Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Josep Ginesta defensa millorar la productivitat, l'absentisme i la competitivitat per després debatre la reducció de jornada laboral: "Treballar millor per treballar menys", ha dit el secretari genera de PIMEC sobre la proposta que van fer arribar a la ministra de Treball, Yolanda Díaz. En una entrevista al Cafè d'idees amb Lorena Amo, celebra que aquesta hagi obert la porta a "escolar la veu de les Pimes". "La qüestió es com es planteja. No progressem en competitivitat", ha dit sobre la seva crítica a la reducció de jornada. I alerta que el marc del Congrés dificulta acords com el de la jornada laboral i demana grans consensos. D'altra banda, creu que els mecanismes amb els quals es gestionen les baixes per salut mental "no són els adequats". Demana que les forces polítiques es posin d'acord per aprovar pressupostos generals i defensa l'acord pel finançament català: "Té tot el sentit del món. També té el sentit que les comunitats no vulguin perdre cap euro". I és optimista amb la realitat parlamentària a Catalunya: "Pot ajudar que el país progressi. S'han de prendre decisions i obrir els debats".

El RACC s'oposa a la construcció de nous carrils bici segregats a Barcelona. El 6è Baròmetre elaborat pel club sobre la mobilitat ciclista a la ciutat i els seus accessos constata que l'espai de circulació destinat a carrils bici segregats és d'un 16% mentre que els usuaris que l'utilitzen representen un 8% de la mobilitat.

El baròmetre també constata que 6 de cada 10 ciclistes creuen que haurien de ser tractats amb "flexibilitat" davant d'infraccions i amb la mateixa tolerància que els vianants, i no amb la "rigidesa" aplicada a cotxes i motos.

Per a molts pacients oncològics, els assajos clínics són una nova oportunitat de tractament. El Vall d’Hebron Institut d'Oncologia és un dels centres que més en fa, més de 9.000 pacients han participat en prop de 3.000 assajos. El Fermí és un d'ells.

Més de tres milions de persones grans se senten soles a Espanya. Per visibilitzar i conscienciar la societat, la Fundació la Caixa ha posat en marxa una campanya per ajudar i acompanyar, amb tallers i xerrades, les persones que pateixen aquest sentiment no desitjat.

Durs retrets entre Esquerra i Junts aquest dijous al Congrés a compte de les negociacions amb el Govern central pel finançament de Catalunya. Ha estat precisament en la compareixença de la vicepresidenta María Jesús Montero per explicar l'acord tancat amb els republicans.

La justícia europea tomba el recurs de Puigdemont i deixa l'escó de Comín en l'aire. El TJUE avala la decisió del Parlament Europeu de no reconéixe'ls la condició d'eurodiputats.

La ministra Isabel Rodríguez i la consellera Sílvia Paneque s'han reunit a Madrid per abordar el problema de l'accés a l'habitatge a Catalunya.

El Barça continua invicte a la Lliga, sumant 21 punts en set partits. Els blaugranes s'imposen al Getafe amb un solitari gol de Lewandowski en un partit amb poca exigència per a Iñaki Peña.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea avala la decisió del Parlament Europeu de no reconèixer la condició d’eurodiputats a Puigdemont i Comín

UGT i Comissions Obreres protesten davant la seu de la patronal Foment del Treball per aconseguir un acord per la reducció de la jornada a 37 hores i mitja.

Els accidents de ciclistes a Barcelona baixen, però es tripliquen els sinistres amb ferits greus, segons dades del darrer estudi del RACC de mobilitat ciclista.

El Barça continua imparable en aquest inici de Lliga i contra el Getafe va sumar la setena victòria, mentre que el Girona va empatar a 0 amb el Rayo a Montilivi. 

Joan Garriga assegura tenir por de "la immigració il·legal i sobretot islàmica". El portaveu de Vox al Parlament de Catalunya creu que "l'obsessió de l'Estat" amb els menors no acompanyat ha de ser tornar-lo al seu país d'origen. "Quant a beneficis socials, primer els nostres. No pot ser que les ajudes d'habitatge vagin primer per gent que ha entrat il·legalment", ha insistit en aquest discurs una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga. El president del partit a Barcelona acusa el PP de fer "seguidisme" del PSOE: "Hi ha molt poques diferències de model d'estat". Defensa que sortir de governs autonòmics ha estat una decisió "molt valenta": "Que governi el PP sol perquè si no ens prenen el pèl. Entrar als governs va ser precipitat". Critica el "xantatge permanent" de Junts que "perjudica tant els catalans". Proposa apujar els sous reduint l'IRPF, mentre diu que "el tema de les hores és opinable", en referència a la jornada labora. I critica que el nou Govern hagi creat dues conselleries noves i que faci "continuisme del separatisme".

El govern desclassificarà els informes del CNI sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017, permetrà també l'accés a les converses dels agents del CNI amb l'imam de Ripoll quan era a la presó de Castelló. Tot plegat hauria de facilitar l'acostament a Junts per aprovar el primer escull dels pressupostos que és la senda d'estabilitat. Us parlarem també de les protestes d'avui a la fira d'inversors i promotors immobiliaris a Barcelona en la que el delegat a Europa del fons voltor Blackstone ha dit que Espanya té atributs i punts forts únics.

Gestos vinculats als acords d'investidura. La Moncloa s'avé, ara a desclassificar els informes dels serveis secrets i presentar-los a la comissió d'investigació sobre els atemptats gihadistes de 2017. "No hi ha res compromès ni a amagar", expliquen fonts de defensa.

Des d'Esquerra recorden a l'executiu central que també necessiten el seu suport. El PP acusa Sánchez de rendir-se al xantatge. Els socialistes defensen que negociar no és cedir.

El govern desclassificarà els informes del CNI sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils de 2017. Un gest que arriba després del no de Junts a l'objectiu de dèficit.

Càrregues policials a les portes de la fira immobiliària The District que se celebra al recinte de Gran Via de l'Hospitalet de Llobregat. Activistes s'han manifestat en defensa del dret a l'habitatge.

Estudiants de Medicina i Metges de Catalunya alerten que crear més facultats i places deteriorà la formació i la qualitat assistencial. Afirmen que el que cal és retenir els metges al territori i disposar de més recursos. 

El Barça rep el Getafe amb l'objectiu de continuar invictes a la Lliga. Iñaki Peña serà el porter titular a Montjuïc, mentre TXESNIK és a hores d'ara el més ben posicionat per suplir la baixa de Ter Stegen.

La Generalitat veu amb bons ulls les negociacions dels partits independentistes amb l'executiu central perquè d'aquests possibles acords en depenen també els pressupostos catalans.

Càrregues policials a la inauguració de la fira immobiliària The District, la tercera edició d'aquesta cita per a inversors i entitats bancàries.

Visita del Rei Felip VI a Figueres per a commemorar el 50è aniversari del Museu Dalí. El monarca i Salvador Illa han visitat les tres exposicions amb motiu de la celebració.

Doble duel català-madrileny a la setena jornada de la Lliga. El Girona rep el Rayo a Montilivi amb l'objectiu de trencar una ratxa de tres derrotes consecutives i el Barça rep aquesta nit el Getafe a Montjuïc.

Laia Estrada veu el nomenament de l'exlíder del PDeCAT David Bonvehí com a director general d'Economia Social i Cooperatives del Govern com un "retorn de la sociovergència": "Qui sostindrà aquesta legislatura serà Junts per Catalunya. Cada cop més és l'antiga Convergència", ha augurat. La presidenta del Grup Parlamentari de la CUP dubta "moltíssim" que la seva formació es pugui entendre amb el PSC pels pressupostos. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, demana a l'independentisme un canvi de lideratges i carrega contra l'estratègia pactista de Junts i ERC: "S'ha buidat de sobirania el Parlament. Hem retrocedit". En aquest sentit, viu el "vodevil" dels republicans amb "tristesa": "Ens sap greu que hi hagi aquestes guerres fratricides per una pugna de poder. Fa un flac favor a l'independentisme". 

D'altra banda, explica per què la CUP optarà ara per tenir figures de coordinadora i secretaria general: "Volem ser més àgils, però sense renunciar a l'ànima assembleària. Jo no m'hi presentaré en cap cas". Admet que la ruptura democràtica que proposa la formació "en el context d'ara és complicat en l'àmbit institucional, perquè governa el PSC i no hi ha res a fer". I defensa reestructurar l'independentisme popular "per tornar-hi": "Ens hem deixat arrossegar pel 'procés'. Necessitem treure l'independentisme del segrest de les institucions que el que han fet és apagar-lo".

Si no hi ha canvis extrems de temperatura i es manté la humitat, s'espera una temporada mitjana, d'uns 50 quilos per hectàrea. Els primers ja s'han començat a collir a zones com la del Solsonès. El punt àlgid de producció en aquesta zona de Catalunya es preveu del 15 d'octubre al 15 de novembre.

El Govern de Pedro Sánchez retira la tramitació dels objectius d'estabilitat, que s'havien de votar dijous al Congrés. Conscient que no té els suports necessaris, s'obre a negociar una nova proposta per evitar una altra derrota parlamentària.

Junts es felicita per la retirada de la proposta i ho veu com un pas endavant. La proposta de Junts es basa en la que va aprovar el parlament el 2014 amb els vots del PSC i passa per una responsabilitat equitativa de les 3 administracions: central, autonòmica i local. Així, Catalunya tindria una major capacitat d'endeutament.