Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Els edificis a Espanya generen el 25% de les emissions de CO₂. A part del consum a l'interior, també contaminen durant la fabricació, el transport i la instal·lació de materials. Per això els experts recomanen rehabilitar, en lloc de construir des de zero. 

Una nova directiva europea incentivarà els ciutadans a fer reformes. Hi ha marge fins al 2050

"De vegades cal llançar una pedra a la Lluna per tocar, ni que sigui, el fanal". Amb aquest esperit va presentar Julio Manrique el seu projecte per dirigir el Teatre Lliure. I el va guanyar. Aquest dimecres l'ha fet públic i a l'Informatiu n'hem parlat amb ell.

Rebutjat el projecte de pressupostos de la Generalitat fa tan sols uns minuts. Els comuns han rebutjat les propostes del Govern i mantenen el Hard Rock com a línia vermella. L'ombra d'un avançament electoral agafa força.

Un 'no' dels Comuns als comptes de la Generalitat podria tenir conseqüències a Madrid. La Moncloa espera que no afecti les negociacions amb ERC per aprovar els pressupostos generals de l'Estat.

Els edificis contaminen. Generen una quarta part de les emissions de CO₂ a Espanya. I això passa per què 8 de cada 10 no són energèticament eficients. Una nova directiva europea incentivarà els ciutadans a fer reformes perquè siguin més sostenibles.

Els comuns rebutgen l'oferta de darrera hora del Govern per intentar salvar els Pressupostos.

El no dels comuns als Pressupostos obre l'escenari d'un avançament electoral a Catalunya.

El Govern arriba a la votació de les esmenes a la totalitat sense els suports suficients.

La Moncloa dona per fet que els comptes d'Aragonès no tiraran endavant, encara que esperen que no compliqui els pressupostos generals de l'Estat. ç

El CIS dona un avantatge de 2,7 punts al PP sobre el PSOE.

Obre portes el Saló de l'ensenyament per guiar alumnes i famílies en la tria dels estudis postobligatoris

La Moncloa confia a poder continuar negociant amb Esquerra i que els republicans no s'aixequin de la taula en la negociació dels pressupostos de l'estat. Admeten que la manca de suports a Catalunya no facilita en res l'estabilitat tampoc al Congrés.

La ministra d'Hisenda, Maria Jesús Montero ha avisat que no tindria sentit que els PSC hagi donat suport als comptes d'Aragonès i no tingui el mateix suport per part d'ERC per culpa de la posició dels comuns. Precisament des dels morats al Congrés, Aina Vidal també ha demanat a Esquerra no vinculin els comptes catalans amb els de l'Estat.

El periodista Jordi Graupera detalla el seu posicionament polític: assegura que durant la seva estada als EUA es va "sensibilitzar amb les qüestions de l'esquerra": "Tampoc encaixo en el món de les dretes", ha assegurat. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga es defineix com l'Obèlix de Convergència: "Vaig caure a la marmita quan era petit", ha dit, remarcant que "mai ERC s'havia assemblat tant al pujolisme com ara". L'impulsor del projecte polític Alhora descarta que s'uneixin en una candidatura electoral amb l'ACN i veu amb mals ulls la llista cívica de l'entitat independentista. Defensa que Clara Ponsatí impulsi el projecte tot i ser eurodiputada de Junts: "És independent materialment". El filòsof veu la llei d'amnistia com un "intercanvi de favors": "No és Sánchez amnistiant Puigdemont, és Puigdemont amnistiant Sánchez. Qui necessita la pau és Espanya". I creu que potser s'ha cremat l'opció independentista per una generació: "Portem 5 anys arrossegant els pecats de 2017".

Els Agents Rurals estan estrenyent el setge als furtius de garotes. El cos fa controls per mar i per terra per intentar enxampar els que incompleixen la normativa de pesca recreativa, que fixa un màxim de 150 exemplars al dia i sempre per consum propi.

En les dues últimes temporades, han fet un centenar d'inspeccions i han denunciat nou persones. D'aquestes, set es van fer l'any passat.

Fa 10 anys que al Rafael Rubio li van diagnosticar patologies pulmonars directament relacionades amb l'exposició crònica a l'amiant. Sense saber-ho, feia 30 anys que treballava envoltat d'aquest material contaminant al taller de Vilapicina. El jutge considera acreditada la incapacitat permanent del Rafael per malaltia professional. També reconeix la presència d'amiant a part dels combois del metro.

TMB estudia recórrer contra la sentència, que encara no és ferma. L'empresa assegura que ha retirat o tractat el 87% de l'amiant de les instal·lacions del metro i que hi ha cap risc ni per a treballadors ni usuaris. 

Contactes in extremis de Comuns i Esquerra per desbloquejar un acord pels pressupostos. Noves reunions aquesta tarda, la vigília que els comptes es votin al ple. Els d'Albiach reclamen un compromís del Govern per aturar el Hard Rock.

Els cultius s'adapten per fer front a la sequera. A Girona i Lleida planten una nova varietat de poma, més resistent a la calor. A l'Urgell mantenen la producció de la vinya però utilitzant un 40% menys d'aigua.

El Rafael té patologies cròniques relacionades amb l'amiant. Li van diagnosticar fa 10 anys després d'estar exposat com a mecànic al metro de Barcelona. És el primer treballador a qui un jutge reconeix la incapacitat permanent total.

El Barça es juga aquesta nit el pas als quarts de final de la Champions, una fita que no aconsegueix des de fa 4 anys, també contra el Nàpols i amb empat a un a l'anada.

A deu dies que s'acabi l'hivern, la pluja i la neu han millorat les reserves d'aigua. A les conques internes, lleument. Ronden el 15% de capacitat, que és com estàvem abans d'entrar en emergència. S'ha trencat la dinàmica a la baixa dels embassaments, però no és suficient.

Una situació ben diferent és la de la Conca de l'Ebre, ja que està millor ara que fa un any. I té una explicació.