Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El periodista i activista David Fernàndez defensa que no hi hagi una repetició electoral a Catalunya: "No crec que anar a eleccions sigui part de la feina, ens pot situar en un lloc pitjor, perquè cap avall no hi ha sostre", ha dit deixant entreveure que això passa per facilitar la investidura del candidat socialista Salvador Illa. Tot i això, insisteix que no vol que governi el líder del PSC: "Fa temps que no soc binari. Jo soc independentista. El 12 de maig no vam perdre, ens vam autoderrotar. Té poc sentit apel·lar a majoria independentista quan la tenies el 12 de maig", ha dit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. L'ara vocal de la Junta Directiva d'Òmnium Cultural es mostra preocupat pel lloc de les esquerres i l'independentisme si es torna a votar: "Puigdemont no té majoria. Que Illa el faci president és completament impossible", ha dit sobre el candidat de Junts. L'exdiputat de la CUP critica que els juntaires s'oposa al repartiment de migrants menors a l'Estat si no s'exclou Catalunya: "Situar els menors migrants desemparats com el gran enemic del sistema és d'una barbaritat i d'una feblesa argumental impressionant". El periodista també analitza el fenomen d'Aliança Catalana: "No estem deslliurats de l'onada global reaccionària. Quan deixes que governis l'extrema dreta, ets corresponsable d'aquest augment", diu sobre el paper de Junts a Ripoll. Fernández també presenta el seu darrer llibre: No matarás.

La Junta de Seguretat de Girona que s'ha reunit aquest dijous mentre continua la cerca d'aquest individuu com a presumpte autor del doble crim i que ja va ser detingut fa un parell de mesos en una operació contra el narcotràfic. La policia ha constat que l'augment de la violència té relació directa amb les màfies que produeixen i venen la droga.

A banda d'aquesta qüestió parlarem del debat Trump-Biden d'aquesta nit i de l'incendi declarat a l'N-240 a Montblanc amb els nostres tertulians Rafa López, Imma Lucas i Jordi Amat.

El presumpte autor del doble crim al barri gironí de Font de la Pólvora ja va ser detingut a finals d'abril en una operació internacional contra el narcotràfic. El dispositiu policial al barri es manté.

Els Mossos vinculen l'augment de la violència a aquestes màfies instal·lades a Catalunya pel negoci de la droga.

La fiscalia superior de Catalunya demana l'amnistia per a Josep Maria Jové, Lluís Salvadó i la consellera en funcions Natàlia Garriga. Ho fa, diu, per instrucció de la fiscalia General.

L'Espanyol presenta Manolo González com a l'entrenador ideal per consolidar-se a primera. El tècnic està feliç per la confiança del club i convençut que assolirà l'objectiu.

El presumpte autor del tiroteig mortal al barri de Font de la Pólvora de Girona ja havia estat detingut a l'abril. Va ser en el marc d'una operació policial contra el tràfic de drogues.

La fiscalia està a favor d'aplicar l'amnistia als 12 CDR processats per terrorisme. En la vista celebrada avui a l'Audiència Nacional, la tinent fiscal ha assegurat que els fets que se'ls imputa no estan en els supòsits que exclou la llei. Un moviment que arriba en plenes negociacions per la investidura a Catalunya.

Matí amb molt moviment al centre de Barcelona, on són molts els establiments que ja fan, des de fa dies, descomptes d’estiu. Les rebaixes a les principals botigues van del 20 al 70%

Jéssica Albiach veu "bona voluntat negociadora" tant al PSC com a ERC per acordar una investidura de Salvador Illa: creu que els republicans són conscients que una repetició electoral no és positiva, però demana al candidat socialista que sigui més proactiu. La coordinadora dels Comuns explica que es plantegen entrar en un Govern, i que les seves prioritats no han canviat, posant el focus especialment en l'habitatge: "Estem negociant en base a continguts, en cap cas han sortit cadires enmig de la negociació". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, critica que Esquerra decidís "entregar" la Mesa del Parlament a Junts: "Van valorar la proposta per tenir la presidència". La diputada de Comuns defensa que Illa no s'hagi presentat ara a la investidura. Assegura que no se sent responsable que Catalunya anés a eleccions anticipades després del 'no' als pressupostos: "Aragonès va convocar eleccions quan va considerar que li aniria millor". Assegura que hi haurà "canvi de cares" a la direcció dels comuns, però avisa que hi ha "moltes maneres d'assumir responsabilitats". Veu "urgent" la reforma del sistema de finançament: "Ha de ser singular i propi". Critica que el PSOE no hagi comptat amb altres forces per renovar el CGPJ i que fos més plural. I veu injust que Jaume Collboni i ERC hagin deixat als comuns fora del govern de Barcelona.

Ja ha començat a córrer el rellotge per la convocatòria electoral automàtica el 26 d'agost. El PSC i Junts s'han mostrat confiats en el ple equivalent d'investidura que aconseguiran els suports necessaris per a la investidura. Des del Congrés, ERC posa preu al seu suport, la sobirania fiscal. A Catalunya, no sembla que s'avanci mentre que el govern central ha aconseguit pactar la renovació del Consell General del Poder Judicial, malgrat que continua al congrés la brega política entre els dos principals partits. 

Front comú dels ajuntaments del Baix Segre, que s'han reunit a Seròs per denunciar la manca de recursos per l'arribada de temporers durant la temporada de collida de la fruita.

Exigeixen al Govern que augmenti la presència policial i que també reforci els serveis mèdics. També exigeixen ajuts als ens supramunicipals per gestionar el servei de recollida de deixalles, que també s'incrementa durant aquesta època.

El còmic, considerat sovint com el novè art, és un mirall i un incentiu dels canvis de la societat. La mostra 'Còmic. Somnis i història' ofereix un recorregut des dels inicis de la historieta occidental fins a l'actualitat.

Són 144 obres originals dels dibuixants de Tintín, Mortadel·lo i Filemó o Mafalda, entre d'altres, que es poden veure fins a finals de juliol al CaixaForum de Lleida.

Arrenquen dos mesos intensos de negociacions per investir un president i evitar eleccions. Tant Salvador Illa com Junts defensen que poden aconseguir els suports necessaris, però ERC els adverteix que farà valdre els seus 20 diputats.

Ultimàtum d'Esquerra al PSOE pel finançament a Catalunya. Sense un nou pacte fiscal, els republicans avisen que no facilitaran la investidura a Catalunya.

Front comú dels ajuntaments del Baix Segre per reclamar més ajuts per atendre l'allau de temporers que reben, uns 30.000 aquest any, per la campanya de la fruita.

Manolo González continuarà com a entrenador de l'Espanyol a Primera divisió. L'artífex de l'ascens signarà per una temporada més una altra opcional.

Amb el rellotge ja en marxa, Salvador Illa assegura que treballara per aconseguir un pacte sòlid i ambiciós amb Esquerra i els comuns. Junts demana als socialistes que no neguin la legitimitat de Puigdemont.

Del fet que Junts i el PSC sumen sobradament, alerta Esquerra. Els acusen de no assumir la seva responsabilitat i els avisen que donin per fets els seus vots.

A Esquerra, els comuns l'intenten arrossegar a una majoria sòlida, diuen, amb el PSC, però Albiach reclama a Illa que es mogui. La resta de formacions no volen saber res ni de Junts ni PSC.

Comencen a córrer els dos mesos de marge per investir un president de la Generalitat i evitar una repetició electoral. El ple ha evidenciat que les negociacions estan al mateix punt, no han avançat. Tant Salvador Illa com Junts mantenen que poden aconseguir els suports necessaris.

Al Congrés, PSOE i PP rebaixen el to dels retrets l'endemà de l'acord per renovar el Consell General del Poder Judicial. El president del Govern esten la mà a Núñez Feijóo per arribar a nous acords, però el líder dels populars no es mostra predisposat.

Els mossos continuen la recerca de l'autor del tiroteig al barri gironí de Font de la Pólvora. Ahir la tarda van localitzar el cotxe calcinat del presumpte assassí de dues persones. La policia també ha trobat l'arma dels dos crims, un fusell d'assalt.

Amb un pressupost de 300 milions d’euros fins al 2028, el Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona suma sectors de muntanya com Les Planes, Montbau i La Teixonera. El projecte de reforç als ciutadans més vulnerables passa de 23 a 27 barris.

Carlos Carrizosa critica les paraules de l'exconseller d'Interior Miquel Buch després de ser beneficiat per la llei d'amnistia: "Està xulejant a tots els contribuents. Per què no ho va pagar de la seva butxaca?", ha dit assenyalant sobre el mosso que va escortar Carles Puigdemont, que considera malversació. L'expresident del Comitè Autonòmic de Ciutadans a Catalunya, celebra que l'independentisme no tingui majoria al Parlament tot i la desaparició dels taronges de la cambra: "Aquesta medalla sí que ens la podem penjar". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, veu imprevisible saber si hi haurà investidura o repetició electoral: "La complexitat la veig en ERC. Ningú pot fer previsions segures perquè no ho saben ni ells". El també expresident del grup taronja al Parlament considera que el seu partit no ha comès més errors que el PP, el PSOE o l'independentisme: "La política està regirada i no hi ha lloc ara per un partit com el nostre". Diu que el seu pas per primera línia política li ha valgut la pena tot i el cost personal: "La fama del polític és incòmode". Admet sentir-se "més tranquil i alliberat" després de deixar el lideratge de la formació, però continuarà vinculat al partit: "El moment polític és difícil per a nosaltres, però canviarà". I descarta defensar un independentista com a advocat: "Pel bé de l'independentisme i pel meu bé. No defensaria un cas com el de Buch".

L'acord entre PSOE i PP per renovar el màxim òrgan dels jutges s'ha produït aquesta tarda a Brussel·les amb intermediació comunitària entre el ministre de Presidència i Justícia, Félix Bolaños i el vicesecretari d'acció institucional del PP Esteban González Pons. Entre els 20 nous vocals, destacar una antiga col·laboradora de El Vespre, l'Algèria Queralt, fina ara lletrada del Tribunal Constitucional.

En parlem juntament amb altres qüestions com els primers polítics amnistiats i els preparatius del ple del Parlament de demà que posarà en marxa el compte enrere amb els nostres tertulians Esther Vivas, Enric Marín i Marc López Plana.