Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El president del govern, Pedro Sánchez ha parlat per telèfon amb Oriol Junqueras i després s'ha reunit amb Gabriel Rufián al Congrés de cara a la investidura. Els republicans asseguren que el seu suport no està garantit, però diuen que la negociació sobre l'amnistia està madura. 

ERC també adverteix que la negociació només és per la investidura; no per tota la legislatura com pretenen els socialistes.

 

Doble contacte de Pedro Sánchez amb Esquerra Republicana. El candidat a la investidura ha parlat per telèfon amb Oriol Junqueras i després s'ha reunit amb Gabriel Rufián al Congrés. Els republicans asseguren que el seu suport no està garantit, però diuen que la negociació sobre l'amnistia està madura.

Consternació per la mort de la jove espanyola Maya Villalobo per l'atac de dissabte de Hamàs a Israel. Els 500 espanyols que estaven de pas al país ja estan sent repatriats. Aquesta tarda aterrarà un segon avió militar amb espanyols evacuats des de Tel-Aviv. Els Mossos alerten que la propaganda de grups terroristes ha augmentat a les xarxes i extremen la vigilància per evitar incidents de risc. 

Filtren el contingut més atroç imaginable que els usuaris pengen a les xarxes socials. Són els moderadors de contingut. Una feina que genera depressió, ansietat o estrès postreumàtic. En una de les empreses subcontractada per META a Barcelona, un 20% està de baixa.

Ja ha començat l'operació sortida pel Pont d'Octubre en què es preveu molta mobilitat. Per reduir congestions i sinistralitat s'ha de circular a 80¿km l'hora a l'AP7 entre Barcelona i Gelida. Un dispositiu de trànsit amb la vista posada en la seguretat dels motoristes, que suposen una de cada 3 víctimes mortals a la carretera.  

El Barça ha encaixat 10 gols en 9 jornades. Una xifra de gols en contra que la temporada passada no va arribar fins a la jornada 31. 8 han arribat fora de casa. Ho equilibren els 21 gols marcats, els mateixos que l'any passat per aquestes alçades, de l'equip més golejador de la lliga. 

Amb una vintena de músics sobre l'escenari, un cor de gòspel i molts artistes convidats. Pitingo torna a Barcelona després de dos anys de l'últim concert. Ho fa aquesta nit al Palau de la Música.




Es capbussen dins la foscor de les xarxes socials i revisen el que compartim. Són els moderadors de continguts. Expliquen que el contingut que visualitzen és en moltes ocasions insuportablement atroç. En una de les empreses subcontractada per META, ubicada a Barcelona, un 20% dels professionals està de baixa per depressió, ansietat o estrès postreumàtic.


Amb ells, un dels negociadors del PSOE, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños. I les càmeres pendents de qualsevol gest o detall que pugui donar pistes de com avancen les converses. Una reunió que ha estat precedida per una trucada telefònica entre Pedro Sánchez i Oriol Junqueras, que s'emmarca també dins els contactes per a negociar la investidura.  L'agenda de Sánchez contempla reunió amb Junts divendres i... el PP llença aquest missatge.

Tot plegat després que Sumar hagi presentat el dictamen sobre l'amnistia que va encarregar a un grup d'experts. A Televisió Espanyola, Jaume Asens ha explicat que és una proposta que van discutir tant amb el PSOE com amb Junts. Ara diu, la faran arribar a altres partits, entre ells: Esquerra.

Inadmesa la querella per tortures a la comissaria de Via Laietana que el sindicalista Carles Vallejo va presentar contra 6 policies.

El Ministeri d'Exteriors confirma la mort de la ciutadana espanyola Maya Villalobo de 19 anys, desapareguda des de dissabte. Tenia la doble nacionalitat i estava en una base fent el servei militar.

Els Mossos alerten que arran del conflicte ha augmentat la propaganda de grups terroristes a les xarxes.

Una de les conseqüències econòmiques de la guerra és que el preu del petroli s'ha disparat i pot suposar un increment dels preus dels carburants... De moment, però, encara es manté la tendència a la baixa... a les portes del pont d'octubre. 

Un pont que es preveu de molta mobilitat... En menys d'una hora comença el dispositiu especial de Trànsit pel pont d'octubre... es preveu que entre avui i demà surtin 460.000 vehicles de l'àrea metropolitana... amb l'atenció posada als motoristes. 

El departament d'educació iniciarà al gener un programa a 200 centres de primària per reforçar la comprensió lectora des dels primers cursos.











  • Es capbussen dins de les aigües negres de les xarxes socials i revisen el contingut que comparteixen els usuaris
  • Una de les empreses subcontractada per META que està ubicada a Barcelona, un 20% dels moderadors de contingut estan de baixa

Manu Reyes, alcalde de Castelldefels, remarca el seu "compromís" amb els veïns del municipi, davant els rumors sobre el seu futur al capdavant del PP de Catalunya. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, destaca que no hi ha eleccions convocades, defensa que Alejandro Fernández és la millor opció actual per al partit i demana "retenir talent i captar nou talent". El president del PP de Barcelona considera que sempre s'ha de "parlar per parlar", també amb Junts: "Fernández ho va expressar amb el seu to, però estem parlant del mateix". Creu que el PSOE ha utilitzat Vox per fer por. I reivindica la seva proposta per l'aeroport del Prat: "No vull els avions per sobre de Castelldefels. No m'ha votat el PP. M'han votat els veïns".

A hores d'ara Sumar comença l'acte per detallar el seu projecte d'Amnistia. El negociador de Junts amb Sumar, Toni Comín ja l'ha valorat com una bona proposta. Connectarem en directe amb l'acte, però mentrestant continuen els bombardejos d'Israel i Hamàs. Israel ha anunciat la mort del ministre d'economia de Gaza i d'un altre alt càrrec de Hamàs. La xifra de morts no para de créixer, ara se situa en les 3.000 persones mortes i milers de ferits.

S'acosta un cap de setmana llarg, de pont, i són molts els qui escullen el càmping com a allotjament pels seus viatges. Una opció que fins ara es limitava majoritàriament a la temporada de vacances, però que ara el sector veu com s'allarga. Calculen que tancaran la temporada amb 20 milions de pernoctacions, un 7,5¿% més que l’any passat.

Les negociacions per la investidura continuen, amb el compte enrere en marxa, i amb molt d'hermetisme. Una discreció que trenca aquest dimarts Sumar, que posarà sobre la taula una proposta d'amnistia avalada per juristes. Una hipotètica llei d'amnistia dibuixada pel partit de Yolanda Díaz que els de Junts qualifiquen de "bona", però que ha rebut les crítiques d'ERC per les formes de presentar-la públicament.

Les baixes laborals per salut mental s'han duplicat en els darrers 5 anys. Demanar ajuda a la feina davant l'estrès i la pressió i no trobar suport porta en molts casos a la renúncia. Amagar el que s'està patint afecta la nostra salut. Hem parlat amb el Xavi i la Carla, que ens expliquen com ho han viscut.  

 Sumar fa un pas endavant i presenta un dictamen jurídic que avala l'amnistia. Junts es mira la proposta amb bons ulls, però Esquerra critica que es faci un acte públic quan les negociacions són discretes. El PSOE recorda que tot acord s'emmarcarà dins la constitució. El PP demana posar data ja a la investidura.

Lamine Yamal torna a Barcelona després de ser avaluat pels metges de la selecció espanyola. El blaugrana, que es perd els dos partits de classificació per l'Eurocopa, començarà immediatament la recuperació de la lesió muscular i es preveu que arribi al clàssic contra el Madrid.

És a Sitges on Juan Antonio Bayona presenta la majoria de les seves pel·lícules. Va assistir-hi per primera vegada a 16 anys i des de llavors és un incondicional. A l'Informatiu hem parlat amb ell durant la presentació de la seva darrera obra, candidata als Oscar, "La sociedad de la nieve".  


La Generalitat també està fent un seguiment de la situació sobre el terreny... Hi ha preocupació en l'àmbit humanitari i també econòmic... Els últims 4 anys, de manera consecutiva, més de 900 empreses catalanes mantenen relacions comercials amb Israel. Exporten principalment vehicles, plàstics i materials elèctrics.


L'amnistia continua al centre de les negociacions, i aquesta tarda Sumar fa un pas endavant per fer aterrar una proposta. Presenta un dictamen jurídic que l'avala. Una proposta que des de Junts es miren amb bons ulls, però a la que treuen ferro des d'Esquerra. 

Les negociacions continuen. Demà Pedro Sánchez es reuneix amb Esquerra i divendres amb Junts. 

Avui és el Dia Mundial de la Salut Mental... A Catalunya s'han més que doblat les baixes laborals per malalties mentals en els últims 5 anys. 

Mor el nadó que va quedar ferit crític divendres en l'incendi d'un pis a Santa Coloma de Gramenet.

S'acosta un cap de setmana llarg, de pont, i molts són els qui escullen el camping com a destinació... Una opció que fins ara es limitava a la temporada de vacances. 

Meritxell Budó defensa l'amnistia com un inici i no un punt final: "Ha d'incloure tot allò que considerem que s'hi pugui incloure". La presidenta de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) veu "indispensable" que hi hagi un "mecanisme de mediació" a la taula de negociació. L'exconsellera de la Presidència i exportaveu del Govern veu "una part bona" en la sortida de Junts del Govern perquè ha donat "una perspectiva diferent". En una entrevista alCafè d'idees amb Gemma Nierga, no descarta que el partit optés per governar amb el PSC a la Generalitat, però veu "en aquests moments molt complicat". L'alcaldessa de la Garriga reclama una llei de governs locals i finançament local. I critica la proposta d'AMB que va fer Jaume Collboni: "Ni ha escoltat ni ha parlat amb la resta de municipis. Hi ha diferents realitats metropolitanes"