Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El telèfon d'emergències 112 es prepara per a la nit que rep més trucades. Només l'any passat en va atendre més de 7.000, sobretot per extingir incendis en contenidors o la crema de matolls i arbres.Al carrer 400 agents rurals controlaran les fogueres i la pirotècnia i hi ha disponibles més efectius als parcs de bombers. També es reforçarà la vigilància en els recorreguts cap al transport públic per evitar agressions sexuals. Hi haurà punts lila habiliats en moltes de les celebracions. I a les carreteres, especial èmfasi als controls d'alcoholèmia i drogues.

Darrers preparatius per a la revetlla de Sant Joan. Els restaurants ultimen menús en un dels dies més forts de l'any en què multipliquen la facturació. Les pastisseries també a ple rendiment i compres de darrera hora de petards. Tot plegat amb els ulls posats al cel i pendents de la pluja mentre els carrers s'engalanen per les revetlles populars.

Una nit amb un ampli dispositiu de seguretat. Més de 4.000 agents que faran controls de substàncies i vigilaran les rutes en espais d'oci per prevenir violències masclistes. Reforç també als Parcs de Bombers i al Cos d'Agents rurals perquè, tot i les darreres pluges, es manté el risc d'incendi. Una nit sempre rècord de trucades al 112.

El finançament de Catalunya segueix al centre del debat. Junts recela de la recepta d'esquerra, mentre que la vicepresidenta, Yolanda Díaz, la veu amb bons ulls. I els republicans mantenen que treballen amb carpetes separades i que, si Sánchez compleix, respectaran els acords d'investidura.

Protegir els espais naturals ara que ja som a l'estiu i s'espera gran afluència de turisme és una prioritat per a molts ajuntaments.

L'Espanyol pot tornar avui a Primera. Per anar bé ha de guanyar l'Oviedo. De dos gols puja al final del partit. Final cruel pel Nàstic contra el Màlaga. Als tarragonins se'ls va escapar l'ascens a Segona a l'últim segon de la pròrroga, al minut 124.

Sant Joan obre en molts casos l'època de celebracions a l'aire lliure. El lloguer de terrasses és una opció cada cop més demandada. No només a hotels i restaurants, sinó també a domicilis particulars que busquen un ingrés extra. Hi ha aplicacions que faciliten el contacte entre propietaris i llogaters.

Segon concert de Bruce Springsteen a Barcelona, un dels llocs preferits del 'Boss'. Durant tot el dia, davant de l'Estadi Lluís Companys, es veien alguns dels 120.000 aficionats que gaudiran de l'espectacle del nord-americà. Fan cua per estar el més a prop possible de l'escenari i com de costum, s'organitzen per fer l'espera més suportable: per ordre d'arribada agafen torn amb uns números i durant tres cops al dia passen llista. A partir de les sis ja obren les portes del recinte, així que fins llavors, cadascú passa l'estona de la millor manera possible, i sobretot, protegint-se del sol. Un concert amb entrades exhaurides des del passat mes de novembre, que serà l'últim a Espanya en aquesta gira europea.

El Gremi de Pastissers preveu un augment del 5 % de les vendes de coques artesanes de cara a la revetlla de Sant Joan, i esperen un consum proper als dos milions d'unitats a tot Catalunya. Els consumidors prefereixen coques més petites per així tastar-ne de clàssiques i també de més creatives. Les coques tradicionals de crema, fruita i llardons són les que tenen més demanda, però cada cop es valora més la creativitat del pastisser. L'elaboració artesana requereix ingredients frescos i de qualitat, preparats 24 hores abans de posar la coca al forn. Els preus oscil·len entre els 30 i els 38 euros el quilo, depenent de la varietat i de la ubicació de la pastisseria.

Espais amplis per la mainada, natura i tranquil·litat és la combinació perfecta per famílies nombroses que aposten per les cases rurals. L'ocupació dels allotjaments rurals supera el 70%. D'altres aposten pels càmpings a peu de platja, plens sobretot d'hostes d'arreu de l'Estat. Pel sector és un dels caps de setmana més forts de l'any, i és la porta d'entrada a la temporada d'estiu. Bones previsions també a Barcelona i Girona, especialment a la Costa Brava centre: a municipis com Platja d'Aro o Palamós, on és festa major, les reserves freguen el 100%.

La segona fase de l'operació sortida del Pont de Sant Joan es completa aquest migdia sense massa complicacions a les carreteres. A una hora que acabi l'operació sortida ja han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona el 92% dels 460.000 vehicles previstos. Un cap de setmana d'alta mobilitat pels desplaçaments de la revetlla i el Gran Premi de Fórmula 1. Els Mossos fan controls de velocitat per evitar accidents que provoquin llargues cues.

Hotels, càmpings i cases rurals superen el 80% d'ocupació a tot Catalunya. Tant la Costa Brava com alguns punts del Pirineu es penjarà el cartell de complet. Tot plegat en un cap de setmana llarg amb la revetlla com a protagonista.  

Terrasses i jardins són els espais més demandats per fer-hi celebracions a l'estiu. Les plataformes per llogar-ne, tant d'establiments com de cases particulars tenen un 30% més de demanda aquests mesos. Una tendència que genera també activitat en els serveis addicionals com els càterings.

Segona oportunitat per veure a Bruce Springsteen a Barcelona. Segon concert en tres dies a l'Estadi Olímpic.

A l'Eurocopa, empat entre dues favorites: França i Països Baixos i sense gols, per primer cop, un empat a zero. A l'Àustria-Polònia, derrota de l'equip de Lewandoswki que diu adeu al campionat. Ucraïna va remuntar contra Eslovàquia. Yaremchuk és l'autor de l'1 a 2 final.

Nova causa oberta per la suposada trama russa del procés. El jutge Joaquin Aguirre vol que s'investigui Carles Puigdemont per malversació i alta traïció. Un delicte exclòs de l'amnistia. El magistrat creu que tant ell com l'expresident Artur Mas i 11 persones més formaven part d'una estructura que hauria facilitat la infiltració d'espies russos per desestabilitzar Espanya i, de pas, també a Europa. A canvi, segons la tesi del jutge, es buscava que Rússia reconegués una hipotètica república catalana.

Un cop més, i ja en són una vintena des del seu debut el 1981, Bruce Springsteen ha tornat a Barcelona per firmar un concert a l'alçada de la llegenda. Amb 74 anys i acompanyat de la seva inseparable E Street Band, el 'Boss' ha desplegat durant tres hores a l'Estadi Olímpic el seu arsenal musical en la primera de les dues cites que té a la ciutat comtal.

Barcelona eliminarà tots els pisos turístics en 2028. L'alcalde vol que els 10.000 habitatges d'ús turístic actuals passin al parc d'habitatge residencial. I per fer això, Collboni aplicarà el decret de la Generalitat que estableix un màxim de 5 anys per les llicències turístiques.

El jutge Joaquin Aguirre imputa Carles Puigdemont, Artur Mas i 11 persones més per malversació i alta traïció, un delicte, aquest últim, exclòs de l'amnistia. El magistrat ha obert una nova causa per la suposada trama russa del procés.

Barcelona eliminarà tots els pisos turístics en 2028. Són 10.000 habitatges que l'Ajuntament vol que es converteixin en residències habituals. Per això, deixarà de concedir llicències.

Primeres cues de trànsit per l'operació sortida de Sant Joan. S'espera que en les pròximes 24 hores surtin de l'àrea metropolitana 460.000 vehicles, sobretot cap a destinacions de costa.

Espanya es classifica com a primera de grup per als vuitens de final de l'Eurocopa. La victòria per 1 a 0 amb un gol en pròpia porta d'Itàlia referma la candidatura de la Roja.

Fàbriques de petards porten des de febrer a ple rendiment preparant la campanya de Sant Joan. El seu producte estrella són les carretilles que preparen, una per una, per a les colles de diables. El sector de la pirotècnia a Catalunya factura 40 milions d'euros anuals, i gairebé 15 corresponen a les vendes de Sant Joan. L'Associació de Comerciants de Focs Artificials d'Espanya calcula que enguany els catalans ens gastarem, de mitjana, uns 40 euros per persona en petards.

El titular del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, afirma que hi ha molts indicis per obrir una peça separada i investigar les suposades connexions del govern rus amb Puigdemont i la resta d'imputats. Segons ell, haurien facilitat la infiltració d'espies russos en territori espanyol per desestabilitzar i alterar la pau social. Atorga el paper de líders als expresidents Mas i Puigdemont. I situa el seu advocat, Gonzalo Boye, per sota d'ells, com a aconseguidor de suport financer.

El magistrat assegura que estan ben acreditats els contactes amb la intel·ligència russa. I considera que, si finalment Catalunya hagués aconseguit la secessió, Rússia hauria trobat una porta del darrere per desestabilitzar tot Europa. Per tot plegat, conclou que estem davant un delicte d'alta traició i demana al Suprem que es faci càrrec dels dos aforats que imputa.

El delicte d'alta traició està exclós de l'amnistia sempre que hi hagi hagut una amenaça efectiva i real amb ús efectiu de la força. Aguirre sosté que en aquest cas es pot aplicar el concepte de guerra híbrida, que consisteix, sota el seu punt de vista, en influir en la presa de decisions del Estats fent ús de mitjans polítics, econòmics, militars, civils i d'informació.

El jutge Joaquin Aguirre imputa Carles Puigdemont, Artur Mas i 11 persones més per malversació i alta traïció, un delicte, aquest últim, exclòs de l'amnistia. El magistrat ha obert una nova causa per la suposada trama russa del procés.

Barcelona eliminarà tots els pisos turístics el 2028. L'alcalde vol que els 10.000 habitatges d'ús turístic actuals passin al parc d'habitatge residencial. I per fer això, Collboni aplicarà el decret de la Generalitat que estableix un màxim de 5 anys per les llicències turístiques.

La Generalitat confirma un nou feminicidi: el de la dona apallissada a Cistella, a l'Alt Empordà a l'abril. Amb aquesta ja són 16 les víctimes de violència masclista aquest any.

Bruce Springsteen actua davant 58.000 persones a l'Estadi Olímpic. Tres hores en què el Boss no va defraudar un públic fidel. A punt de fer 75 anys, demà donarà a Barcelona una altra oportunitat per vibrar amb els èxits de la seva carrera.

Xavier Trias critica que l'Estat traspassi competències a les comunitats sense donar-los-hi finançament: "No és un problema de finançament singular, és un problema de finançament just". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, assenyala el "filibusterisme" en sanitat: "Ha fet una trampa molt grossa. El dèficit l'estan fent les comunitats". El president del grup municipal de Junts per Catalunya - Trias per Barcelona creu que a Catalunya hi ha dues opcions: repetició electoral o "obligar-los a un acord". L'exalcalde de Barcelona, admet que els candidats Salvador Illa (PSC) i Carles Puigdemont (Junts) no ho tenen fàcil, per bé que el primer "ho té molt difícil perquè ja l'han clixat". Creu que el líder socialista no és catalanista i el titlla de "molt espanyolista": "En lloc de jugar a ampliar la seva xarxa a base de col·laborar amb gent catalanista, han decidit guanyar als vots per la gent de Cs", ha afegit. Creu que la llista unitària "seria l'ideal" en cas de repetició electoral, però admet que "la situació ha canviat" perquè "Junts ha fet un canvi espectacular" i "hi ha un líder indiscutible". Critica que l'alcalde Jaume Collboni hagi pactat amb ERC i no amb els comuns i PP, que van facilitar la seva investidura: "És un acord estrany perquè no és per tenir la majoria sinó per estar en minoria". Detalla que deixa l'Ajuntament de Barcelona, però no l'activitat política: "No té sentit continuar. Soc un tap ara". Confirma que el grup municipal de Junts deixarà de dir-se Trias per Barcelona aquesta legislatura i defensa que Jordi Martí lideri el projecte.

Res de declaracions d'intencions. ERC demana concrecions a Pedro Sánchez, passos ferms per la reforma del finançament. És la seva línia vermella per desllorigar la investidura de Salvador Illa. El candidat socialista aposta per desplegar el consorci tributari que contempla l'Estatut, que serviria per recaptar el 100% dels impostos. La qüestió és qui i com els gestiona.

L'última enquesta del CEO pegunta als catalans pel finançament. Diu que un terç considera que la Generalitat hauria de decidir en exclusiva sobre els impostos. I, aproximadament, la mateixa quantitat aposta perquè la capacitat de decisió sigui compartida entre la Generalitat i l'Estat.