Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Multitudinària manifestació a Barcelona en suport del poble palestí. La Guàrdia Urbana xifra provisionalment en 4000 els participants en la protesta, que demana la fi del conflicte. Demà fa un any dels atemptats terroristes de Hamàs contra Israel i de l'inici de la guerra.

Torna la fira Expohogar a Barcelona després de 4 anys. En aquesta edició, que espera rebre 5000 visitants, s'hi sumen expositors de 4 sectors: Decoració de la llar, joieria, pell i també regals i ens permet veure com seran les compres del futur.

Última jornada del concurs bianual de castells a Tarragona

Quarta jornada del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Amb sales pràcticament plenes. Els plats forts de diumenge: el Mago Pop, que presenta un documental on explica la seva aventura americana i també la tercera temporada de la terrorífica sèrie The Head... Hem parlat amb tots ells

El Girona juga contra l'Athletic a Montilivi, després Alabès contra el Barça. A l'Espanyol-Mallorca, el focus en Jofre Carreras que vas ser clau en la victòria per 2 a 1.

Passem les hores prèvies al debut del Sail Team Barcelona amb les regatistes de l'equip de casa en la primera edició de la Copa Amèrica femenina. La competició comença diumenge i serà el moment de demostrar sobre l'aigua els fruits de tota la feina feta amb esforç i també molta il·lusió.

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges celebra la seva 57a edició amb una àmplia oferta de pel·lícules, incloent-hi produccions com 'Centaures de la nit', rodada en blanc i negre i protagonitzada per monjos no professionals, i 'Terrifier 3', un film gore que ha entusiasmat el públic amb el seu pallasso sàdic i macabre. També destaca 'La Sustancia', protagonitzada per Demi Moore, que critica els estàndards de bellesa. Amb més de 300 projeccions, el festival encara té al davant 8 dies plens de cinema fantàstic.

A les portes d'una setmana important al Parlament, on dimarts comença el Debat de Politica General, Esquerra Republicana vol obligar Junts per Catalunya a posicionar-se sobre el finançament, mentre que els de Puigdemont critíquen els barons del PSOE contraris al pacte. Per als comuns, el primer debat de Salvador Illa com a president serà una ocasió per constatar la voluntat real del president d'imprimir un toc social a la legislatura.

En el Dia Mundial del Docent, instituït per la UNESCO, es valora la tasca dels més de 134.000 mestres i professors a Catalunya, repartits entre educació infantil, primària, secundària i universitats. Tres docents en diferents moments de la seva carrera comparteixen les seves reflexions sobre l'impacte i el repte de formar els ciutadans del futur, una feina essencial i sovint poc valorada, però que deixa una empremta profunda en els seus alumnes.

L'espai natural de Sant Miquel del Fai torna a obrir les portes després d’haver estar tancat set mesos per obres. S’ha sanejat la cinglera, que es va espatllar el passat 9 de març a causa d’un despreniment provocat per les pluges.

De cara a la nova etapa, es podrá visitar els caps de semana i festius. En el cas de les escoles les excursions serán entre semana. L’entrada és gratuïta, i s’ha de reservar previament perquè l’aforament és limita a 200 persones.

Els partits escalfen motors pel debat de política general d'aquest dimarts. Esquerra vol posar el pacte de finançament al centre i obligar Junts a posicionar-se, mentre que els de Puigdemont apunten les crítiques cap als barons del PSOE contraris al pacte. Per als comuns serà un indicador de les intencions d'Illa

Aquest cap de setmana torna a Barcelona el NASA Space Apps Challenge. Es tracta de la marató de programació més gran del món i els participants treballen durant gairebé 48 hores per resoldre desafiaments relacionats amb l'univers proposats per la NASA. Se celebra en simultani a 7 ciutats espanyoles.

Reobre Sant Miquel del Fai després de 7 mesos d'obres. L'espai natural va tancar al març per un despreniment de pedres entre dos salts d'aigua provocat per les pluges. Aquest dissabte, s'ha penjat el cartell de complet de visitants a tots els torns.

Sales plenes al primer cap de setmana del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges.

L'Espanyol i el Mallorca s'enfronten a la Lliga.

Foment del Treball dona suport a la ministra de Seguretat Social que obre la porta a compaginar una baixa per incapacitat temporal amb anar a la feina. La iniciativa no agrada als socis de Govern ni als sindicats, que alerten que és incompatible amb la salut dels treballadors. 

Pedro Sánchez es reuneix a aquesta hora amb Emiliano García Page, el socialista més crític amb la reforma del finançament autonòmic. Al matí, Sánchez s'ha reunit amb els presidents de Múrcia i València.

Amb els fons Next Generation, Lleida ha guanyat kilòmetres de carril bici, però no en tots els casos és fàcil arribar a l'escola. Hem acompanyat els alumnes de dos centres dels afores en el divendres de Bicibusos. 

Polèmica a Badalona pel tancament de l'alberg municipal Can Bofí Vell. Es va haver de tancar i des d'aleshores 45 persones s'han quedat sense lloc on dormir. El tancament fa cinc mesos, de l'alberg municipal per a persones sense sostre de Badalona ha provocat que 45 persones estiguin dormint majoritàriament als carrers. La síndica de greuges insta l'Ajuntament a atendre'ls i li dona un termini d'un mes. L'alberg de Can Bofí Vell va obrir el 2020, però fa mig any va haver de tancar per acumulació de deute amb la cooperativa que el gestionava passava del milió d'euros.

Dia intens de reunions per a Sánchez, amb els presidents de les dues comunitats més infrafinançades: Múrcia i València. Són dos barons del PP molt crítics amb el pacte fiscal. Per això demanen garanties i més inversió a les seves comunitats. 

Des de la Moncloa valoren positivament les trobades i retreuen al PP les baixades d'impostos o el rebuig a l'objectiu de dèficit. 

Aquesta tarda és el torn de García Page, de Castella la Manxa, el socialista més crític amb el pacte fiscal. I que ja ha alçat la veu públicament en nombroses ocasions també en contra de l’amnistia o la reforma de la llei mordassa. 

Les històries que veiem a la pel·lícula es van començar a rodar en forma documental, però, els temps es van allargar massa i el que havia de ser un documental es va convertir en una animació de ficció. 'Mariposas Negras' és un al·legat naturalista que busca advertir-nos de les conseqüències que les nostres accions poden tenir en el canvi climàtic. Molt diferent és la pel·lícula que va obrir el festival. A 'Presence' la càmera és com un fantasma que va recorrent les diferents estances d'una casa, observant tot el que passa. La idea va néixer d'una estranya experiència personal que va tenir el director a casa seva.

A Foment aplaudeixen la proposta i creuen que ajudarà a reduir l'absentisme laboral, que calculen, té un cost per la Seguretat Social de 37 milions d'euros. La patronal apunta que les beneficiades podrien ser les petites i mitjanes empreses. Des de PIMEC reconeixen que les baixes laborals, tot sovint, deriven en sobrecostos inassumibles. 

Els sindicats ho veuen incompatible amb la salut dels treballadors i demanen més informació i diàleg. Des del Govern, els ministres socialistes defensen que la proposta s'ha de poder analitzar, però els de Sumar alerten dels perills de l'ús dels ocupadors de la flexibilització les baixes.

Foment del Treball i PIMEC tanquen files amb la ministra de Seguretat Social a favor de la baixa mèdica flexible.

Continua la ronda de contactes de Sánchez amb els presidents autonòmics de Múrcia, Comunitat Valenciana i Castella-la Manxa. 

La UE decideix mantenir els aranzels als vehicles elèctrics procedents de la Xina, mentre Illa es reuneix amb el president de SEAT, companyia afectada per la mesura. 

L'equip britànic INEOS s’enfronta en el primer match ball per poder ser el rival de Nova Zelanda al desafiament final de la Copa Amèrica de vela. 

Mal inici del Barça de Peñarroya a l'Eurolliga, amb derrota dels blaugranes a la pista del Zalgiris Kaunas per 74 a 67.