Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

L'Iran ataca a Israel. És la resposta a la invasió terrestre d'Israel i al bombardeig de Beirut aquesta matinada. Els més de mig miler de soldats espanyols desplaçats a la frontera del Líban s'han hagut de refugiar en búnquers. També prestem atenció a una manifestació que s'està produint a Barcelona en commemoració de l'1 d'octubre.

El primer d'octubre coincideix amb la crisi interna d'Esquerra i amb la CUP immersa en un procés de refundació. Junts també és a les portes d'un congrés en el qual ha de redefinir els seus lideratges.

Des del Parlament, Josep Rull reivindica la memòria de l'1 d'octubre i demana l'aplicació immediata i total de la llei d'amnistia. Des de Waterloo, Puigdemont assegura que no es pot fer política a Catalunya sense tenir en compte aquella data.

Al davant, oposició frontal de Partit Popular i VOX, que veuen els governs socialistes còmplices dels independentistes.

Resignació, i en alguns casos confusió, en el primer dia de talls en les línies de Rodalies que uneixen Tarragona i l'Ebre amb Barcelona. En general, bona resposta del pla alternatiu d'autobusos, tot i que amb menys demanda de l'esperada.

L'Ajuntament de Barcelona vol reformar la Boqueria per potenciar-lo com a mercat de barri. L'objectiu és trobar un equilibri amb el turisme. Es remodelarà l'illa del peix, es crearà un nou passadís central i un accés des de la plaça de la Gardunya.

Actes arreu de Catalunya per celebrar el Dia Internacional de les Persones Grans. A Catalunya, prop d'un 20 % de la població té més de 65 anys.

Frenkie de Jong torna a una convocatòria més de cinc mesos després. Contra els YOUNG BOYS, no podrà jugar Èric Garcia, sancionat. El Barça està obligat a guanyar després de l'ensopegada a Mònaco.

Resignació entre els milers d'usuaris de Renfe que a partir d'aquest dimarts han d'agafar l'autobús per fer els trajectes de les línies que uneixen Barcelona amb l'Ebre i Tarragona. El motiu: les obres del corredor del Mediterrani, que comencen al túnel de Roda de Barà. S'han produït alguns retards a primera hora, però Renfe assegura que hi posarà remei.

Resignació entre els milers d'usuaris de Renfe que a partir d'aquest dimarts han d'agafar l'autobús per fer els trajectes de les línies que uneixen Barcelona amb l'Ebre i Tarragona. El motiu: les obres del corredor del Mediterrani, que comencen al túnel de Roda de Barà. S'han produït alguns retards a primera hora, però Renfe assegura que hi posarà remei.

La Generalitat es compromet a vigilar les obres de Renfe i valora positivament el dispositiu previst pel tall de rodalies a Tarragona.

Aniversari de l'1 d'octubre, el primer amb un govern no independentista a la Generalitat i amb l'independentisme dividit.

L'Ajuntament de Barcelona reformarà el mercat de la Boqueria per trobar un equilibri entre les demandes del veïnat i les del turisme.

Es retira del futbol professional Andrés Iniesta, l'excapità del Barça, amb 40 anys i després de guanyar 38 títols. 

Joan Tardà creu que ERC ha comès "un error enorme" amb l'estructura B: "Només podrem perdonar-nos i aspirar al perdó de la ciutadania si realment se sap tota la veritat i es depuren responsabilitats". En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, confia que Oriol Junqueras no estava al corrent del cas i creu que l'expresident català Pere Aragonès hauria d'haver aportat proves a la seva afirmació: "Qualsevol altra persona que tingués la informació ja ho hauria contraargumentat". L'exportaveu el grup republicà al Congrés dels Diputats creu que a la formació no estaven preparats per una crisi com l'actual perquè fins ara tenien "el comodí de l'honestedat" i defensa que el republicanisme s'ha de "repensar molt": "Malgrat que ara puguem parlar d'una certa crisi, en el fons, és una gran oportunitat". Tardà defensa la continuïtat de Junqueras al capdavant del partit perquè "és la persona que ofereix més prestacions". D'altra banda, creu que ERC no ha de ser un partit només independentista: "Independència i república no són conceptes antònims, però tampoc idèntics". I reivindica un govern tripartit d'esquerres en la pròxima legislatura si el PSC compleix els acords d'aquesta amb els republicans.

Continuen els equilibris polítics per aconseguir sumar la majoria de la investidura als pressupostos. Aquest dilluns, Pedro Sánchez és a Catalunya: al matí s'ha reunit amb el Cercle d'Economia i d'aquí a uns minuts farà un discurs als premis de La Vanguardia. El dia en què el Tribunal Suprem ha tombat els recursos i confirma que no aplicarà l'amnistia als condemnats pel judici del procés perquè van malversar fons públics.

La sala penal del Tribunal Suprem rebutja els recursos i confirma que no aplica l'amnistia al delicte de malversació pels condemnats al judici del Procés.

L'euríbor cau al setembre per sota del 3%, per primera vegada des de finals de 2022. Suposarà un alleugeriment per a les butxaques dels hipotecats. Poden estalviar-se fins a 100 euros al mes.

12 hores d'operació i més de 60 professionals. L'hospital de Bellvitge ha dut a terme el primer trasplantament facial del món procedent d'una donació de cor aturat.

Boichiek Chesny ja és a Barcelona, el porter polonès ha passat aquest matí la revisió mèdica, però no el presentaran fins després del partit de Champions de demà amb el Young Boys suís

Junts reitera que per tenir els seus vots Sánchez ha de complir amb els acords d'investidura. A Salvador Illa li reclama fer amb Puigdemont el mateix que ha fet amb la resta d'anteriors presidents i reunir-s'hi.

Esquerra que també reclama compliments a l'executiu espanyol. Entén que Junts demani apujar el sostre de dèficit, però veu prioritari sumar esforços en el finançament.

El PP diu que els acords de Sánchez amb els independentistes són enganys per aconseguir el seu suport. Veu una irresponsabilitats trencar, diu, la caixa comuna del finançament. Els socialistes, però, insisteixen en què sí fan politica contra Catalunya. 

Pedro Sánchez visita per primer cop Catalunya des de la investidura de Salvador Illa, mentre negocia el vot de Junts per aprovar el sostre de dèficit i els pressupostos.

S'acaba la rebaixa de l'IVA als productes de primera necessitat: l'oli, la llet o els ous passen del 0% al 2%. L'euríbor tanca el mes de setembre per sota del 3%, nivells que no es veien des de finals de 2022.

Famílies amb nens d'entre 6 i 8 anys de l'àrea de Barcelona han començat a rebre missatges de Salut perquè els vacunin amb la quarta dosi contra la pòlio.

El porter polonès Wojciech Szczesny passa la revisió mèdica per incorporar-se al Barça, quan l'equip es prepara per al seu partit de Champions contra el Young Boys.

Laura Borràs creu que l'estructura B d'Esquerra "era molt A": "Era bastant vox populi", ha dit preguntada sobre si ho sabia l'aleshores president català, Pere Aragonès. "És una B de barbaritat i una B de barroerisme, però la D de disculpes encara està inèdita", ha dit la presidenta de Junts per Catalunya, reclamant responsabilitat i disculpes als republicans. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, creu que ERC "ha traspassat totes les línies": "Han practicat un joc brut absolutament censurable, des d'un punt de vista no només polític, sinó moral-humà". "Que la lawfare ja no ens la facin, sinó que la lawfare ens la fem, em sembla increïble", ha afegit. L'expresidenta del Parlament alerta Pedro Sánchez que no pot "donar per descomptats" els vots de Junts: "Qui vulgui aconseguir nous acords, faria bé de treballar perquè es compleixin els que s'han pres prèviament". Creu que el president Salvador Illa vol mostrar una "realitat idíl·lica": "Catalunya no sé si torna a Espanya, però hi ha gent que no pot tornar a Catalunya" I reivindica que s'hauria de reunir amb Carles Puigdemont. "Mai ha necessitat un càrrec orgànic per ser-ho. La influència dins és indiscutida i fora és indiscutible", ha reivindicat abans del Congrés juntaire. "Si tots els partits independentistes haguessin millorat resultats com Junts no hauríem perdut la majoria independentista", ha afegit en referència a ERC.