Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Tota la vida estem sobrevivint, ens diu el Fouad. Fa 40 anys que va marxar del Líban, però és allà on sempre li batega el cor. Del sud del Líban és la familia de l'Ali. Són xiites i fa 4 dies que van fugir, literalment, amb el que portaven a sobre. L'Ali ha pogut llogar una casa als seus pares per unes setmanes i denuncia que al Líban ha començat també un dels altres negocis de la guerra, el d'aprofitar-se de la desesperació.

La Setmana del Llibre en Català és un lloc de trobada per a lectors i autors. Una festa literària que fuig de les aglomeracions típiques de Sant Jordi i, per tant, permet gaudir més del contacte amb les obres. També és una bona oportunitat per acostar-se a lectors joves i fer calaix. De fet, es calcula que la xifra de vendes d'aquesta edició haurà pujat un 20% amb comparació a la de l'any passat.

El Govern demana als catalans que són al Líban que abandonin el país, com més aviat millor. El conflicte s'ha agreujat en les darreres hores i Israel amenaça amb nous bombardejos. Els libanesos que viuen a Catalunya segueixen amb neguit les notícies que arriben del seu país d'origen.

El conductor d'un camió mor després d'envestir 7 vehicles i encastar-se contra un edifici a Lleida. Arran del sinistre, 9 persones més van resultar ferides, dues de les quals es troben en estat greu. Els fets van passar cap a les 10 de la nit al passeig de Ronda de la ciutat.

El Barça perd la imbatibilitat a la Lliga amb la primera derrota al camp d'Osasuna (4-2). Tot i això, manté el liderat de la competició i confia recuperar aviat efectius, com Frenkie de Jong.

Centenars de futures núvies mostren interès en adquirir un dels més de mig miler de vestits recuperats per l'entitat Solidança de Roba Amiga. Algunes vingudes des de llocs tan dispars com Lleida o Mallorca. La reutilització no només permet a les compradores estalviar-se uns diners, sinó que alhora els permet col·laborar en una iniciativa solidària per reduir el residu tèxtil.

  • Unes obres per millorar els accessos a l'aeroport obliguen a interrompre la circulació entre Barcelona-Sants i Gavà
  • El dispositiu alternatiu per carretera no convenç els viatgers, que es queixen de falta d'informació

Els pastissers de Figueres converteixen els pans que adornen la façana de Torre Galatea en galetes per a commemorar el mig segle de vida del Teatre-Museu de Dalí. Hi ha tres tipus de gustos: xocolata amb oli i sal, de vainilla i de brunyol de l'Empordà.

Dalí i el seu Teatre-Museu atrauen a milers de persones a la ciutat, fet que ha beneficiat a nivell cultural i econòmic a la capital de l'Alt Empordà.

Els veïns de la localitat, també, és sumen a la celebració amb una festa popular i amb un gran pastís, elaborat per Chrisitian Escribà per a homenatjar a l'artista.

Són dos dels talents més destacats de l'escena musical femenina catalana actual. Malgrat la seva joventut, Mushkaa i Julieta ja omplen grans escenaris en solitari, i quan col·laboren el seu èxit es multiplica. Els fans de totes dues han exhaurit les entrades per veure-les aquest dissabte a la desena edició del Festival B, al Parc del Fòrum de Barcelona.

La normativa ja prohibeix portar a sobre armes blanques que facin més d'onze centímetres, però ara un nou pla reforçat de control impulsat per Interior insta els cossos policials a requisar-les encara que siguin més petites si la possessió no està ben justificada. Un equip de l'Informatiu ha comprovat in-situ com la matinada passada només en una discoteca de Cerdanyola n'han trobat mitja dotzena. Es calcula que cada dia es requisen a Catalunya unes 25 armes blanques. En el que portem d'any, s'han registrat més de 2.400 incidents amb ganivets i navalles.

Més de 130 armes blanques intervingudes en una sola nit pels Mossos d'Esquadra. És el balanç d'un operatiu conjunt amb les policies locals i la Policia Nacional a tot Catalunya amb l'objectiu de reduir els incidents amb navalles i ganivets a l'espai públic. Enguany ja n'hi ha hagut més de 2.500.

Continua la picabaralla entres socialistes i populars pel nou model de finançament autonòmic. Salvador Illa el defensa, mentre que Alberto Núñez-Feijóo acusa l'executiu de Sánchez de voler crear comunitats de primera i de segona.

Galetes dalinianes, amb la forma del pa de tres crostons del geni empurdanès. Es poden comprar a partir d'aquest dissabte a les pastisseries de Figueres coincidint amb el 50è aniversari del Teatre-Museu Dalí.

El Barça busca igualar el rècord de 8 victòries seguides en una arrencada de lliga de l'època del Tata Martino. D'altra banda, aquest cap de setmana comença una nova edició de la lliga ACB de bàsquet, on enguany hi juguen 5 equips catalans. Aquest dissabte debuten el Baxi Manresa, el Joventut de Badalona i el Bàsquet Girona.

Plusfresc, en col·laboració amb la Fundació Aspros, ha inaugurat el primer supermercat inclusiu de Ponent a l'avinguda Blondel de Lleida. L'establiment, qualificat de "perfectament imperfecte", té com a objectiu donar ocupació a persones con discapacitat, fins el 80% de la plantilla. Actualment, ja compta amb quatre treballadors d'aquest col·lectiu.

Primera reunió de Salvador Illa amb el ministre de la presidència, Félix Bolaños, a la Generalitat. També s'ha trobat amb els consellers de Presidència i Justícia per abordar un dels problemes prioritaris. el fenomen de la multireincidència.

Prop de 48.000 furts a Barcelona el primer semestre d'enguany amb 265 multidetinguts. En general, les detencions han augmentat un 9 %. Però cauen en sac foradat pel col·lapse als jutjats. Els judicis ràpids ja s'assenyalen pel 2026 quan el màxim són 15 dies. I els judicis immediats, per furts lleus, tenen un segon jutjat de reforç per donar a l'abast, ja que prescriuen a l'any.

Els farmacèutics reconeixen que el subministrament és limitat i recomanen comprar-los amb antelació. La Societat Catalana de Psiquiatria alerta que no prendre'ls compromet la qualitat de vida dels pacients. Moltes famílies fan un pelegrinatge es busca de la medicació. Fa mesos que l'Agència Espanyola de Medicaments informa dels problemes de subministrament de fàrmacs com aquest. Un augment de la demanda, una manca del principi actiu i problemes de distribució, podrien estar darrere d'aquesta situació. No prendre la medicació té un impacte molt important en la salut dels pacients. Si no es troba el fàrmac es recomana consultar amb l'especialista per si es pot canviar el tractament.

La multireincidència i el col·lapse dels jutjats, temes centrals de les reunions que el ministre de Justícia, Félix Bolaños, ha matingut al Palau de la Generalitat amb el Govern de Salvador Illa. S'ha acordat prorrogar fins a final d'any el segon jutjat per delictes lleus a Barcelona.

La inflació cau 8 dècimes al setembre i l'IPC se situa en l'1,5%. És el valor més baix des de fa tres anys i mig. L'INE atribueix la rebaixa al descens dels preus dels carburants i a la moderació dels aliments i l'electricitat. 

Les persones amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat tenen problemes per aconseguir alguns dels medicaments. Els farmacèutics reconeixen que el subministrament és limitat i recomanen comprar-los amb antelació.

El Barça juga demà a Pamplona amb l'objectiu de sumar davant l'Osasuna la vuitena victòria a la lliga. Flick diu que no l'obsessionen els rècords i destaca el paper de Koundé a l'equip.

Reunió al Palau de la Generalitat entre el president Salvador Illa i el ministre de justícia, Félix Bolaños. Tots dos executius volen posar fil a l'agulla al problema de la multireincidència. Bolaños s'ha reunit prèviament amb els consellers de presidència i de justícia.

A Barcelona és el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, que acusa el Govern d'Illa de no donar prou suport a les famílies i a la conciliació. Promet, si governa, educació gratuïta dels 0 als 3 anys, això sí, cofinançada amb la Generalitat.

Esquerra, Bildu i BNG demanen la compareixença de la ministra Isabel Rodríguez perquè doni explicacions per la inacció del govern, en matèria d'habitatge. Ho fan després de les polèmiques declaracions de la ministra on instava a la solidaritat dels propietaris per abaixar els preus dels seus lloguers. Exigeixen mesures per garantir-ne l'accés i contenir la pujada de preus.

La inflació cau a l'1,5%, la xifra més baixa en tres anys i mig. L'IPC retrocedeix 8 dècimes en un mes gràcies a la rebaixa del preu de carburants, aliments i electricitat. Segons les dades que avui fa públiques l'INE, no es registrava una inflació per sota del 2% des del juny de l'any passat. 

Tractorada dels pagesos del Camp de Tarragona a Reus. Han arribat fins a la comissaria dels Mossos per demanar solucions davant l'augment dels robatoris de les collites, maquinària i eines. I que ja fa anys que pateixen. Reclamen endurir les penes i més recursos per a la policia