Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Antonio Carmona considera "raonablement positiva" la primera setmana de tall ferroviari a la demarcació de Tarragona: "Estem fent seguiment exhaustiu per si hem d'implementar millores o ajustos al pla", ha dit el director de Rodalies. En una entrevista al Cafè d'idees amb Lorena Amo, reivindica una "inversió històrica" per renovar el servei, però admet: "Mentre es fan les actuacions, el sistema s'estressa, s'han de fer reprogramacions i la capacitat de recuperació és menor". Demana als usuaris que confiïn en els serveis de Renfe: "Si fallem, la nostra voluntat és informar". Confia que els viatgers continuïn utilitzant els serveis de Renfe quan decaigui la mesura de l'abonament recurrent: "És una mesura positiva". I considera que la feina en el manteniment i seguretat al servei es veu ara "refrendada amb un reconeixement explícit" per part de la Generalitat.

És una de les espanyoles que ha sortit aquest matí del Líban. Viatja en un dels dos avions de l'exèrcit que a aquesta hora volen cap a Madrid. El ministeri de Defensa està repatriant vora 300 persones.

La Generalitat assegura que amb el topall al lloguer, els preus han caigut entre un 3% i un 5 %. Missatge que llencen coincidint amb la reunió que les comunitats autònomes han tingut amb Habitatge. Les que governa el PP són molt crítiques amb l'amenaça del Govern de menys finançament per a les que no apliquin la llei.

Després de les últimes pluges ens fixem en l'estat dels embassaments. La situació als de les conques internes no és massa bona. Estan al 28 %. Els pantans de la confederació hidrogràfica de l'Ebre, en canvi, es troben en un estat millor.

Els partits independentistes es resituen pel primer debat de política general al Parlament del president Illa, on ERC promet una oposició exigent i Junts renuncia al càrrec de cap de l'oposició.

Reunió del govern central amb les comunitats autònomes per abordar el pla estatal d'habitatge i el bo jove.

El Sindicat de Llogateres exigeix a la Generalitat que aturi la subhasta de cinc finques que són propietat de l'Hospital Clínic i on viuen un centenar de veïns. 

Derrota del Girona 2 a 3 amb el Feyenoord en l'estrena a Montilivi de l'equip a la Champions.

S'inaugura el Festival de Sitges que enguany atorga el Gran Premi Honorífic a Geoffrey Rush.

Aina Vidal alerta que la ministra d'Habitatge Isabel Rodríguez "es mou fora del marc de l'acord de govern": "Ja no sabem què més dir a la ministra". La portaveu de Comuns i Sumar al Congrés dels Diputats admet que la llei d'habitatge "té forats" que permeten "els abusos més terribles", i carrega contra el PP per no aplicar normes "que tenen a veure amb els drets humans". En aquest sentit, detalla que busquen la fórmula per protegir als ciutadans "atrapats" en comunitats dels populars: "Estem buscant la forma de garantir les competències autonòmiques alhora que els drets fonamentals són reconeguts", ha dit en una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. D'altra banda, demana a la CEOE que es posi a "remar a favor" de la reducció de jornada laboral perquè "és inevitable", i creu que la reacció dels populars es deu a una "amplíssima majoria a favor". Vidal veu futur a la legislatura a l'Estat tot i admetre que hi ha "una majoria que està fent difícil avançar". Diu que Junts sap que un govern de PP i Vox seria "altament nociu per Catalunya", i els acusa de fer "relats victimistes" i "gestos de cara a la galeria" pel que fa a la governabilitat de l'Estat. Carrega contra el "jutges rebels" que estan "fregant la prevaricació" i "saltant-se a la torera les lleis que fa el Congrés". I destaca que "la urgència" sobre l'ampliació de l'aeroport és diferent de la del Hard Rock.

El líder de Junts i expresident del Govern, Carles Puigdemont, ha fet una crida perquè el seu partit i el grup parlamentari aprofitin la "fragilitat" dels presidents Salvador Illa i Pedro Sánchez. 

Puigdemont ha interpel·lat el president espanyol per exigir-li que no vagi al Cercle d'Economia a demanar "res". Sinó que "el que ha de fer" és parlar directament amb Junts, i no a través d'intermediaris.

Es compleixen 30 anys de la famosa pel·lícula 'Priscilla, reina del desierto' i es torna a estrenar el musical a Barcelona. Hem estat amb el director i els protagonistes de l'espectacle, quan queden només unes hores per l'estrena, aquest dijous al Tívoli.

Les armes blanques no només preocupen la conselleria d’Interior, que des del passat cap de setmana ha engegat macrocontrols preventius per detectar-ne. Les agressions amb ganivets o navalles també inquieten els professionals de la seguretat privada. Molts busquen complementar les seves dotacions oficials.

Rècord de treballadors en actiu al setembre. Catalunya suma 15.000 ocupats i el nombre d'afiliats a la seguretat social supera els 3,78 milions. També mínim històric pel que fa a l'atur, que deixa la dada més baixa en un setembre des de 2007. Hi ha gairebé 332.000 aturats.

Petits canvis d'hàbits poden millorar les capacitats d'aprenentatge d'alumnes amb trastorns del neurodesenvolupament. L'Hospital Sant Joan de Déu ha presentat un nou informe amb recomanacions.

Armilles, tapaboques o guants antitall són alguns dels productes que professionals de la seguretat privada compren per complementar les dotacions oficials. Tot plegat per protegir-se dels atacs amb armes blanques.

Girona es vesteix de gala amb el debut de la Champions a Montilivi. Els de Míchel busquen el primer triomf davant del Feyenoord, amb preocupació pels seguidors neerlandesos més radicals, molts d'ells sense entrada.

Segon dia del tall ferroviari entre Tarragona i St Vicenç de Calders per les obres al túnel de Roda de Berà amb una altra jornada de retards.

L'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona ha presentat un nou informe amb recomanacions per alumnes amb trastorns del neurodesenvolupament.

Nova campanya d'Educació per lluitar contra l'assetjament escolar que se centra en la detecció precoç i en demanar ajuda aviat. 

Girona debuta a casa a la Champions a l’estadi de Montilivi davant el Feyenoord. En el Barça, el porter Szczęsny té previst signar el seu contracte com a jugador blaugrana.

Ramon Espadaler creu que calen almenys entre 50 i 60 unitats judicials a Catalunya: "Fins i tot es podria anar més enllà" en un pla de legislatura, ha dit. "Estaríem en condicions en aquest exercici proper d'assumir 25 nous òrgans judicials", ha anunciat, sempre que hi hagi pressupostos a Madrid, ha apuntat el conseller de Justícia i Qualitat Democràtica. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, sosté que ara hi ha "més eficiència policial" però que cal més celeritat en la justícia: "Hem de fer amb els òrgans judicials el que van fer amb els policies: posar-ne més". "No té sentit la bona feina policial si després no hi ha una agilitat judicial", ha instituït sobre els reptes compartits amb Interior, amb qui treballen per "desfer el coll d'ampolla" amb la multireincidència. "Vam trobar comprensió i predisposició per part del ministre Bolaños", ha assegurat sobre la seva reunió. Assegura que el Govern entén "la diversitat el país" i vol buscar les "franges d'acord" amb l'independentisme: "Quan parlem de multireincidència, podem trobar acords". En aquest sentit, defensa que Salvador Illa vol ser "el president de tots" en reunir-se amb els seus predecessors i altres figures polítiques: "Quan Junts decideixi que Puigdemont és l'interlocutor, parlarà amb el president". I reivindica l'aplicació sense dilacions de la llei d'amnistia per bé que "no està damunt la taula" indultar els polítics que no hagin estat amnistiats i defensa recórrer a les instàncies europees.