Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Interior ha activat un dispositiu extraordinari per a la revetlla de Sant Joan que enguany es caracteritza per un "triple impacte": cap de setmana llarg, revetlla i Gran Premi d'F1 a Montmeló, segons ha destacat el conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena.

El dispositiu compta amb 2.205 efectius específics. Pel que fa a la mobilitat, s'espera que uns 460.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les 15.00 hores de divendres i la mateixa hora de dissabte.

A Figueres, l’Ajuntament vol acabar amb les molèsties que diu comporta el llançament descontrolat de pirotècnia i ha habilitat un espai per tirar petards. També ha intensificat els controls policials.

Marta Vilalta defensa que qualsevol acord d'investidura ha de "pivotar" sobre la qüestió del finançament. ERC reclama a Pedro Sánchez "concrecions". No n'hi ha prou, diuen, amb declaracions d'intencions.

L'acusat per l'intent d'assassinat i violació d'una menor a Igualada nega haver-ho fet. Ha declarat avui en el judici, on també ho han fet els pèrits que asseguren que aquella nit la seva única intenció era fer tot el mal possible.

Davant una agressió sexual la primera reacció d'ajuda és clau. Quan es produeixen al transport públic el personal és qui ha d'atendre la víctima. Per això, la Guàrdia Urbana fa formació per saber com actuar perquè s'activin els protocols.

Esquerra mira Pedro Sánchez per reclamar-li un canvi en les regles de joc en el model de finançament.

Illa respon reivindicant el PSC... i la seva bona relació amb el president del govern.

Els socialistes veuen en el consorci tributari que contempla l'estatut l'eina desllorigador.

És el moll d'unes negociacions que Illa deixa en mans del seu equip negociador i descarta reunir-se amb Marta Rovira.

Al davant 2 mesos per tancar un acord o tornar a votar el 13 d'octubre.

Un eventual acord que en cap cas, diuen els republicans, suposaria entrar a govern.

Esquerra reclama fets i passos ferms a Pedro Sánchez en el marc de les negociacions d'una reforma del model de finançament a Catalunya. És la línia vermella que desencallaria la investidura de Salvador Illa. El socialista es compromet a utilitzar la seva influència al Govern central per defensar els acords a què arribi amb els republicans. 

Primera trobada institucional del president de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès, i el president del Parlament.

La Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat aplicar l'amnistia als investigats per Tsunami Democràtic.

Les lesions que presentava només es veuen a les sales d'autòpsia: És la conclusió a la qual han arribat els metges forenses que avui han declarat en la quarta jornada del judici per la violació d'Igualada.

La majoria de les agressions sexuals, segons dades de Mossos, es concentren a l'àrea metropolitana.

"Prou retallades", és la reivindicació del centenar de sanitaris que s'han concentrat davant del departament de Salut i de l'ICS. 

Segons dades dels Mossos d'Esquadra, la majoria de les agressions sexuals es concentren a l'àrea metropolitana. I no hi ha una franja horària per excel·lència, passen igual al matí que a la nit.

El 2023 es van denunciar 97 agressions al transport a Catalunya. Per saber com actuar els treballadors del Bus de Barcelona reben formació.  

Marta Vilalta acusa els candidats a la investidura Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts) d'"amagar-se" al no presentar-se al debat i "guanyar temps" per les negociacions: "Quin projecte tenen per al país que no el volen ni explicar al Parlament? És inaudit", ha etzibat. La secretaria general adjunta i portaveu d'ERC diu que tots dos tenen la "màxima responsabilitat" de quallar acords per la investidura. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, diu que Esquerra té "pràcticament 100% descartat" entrar en un govern per bé que "l'última paraula" la tindrà la militància: "És evident que el que ens pertoca és passar a l'oposició". Assegura que només podrà evitar les noves eleccions sobre la base d'un "bon acord": "No ens valen bones intencions, tampoc és xantatge". Vilalta defensa que qualsevol acord d'investidura ha de pivotar sobre la qüestió del finançament: demana al president espanyol Pedro Sánchez "fets, concrecions i passos ferms" i "la caixa i la clau de la caixa": "No ens valen el 'café para todos' o un nou pacte amb tothom". "Dir que ja ho estem negociant no ens val", afegeix. Confirma que també estan negociant una investidura amb Puigdemont, per bé que no una llista unitària, i defensa que hi ha majories alternatives passen per la "sociovergència". Creu que a Esquerra "toca una renovació": "S'ha de fer des de la generositat. Des del lideratge col·lectiu, construir una nova etapa que passi per nous lideratges". I demana no reduir el debat a 'Oriol Junqueras sí, Oriol Junqueras no'.

El president del Parlament Josep Rull ha constatat aquest dimecres que no hi ha cap candidat amb els suports suficients per sotmetre's a una investidura. Per això ha decidit convocar un ple dimecres vinent que representarà un acte equivalent a la investidura i posarà en marxa el rellotge. Si el 26 d'agost no s'ha investit un president s'activarà automàticament la repetició electoral. En aquest cas tornaríem a votar el 13 d'octubre. 

Els mossos han intervingut 18 tones de droga per un valor de 36 milions d'euros i detenen 40 persones per introduir haixix a través del litoral català, 26 han ingressat a presó. És el primer cop que una organització criminal del sud d'Espanya es coordina amb una altra arrelada a Catalunya. 

Dues organitzacions molt ben organitzades, molt professionals i amb molta capacitat econòmica. Prenien mesures de seguretat per no ser atacades per altres narcos.

Tot arrenca el passat de 17 de setembre quan es detecta a Begur una furgoneta a la platja amb gent amb armes de guerra i a l'interior gairebé 3 tones d'haixix. Han estat 9 mesos d'investigació. L'any passat es va decomissar un 134% més d'haixix. 

Creuen que la pressió al pas de l'Estret influeix en l'augment de narcollanxes a Catalunya. 

Tant PSC com Junts han comunicat al president de la cambra catalana que necessiten més temps per arribar a acords. Marta Rovira i Pere Aragonès també han signat el manifest que demana rellevar Oriol Junqueras i la cúpula dirigent d'Esquerra després dels mals resultats el 12-M.

Les negociacions a Catalunya s'han colat a la Sessió de Control al Congrés. Sánchez desvincula la reforma del finançament econòmic de la investidura d'Illa davant els retrets de Junts.  La interpel·lada, ERC, insisteix en el seu reclam, un concert econòmic català.

La fiscalia demana l'amnistia per a Puigdemont i Wagensberg en la causa Tsunami Democràtic en considerar que no hi ha delicte de terrorisme.  A l'espera que la Fiscalia faci arribar l'informe al Suprem avalant l'amnistia, la decisió del Fiscal General ha enfrontat també el president i el líder de l'oposició. 

Detingudes 40 persones per introduir haixix a través del litoral català, 26 han ingressat a presó. Els mossos han intervingut 18 tones de droga per un valor de 36 milions d'euros. 

Guanya el criteri del Fiscal General de l'Estat Álvaro García Ortiz, i els fiscals han de recomanar que s'apliqui la llei d'amnistia a tots els delictes que s'atribueixen als dirigents independentistes del procés, inclosa la malversació. I com que els quatre fiscals del suprem no hi estan d'acord seran rellevats de la causa. Aquest dimarts el president del Parlament, Josep Rull, ha començat la ronda de consultes als partits polítics i de moment no hi ha cap candidat amb els suports suficients.

La Junta de Fiscals de Sala avala que s'apliqui la llei d'amnistia als condemnats i processats per malversació al Tribunal Suprem. I relleva els 4 del 'procés' que hi estaven en contra.

El president del Parlament obre la porta a no designar un candidat a la investidura. Un anunci que ha fet abans de començar la ronda de contactes amb els grups parlamentaris.

Es relaxen les restriccions per la sequera al sistema Ter-Llobregat i a Darnius-Boadella. Els embassaments de les conques internes freguen el 40%.

A Ponent, el respir de la sequera fa que encarin la temporada turística amb bones previsions, especialment pel que fa al sector d'esports d'aventura.

Illa i Puigdemont volen més temps per buscar acords abans de sotmetre's al ple i Rull diu que no forçarà ningú. S'encamina cap a l'escenari d'un acte equivalent que faci que el rellotge cap a la repetició electoral es posi en marxa.

Rull escoltarà els dirigents dels partits abans de prendre una decisió. Ha encetat la ronda de contactes amb els grups, ara mateix està reunit amb el Partit Popular... i abans ho ha fet amb comuns i Vox.

Sobre una de les condicions que posa ERC per negociar una investidura d'Illa, el finançament singular, n'ha parlat la portaveu del Govern... l'executiu de Sánchez descarta un concert econòmic per Catalunya. 

Reunió de la cúpula de la Fiscalia per tal de decidir quin informe presenten al Tribunal Suprem sobre la llei d'amnistia. 

Comencem pels 202 municipis, sobretot de l'àrea metropolitana de Barcelona, que passen de fase d'excepcionalitat a alerta.