El president de la Generalitat Pere Aragonès ha comparegut aquest dijous al Senat per fer una defensa de l'amnistia i l'autodeterminació en el debat impulsat pel PP amb aquest objectiu. Els populars han criticat que cap membre de l'executiu de Pedro Sánchez hi hagi assistit com tampoc ho han fet els 3 presidents autonòmics socialistes. Aragonès ha fet la seva intervenció i ha marxat. Aquest és el tema de portada però han passat més coses que ara us resumim.