Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Alícia Romero acusa En Comú Podem de posar el Hard Rock sobre la taula per "interès purament electoral", i assenyala que han aprovat altres pressupostos tot i aquest projecte: "No s'entén quan altres anys han aprovat els pressupostos". La portaveu del Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar demana als comuns que sàpiguen la seva força al Parlament, mentre descarta que el president Pere Aragonès es faci enrere amb el tema del macrocasino: "Confiem en el president". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala que ERC prioritzi l'eix nacional a l'eix social: "Prefereix un Govern de dretes". I demana a la consellera d'Economia i Hisenda, Natàlia Mas, què vol dir un "finançament singular". Romero també creu que la llei d'amnistia exclou els delictes de terrorisme: "És una línia vermella". Sosté que el PSOE ha estat "molt dur" amb l'exministre José Luis Ábalos pel cas Koldo. Critica durament la proposta de Yolanda Díaz d'avançar el tancament dels restaurants a la una. I defensa la inversió de l'Estat a Catalunya.

PSOE i Junts mantenen discreció sobre les negociacions de la llei d'amnistia, però tot apunta que l'acord podria ser imminent. Ho donen per fet socialista i republicans. El calendari apreta: la llei es votarà de nou dijous a les 11 del matí a la comissió de Justícia. 

El teletreball ja és una opció per a molts empleats. Prop d'un 36% s'hi acull. Un dels motius és que ajuda a conciliar. Però compte: perquè algunes dones trien teletreballar perquè són elles les que es fan càrrec de les cures i la llar

Lídia Farré, investigadora de l'Observatori Social de la Fundació La Caixa, explica que els homes que teletreballen, un 30% declara que s'implica en aquestes tasques més que les seves parelles, mentre que aquest percentatge és només del 18% entre els que no teletreballen.

A Espanya hi ha més d'un milió i mig de treballadors subocupats, amb una jornada parcial o per sota del seu nivell d'estudis. Una condició que afecta més al sector serveis i a les dones. L'any passat hi havia gairebé mig milió de treballadors a tot l'Estat que portaven 6 anys o més subocupats. 

Entre les solucions, els sindicats proposen reduir la jornada laboral a 35 hores per ampliar els horaris dels treballadors parcials i la seva remuneració. Perquè els experts alerten, estar subocupat indefinidament afecta la projecció de vida i la salut mental.

A 'La sociedad de la nieve', una de les claus per demostrar el pas del temps i el deteriorament dels personatges és el maquillatge i la perruqueria. Hem parlat amb Montse Ribé i David Martí, maquilladors d’efectes especials abans que viatgin a la cerimònia dels Oscars, on estan nominats per segona vegada.  

PSOE i Junts mantenen discreció sobre les negociacions de la llei d'amnistia, però tot apunta que l'acord podria ser imminent. Ho donen per fet socialistes i republicans.

L'atur recula al febrer i situa la xifra de desocupats en poc més de 346.000. Es calcula, però, que a tot l'Estat hi ha més d'un milió i mig de treballadors subocupats, amb una jornada parcial o per sota del seu nivell d'estudis. 

Ja es poden recollir a les farmàcies els productes reutilitzables per a la menstruació que la Generalitat ofereix de manera gratuïta. Es pot escollir entre una copa, unes calces menstruals o un parell de compreses reutilitzables.

2,5 milions de persones d'entre 10 i 60 anys les poden recollir. Només cal ensenyar el codi QR de l'aplicació de La Meva Salut i escollir un dels productes menstruals reutilitzables que es vulgui provar: la copa, unes calces o un parell de compreses de tela. 

Les més de 3.200 farmàcies que hi ha a Catalunya assessoren també les dones, homes trans i persones no binàries que menstruïn. És el projecte més ambiciós de la conselleria de Feminismes.

La Generalitat també calcula que aquesta iniciativa, pionera a tot l'estat, ajudarà a reduir les 9.000 tones de compreses i tampons d'un sol ús que es fan servir anualment a Catalunya.

El PP carrega un cop més contra la llei d'amnistia... Des del Cafè d'Idees, Nacho Martín Blanco diu que l'objectiu de Pedro Sánchez no és millorar la convivència, si no mantenir-se a la Moncloa... I parla d'humiliació.

L'atur cau a Catalunya en gairebé 700 persones el mes de febrer. Ara hi ha poc més de 361.000 persones apuntades a les llistes del SOC.

Dimecres comença la preinscripció escolar pels alumnes d’infantil i primària. 

Ja es poden recollir a les farmàcies els productes menstruals reutilitzables que ofereix gratuïtament la Generalitat.

Martín Blanco creu que Carles Puigdemont "està humiliant" Pedro Sánchez i que el president espanyol "s'està deixant humiliar" i està "humiliant al conjunt del poble espanyol" amb la llei d'amnistia. En aquest sentit, el diputat del PP al Congrés diu que la Comissió de Venècia apunta "l'interès mesquí" de "mantenir-se al poder" de Sánchez com a objectiu d'aquesta norma. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala el Govern espanyol de fer una "operació de propaganda indigna" amb l'esborrany de l'informe: "Ha pretès presentar-lo com la prova de l'aval a la llei d'amnistia". Creu que Puigdemont és un polític "amb molt pocs escrúpols morals": "Té una capacitat d'intoxicar pròpia de règims autoritaris com el que va tenir el seu suport com és el règim de Putin". Però espera que el cas de Ruben Wagensberg "acabi en un malson" arran de la seva relació personal. Demana a Francina Armengol dimiteixi com a presidenta del Congrés per no afectar la institució pel cas de les mascaretes i creu que el cas Koldo i el del germà d'Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, són "radicalment diferents": "Un cas sobreseït no ha de ser investigat al Congrés". I assegura que desconeix si el PP va trucar a mitjans per atribuir l'autoria de l'11-M a ETA i no veu manipulació informativa per part del Govern popular.

Es calcula, segons dades de la generalitat, que 2 de cada 10 dones han tingut o tenen problemes econòmics per comprar productes menstruals. A partir d'aquest dilluns es pot escollir a les farmàcies de Catalunya, de manera gratuïta, entre una copa, unes calces menstruals o un paquet amb dues compreses reutilitzables. Es calcula que 2,5 milions de persones entre 10 i 60 anys es podran acollir a aquesta iniciativa disponible fins al 2025, amb la qual també es pretén fomentar l'ús de productes reutilitzables.

Programar o endinsar-se en la robòtica pot ser més difícil per a estudiants cecs o amb discapacitat visual. Per fomentar les habilitats i la inclusió en aquest àmbit, l'ONCE celebra aquest cap de setmana el Segon Campus de Tecnologia. Acompanyem un grup de joves mentre fan realitat les seves creacions robòtiques.

Més d'un centenar de persones s'han concentrat aquest diumenge davant de la catedral de Barcelona per exigir tracte igualitari entre dones i homes a l'Església. Com és tradicional en els últims anys en els dies previs al 8-M, el col·lectiu Alcem la Veu ha convocat les creients a tornar als carrers per fer visible que les dones volen estar a primera fila de la institució. Les persones concentrades, majoritàriament dones, han celebrat que en els últims anys el moviment hagi agafat més volada i de mica en mica s'avanci cap a la igualtat.

Aspirants a ser professionals de l'escriptura, així com autors novells i d'altres ja més consolidats, coincideixen que escriure és una manera de reflexionar, de passar el temps, però sobretot, una necessitat. Amb només 22 anys, el Jeroni acaba de publicar el seu primer poemari. Va estudiar enginyeria, però ja fa 10 anys que rep classes d'escriptura; és el seu refugi. Els alumnes del taller d'escriptura de l'Ateneu Barcelonès tenen entre 18 i 80 anys. La Laura en fa 25 que hi ensenya a escriure i assegura que l'interès per aquesta modalitat d'art universal gaudeix d'una salut de ferro.

La neu enfarina diversos indrets de Catalunya. També a cotes baixes, a partir dels 500 metres, tant al prelitoral com al Pirineu, i amb gruixos de fins a 11 centímetres. Trànsit demana molta precaució a les carreteres en un diumenge hivernal de principis de març.

L'acord per tirar endavant la llei d'amnistia és "imminent" i es podria materialitzar abans de dijous, quan acaba el termini al Congrés. És el que sosté Jaume Asens, negociador de Sumar. Junts per Catalunya continua sense pronunciar-se i Esquerra Republicana apressa els de Puigdemont. El que no avança són les negociacions entre el Govern i els comuns pels pressupostos.

Escriure és una passió que no passa de moda i que no es perd ni amb l'edat, ni per falta de temps. És el que diuen autors i autores amb els quals parlem coincidint amb el Dia Internacional dels Escriptors.

Empat amb polèmica a Mestalla entre el València i el Reial Madrid (2-2). El Girona i el Barça poden aprofitar la punxada del líder de la Lliga.