Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La llei d'amnistia té la llum verda del Congrés després de mesos de negociacions i tensions, mentre encara es pateix l'avançament electoral a Catalunya.

Els partits catalans treballen ja per preparar la campanya electoral i afloren les primeres estratègies. Junts acusa esquerra d'escollir la data per desactivar Puigdemont, que pot presentar-se a les eleccions perquè no està inhabilitat.

Indignació entre el personal de presons per l'assassinat de la Núria, la cuinera a qui un intern ha matat de forma violenta al centre penitenciari de mas d'Enric, a Tarragona. El pres complia condemna per matar una altra dona amb arma blanca.

Onzè canvi a l'organigrama de la Junta de Laporta. Eduard Romeu dimiteix com a vicepresident econòmic del Barça, assegurant que no pot compaginar el càrrec amb les seves obligacions empresarials.

La llei d'amnistia té la llum verda del Congrés després de mesos de negociacions i tensions, mentre encara es paeix l'avançament electoral a Catalunya. Els partits treballen ja per preparar la campanya electoral i afloren les primeres estratègies.

Pedro Sánchez ha renunciat ja a provar els pressupostos per enguany i els partits independentistes l'avisen que amb l'amnistia no s'acaba res. Precisament la llei d'amnistia i les eleccions tornen a posar al líder de Junts, a Carles Puigdemont, en primer pla.

Minut de silenci a la presó de Mas d'Enric a Tarragona en record de la Núria, la cuinera de 47 anys assassinada aquest dimecres per un intern. Un homenatge que ha acabat amb una escridassada a la consellera de Justícia per part dels treballadors, que denuncien que cada 16 hores pateixen una agressió i, per això, li demanen que dimiteixi.

Es tracta del primer assassinat que es produeix a Espanya per part d'un intern a un treballador d'una presó, segons els sindicats. 

La llei d'amnistia té la llum verda del Congrés després de mesos de negociacions i tensions, mentre encara es paeix l'avançament electoral a Catalunya que ha provocat un autèntic efecte dòmino. Som en directe al Palau de la Generalitat i al Congrés dels Diputats. No hi ha hagut sorpreses.

Des d'Estrasburg, Puigdemont defensa el suport de Junts a la llei d'amnistia. Diu que ara sí que compleix les expectatives, però avisa que no és un punt final... Si no la condició per negociar amb el PSOE.

Tampoc s'albiren dies tranquils a Catalunya... els partits afronten el terrabastall que provoquen les eleccions anticipades i activen el mode campanya electoral.

L'avançament electoral ha canviat també els plans de Sánchez que ha renunciat a negociar els pressupostos generals de l'Estat. Això ha provocat tensions amb els socis de coalició, amb Sumar.

Moments de tensió que s'han viscut davant del Departament de Justícia a Barcelona. Uns 200 treballadors de presons s'han pintat les mans de vermell i han protestat al crit d'assassins per la mort violenta d'una cuinera atacada per un intern de la presó de Mas d'Enric, a Tarragona.

Al centre penitenciari s'han fet 5 minuts de silenci en record de la Núria de 48 anys.

Marta Vilalta lamenta que Junts per Catalunya no hagi "tancat files" amb el president de la Generalitat quan ha estat d'Esquerra, defensant que ells sí que ho han fet quan era de la formació de Carles Puigdemont: "Ho hem trobat molt a faltar". La secretaria general adjunta i portaveu d'ERC creu que el secretari general Jordi Turull va ser molt dur carregant ahir contra Pere Aragonès i titllant l'avançament dels comicis d'electoralista: "Que puguin pensar això, em dol molt". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que els lideratges d'Aragonès i Puigdemont són diferents: "Tenim un president que a vegades no se li ha reconegut tota la legitimitat", lamenta. Assenyala la "manca de voluntat" dels grups de l'oposició per aprovar els pressupostos, especialment juntaires i comuns, amb l'objectiu de desgastar el Govern. "A Junts no hi ha res que puguin criticar d'aquest pressupost. Segur que els agraden totes les mesures", ha insistit. Vilalta redueix les eleccions catalanes a dues formacions: ERC amb Aragonès i el PSC amb Salvador Illa. Admet que la situació a Catalunya dificultarà les majories solides a l'Estat: "Sánchez hauria de donar les gràcies als seus socis, irònicament. Han provocat que no hi hagués pressupostos a l'Estat". I alerta que demanaran totes les explicacions a Illa sobre la compra de mascaretes durant la pandèmia.