Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La llei d'amnistia rep el vistiplau de la Comissió de Justícia. El nou text elimina les referències al Codi Penal en els casos de terrorisme i alta traïció i remet al dret europeu. Inclou la malversació, a condició que no hi hagi enriquiment.

El PP i VOX parlen d'humiliació i asseguren que combatran l'amnistia a institucions i jutjats. Núñez Feijóo diu que Sánchez deixa impunes delictes gravíssims.

Una dotzena de municipis de l'Alt Empordà tindran més restriccions per la sequera. Són els que depenen del pantà Darnius Boadella i entraran fase d'Emergència 2. Passaran dels 200 litres per persona i dia a 180.

Xavi no dona la lliga per perduda, però té clar que no poden tornar a fallar demà en la visita del Mallorca per obrir la vint-i-vuitena jornada.

La sequera s'agreuja i el Govern endureix les mesures. 12 municipis de l'Alt Empordà entren en fase 2 d'emergència. Al setembre van ser els primers a patir restriccions. Les noves mesures comporten menys consum d'aigua.

El Govern ha decidit alleugerir les restriccions d'aigua a la pagesia. L'agricultura podrà utilitzar l'aigua necessària per assegurar la supervivència dels cultius llenyosos i permanents. I en la ramaderia, l'objectiu és que cap explotació hagi de sacrificar el bestiar. 

Han calgut setmanes de converses perquè PSOE i Junts arribin a una entesa reformulant el contingut del text que ara, diuen, cobreix totes les persones vinculades al procés. Al nou redactat s'amplia el termini que abasta l'amnistia.

Ara, cap al congrés pel tràmit definitiu, després passa al senat. El PP la intentarà frenar tant com pugui. Marge dos mesos, cap a mitjans de maig entrarà en vigor. PP i Vox acusen Sánchez de doblegar-se a l'independentisme

Pedro Sánchez no ha estat present al Congrés perquè està de viatge oficial al Brasil... Qui s'ha referit a l'aprovació del projecte de llei és el president de la Generalitat.

La sequera s'agreuja i el Govern endureix les mesures... 12 municipis de l'Alt Empordà entren en FASE 2 d'emergència... 

Jaume Alonso-Cuevillas creu que Carles Puigdemont podria tornar a Catalunya a finals de maig arran de l'aprovació de la llei d'amnistia i descarta que pugui entrar a presó. Tot i això, l'exdiputat de Junts per Catalunya al Parlament puntualitza que "poden passar moltes coses" abans: assenyala "enfrontaments entre poders de l'Estat": "El risc zero no existeix". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, detalla alguns canvis "significatius" del text: assegura que preveu "mecanismes suficients" per dificultar les "interpretacions delirants" dels jutges. Critica que PSOE i PP sempre han volgut "repartir-se el pastís" del CGPJ: "La cúpula judicial no ha fet la transició". Alonso-Cuevillas també explica per què marxa decebut de la política i el sistema parlamentari, creu que hi ha un "divorci" entre la cúpula i la base de Junts i revela que mai ha tingut bona relació amb Jordi Sànchez. Defensa que Junts va fer bé sortint del Govern, i reivindica que el partit està negociant amb el PSOE des d'una posició de força. I veu amb bons ulls que Lluís Llach es posi al capdavant de l'ANC.

Pedro Sánchez accepta modificar el contingut de la llei per donar més garanties als encausats per terrorisme del procés. Sánchez assegura que estarà dins la Constitució. El Partit Popular l'acusa de plegar-se als interessos de l'independentisme. El termini per tancar l'acord expira aquest dijous quan el nou dictamen hauria d'arribar a la Comissió de Justícia.

Acord imminent per la llei d'amnistia. PSOE i Junts espremen les últimes hores de les negociacions abans que aquest dijous la llei es voti a la Comissió de Justícia. No se sap quins canvis s'han fet al text, però Sánchez assegura que estarà dins la Constitució.

Pere Aragonès fa equilibris per sumar els Comuns als pressupostos, sense condicionar l'acord amb el PSC. El Hard Rock es manté com el principal escull. Albiach reclama al Govern que rectifiqui i que rebutgi el projecte.

El col·lapse als jutjats fa que les víctimes de violència de gènere que han fet el pas imprescindible de denunciar, hagin d'esperar més d'un any perquè se celebri el judici. Hem parlat amb jutgesses i advocades que veuen amb frustració com en aquest temps les dones se senten desemparades.

Demà farà 3 anys que Joan Laporta va iniciar la segona etapa com a president del Barça. Amb una situació econòmica límit van arribar l'adeu de Messi, el de diversos executius, les palanques i el cas Negreira.

Després que Pedro Sánchez hagi acceptat modificar-ne el contingut per donar més garanties als encausats pel procés.

El PP continua carregant contra l'acord, ara, acusant Sánchez de voler tapar el cas Koldo amb la llei d'amnistia... González Pons acusa el president de plegar-se als interessos independentistes.

Negociacions a Madrid que se segueixen de prop des de Catalunya. Tot i que al Parlament els pressupostos marquen la Sessió de Control. Aragonès insisteix a sumar Comuns i Junts per a l'aprovació dels comptes. 

En el cas Koldo el ministre de Transports justifica el cessament del secretari general de Ports de l'Estat perquè diu que li ha perdut la confiança. Puente assegura que ara mateix no hi ha cap raó per cessar ningú més, però no ho descarta més endavant.

Sisè edifici desallotjat a Badalona. Està situat al carrer Ausiàs March, al costat del desallotjat fa 5 dies i darrere de l'esfondrat fa un mes i que va deixar tres morts.

Natàlia Mas aposta que el Hard Rock no s'acabarà fent: "Són projectes que es dilaten molt en el temps i acaben en un procés enverinat. Apostaria més per què no s'acabarà fent que per què sí". La consellera d’Economia i Hisenda creu que el projecte "no encaixa" en la Catalunya del 2024, però insisteix que "no és una decisió política" del Govern, que hi "té a veure una petita part" que és "molt reglada". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana no focalitzar el debat en "una qüestió externa als pressupostos": En un procés així no poden haver-hi línies vermelles", diu esperant "punts d'entesa" amb els comuns. Creu que la proposta fiscal de Junts acabaria en retallades de serveis públics. I veu "difícil" trobar els dos vots que falten pels pressupostos i demana "sentit comú" als comuns. D'altra banda, assegura que la proposta de nou model de finançament per Catalunya "està llesta" i es presentarà "en breu". Creu que ha de ser "la gran batalla" un cop "se superi la qüestió de l'amnistia": "Haurem d'analitzar cada palanca de negociació, uns pressuposts de l'Estat són una palanca", admet. I confia en l'aprovació de la llei: "No entendria gens el 'no' de Junts".

Les negociacions per l'amnistia queden fora de focus per les novetats en el cas Koldo. El ministre de Transports ha destituït el número 2 de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares i la presidenta del Congrés defensa la seva gestió al capdavant del Govern Balear.

La Generalitat reclama al Govern més de 5.000 milions d'euros per les inversions pressupostades i no executades a Catalunya. En el tram des de 2015 a 2022.

A punt de començar al Parlament el ple monogràfic sobre la pagesia. El sector reclama un canvi en la gestió de la sequera, una reducció de la burocràcia, un augment dels preus en origen i una millora en els ajuts.

Amb les darreres lesions de Pedri i De Jong, el Barça n'acumula 25 aquesta temporada. Preocupa especialment que més de la meitat de les lesions són musculars.

'No deixaré que embrutin el meu nom'... Són les paraules de Francina Armengol que carrega contra el PP. Des del PP li ha contestat el portaveu parlamentari, Miguel Tellado, també assenyalat en aquest cas. Manté que Armengol no ha donat prou explicacions i insisteix en demanar-ne la dimissió.

El ministre de Transports, Óscar Puente, ha destituït el secretari general de Ports de l'Estat, Álvaro Sánchez Manzanares.

L'acord entre PSOE i Junts és a tocar. 

La Generalitat reclama al Govern més de 5.000 milions d'euros per les inversions pressupostades però no executades a Catalunya entre el 2015 i el 2022. 

Una vintena d'entitats del teixit econòmic i empresarial català reclamen una reforma profunda del sistema de finançament territorial o un pacte fiscal. 

Al Govern se li complica l'aprovació dels pressupostos. Els comuns han presentat una esmena a la totalitat als comptes com a mesura de pressió per aconseguir que Aragonès faci marxa enrere amb el projecte del Hard Rock.

Crit d'alerta de la comunitat educativa de l'Hospitalet de Llobregat. 

L'arquebisbe de Valladolid, Luis Argüello, és el nou president de la Conferència Episcopal Espanyola. Substitueix el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella.