Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Acompanyen l'equip de 'Bodegón con Fantasmas', l'òpera prima d'Enrique Buleo. És una tragicomèdia rural que té com a escenari un poblet de la Manxa on el paranormal és el normal. En canvi, la que no fa riure gens és 'El Baño del diablo', un demolidor drama d'època que representa Àustria a la carrera per l'Oscar i explica el terror de la depressió femenina al segle XVIII basant-se en fets reals.

Recuperem les imatges devastadores del foc que el 31 de gener de 1994 va destruir el Liceu de Barcelona. Tal dia com avui de fa 25 anys, el gran teatre tornava a aixecar el teló.

La societat va quedar commocionada. Per això es va decidir que es reconstruiria al mateix lloc, al cor de la Rambla. Un centenar d'artesans van treballar amb fotografies per reproduir la sala del gran teatre. Alguns, van deixar la seva petjada, petits secrets amagats. 

Música a l'esplanada on fa tot just un any Hamàs va matar centenars de persones. Un atac en diversos punts d'Israel va provocar l'escalada del conflicte a Gaza. El Govern central i la Generalitat demanen l'alto el foc.

Habitatge i finançament. Són dos dels temes centrals que Salvador Illa, portarà demà al debat de política general. El primer que afronta com a president de la Generalitat.

Episiotomies o cessaries innecessàries, no respectar el pla de part. Són casos del que s'anomena violència obstètrica. La que poden patir les dones durant l'embaràs per part dels professionals sanitaris.

El Barça treballa per tornar al Camp Nou a finals d'any. El club confia que es compliran els terminis i divendres posarà a la venda els nous passis de temporada.

Reunió entre Renfe i una trentena d'alcaldes i plataformes ciutadanes afectades pel tall ferroviari entre Sant Vicenç de Calders i Tarragona per millorar el pla alternatiu de mobilitat.

Arrenca la cinquena edició del Barcelona New Economy Week que incorpora un espai dedicat a l’aviació. 

El Barça ha presentat el pla de ruta pel retorn al Camp Nou perquè el primer equip pugui jugar a l'Estadi abans que acabi l'any.

Fa 25 anys que el Liceu tornava a aixecar el teló després de l’incendi que va cremar l’interior del teatre. 

Per l'estrena de Salvador Illa al capdavant d'un debat de política general, els socialistes buscaran sumar forces amb els grups que li van donar suport. Per exemple en matèria d'habitatge i serveis públics.

Esquerra arriba al debat en plena crisi interna per dirigir el partit. Just avui formalitza la convocatòria del Congrés del 30 de novembre que ho decidirà. Amb les seves propostes de resolució, els republicans volen reafirmar el compromís del PSC amb el finançament singular, i també arrossegar a Junts. 

L'accessibilitat a l'habitatge serà una de les propostes dels Comuns. Clau en el seu pacte d'investidura amb els socialistes.

Jaume Duch diu que no s'han plantejat ara per ara ampliar les delegacions del Govern a l'exterior i prioritza la seva consolidació: "La nostra prioritat és assegurar que les 22 delegacions poden treballar", sense descartar afegir-ne d'altres en un futur. El conseller d’Unió Europea i Acció Exterior evita posar una data sobre l'oficialitat del català a l'Eurocambra: "Tan aviat com sigui possible", s'ha limitat a dir. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, considera que "no és el moment" d'obrir la delegació de la Generalitat a Tel-Aviv, com estava previst: "Quin és el sentit?". Titlla de "conflicte regional" la situació hi ha entre Israel, el Líban i la Franja de Gaza, i que el primer ha "ultrapassat els límits": "La resposta no hauria d'haver afectat civils". Duch reivindica que Catalunya és una de les zones més proeuropees de la UE, descarta per ara un referèndum i creu que no s'ha de donar "massa importància" a la xiulada a Salvador Illa al Concurs de Castells de Tarragona.

Fer castells no només depèn d'una bona condició física i d'entrenar-se diversos cops a la setmana. Al local dels Castellers de Vilafranca, pengen la camisa durant una estona per gestionar també la salut mental. Atenen les explicacions d'una psicòloga que els ensenya com gestionar les emocions i la pressió.

El Festival de Sitges continua captivant el públic amb presentacions, projeccions i la presència d'estrelles. El Mago Pop ha acaparat l'atenció amb el seu documental sobre Broadway, mentre que la sèrie "The Head" sorprèn amb nous capítols, ara ambientats en un desert, i la incorporació de l'actriu Clara Galle. El festival es reafirma com un referent mundial en el cinema fantàstic, mantenint la seva rellevància després de més de 50 anys d'història.

El CosmoCaixa celebra el seu vintè aniversari amb una jornada de portes obertes, esperant uns 7.000 visitants. Amb el popular Bosc Inundat i la Sala Univers com a protagonistes, el museu ofereix 9 sessions gratuïtes al Planetari. Des de la seva obertura, ha organitzat més de 52 exposicions i 4.200 activitats, consolidant-se com un referent en la divulgació científica.

Milers de persones, 4.500 segons la Guàrdia Urbana i unes 30.000 segons les entitats convocants, s'han manifestat aquest diumenge pel centre de Barcelona com a mostra de suport al poble de Palestina i el Líban que està patint les conseqüències dels atacs i bombardejos de l'exèrcit israelià. La marxa s'ha fet la vigília del primer aniversari de l'atac terrorista de Hamàs contra Israel que va desencadenar la invasió de la Franja de Gaza, amb un balanç de prop de 42.000 morts.

Després de quatre anys d'absència, el saló Expohogar torna a Barcelona amb una aposta clara per la innovació tecnològica, destacant la realitat virtual com a eina per millorar l'experiència de compra. Aquest any, la fira agrupa quatre sectors principals: decoració, pell, joieria i articles de regal. Amb una previsió de 5.000 visitants, la fira busca consolidar-se com un referent en tendències per al comerç local.