Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

El sector turístic preveu un juliol i un agost de rècord, amb ocupacions similars a les d'abans de la pandèmia i superant-les, fins i tot, a punts de la costa. Es nota un augment de reserves, tot i l'alça dels preus. Són dies de molt moviment, també a l'aeroport del Prat, on esperen superar els passatgers dels darrers anys. La costa continua sent un dels destins preferits. A Barcelona hotels i apartaments ja avancen que la previsió per aquest estiu no pot ser millor. El Gremi d'hotels preveu una ocupació al voltant del 87% ja aquest mes de juliol. Xifra similar a la que esperen a municipis de la costa brava com Platja d'Aro.

Primer diumenge de rebaixes d'estiu amb botigues obertes i cues, fins i tot, en algun centre comercial. Abans d'entrar a qualsevol botiga o centre comercial en període de rebaixes el més important és planificar-se. Els experts recomanen fer llistes de prioritats, per evitar compres compulsives. Important també, abans de treure la targeta conèixer la política de devolucions, haver fet recerca prèvia dels productes i comparar preus. Els productes han de tenir la mateixa qualitat, sense tares.

El sector turístic preveu un juliol i un agost de rècord, amb ocupacions similars a les d'abans de la pandèmia i superant-les, fins i tot, a punts de la costa. Es nota un augment de reserves, tot i l'alça dels preus. Són dies de molt moviment, també a l'aeroport del Prat... on esperen superar els passatgers dels darrers anys.

Unes vacances que la inflació ha encarit encara més. Algunes persones demanen crèdits per pagar-les i les agències han notat un increment d'un 10% en la demanda dels viatges finançats. Els experts, però, alerten del perill d'endeutar-se per anar de vacances.

Esquerra assegura que un finançament singular per a Catalunya és l'única manera d'evitar retallades. Els socialistes s'hi mostren disposats, però avisen els republicans que una repetició electoral els perjudicaria. Junts no descarta una llista única en cas de nous comicis, però reconeix que no seria, diuen, desitjable.

Primer diumenge de rebaixes d'estiu amb botigues obertes i cues, fins i tot, en algun centre comercial. Es calcula que la despesa mitjana serà d'uns 104 euros per persona. Uns diners que destinarem, sobretot, a moda, tecnologia i bellesa.

Aquest diumenge juga Espanya, partit de vuitens contra Geòrgia. Ho diem i ho recalquem: no val a badar. Suïssa elimina a Itàlia i Alemanya derrota Dinamarca.

Un assaig clínic impulsat per la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) de Barcelona on s'ha combinat la immunoteràpia i la quimioteràpia ha mostrat resultats prometedors en pacients amb càncer de pàncrees metastàtic. Els resultats de l'estudi revelen una taxa de resposta objectiva del 40% juntament amb una mitjana de durada de la resposta de 12,5 mesos i una mitjana de supervivència general de 14,3 mesos, segons explica la doctora Teresa Macarulla, oncòloga mèdica del centre.

Les festes del barri barceloní de Torre Baró ja estan en marxa i enguany han arrencat amb uns pregoners molt especials. Es tracta del cineasta Marcel Barrena i l'actor Eduard Fernández que després del rodatge de la pel·lícula 'El 47' ja formen part una mica del veïnat. 'El 47' narra la lluita dels veïns per aconseguir que el transport públic arribés al barri i s'estrenarà a les sales de cinema el pròxim 6 de setembre.

Es manté la vigilancia al barri del Culubret de Figueres després de les destrosses de divendres a la nit a 3 habitatges de familars del pressumpte autor del doble crim de Girona la nit de Sant Joan. Hi van participar un centenar de persones i els Mossos defensen la seva no intervenció per evitar enfrontaments amb la multitud. L'alcalde, Jordi Masquef, reclama mesures urgents per abordar el tràfic de drogues a la ciutat.

El 'backstage' dels festivals de música és sempre sinònim d'agilitat i immediatesa. Els canvis d'escenari es fan en minuts mentre els artistes es preparen per sortir. Ens colem a la part menys visible de l'Idilic Festival, on treballen 200 persones. En parlem amb els cantants Iñigo Quintero, Álvaro de Luna i els catalans Malmo.

Esquerra posa finals del mes de juliol com a data límit per negociar la investidura amb el PSC i Junts per Catalunya. La secretària general del republicans, Marta Rovira, lamenta que cap dels seus interlocutors encara no hagin presentat les línies bàsiques d'un programa de govern. Mentrestant, el socialista Salvador Illa no veu cap fórmula d'executiu viable que no passi per l'entesa entre el PSC, ERC i els Comuns. En canvi, Junts no llença la tovallola i carrega contra Illa i la intenció de Pedro Sánchez de vincular la reforma del finançament amb la investidura.

Es manté la vigilància al barri del Culubret de Figueres després de les destrosses a tres habitatges de familiars del presumpte autor del doble crim de Girona la nit de Sant Joan. Hi van participar un centenar de persones. Els mossos defensen que no van intervenir per evitar enfrontaments. L'alcalde reclama mesures per abordar el tràfic de drogues.

Esquerra posa data límit a PSC i Junts per negociar la investidura: el mes de juliol. Illa assegura que un pacte d'esquerres és l'única alternativa per evitar una repetició electoral. Junts critica que Sánchez faci servir, DIUEN, el finançament de Catalunya per aconseguir la presidència de la Generalitat i mantenir-se a la Moncloa.

Matí de pluges i xàfecs intensos especialment a Barcelona i Tarragona. Un últim cap de setmana de juny, amb temperatures 3 graus per sota de l'habitual per l'època i precipitacions acumulades de fins a 37 litres per metre quadrat fins al migdia que han deixat alguns desperfectes. Els bombers han rebut prop de 130 avisos.

El 'backstage' dels festivals de música és sempre sinònim d'immediatesa. Els canvis d'escenari es fan en minuts mentre els artistes es preparen per sortir. Ens colem a la part menys visible de l'Idilic Festival on treballen 200 persones. En parlem amb els cantants Iñigo Quintero, Álvaro de Luna i els catalans Malmo.

Comencen els vuitens de final a l'Eurocopa. Espanya jugarà diumenge contra Geòrgia.

Des de principi d'any a Catalunya s’han registrat 128 casos de LGTB-fòbia. Són dades de l’Observatori contra l’Homofòbia. La via pública i l'entorn laboral, són els llocs on més es produeixen aquestes situacions d’odi.

Un altre espai que no queda al marge són les escoles i instituts, per això aquest any el 'pride' demana que s’introdueixi a les escoles l’educació socioafectiva.

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una trama de pederastes que cometia agressions sexuals grupals a menors de 16 anys, als quals captava a través de les xarxes i aplicacions de cites. També produïa pornografia infantil i prostituïa menors. La investigació ha durat dos anys i ha permès identificar i detenir el màxim responsable de la trama i 15 depredadors més que haurien participat directament en les agressions sexuals comeses al domicili del principal investigat, al districte de Ciutat Vella. Fins ara s'han pogut identificar 11 víctimes, però no es descarta que n'hi hagi moltes més.

Tret de sortida de les vacances d'estiu. Comença la primera operació sortida i es nota a les carreteres, però també a les estacions com la de Sants i a l'aeroport d'El Prat. Aquest cap de setmana hi ha previstes més de 4.000 operacions.

Més educació socioafectiva a les escoles per erradicar la LGTB-fòbia. És el reclam en el dia internacional de l'orgull LGTBI+. Generalitat i Ajuntament de Barcelona fan un crit d'alerta davant l'ascens de l'extrema dreta. El consistori Barceloní ha anunciat una ordenança pionera per regular la lluita a favor de la igualtat de tracte i la no discriminació.

Desarticulada una trama de pederàstia que cometia i gravava agressions sexuals a menors. Hi ha 16 detinguts. Captaven els menors a les xarxes i aplicacions de cites i quedaven en un domicili de Ciutat Vella. Han identificat 11 víctimes, però els investigadors sospiten que podrien ser una vuitantena.

Arriba l'hora de la veritat a l'Eurocopa. Els vuitens de final comencen demà amb l'Itàlia-Suïssa, seguit d'un Alemanya-Dinamarca del que sortirà el rival d'Espanya als quarts si la Roja venç diumenge a Geòrgia.

"Una ciutat desconeguda sota la boira" s'endinsa en els barris perifèrics de Barcelona. Sorgits de l'onada migratòria de la postguerra i poc fotografiats, són ara els protagonistes d'una exposició que es pot veure al MACBA.

L'històric mural de ceràmica de Miró dona la benvinguda als viatgers de la T2 del Prat des de fa mig segle. En aquests anys s'ha convertit en un símbol de l'arribada de milers de turistes a Barcelona. Ara, el trasllat a la T1 aprofitant la fase de remodelació està en fase d'estudi. Els companys de l'artista ho veuen amb bons ulls, però molts arquitectes ho posen en dubte. 

És divendres i per molts és sinònim d'inici de vacances d'estiu. Molta mobilitat a les carreteres i a les estacions de trens, que s'han reforçat. A l'aeroport del prat, només aquest cap de setmana hi ha més de 4.000 vols programats i aquest divendres és el dia amb més operacions.

Amb la penjada del penó als balcons, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona commemoren el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+. Aquest any la bandera és la interseccional, que incorpora elements que destaquen la diversitat de les persones del col·lectiu.

Retorn a la fase d'alerta per sequera al Ter-Llobregat. Entra en vigor la flexibilització de restriccions a 202 municipis. Es relaxa el consum d'aigua en el reg agrícola, la ramaderia, la indústria i els usos recreatius.