Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Mig miler de persones, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, i unes 3.000, segons els convocants, s'han concentrat a la plaça Sant Jaume aquest diumenge al migdia per rebutjar la llei d'amnistia. Sota el lema 'No a l'amnistia, no a la impunitat', han mostrat banderes espanyoles i pancartes en contra de la norma i l'independentisme. Alhora, han carregat contra el president espanyol, Pedro Sánchez, a qui han titllat de "rata traïdora i separatista". La protesta ha comptat amb el supot i la presència de representants de Vox, el PP i Ciutadans.

Paisatge blanc a molts punts de Catalunya, sobretot als Pirineus, l'endemà del temporal Mònica, que ha deixat també molta precipitació. Feia mig any que no plovia tant al conjunt del territori. A Barcelona, Salvament Marítim continua buscant un home desaparegut ahir al vespre a la platja, entre el Fòrum i la Mar Bella.

Més d'un centenar de persones i una desena de tractors tallen l'AP-7 a Cambrils en els dos sentits de la marxa. Manifesten el seu rebuig a projectes com el Hard Rock.

Centenars de persones es concentren a la Plaça Sant Jaume de Barcelona contra l'amnistia. La mobilització té el suport de Vox, Ciutadans i PP.

Els comuns mantenen el pols amb el Govern per l'aprovació dels pressupostos.

'La sociedad de la nieve', de Juan Antonio Bayona, i 'Robot dreams', de Pablo Berger, aspiren als Premis Oscar, que es lliuren la pròxima matinada a Los Angeles. 'Oppenheimer' i 'Pobres criatures' parteixen com a favorites.

El Girona no falla a Montilivi davant l'Osasuna (2-0) i recupera la segona posició a la Lliga. La classificació per a la Champions és més a prop.

L'edició d'enguany serà la més internacional de totes, mai hi havia hagut tants noms d'artistes de fora dels Estats Units a la llista de nominats. La favorita segueix sent 'Oppenheimer' amb 13 nominacions, però per exemple, és la primera vegada que tres pel·lícules de parla no anglesa (o no completament) estan nominades a millor pel·lícula. Sense dubte, les estatuetes més esperades són les de les pel·lícules catalanes: 'La Sociedad de la nieve' i 'Robot Dreams'

L'any passat, es van intruir més de 3.700 desaparicions, el què suposa un 3,5% més que l'any anterior. No obstant l'augment de desaparicions, la taxa de resolució d'aquests casos és del 98%. En el dia mundial de les persones desaparegudes sense causa aparent, els mossos recorden que denunciar durant les primeres 24 hores és clau per a la resolució del cas.

  • La nevada deixa gruixos de fins a 15 centímetres a cotes baixes i de 20 a 30 cm a cotes més altes.
  • Els Bombers de la Generalitat reben 80 avisos i rescaten cotxes atrapats a Alp i Alt Àneu

Tot i que l'aigua d'aquests dies ajudarà a incrementar lleugerament el nivell d'alguns pantans, és insuficient per revertir la sequera. Per això és clau la generació de recursos hídrics. Alguns municipis catalans reaprofiten les aigües grises amb petites depuradores instal·lades als mateixos edificis. A gran escala, Catalunya compta amb prop de 550 que tracten les aigües residuals del 97% de la població catalana.  Això suposa anualment uns 700 hm³ d’aigua, 7 vegades l'aigua potable que consumeix Barcelona en un any.

És una de les nevades més importants de l'hivern amb gruixos que poden arribar a superar el mig metre. Hi ha avisos activats per neu a diferents punts de Catalunya, amb una cota al voltant dels 800 metres d'alçada. Però també hi ha avisos per pluja i onatge. Una aigua molt benvinguda que, aquesta vegada sí, regarà les conques internes. 

Dissabte de pluja i neu. És una de les nevades més importants de l'hivern amb gruixos que poden arribar a superar el mig metre. Les precipitacions poden acumular fins a 80 litres, sobretot a la meitat est de Catalunya. Una aigua molt benvinguda, però que no resol la situació de sequera que patim.

A les portes del debat de l'amnistia al Congrés, nova concentració a Madrid: en contra de la llei i de Pedro Sánchez. 400.000 persones segons els organitzadors i 15.000 segons la delegació del Govern en una protesta amb el suport de Vox i el PP. A la mateixa hora, des de Bilbao, Sánchez ha tornat a defensar els indults i l'amnistia i ha carregat contra el PP a qui acusa de fer una oposició destructiva.

10 persones desapareixen, de mitjana, cada dia a Catalunya. Són més de 3.700 desaparicions en el darrer any, un 3,5% més que l'anterior. No obstant això, la taxa de resolució d'aquests casos és del 98%. La policia catalana recorda la importància de denunciar dins de les primeres 24 hores.

Al Barça, Cubarsí i Lamine Yamal marquen la diferència en el partit del Barça contra el Mallorca. Cubarsí va ser clau al darrere, i també al davant. Lamine Yamal va marcar un gol que va decantar el partit. Ja el comparen amb Leo Messi.

Les grans mobilitzacions per commemorar el 8M s'esperen ara a la tarda, a les 18:00 h. Per primera vegada, hi haurà dues manifestacions feministes. És l'escenificació de la profunda crisi que hi ha dins del feminisme. La principal divisió és la llei trans

En el Dia Internacional de les Dones hem volgut conversar amb dones que formen part de les nacionalitats més representatives de Catalunya. Totes, coincideixen en reclamar més visibilitat i asseguren que ser dona continua sense ser fàcil. 

Clams per a reivindicar la igualtat i la corresponsabilitat i condemna unànime a la violència masclista. Són algunes de les crides al carrer en el Dia Internacional de la Dona.

Milers d'estudiants s'han sumat a les manifestacions de Barcelona i Tarragona a l'espera que a les sis de la tarda comencin les grans mobilitzacions. Per primera vegada, hi haurà dues manifestacions feministes.

La pluja de la matinada deixa registres de 10 a 20 litres i nevades, superiors als 10 centímetres, a la cara sud del Pirineu i del Prepirineu. La segona tongada de pluja i neu arribarà demà i serà més generosa.

El Barça rep aquesta nit el Mallorca amb rotacions obligades a 4 dies del transcendental partit contra el Nàpols.

Són algunes de les crides al carrer en el Dia Internacional de la Dona. Com la manifestació estudiantil a Barcelona o aquesta que ha recorregut el centre de Tarragona. 

Les grans mobilitzacions aquest 8 de març s'esperen a la tarda, però l'avançada l'han fet les estudiants. 

S'augmentaran les ajudes econòmiques a les víctimes de violència sexual, com ara el dret a percebre l'equivalent al subsidi d'atur durant 6 mesos a aquelles que cobrin menys de l'SMI.

A Catalunya, cada dia 11 dones són víctimes de violència sexual. En total 4.027 dones. Són dades de tot l'any passat que han fet públiques avui els Mossos d'Esquadra.

El Govern de Sánchez xifra en les persones que es veuran beneficiades "directament" per la Llei d'Amnistia.

Des de la matinada i fins a mig matí la pluja ha regat bona part de Catalunya. I la neu ha estat abundant a tot el Pirineu i pre-Pirineu.

El temps del migdia a les escoles contribueix al benestar emocional i social dels infants. I també serveix per conscienciar, per exemple, sobre el malbaratament alimentari o l'estalvi d'aigua. Ho constata un estudi de la Universitat de Barcelona i la Fundació Catalana de l'Esplai, que ho ha analitzat a 60 escoles.

El text que el PSOE ha pactat amb l'independentisme amplia el termini que abasta l'amnistia: s'avança a l'1 de novembre de 2011, així que queden inclosos tots els encausats pel Tribunal de Comptes.

Pel que fa al terrorisme: s'eliminen les referències al Codi Penal espanyol i es tindrà en compte la legislació europea, que acota més què es considera terrorisme.

La malversació també queda sota el paraigua de l'amnistia, sempre que no hi hagi hagut enriquiment.  

Es tanca així una complicada negociació amb Junts que buscava que els CDR i Tsunami no quedessin fora de l'amnistia. 

La llei s'haurà de votar al ple el dijous vinent. Després ha de passar al Senat que, amb majoria del PP, la rebutjarà. El Congrés l'haurà de tornar a validar. Superat aquest últim tràmit, quedarà publicada al BOE i es podria començar a aplicar. Veurem si alguns dels amnistiats arriben a poder presentar-se a les europees.