Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Prop de la meitat dels productes de la nostra cistella són ja de marca blanca. Més del 44%, segons un estudi a Europa de l'empresa d'hàbits de consum Nielsen. Espanya ha superat països com Alemanya i Regne Unit, on habitualment la marca blanca té molta acceptació.  

Només Suïssa i els Països Baixos registren un major percentatge d'aquests productes en les seves compres de gran consum. Territoris però, amb molta menys població i superfície que Espanya.  

Antoni Cañete titlla de populista la mesura acordada entre PSOE Sumar per una reducció de jornada a 37,5 hores mantenint els salaris i sense millorar la productivitat: "Pagant el mateix salari sense millorar la productivitat, t'estàs fent un tret al peu", ha advertit, afegint que pot comportar el tancament d'empreses. El president de PIMEC defensa que les dades econòmiques generals no són tan dolentes com s'esperava, però estan entrant en una desacceleració. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, reivindica la seva proposta de reglament europeu que obliga a pagar a 30 dies com "una fita històrica dels petits". Creu que el govern que es pot formar serà "complex", i defensa que la qüestió catalana mai hauria d'haver sortit de l'àmbit polític. Insisteix a focalitzar el debat en l'àrea aeroportuària de Catalunya i no tan sols en l'aeroport del Prat. I explica que hi ha "bastanta interrelació" entre l'economia catalana i israeliana.

El músic Pete Doherty és a Barcelona per presentar el documental que ha dirigit la seva dona, Katia de Vidas. La cinta, producte del visionat de més de 200 hores de gravació, recull la caiguda a les drogues del rocker i la seva lenta rehabilitació. 'Stranger in my skin' és una de les peces destacades de l'edició d'enguany del festival de cinema documental 'In-edit'.

En 4 anys les activacions de codis d'ictus a Catalunya han crescut un 38%. La ràpida reacció dels serveis d'emergències és clau per evitar la progressió del dany neuronal i les seqüel·les derivades de la interrupció del fluxe sanguini al cervell. Els especialistes avisen que hàbits de vida poc saludables, com l'estrès, l'obesitat, el tabac o el sedentarisme, són importants factors de risc.

Els locals d'oci nocturn de Barcelona i el seu entorn aprofiten la presència de turistes i del fet que Halloween hagi esdevingut una celebració global. Discoteques i bars musicals són l'escenari de festes temàtiques que ja fa dies que han exhaurit les entrades pels dies àlgids, com ara la nit del 31 d'octubre.

Aprofitar els beneficis del mar per reduir el dolor i millorar el benestar emocional. És el que pretén un programa pioner del CAP de Llançà per a persones amb fibromiàlgia, sovint polimedicades. Hi prenen part un grup de 10 dones, d'entre 40 i 75 anys. La seva experiència servirà per investigar els beneficis de l'aigua en aquest tipus de pacients.

La inflació i l'augment de la demanda fan que les flors per Tots Sants siguin una mica més cares. En concret, entre 25 cèntims per algunes flors individuals i els dos euros pels rams ja preparats. Els floristes asseguren que no venen tant com abans i expliquen que els crisantems, les roses i els clavells són les flors que tenen més sortida.

Les persones que pateixen amb més intensitat els efectes del canvi d'hora no són els nadons, els infants ni la gent gran, sinó els joves i adolescents, que acostumen a tenir un estil de vida més desordenat. Els especialistes els aconsellen evitar l'esport, les pantalles i les begudes energetiques abans d'anar a dormir. L'adaptació pot durar fins a 10 dies.


Com cada any, quan s'acosta Tots Sants augmenta l'afluència de persones als cementiris. Moltes famílies mantenen el costum de visitar els seus difunts. Ara bé, la majoria són persones grans i als joves els costa més seguir la tradició.

El PP eleva el to després de la defensa de Pedro Sánchez a l'amnistia. Núñez Feijóo considera que és una resposta oportunista per mantenir-se al Govern i insisteix a demanar eleccions. Des de Vox, Abascal li retreu que parli en nom de tots els espanyols.

Els cementiris amplien horaris en aquest cap de setmana previ a Tots Sants. Alguns municipis també reforcen el transport públic per arribar-hi. La tradició de portar flors als difunts nota els efectes de la inflació. Enguany surt uns 2 euros més car.

13.000 persones han patit un ictus en el darrer any a Catalunya. La majoria són homes i té molt a veure amb l'estil de vida i els hàbits poc saludables. En el Dia Mundial de l'Ictus, ens fixem en les seqüel·les menys visibles que pateixen els pacients i els seus familiars i cuidadors.

Pete Doherty s'ha sentit sovint com un estrany a la seva pròpia pell. Ho explica en un documental que s'estrena al festival 'In-èdit' de Barcelona i que ha dirigit la seva dona, Katia de Vidas. La cinta repassa la vida del rocker plena d'excessos i els esforços per rehabilitar-se.

El Barça encaixa davant el Reial Madrid la primera derrota de la temporada a casa (1-2). Els blaugrana reben massa gols. En 11 partits ja n'ha encaixat 12, els mateixos que la temporada passada en 34 jornades.

Des de fa una colla d'anys és un debat recorrent: cal seguir canviant d'hora dues vegades a l'any? La matinada de dissabte a diumenge entrem a l'horari d'hivern, i això vol dir que a les 3 seran les 2. Podrem dormir una hora més però a partir d'ara es farà fosc més aviat i a les tardes no hi haurà tanta llum.

El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte davant del comitè federal del PSOE l'aprovació de l'amnistia per als independentistes catalans. Segons ell, el 80% dels catalans i 56 diputats al Congrés, a banda dels socialistes, avalen aquesta opció per "tancar ferides" a Catalunya. "En interès d’Espanya i la convivència, avui defenso l’amnistia a Catalunya", ha assegurat Sánchez.

Porten 25 anys damunt dels escenaris i ho celebren amb un nou disc d'autohomenatge que es titula 'Marc, Axel i Jes'. Asseguren que és el treball més personal de la seva trajectòria. Des del local del Poblenou que és com casa seva ens expliquen com viuen aquest aniversari i els plans que tenen de cara al futur.

Cap de setmana previ a la castanyada i Halloween. Barcelona té enguany rècord de parades de castanyes, amb 58, tot i que hi ha hagut menys producció. A Saolu, els comerciants veuen aquestes dates amb més optimisme i aprofiten la tirada de Halloween per impulsar vendes.

Autoritats i institucions commemoren els 175 anys del primer tren a la Península Ibèrica. La connexió entre Barcelona i Mataró va reduir a 35 minuts un trajecte que aleshores requeria 4 hores de desplaçament. Aquest dissabte un comboi ha tornat a repetir la ruta que va suposar una revolució. El seu impulsor, l'empresari mataroní Miquel Biada, no va poder veure-la acabada perquè havia mort 6 abans.

Johan Cruyff no va debutar amb la samarreta del Barça fins a la vuitena jornada per culpa de problemes burocràtics. En aquell moment l'equip estava a un punt del descens, però la temporada va acabar sent exitosa amb la consecució de la Lliga, després de 14 anys en blanc, i la golejada històrica per 0 a 5 al Bernabéu.