Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

En Marc fa dues setmanes que s'ha graduat en fisioteràpia i la Martina estudia infermeria. Com ells, molts dels empleats dels festivals de música d'estiu són estudiants. Compaginar la vida social amb ingressos extra són, segons diuen, els principals avantatges. Els promotors també hi troben beneficis: volen persones amb flexibilitat horària, interessades en contractes temporals i que connectin amb el públic assistent. 

A Platja d'Aro hi ha hotels que posen l'allotjament als seus empleats. No volen que això sigui un impediment per treballar. Alguns propietaris de restaurants han de tancar diversos dies perquè no tenen prou plantilla. Són alguns dels exemples de la manca de personal del sector turístic a Catalunya. La falta de personal preocupa els empresaris turístics.

Amnistiats 46 policies investigats per les carregues de l'1 d'octubre. Estaven processats per lesions, delictes contra la integritat moral i, alguns, per tortures.

Catalunya lidera la creació d'ocupació a tot l'Estat sumant 26.000 nous afiliats al juny.

54 detinguts d'una organització criminal internacional acusada estafes telefòniques i robatoris violents a persones grans. 

 Espanya i Alemanya preparen el partit de quarts de final de divendres a l'Eurocopa.

Si passeu per davant de la Fundació Tàpies us la trobareu engalanada. Una mena de segona pell que cobreix la façana. És una instal·lació de l'artista ghanès Serge Attukwei Clottey. Una de les obres per commemorar el centenari d'Antoni Tàpies.

Una nova indumentària que acompanya un canvi de nom. La Fundació Tàpies passa a dir-se ara Museu Tàpies. Un equip de l'Informatiu ha seguit tot aquest procés de creació i instal·lació de l'obra.

Amnistiats 46 policies investigats per les càrregues de l'1 d'octubre a Barcelona. Estaven processats per lesions, delictes contra la integritat moral i, alguns, per tortures.

Polèmica per l'autoria dels cartells ofensius amb les imatges d'Ernest i Pasqual Maragall fent al·lusió a l'Alzheimer. Amb vergonya i horror s'ha mostrat Ernest Maragall davant del fet que l'autor sigui un militant del partit.

L'atur registra la xifra més baixa dels darrers 16 anys. A Catalunya al juny ha baixat en més de 5.800 persones. Al conjunt de l'Estat en prop de 47 .000, on es bat també un nou rècord d'afiliats a la Seguretat Social, amb més de 21 milions de treballadors.

La selecció espanyola prepara el partit de quarts de final contra Alemanya sense Lamine, Nico ni Fabián. S'han quedat fent tractament específic al gimnàs, però està previst que tornin demà amb el grup.

Cop a una organització criminal internacional acusada d’estafes telefòniques i robatoris violents a persones grans. Hi ha 54 detinguts i 84 víctimes. Els han estafat més de 2,5 milions d’euros. Una operació coordinada entre Mossos, Policia i policia Portugal. Els mossos alerten que el 2023 han investigat 3.000 estafes telefòniques.

El Suprem s'oposa a amnistiar el delicte de malversació. Manté l'ordre de detenció per a Puigdemont, Comín i Puig i la inhabilitació per Junqueras, Romeva, Turull i Bassa. El Tribunal sí que amnistia Marta Rovira per desobediència i li aixeca l'ordre de detenció. 

Les tempestes de les darreres hores afecten la mobilitat. Retards i cancel.lacions a l'aeroport del Prat i també afectacions a Rodalies al Baix Ebre. Protecció Civil alerta de tempestes elèctriques i demana precaució. 

3 de cada 4 ascensors a Catalunya s'hauràn de modificar. Entra en vigor la llei que regula les noves mesures de seguretat. Un cop es faci la inspecció tècnica rutinaria es donarà un marge d'entre 6 mesos i 10 anys per aplicar les millores. 

Espanya jugarà els quarts de final amb Alemanya a l'Eurocopa.

Tant el jutge instructor del Procés, Pablo Llarena, com el tribunal que presideix Manuel Marchena, són contundents. La llei d'amnistia exclou la malversació si hi ha enriquiment i ha afectat interessos financers de la Unió Europea. I aquest, diuen, és el cas. Llarena afirma que Puigdemont, Comín i Puig van carregar als fons públics iniciatives que ells dirigien i que ho van fer en benefici personal. 

La nova normativa especifica unes mesures mínimes de seguretat i implicarà modificacions en gairebé tres de cada quatre ascensors de Catalunya. La cabina ha d'estar anivellada amb el terra per evitar ensopegades. L'elevador ha de tenir uns sensors perquè no es tanqui la porta mentre entrem o sortim, i un dispositiu que impedeixi la sobrecàrrega. També és obligatori un telèfon bidireccional, per avisar en cas d'emergència.

El Suprem s'oposa a amnistiar la malversació als líders del procés. Per tant, manté l'ordre de detenció de Carles Puigdemont i la inhabilitació per a Oriol Junqueras.

Des d'Esquerra veuen aquesta decisió com un intent de carregar-se la llei d'amnistia, però confien que, finalment, s'acabarà aplicant.

Les tempestes d'aquest primer de juliol afecten especialment la mobilitat. A l'Aeroport del Prat, s'estan produint retards i cancel·lacions. I també a Tarragona, on el temporal de pluja ha afectat la circulació ferroviària.

La selecció espanyola ja és als quarts de final de l'Eurocopa. La victòria per 4 a un davant Geòrgia, amb remuntada inclosa, va ser el més vist ahir a la televisió, amb més de 9 milions d'espectadors de mitjana.

Personalitzar productes que es fabriquen industrialment és una tendència a l'alça. Escollir els colors o bordar-hi les inicials són algunes opcions a l'abast del consumidor per tal que un producte produït en massa esdevingui a ulls de la persona que el compra un exemplar únic. A Barcelona, per exemple, ja ha nascut una acadèmia que es dedica a ensenyar la manera de personalitzar calçat esportiu. Els experts en màrqueting asseguren que és la manera que han trobat moltes multinacionals de donar una pàtina d'artesania a la seva producció.

Els viatges de vacances són un plaer al qual moltes persones no estan disposades a renunciar. Ho noten les entitats bancàries, ja que és l'època en la qual més crèdits personals es demanen i, sovint, són per finançar desplaçaments. També les agències de viatges han notat un creixement de persones que opten per finançar els viatges i pagar-los a terminis. Solen ser unes despeses que oscil·len entre els 2.000 i els 8.000 euros. Des de l'Intitut d'Estudis Financers demanen prudència i no menysprear el risc que suposa endeutar-se. El tipus d'interès mínim sol estar al voltant del 15%, i alguns crèdits ràpids multipliquen per molt aquesta xifra.