Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tercera jornada de la guerra entre Israel i Hamàs. Un atac que ha estat comparat amb la guerra del Yom Kippur o que segons el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu és una barreja entre Pearl Harbor i els atacs de l'11 de setembre a les torres bessones de Nova York. En clau política, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo s'han reunit amb l'amnistia en el centre de la trobada.

Són perfils de dones i homes entre els 33 i 45 anys sense parella o homosexuals. Es planteja com una via alternativa per separar la relació romàntica de la paternitat. Serà aquest mes d'octubre quan neixi la primera nena en aquest tipus de família. En l'àmbit judicial, els drets i obligacions són els mateixos que els que serien per a uns pares separats. Un model de família com aquest és nou a Espanya tot i que molt més comú a països com França o Estats Units.

Arriben a l'aeroport del Prat passatgers procedents d'Israel en el tercer dia d'atacs creuats amb Hamàs. Expliquen com els ha sorprès la guerra. Alguns han decidit abandonar el país després de no trobar refugi. Hi ha dos espanyols desapareguts des de dissabte. 

A menys d'una hora de la reunió Sánchez-Feijóo al Congrés, el líder del PP avisa que recorrerà la llei d'amnistia si s'aprova i acusa Sánchez de revifar l'independentisme. El PSOE defensa que no s'aprovarà res que no reculli la Constitució.

Els preus del lloguer a Barcelona arriben a màxims històrics. La mitjana està en 1.123 euros. Una dinàmica de preus disparats que s'estén a totes les demarcacions.

A Televisió Espanyola, el ministre d'Exteriors confirma que dos espanyols, una sevillana i un basc, han patit l'atac de Hamàs a Israel, però no dona detalls d'en quin estat es troben... Com dèiem s'han reprès els vols amb origen o destí Tel-Aviv, però, encara hi ha algunes cancel·lacions.

Pedro Sánchez continua amb els contactes per tancar la investidura i aquesta tarda es reuneix amb el PP. Alberto Núñez Feijóo avisa que si acorden amb l'independentisme una llei d'amnistia, la portarà al Constitucional.  

Buscar pis a Barcelona i que demanin 1.000 de lloguer o més és la tendència dels darrers mesos, però va en augment. Són dades de l'Institut Català del Sòl. El govern alerta que els preus continuen disparats i arriben a màxims històrics.

A l'Audiència de Barcelona ha començat el judici als 3 acusats pel conegut com a crim de les bessones de Sabadell. La fiscalia acusa les germanes Vázquez i la parella d'una d'elles d'assassinar la parella de l'altra, Pedro Fernández, a cops mentre dormia. Fets que van passar la matinada del 10 de juliol de 2021.

La Generalitat unifica i reforça els equips que fan els informes pericials de les víctimes tant de violència de gènere com d'agressions sexuals. Es creen les noves Unitats de Valoració Forense Integral per evitar la revictimització i millorar la qualitat de la prova. A partir de l'any vinent  l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses actuarà com a finestreta única d'entrada d'aquest tipus de casos.

Alex Ramos, vicepresident de Societat Civil Catalana defensa que la manifestació en contra de l'amnistia no anava contra el PSOE i el govern espanyol: "No m'agrada que es digui que és una manifestació de la dreta". En una entrevista al Cafè d'idees ambGemma Nierga, explica que "gent important" de l'esquerra no va anar a la manifestació per "responsabilitat" i "por". Carrega contra les paraules del presidentAragonès i el Govern, i demana "que donin arguments i no desqualificacions". Critica que Yolanda Díaz digués que les idees polítiques han anat als tribunals: "No és buscar convivència, és conveniència". Explica les pressions de SCC. I nega que la presidenta de l'entitatElda Mata relacionés Catalunya amb el nazisme: "Que no tinguin la pell fina".

Diversos ajuntaments confirmen que els incidents que han passat les últimes setmanes en el marc de diverses celebracions han activat una millor coordinació amb els cossos policials. Fonts d'Interior admeten que per evitar incidents i garantir que els finals de festa no es converteixin en una disbauxa de violència, com la de fa uns dies a Molins de Rei, s'ha incrementat la quantitat d'agents a municipis petits on habitualment no feia falta tanta presència policial.

El director Pablo Berger s'estrena al cinema d'animació amb 'Robot Dreams', una adaptació de la novel·la gràfica de Sara Varon que va ser premiada al Festival d'Annecy. La de Berger és una de les últimes aportacions al cinema d'animació espanyol, que té gairebé 80 anys d'història. A Sitges es poden rememorar els temps pioners de Garbancito de la Mancha, primer llargmetratge en color fora dels Estats Units, però també dels anys 80, quan triomfaven David el gnom o Willy Fog, entre d'altres.

Milers de persones han passejat aquest cap de setmana per la 34a edició de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt. Els productors s'esforcen a buscar innovacions que sorprenguin al públic, malgrat tractar-se d'un producte nadalenc tradicional. Calculen que enguany el preu del quilo de torró oscil·larà entre els 18 i els 22 euros, si fa o no fa el mateix que l'any passat.

Els màxims dirigents del Partit Popular, Vox i Ciutadans han assistit a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana contra,l'amnistia i l'autodeterminació. Al capdavant de la delegació del PP, el president de la formació, Alberto Núñez Feijóo, que ha qualificat de "cacicada" i "decisió reaccionària" la concessió d'una amnistia pels responsables del 'procés'. El president de Vox, Santiago Abascal, ha afirmat que les negociacions de la investidura de Sánchez són "una agressió a la Constitució i al poble", mentre que el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa deplora que l'amnistia busqui convertir en "herois els responsables del cop a la democràcia".

La Generalitat preveu aprovar abans de finals d'any l'impost que gravarà les emissions de gasos contaminants dels grans vaixells de més de 5.000 tones. Els creuers hauran d'abonar uns 1.400 euros per cada estada. La previsió de recaptació s'enfila fins als 7,5 milions d’euros anuals. Hi haurà bonificacions pels ferris que facin el trajecte fins les Illes Balears i aquells que disposin de certificat energètic. En quedaran exempts els que fan serveis públics o tasques d'ajuda humanitària.

Societat Civil Catalana exigeix pactes "que no destrueixin" la convivència a Catalunya. Així ho ha reivindicat la seva presidenta, Elda Mata, en el marc de la manifestació convocada aquest diumenge contra l'amnistia i l'autodeterminació a Barcelona. La manifestació ha reunit 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 300.000 segons l'organització.

  • Societat Civil Catalana considera una "aberració constitucional" la possible aprovació d'una llei d'amnistia per als independentistes
  • Els màxims dirigents del PP, Vox i Ciutadans assisteixen a la protesta per "defensar la Constitució i la unitat d'Espanya"

Multitudinària manifestació a Barcelona contra l'amnistia i l'autodeterminació, convocada per Societat Civil Catalana sota el lema 'No en el meu nom". La Guàrdia Urbana diu que hi han participat 50.000 persones, mentre que els organitzadors eleven la xifra fins a les 300.000.

A la convocatòria hi han assistit PP, Vox i Ciutadans. Tant Feijóo com Abascal carreguen durament contra Sánchez per negociar amb l'independentisme. El líder dels populars parla de transacció econòmica per continuar a la Moncloa. El de Vox eleva el to i ho equipara a la corrupció política.

Reforç policial a festes populars i fires després dels aldarulls a Molins de Rei fa tot just una setmana. Els Mossos incrementen dispositius d'ordre públic per evitar que es repeteixen els disturbis i les baralles al carrer. Ho hem comprovat a Martorell.

El Girona no afluixa i es manté a la part alta de la classificació després de la victòria (0-1) al camp del Cadis. Els gironins són segons a dos punts del Reial Madrid, tot i que poden caure a la tercera plaça si el Barça guanya aquest diumenge al camp del Granada.

  • 5 persones han resultat ferides lleus per inhalació de fum i 11 persones més han rebut l'alta al mateix lloc dels fets
  • Una de les hipòtesis dels Mossos és que el foc l'ha causat un patinet elèctric

5 persones han resultat ferides de caràcter lleu per inhalació de fum i un nadó de dos anys ha hagut de ser traslladat en estat crític a l'hospital Vall d'Hebron com a conseqüència d'un incendi declarat divendres a quarts de vuit del vespre al carrer Roger de Llúria de Santa Coloma de Gramenet. Els serveis d'emergències han atès 11 persones més que han estat donades d'alta al mateix lloc dels fets.