Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Nou rècord d'ocupació a Catalunya. L'últim semestre s'han creat més de 62.400 llocs de treball. És la segona comunitat autònoma on més se n'han generat. L'atur, però, repunta lleugerament i se situa en el 8,5%. Un dels sectors que busca treballadors és el transport per carretera. Dona feina a més de 100.000 persones.

Tres famílies més denuncien que els seus fills han patit abusos sexuals a l'escola l'Olivera de Vallirana. Ja en són 5. A aquesta hora la direcció del centre es reuneix amb pares, amb la presència dels Mossos d'Esquadra i especialistes de Sant Joan de Déu.  

Amnistia sí, però renunciant a la unilateralitat. És la posició del Cercle d'Economia, que demana responsabilitat als líders polítics i un acord amb el PP. Esquerra treu ferro a la posició dels empresaris mentre que Feijóo manté el no rotund a l'amnistia.  

Nou rècord d'ocupació a Catalunya. L'últim semestre s'han creat més de 62.000 llocs de treball. El sector del transport per carretera dona feina a Catalunya a més de 100.000 persones. Una sortida laboral per la qual es preparen molts joves.

El Barça ja té peu i mig als vuitens de la Champions, després d'un triomf sofert davant del Shakhtar, amb exhibició d'un altre jove, Fermín López. Centrats ja en el clàssic de dissabte, Raphinha s'ha entrenat avui i podria reaparèixer. Tampoc no estan descartats De Jong i Lewandowski. 

'Esta ambición desmedida' estrena el Festival In-Edit. Recull les llums i ombres de l'artista C. Tangana.

 

El Cercle d'Economia es posiciona sobre l'amnistia: hi dona un suport condicional. Els empresaris demanen que es renunciï a la unilateralitat i que es busqui un acord amb el Partit Popular.

Des d'Esquerra mantenen les seves condicions pel sí a Pedro Sánchez, a qui demanen més esforç per arribar a un acord. El president d'Esquerra treu ferro al posicionament del Cercle d'Economia. 

En clau negociacions, el PSOE reconeix que les converses són intenses i que cal fer equilibris per encaixar les peticions dels partits... mentre que els populars mantenen el seu no rotund a l'amnistia. 

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha ratificat el dret d'una alumna de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar a rebre una assignatura principal en castellà, a més d'aquesta matèria. 

La Generalitat no ha trigat a reaccionar a aquesta sentència. La decisió no ha agradat a la conselleria, que parla d'intrusisme de la justícia en l'ensenyament. 

El jutjat d'instrucció 6 de Sant Feliu de Llobregat ha obert una investigació després que dues famílies de l’escola Olivera de Vallirana hagin denunciat davant dels Mossos que les seves filles de 3 anys han estat agredides sexualment per una monitora.

Nou rècord d'ocupació a Catalunya. L'últim semestre s'han creat més de 62.400 llocs de treball. És la segona comunitat autònoma on més se n'han generat. L'atur, però, repunta lleugerament i se situa en el 8,5%.

El sector serveis és el que més ocupació genera. Un programa crucial per dinamitzar el turisme en temporada baixa és l'Imserso... avui es posen a la venda els viatges amb 70.000 places més que l'any passat.







Joan Ignasi Elena lamenta que l'acord PSOE-Sumar per a la investidura de Pedro Sánchez no faci cap referència a Catalunya: "És sorprenent que assumeixin que no parlen de la resolució del conflicte". El conseller d'Interior diu que el candidat socialista és qui millor pot respondre sobre com estan les negociacions perquè és qui vol ser investit. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, defensa que l'exconsellera de Salut Alba Vergés "va fer el que havia de fer per protegir als catalans" durant la pandèmia, davant la polèmica per la vacunació de Guàrdia Civil i Policia Nacional. El conseller també explica que han reforçat la intensitat de la seguretat de determinats espais arran de la situació a Israel i la Franja de Gaza, i que fan seguiment de persones pel risc que puguin cometre un atemptat en solitari. Diu que no va interpretar com una crítica les paraules d'Albert Batet demanant una Junta de Seguretat. I explica com serà el simulacre d'atemptat terrorista a l'estació de Sants.

El president del govern Pedro Sánchez diu que la investidura cada cop és més a prop. I la consellera de la Presidència Laura Vilagrà diu que no, que no està molt verda perquè no s'ha obert la carpeta de la millora del finançament. Mentrestant Feijóo, que ha estat avui a Barcelona, diu que Sánchez és un actor de repartiment al servei del director de l'obra que és Puigdemont, a qui ha dit que respecta perquè no menteix.

Les sospites van començar divendres quan la mare d'una nena de tres anys va detectar, quan la va dutxar després de tornar de l'escola, que tenia restes de crema a les seves parts íntimes. Li va estranyar perquè al centre els petits ja no porten bolquer ni se'ls aplica cap crema. La menor li explica que ha estat una monitora del menjador qui li ha posat. Va portar la nena a l'Hospital Sant Joan de Déu. I, en conèixer els resultats mèdics, va posar immediatament una denúncia als Mossos d'Esquadra. El centre va emetre un comunicat que fa saltar les alarmes d'altres famílies. Arran de dues denúncies, Mossos i la Fiscalia de menors investiguen la monitora i una altra treballadora que l'hauria encobert. Les dues empleades del servei externalitzat a Fundesplai estan apartades mentre duri la investigació. L'entitat encarregada del menjador s'ha posat a disposició de l'escola. Totes dues investigades tenen uns 20 anys i ja han estat apartades de l'escola mentre duri la investigació.

Dos càncers, un ictus, fibromiàlgia i dolor crònic. És el que ha patit l'Ana Maria els últims 30 anys. Un patiment agreujat per un pare i tres marits maltractadors. L'Ana Maria té una discapacitat del 65%. Segons el ministeri d'Igualtat, 2 de cada 10 dones amb discapacitat han patit violència física o sexual de la seva parella. Per ella, ser independent econòmicament ha estat una prioritat. I ho ha aconseguit gràcies al 'Programa 'Inserta' de la Fundació ONCE. La Nancy és una altra de les beneficiades pel programa. Té una discapacitat del 41%. Després del divorci, està emprenent un projecte de cura a persones grans.

El Crist de Portlligat el va comprar director d'un museu de Glasgow 1952 captivat per la pintura. Ara l'han cedit temporalment i fins a l'abril de l'any vinent estarà al Museu Dalí de Figueres. Dalí plasma la bellesa i la força plàstica de la crucifixió per entendre el seu misticisme nuclear.

El Crist de Potlligat" Dalí torna als clàssics, però hi impregna el seu segell. Una composició i perspectiva innovadora, una llum enigmàtica i una simetria inquietant. I als peus de Jesús, el paisatge del seu estimat Portlligat.  

L'estrella és el Patagotitan Mayorum. Fa uns 40 metres de llarg. Hauria pesat 70.000 quilos, com 15 elefants junts. Un herbívor que va viure fa 100 milions d'anys en una regió boscosa. És una rèplica del que es va trobar fa 10 anys a la Patagònia en centenars de peces que es van reconstruir. Una peça clau per explicar el gegantisme. També podem veure una peça autèntica com un exemplar d'un fèmur. L'exposició combina models amb fòssils reals. Són 13 exemplars per comprendre la història evolutiva dels dinosaures. Des del Eoraptor Lunensis, de 10 quilos, el parent més llunyà. Veiem l'origen d'aquest grup quan eren petits animals bípedes fins a la seva evolució en gegants quadrúpedes. Un Patagotitan que ha vingut per quedar-se al museu.

Reunió del Comitè Humanitari d'Emergència per coordinar la resposta a la situació que s'està vivint a la Franja de Gaza. L'ONU alerta que l'ajut humanitari arriba amb comptagotes. Just el dia en què Israel anuncia que no concedirà visats als representants de Nacions Unides. Parlem amb residents a Catalunya com la Samira, que segueix a distància el patiment dels seus a la zona de conflicte.

Investigades dues monitores de menjador d'una escola de Vallirana per presumptes agressions sexuals a menors. Dues famílies han denunciat. Però se sospita que poden haver-hi més víctimes. El centre ha apartat les treballadores.

ERC i Junts guarden silenci al Parlament sobre les negociacions de la investidura mentre el PSC i els comuns es mostren optimistes d'arribar a un acord. Des de Barcelona, Alberto Núñez Feijóo retreu Sánchez els pactes amb l'independentisme i desafia Junts a què bloquegi la investidura.  

El Parlament fa un pas endavant per prohibir els correbous i tramitarà el projecte de llei que pretén prohibir el bou embolat, el bou capllaçat i el bou a la platja. El territori rep la iniciativa dividit. 

El Barça rep aquesta tarda al Shakhtar a Montjuïc buscant el ple de victòries amb un ull posat en el clàssic de dissabte. Mentrestant, els darrers 5 presidents van sopar plegats anit, per fer pinya davant de "les envestides i sotracs" que pateix el club, segons destaquen en un comunicat.

El dinosaure més gran conegut fins ara és la gran atracció de la mostra que estrena el Cosmocaixa. "Dinosaures de la Patagònia", que es podrà veure fins el 2 de juny.

La pugna entre animalistes i taurins a les Terres de l'Ebre sobre els correbous ve de lluny, per uns és maltractament, pels altres és cultura. L'Agrupació de Penyes taurines defensa els bous capllaçats i embolats d'acord amb la Llei del 2010, que regula les festes tradicionals.  

La plataforma Prou Correbous vol eliminar les accions més agressives, com lligar els animals amb cordes o calar foc a boles inflamables.

A les festes majors d'una trentena de pobles de l'Ebre es fan prop d'uns 450 actes amb bous cada any. La majoria d'ajuntaments hi estan a favor.