Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les negociacions entre Comuns i Esquerra, s'han intensificat, però no hi ha avenços. Els d'Albiach demanen un compromís del Govern per aturar el Hard Rock.

Dos dies abans que el Congrés doni llum verda a la llei d'amnistia, el Consell General del Poder Judicial ha rebut dues propostes d'informe sobre la proposició de llei. 

El posicionament que prenguin en cap cas és vinculant, per tant, la llei d'amnistia seguirà el seu curs.

Primeres paraules des de Castelldefels, de la presidenta de la Comunitat de Madrid després de saber-se que la Fiscalia investiga si la seva parella, Alberto Gonzàlez, va defraudar 350.000 euros a través de factures falses.

A deu dies que s'acabi l'hivern, la pluja i la neu han millorat les reserves d'aigua. A les conques internes lleument, ronden el 15% de capacitat.

La tuti, nova varietat de poma, més resistent a la calor. 

Jéssica Albiach revela que fa tres setmanes que no parla amb el president Pere Aragonès, tot i les negociacions pels pressupostos: "Fa dies que espero la trucada". La presidenta del Grup Parlamentari d'En Comú Podem manté el 'no' als comptes, però està disposada a arribar a un "acord nítid": "S'ha de ser transparent". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, deixa entreveure que ERC ha trucat a Yolanda Díaz per desencallar-los. I assegura que en tindria prou amb un "compromís explícit" del president Aragonès dient que el Hard Rock no tira endavant per aprovar pressupostos. Ara està "preocupada" i "decebuda" amb la negociació, creu que els comptes són "clarament sense ambició" i que "no contemplen els principals reptes". Deixa la porta oberta a entrar a Govern amb ERC o el PSC en un futur. I acusa l'alcalde de Barcelona Jaume Collboni de ser "la veu de la patronal" i "fer cas als lobbies" que no volen els comuns a l'Ajuntament.

Dia de record i homenatge a les víctimes de l'atemptat terrorista a Madrid que va deixar 192 morts i 1.857 ferits. Fa 20 anys de la tragèdia d'Atocha: 10 explosions en trens a diverses estacions en 4 minuts.

Setmana clau pels pressupostos de la Generalitat abans que dimecres arribin al ple del Parlament. Junts també ha presentat esmena a la totalitat als comptes. A hores d'ara el Hard Rock continua sent el principal escull.

Accident d'un autobús que ha caigut en unes obres a Cornellà. Hi ha un ferit crític i un de greu. Hi viatjaven unes 25 persones. Totes estan fora del vehicle.

4 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona tenen, des d'aquest dilluns, menys pressió a l'aigua de l'aixeta. Són Begues, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló i Sant Just Desvern.

El Barça rep demà al Nàpols en el partit més important, fins ara, de la temporada. Xavi ho veu com l'oportunitat de canviar la dinàmica dels darrers anys i tornar a ser entre els 8 millors d'Europa.

Després de 12 anys, el que havia de ser un projecte recreatiu de casinos amb diversos inversionistes entre els municipis de Vila-seca i Salou, s'ha transformat en el complex de la multinacional nord-americana Hard Rock. Però continua empantanegat en els tràmits burocràtics, a banda de les discrepàncies polítiques que impedeixen la seva aprovació.

Setmana clau pels pressupostos de la Generalitat abans que dimecres arribin al ple del Parlament. Els comuns mantenen l'oposició frontal al Hard Rock. Els d'Albiach exigeixen a Esquerra que es comprometi a frenar el projecte.ERC assegura que no s'hi pot fer res, però confia a trobar una sortida. Els demana responsabilitat i que recapacitin.

I també difícil la negociació amb Junts, que ha presentat una esmena a la totalitat "preventiva". Acusen el Govern de menystenir-los. Els republicans admeten converses a tots els nivells, però desvinculen la negociació dels pressupostos catalans amb la dels estatals.

Baixa la pressió de l'aigua a 4 municipis més de l'àrea metropolitana de Barcelona. Són Begues, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló, Sant Just Desvern. Una mesura per fer front a la sequera que entra en vigor perquè superen el consum màxim permès, de 200 litres per habitant/dia. Els altres 3 ja havien aplicat la restricció.

Fa 20 anys de la tragèdia d'Atocha: 10 explosions en trens a diverses estacions en quatre minuts. Des d'aleshores, cada 11 de març es commemora el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme.

Els reis han presidit l'acte principal en homenatge a les víctimes de l'11M, acompanyats pel president del Govern i autoritats europees.

Els diferents actes en memòria de les víctimes s'han anat celebrant al llarg del matí. Com la missa funeral a la Catedral de l'Almudena convocada per l'Associació Víctimes del Terrorisme.

A l'estació d'Atocha, l'associació "11M Afectados del Terrorismo" ha llegit un manifest.

I a la Puerta del Sol hi hagut a primera hora una ofrena floral amb participació de familiars de les víctimes. Homenatges que continuaran aquesta tarda a tots els indrets on les bombes van truncar les vides de milers de persones

Fa 20 anys de la tragèdia d'Atocha: 10 explosions en trens a diverses estacions en 4 minuts. El pitjor atemptat de la història d'Espanya i el pitjor atemptat gihadista d'Europa. Des d'aleshores, cada 11 de març es commemora el Dia Europeu de les Víctimes del Terrorisme que s'ha celebrat a Madrid amb un acte institucional.

Junts també ha presentat esmena a la totalitat als pressupostos de la Generalitat. Se suma així, a les dels Comuns, la Cup, Vox, Ciutadans i PP. 

4 municipis de l'AMB tenen, des d'avui, menys pressió a les aixetes. Són Begues, Corbera de Llobregat, la Palma de Cervelló, i Sant Just Desvern.

La sequera farà que aquesta sigui una primavera molt complicada pels al·lèrgics.

A poques hores per l'inici del Ramadà, les cuines bullen i es treballa sense descans. Dones voluntàries preparen centenars de dolços tradicionals marroquins per a persones que no tenen recursos ni família. Es calcula que a Catalunya més de 600.000 fidels musulmans seguiran aquests dies un dels preceptes sagrats de l'Islam. El dejú és diari, d'unes 15 hores des que surt el sol fins que es pon, i s'allarga gairebé un mes sencer. Les persones amb malalties cròniques, els infants i les dones emabarassades en queden exemptes.

Amb l'amnistia ben encarada, Esquerra Republicana pressiona ara als comuns per aprovar els pressupostos de la Generalitat. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, els avisa de les conseqüències de no donar suport als comptes. En Comú Podem continua posant com a condició indispensable retirar qualsevol referència al Hard Rock i altres projectes defensats pel PSC.

Una dotzena de tractors, a més de nombrosos cotxes particulars, han tallat completament la circulació a l'autopista AP-7 a l'alçada de Cambrils aquest diumenge. Expressen el seu rebuig a la instal·lació de macroprojectes al territori, com el Hard Rock, i tenen intenció d'estar-s'hi durant un mínim de 24 hores. L'acció ha estat convocada per una desena d'entitats i s'han organitzat activitats per debatre sobre aigua, energia, model agroalimentari i model econòmic.