Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Feijóo treu ferro de l'acord de PSOE i Sumar i posa el focus en la negociació amb els partits independentistes. 

 La Fiscalia demana que el TSJC investigui l'exconsellera de salut Alba Vergés pel retard en la vacunació de la covid de Policia Nacional i Guàrdia Civil. 

El Parlament fa un pas endavant per prohibir els correbous i tramitarà el projecte de llei que pretén prohibir el bou embolat, el bou capllaçat i el bou a la platja. 

Els Mossos d'Esquadra investiguen dues monitores de menjador d'una escola de Vallirana per presumptes agressions sexuals a menors de tres anys i per encobriment.  

Imatge d'unitat dels populars després de les discrepàncies públiques que han tingut Feijóo i Alejandro Fernández, molt crític amb la direcció nacional per les converses que els populars van tenir amb Junts després de les eleccions.

El president del PP treu ferro de l'acord de PSOE i Sumar i posa el focus en la negociació amb els partits independentistes. Considera que és una cortina de fum per no parlar de l'amnistia i insta Junts, a bloquejar la investidura. 

  • La CUP i els comuns impulsen una proposició de llei que modifica la "llei de correbous", PP i Vox han presentat esmenes
  • Proposen descartar els bous a la platja, el bou embolat i bou capllaçat de la llei
  • L'alcalde de la Ràpita acusa els partits de "moure's per electoralisme"

Xavier Antich, president d'Òmnium Cultural, explica que "sembla que no hi ha oposició frontal de cap estat membre" a l'oficialitat del català a la Unió Europea, però destaca que demanen més informació al ministre José Manuel Albares. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa l'amnistia del Procés com "prioritària i clau" i creu que ha de servir per passar pàgina de la repressió: "L'amnistia no resol el conflicte polític, perquè el conflicte polític no és la repressió", ha advertit. Celebra que el govern PSOE-Sumar pugui aturar "l'amenaça d'un govern de dreta extrema i extrema dreta", però lamenta que al pacte no hi hagi referències a Catalunya. I defensa la transversalitat de l'independentisme i les discrepàncies amb l'ANC: "La divisió es produeix perquè no s'aconsegueix anar més enllà de la manifestació de les discrepàncies".

Primer pas de Pedro Sánchez per aconseguir un ampli acord que permeti la seva investidura. Aquest dimarts ha signat el pacte de govern amb Yolanda Diaz de Sumar amb una mesura estrella que és la reducció de la jornada laboral a 37 hores i mitja.

Aquesta tarda s'ha sabut que els associats del consell de la República han votat per àmplia majoria a favor de bloquejar la investidura. Si bé la participació ha estat de només del 4,5¿%. Des de Junts diuen que la decisió no és vinculant.

Per aconseguir més aportacions fan la marató de sang ara a la biblioteca. Hi predominen els coneguts, però també hi ha qui s'estra.  

Les reserves han baixat al setembre i octubre i només en tenen per a subministrar-ne 5 dies en lloc dels 8 desitjables als hospitals catalans. Encara no han recuperat els nivells d'abans de la covid.

Pedro Sánchez enfila el camí cap a la seva investidura tancant un acord amb Sumar per reeditar el govern de coalició. Després de mesos de negociacions, s'han acordat més de 200 mesures, entre elles, la reducció de la jornada laboral a 37,5 hores setmanals. 

També recull una reforma de l'acomiadament, un pla de xoc contra l'atur juvenil i l'augment del salari mínim. I resol un altre escull de la negociació: una reforma fiscal amb el manteniment de l'impost a la banca i a les energètiques.      

En matèria d'habitatge, contempla l'aplicació immediata de la regulació dels lloguers, regulació dels pisos turístics i augment del parc públic amb l'objectiu d'arribar al 20% del parc total.

Es manté la reducció dels preus del transport públic i la gratuïtat de rodalies.


Fer alguna activitat extraescolar durant tot l'ensenyament obligatori suma 1.900 hores d'aprenentatge. És com si es fes un curs lectiu més i aporta molts beneficis. Aquest curs, 1 de cada 6 infants i adolescents no en podrà fer cap. Una xifra que es dobla en famílies amb menys renda. En un 80% dels casos és pel preu. Molts ajuntaments i entitats ja faciliten ajuts a les famílies que ho necessiten, però Educació 360 demana al Govern mesures urgents per garantir les extraescolars. Que consideren ha de ser una prioritat de la política educativa del país. Recorden que el Parlament ja va instar a fer-ho el mes de juny.

PSOE i Sumar segellen un acord després de mesos de negociacions. Serà el segon Govern de coalició si Sánchez aconsegueix la investidura. No ho té tancat, necessita els suports imprescindibles de l'independentisme. La mesura més rellevant i la que més ha costat de desencallar és la reducció de la jornada laboral a 37 hores i mitja, sense tocar els sous.

Una mesura que afecta a treballadors i a les empreses. Les patronals CEOE i Pimec alerten que pot tenir un impacte negatiu per l'economia. Els sindicats, en canvi, es feliciten per l'avenç tot i que demanen anar més enllà.

Pagar activitats extraescolars és un luxe per a moltes famílies. 140.000 infants i adolescents no en faran cap aquest curs. Ho denuncia la plataforma d'entitats Educació 360, que demana al Govern mesures urgents perquè no es privi la canalla d'aquesta formació.

Xavi no recupera cap dels lesionats pel partit de Champions amb el Shakhtar. El tècnic blaugrana diu que no li agrada que es condicioni a l'estament arbitral, però dona la raó a Ancelotti quan aquest afirma que els entrenadors no poden parlar lliurement dels àrbitres.

Arrenca la 080 Barcelona Fashion. 23 firmes desfilaran al Recinte Modernista de l’Hospital Sant Pau des d’avui i fins divendres.

Per endavant, un mes, fins al 27 de novembre, per aconseguir els suports, imprescindibles, dels independentistes.

L'acord entre el PSOE i Sumar inclou el principal escull de la negociació: la reducció de la jornada laboral sense rebaixa de salari.

Una de les mesures estrella és la reducció de la jornada laboral a 37 hores i mitja. Té una afectació important per a treballadors i empreses. De fet, la patronal CEOE alerta que pot tenir un impacte negatiu per l'economia. Els sindicats es feliciten per l'avenç, tot i que demanen anar més enllà. 

L'acord de PSOE i Sumar reobre la picabaralla pública entre el partit de Yolanda Díaz i Podemos. Per a l'exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau el pacte hauria d'acontentar Podemos, però la formació morada es desmarca de les negociacions amb els socialistes. 

L'acord tancat amb Sumar permet als socialistes centrar-se ara en les negociacions amb l'independentisme. 

Al PP l'acord no els sorprèn i tornen a insistir a posar ja data a la investidura.

L'oficialitat del català a la Unió Europea és una de les demandes de Junts i també de l'executiu d'Aragonès per la investidura de Sánchez. 

Els Mossos investiguen la mort del científic que treballava en un laboratori de la Universitat de Barcelona per una malaltia neurodegenerativa. 

Detingut a Súria un estudiant d'informàtica de 17 anys acusat de crear i distribuir continguts pornogràfics amb menors utilitzant intel·ligència artificial.






Ada Colau adverteix que Podemos ha de complir l'acord electoral que va firmar, liderat per Sumar: "Estem fent política per la gent, no pels partits", ha dit, assegurant que ningú de l'espai pot dir que l'acord entre PSOE i Sumar no és positiu. La presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú avança que el pacte deixarà "molts titulars", ja que "hi ha moltes mesures molt potents". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu un error que ERC doni per feta l'amnistia. L'exalcaldessa de Barcelona creu que el PSC va arribar al govern municipal "com a mal menor": "S'han oblidat de com van arribar al govern. Els veig empatxats. Han perdut el món de vista". Espera que Collboni reaccioni després de l'acord entre el PSOE i Sumar, i assegura que ERC està disposat a parlar per entrar al govern. Veu la darrera proposta d'aplicació de l'aeroport del Prat com "un deliri més" de Foment del Treball. I demana suspendre totes les relacions amb Israel: "Cal una intervenció més contundent".