Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

Les pluges més abundants ja han passat, però encara queden les últimes cuetades d'una borrasca que ha deixat màximes de pluja com ara els 180 litres per metro quadrat que han caigut a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. A Tortosa les pluges han provocat l'esfondrament de part d'una casa deshabitada.

El candidat socialista, Pere Navarro està convençut que la seva proposta federalista arrossegarà el vot de la majoria dels catalans, si voten el que pensen de veritat, diu. Navarro ha tornat a situar el seu projecte com l'aposta més sensata, davant, afirma, dels extrems de PP i CIU.

Apropar els productes de mercat de qualitat i del territori a la gent... És l'objectiu de la fira "Mercat de Mercats" que fan aquest cap de setmana a Barcelona....Els organitzadors calculen que en aquests tres dies de fira, tot el cap de setmana, hi han passat més de 200.000 visitants.

El Barça segueix líder de la Lliga a 8 punts del Madrid després de sobreviure a la bogeria de Riazor. Un partit que apuntava a golejada de l'equip de Tito Vilanova es va complicar per les errades de l'àrbitre i la defensa blaugrana, i va acabar amb l'equip demanant l'hora. El millor, un cop més, Leo Messi.

Protecció Civil manté activat el Pla INUNCAT en fase d'alerta per les previsions de fortes pluges a partir d'aquesta tarda i també pel fort onatge a tota la costa. Mentre, aquest matí s'han représ les tasques de recerca del jove francés desaperegut dijous a Roses mentre pescava. S'han movilitzat dotacions per terra i mar de diferents cosos de salvament i també mitjans aeris.

El moment en que Espanya ha de demanar el rescat a Europa!!! Els experts consultats per Televisió Espanyola coincideixen en que és millor fer-ho aviat, si bé matitzen que no ha de ser un rescat del tipus de Portugal o Grècia. Sobre els resultats de la recent Cimera europea, els especialistes troben llògic que Alemanya marqui pautes però lamenten que no s'hagi trencat el cercle viciós entre deute públic i el de les entitats financeres.

Cada família llença o deixa perdre cada any uns 400 kilos d'aliments, una petita muntanya de productes , que contrasta amb els sectors creixents de la societat que pasen gana. A Catalunya, segons la Fao, 200.000 persones. Una exposició sobre Justicia Alimentària denuncia aquestes paradoxes.

El fòrum "Dona i menopausa" que fan aquests dies a Barcelona va més lluny dels símptomes i els problemes relacionats amb una etapa de la vida de la dona i posa l'enfasi en que ha arribat el moment d'acabar amb el tabú. Parlen d'un canvi de vida positiu i de valorar la bellesa de la maduresa.

El Barça visita aquesta nit el Deportivo de La Corunya amb l'objectiu de sumar una victòria que li permiti seguir de líder amb 8 punts sobre el Madrid. Tito Vilanova haurà d'aliniar una defensa marcada per les baixes però a la resta de l'equip no s'espera que hi hagi rotacions.

En mig d'onades de més de dos metres, submarinistes de la Guardia Civil han rescatat aquest migdia el cos de la turista que anit un cop de Mar s'endugué de la platja de Lloret. La dona, una polonesa de 37 anys que havia arribat ahir mateix a la localitat de la Costa Brava, passejava amb la seva parella per la platja; Una possible imprudència... en un dia en que el temporal aixecava onades de fins a cinc metres.

Protecció civil recomana la màxima prudència al llarg d'aquest cap de setmana davant la posibilitat que les pluges puguin ser fortes. També s'està pendent de les capçaleres dels rius que poden rebre importants quantitas d'aigua.

La vicepresidenta el govern acusa Felip Puig de buscar la confrontació política i no complir les seves obligacions. Soraya Saenz de Santamaria diu que més li valdria al conseller ocupar-se de les xinxes i rates que hi ha a la presó Model.

Oncòlegs i cirurgians demanen que en les operacions per extirpar un càncer de mama es faci també la reconstrucció mamaria. Els estudis demostren que així la recuperació fisica i psicológica de la pacient és molt més efectiva.

El Barça torna demà a la lliga al camp del Deportivo sense Piqué, que continua lesionat. L'única novetat a la convocatòria és Jonathan Dos Santos, que hi entra per primer cop aquesta temporada. Tito Vilanova li ha recordat a Mourinho que el Barça és campió del món i de la Copa del Rei.

TEMPORAL DE MAR

Troben el cos de la dona arrossegada per una onada

mentre pescava...L'altre persona que buscaven arran del temporal de mar que afecta tota la costa ja ha aparegut viu: ho ha comunicat la família fa poca estona.....A més la força de les onades s'ha endut la vida d'una dona, que va desparèixer anit a Lloret de Mar... EL SEU COS, MARTA MARTÍN HA APAREGUT A BLANES...

El Partit Popular i el PSC demanen una rectificació del conseller Felip Puig per les declaracions sobre els Mossos d'Esquadra. Si no ho fa, diuen, creuen que Artur Mas ha de prendre alguna decisió.

Cada any a Catalunya es diagnostiquen 4 mil nous casos de càncer de mama...7 de cada 10 dones el superen i al 90% de les pacients a les què s'extirpa el pit podria sortir del quiròfan reconstruïda... Una doble intervenció que NO tots els hospitals públics catalans poden oferir...

Torna la lliga i el Barça viatja demà a La Corunya sense Gerard Piqué, que es recupera d'una lesió al peu. L'Espanyol també prepara el partit de diumenge a Cornellà, contra el Rayo Vallecano.

MOTOS, GRAN PREMI DE MALÀISIA

Pedrosa el més ràpid a Sepang i Viñales planta el seu equip

JUANES, AL PALAU

El cantant colombià debuta a la sala davant un públic entregat

Els Mossos recuperen a Blanes el cos sense vida d'una turista arrossegada per una onada a Lloret de Mar quan passejava per la platja. A Roses els equips de rescant continuen buscant un jove francès d'entre 20 i 30 anys que anit va sortir a pescar. I no es descarta un tercer desaparegut a l'Escala. Protecció civil ha activat l'alerta per mala mar i fort vent amb onades que poden superar els 2 metres i mig a la costa. També està activat el pla inuncat en fase d'alerta per pluges abundants.

Tots els partits de l'oposició presenten esmenes a la totalitat als pressupostos de l'estat que es comencen a debatre dimarts. CiU diu que els comptes no donen cap esperança i acusa el govern de manca de diàleg. Coïncideix amb Esquerra i Inciativa que no serviran per reactivar l'economia ni crear ocupació.

Més del 90% de les dones a les quals extirpen el pit per un càncer podrien sortir del quiròfan amb la mama reconstruïda. És el que demanen oncòlegs i cirugians perquè, a més d'ajudar psicològicament la pacient , la ferida es cura millor. Ara aquesta intervenció integral només es fa en un 15% dels casos.

El Barça torna demà a la lliga al camp del Deportivo sense Piqué, que continua lesionat. L'única novetat a la convocatòria és Jonathan Dos Santos, que hi entra per primer cop aquesta temporada. Tito Vilanova li ha recordat a Mourinho que el Barça és campió del món i de la Copa del Rei.

Mor una dona arrossegada per una onada a Lloret i un desaparegut a Blanes. ALERTA PER MALA MAR I PLUJA.

Pressupostos de l'Estat. ESMENES A LA TOTALITAT DE L'OPOSICIÓ.

Càncer de mama. EXTIRPAR I RECONSTRUIR ALHORA.

Piqué segueix de baixa. DOS SANTOS VIATJA A LA CORUNYA

El banc dolent ha estat avui el protagonista del Meeting Point, el saló immobiliari més important d'Espanya. Hem sabut que aquest banc es quedarà l'estoc de vivendes de les entitats reflotades a la meitat del preu del seu valor. En un moment en que, dades d'avui mateix, indiquen que el preu de l'habitatge continua caïent, el fet que l'estoc dels bancs pugui sortir al mercat a preus per sota de cost preocupa, i molt, al sector immobiliari, un dels més afectats per la crisi.

Polèmica per la insinuació del conseller Felip Puig que en cas de topada amb Espanya els mossos haurien de ser fidels a Catalunya. El PSC titlla al conseller d'interior d'irresponsable i el PP diu que posa els mossos contra les persones que se senten catalanes i espanyoles.

Comencen les obres per construir a Sùria un túnel, el més llarg d'Espanya, que transcurrirà pel subsol de la població. L'obra permetrà eliminar la circualció de camions de potasa pel centre d'aquest poble del Bages.

3 trens de l'ave circulen ja fent proves en la linia d'alta velocitat entre Girona i Figueres. A finals d'any les obres entre Barcelona i França estaran enllestides i a l'abril de l'any vinent la línia ja serà operativa.

Andrés Iniesta ha parlat avui clar per defensar-se dels atacs de Pepe, que l'acusava de fer teatre. El manxec també ha reiterat que se sent espanyol i català, i que qui no el vulgui entendre no ho l'entendrà. Messi, Mascherano, Song i Alexis s'han incorporat a la feina on Piqué segueix al marge.

Enrique Verdaguer

PRESIDENT ADIF, El president d'ADIF ha assegurat que l'estació de Girona podrà funcionar l'abril del 2013.

NOU TÚNEL A SÚRIA

Estarà acabat el 2015 i incrementarà la producció més d'un 30%

Els estudiants de secundària han fet la tercera jornada de vaga consecutiva per protestar en contra de les retallades en educació. Avui han demanat als pares que s'hi adherissin no portant els nois a classe...Segons el sindicat, el seguiment ha estat del 75%.

VAGA GENERAL EUROPEA

Els sindicats catalans se sumen a la convocatòria del 14 de novembre

Mentrestant, els sindicats catalans se sumen a la vaga general pel 14 de novembre, convocada per la confederació europea de sindicats

La ministra de treball Fàtima Báñez ha participat avui en una trobada amb empresaris a Reus. En el seu discurs no ha fet cap referència a aquesta convocatòria de vaga general . En canvi sí s'ha mostrat contrària a una possible Catalunya independent.

Barça i Madrid només es podrien trobar aquesta temporada a la copa del rei a les semifinals. El sorteig d'avui ha emparellat els blaugrana amb l'Alabès i els blancs amb l'Alcoià. En aquests setzens de final l'Espanyol s'enfrontarà al Sevilla i el Llagostera, l'unic català de 2a B, al València.

EUROLLIGA DE BÀSQUET

El Barça vol consolidar a Lituania el bon inici europeu

PALAU DE LA MÚSICA

Tercera edició del cicle "Bandautors" a l'escenari del Petit Palau

Les obres de la línia d'alta velocitat que han de connectar Barcelona amb Figueres estaràn enllestides a finals d'any. Ho ha dit el president d'ADIF que avui les ha visitat. Tot i això NO ha confirmat si el trens circularan per aquest tram abans de l'abril de 2013 ,quan està previst connectar la capital catalana amb la frontera francesa. Ja hi ha tres trens circulant en proves entre Girona i Figueres. CÀMERA HBon dia! I avui, a les mines de sal de Súria, ha començat a construir-se una de les obres d'enginyeria més importants fetes mai fins ara a Espanya.

El volum de crèdits impagats bat un rècord històric a l'agost. La morositat de particulars i empreses amb bancs i caixes va superar el 10%. En molts casos es tracta d'hipoteques. Només a Catalunya cada dia 20 famílies perden la casa perquè no la poden pagar, d'aquestes 8 de cada 10 viu a Barcelona. Per això l'ajuntament els oferirà pisos perquè hi puguin viure un temps.

Els estudiants de secundària dels instituts públics fan la tercera i última jornada de vaga. Protesten contra les retallades de la generalitat i contra la reforma educativa que prepara el govern central. La Federació d'asssociacions de pares i mares els ha donat suport demanant les families que no portin els nois a classe.

Als setzens de final de la Copa del Rei, el Llagostera, que somiava enfrontar-se amb Barça o Madrid, es creuarà amb el València. Els blaugrana, amb l'Alabès i no es trobarien amb els blancs fins a semifinals. A l'Espanyol li ha tocat el Sevilla.

Milers d'estudiants de secundaria han sortit avui als carrers de Barcelona per manifestar-se. Al conjunt d'Espanya, les mobilitzacions s'han produit a mig centenar de ciutats. El crit de protesta d'aquests estudiants de batxillerat era tot un editorial: "volem treballar després d'estudiar."

Artur Mas demana als consuls amb seu a Barcelona que difonguin una imatge positiva de Catalunya. El president de la Generaliat també vol que transmetin que Catalunya es un pais obert, amb talent i vocació mundial.

Obre les portes el saló inmobiliari meeting point on es poden trobar habitatges amb preus com els de fa 18 anys i descomptes que poden arribar al 50%. Enguany hi ha molta presència d'inversors internacionals.

Metges de l'hospital de la Vall d'Hebrón aconsegueixen que dones amb càncer de mama puguin tirar endavant un embaràs. Apliquen tècniques per tractar la malaltia sense afectar la salut del fetus.

Tito Vilanova ja ha pogut treballar aquesta tarda amb la majoria dels jugadors internacionals que estaven amb les seves seleccions. Hi eren tots excepte Messi, Alexis i Mascherano, que estan tornant de Xile, i Song, que no ha pogut viatjar perquè li han robat el passaport. Piqué segueix treballant al marge.

El saló immobiliari Barcelona Meeting point ja ha començat...Hi participen 265 expositors.... I guanyen pes els fons d'inversió estrangers, que feia 5 anys que no hi participaven...A més, avui es parla sobretot de què el sector ja ha tocat fons./El debat sobrianista continua al centre de les propostes dels partits polítics, ja en plena cursa electoral. Mentre el president Mas demana més pedagogia fòra de Catalunya, el PP insisteix en els efectes negatius d'una hipotètica independència... I a més a més, un centenar d'intel·lectuals aposten per impulsar el camí federalista./Avui és el Dia Internacional per a l'eradicació de la pobresa...Les 4mil entitats d'acció social que hi ha a Catalunya fan una crida als poders públis i als ciutadans./Segon dia de vaga dels estudiants de secundària que aquest migdia s'han manifestat a Barcelona i a una cinquantena de ciutats de tot l'Estat./El Manchester City nega que intentés fitxar Cesc Fàbregas i Sergio Busquets a l'estiu....Per si de cas, el president Sandro Rosell va assegurar anit que els jugadors rebutjarien qualsevol oferta perquè s'estimen el Barça./El fotoperiodista Samuel Aranda inaugura aquest vespre una exposició sobre la primavera àrab a Santa Coloma de Gramanet, la ciutat on va néixer

Forta presència dels bancs en la nova edició del Barcelona Meeting Point amb descomptes de fins al 50% en l'estoc d'habitatges. També guanyen pes els fons d'inversió estrangers, n'hi haurà 16 dels 25 més importants dels món. Feia 5 anys que no hi participaven...És un bon indicador, segons el president del saló inmobiliari, de què Espanya torna a ser un mercat atractiu perquè els preus han tocat fons.

El BBVA acomiadarà 1.200 treballadors d'Unnim i gairebé tots de Catalunya. La direccio i els sindicats han pactat recol.locar-ne la meitat en oficines del banc , encara que els aplicaran la mobilitat geogràfica. La resta marxaran amb prejubilacions i excedències i els menors de 53 anys amb baixes incentivades.

Metges de la Vall d'Hebron aconsegueixen que 24 dones a les què van diagnosticar i tractar de càncer de pit quan estaven embarassades, hagin estat mares. Fins ara, les dones en aquesta situació o avortaven perquè la quimioteràpia podia afectar el fetus o no en feien fins després del part, arriscant-se a què el tumor evolucionés.

Espanya i França empaten a 1 al Calderón i segueixen igualades al capdavant del grup de classificació per al Mundial del 2014. Ramos va obrir el marcador però l'equip de Del Bosque no va estar al mateix nivell... Cesc va fallar un penal i al temps afegit Giroud feia el gol de l'empat.

Àmplia presència dels bancs i dels inversors estrangers. BARCELONA MEETING POINT.

Reducció de plantilla. 1.200 TREBALLADORS MENYS A UNNIM.

Avenç de l'oncologia. SER MARE TOT I TENIR CÀNCER DE PIT.

Revolució francesa. FRANÇA IGUALA ESPANYA A L'ÚLTIM SUSPIR.

L'acord per celebrar un referèndum d'autodeterminació a Escocia és un referent internacional que la Generalitat no vol deixar escapar. Per això l'executiu català insta al govern espanyol a prendre exemple del britànic, capaç de pactar amb total normalitat un procés d'autodeterminació. Francesc Homs ha explicat avui que el President Mas enviarà una carta al primer ministre del Regne Unit i al d'Escocia felicitant-los per l'èxit de la negociació.

El Partit Popular titlla d'absurd que es facin paral·lelismes històrics entre Escòcia i Catalunya. El PSOE acusa Artur Mas d'amagar les retallades jugant amb els sentiments de la gent.

La policía desmantella una xarxa de màfia xinesa que importava mercaderies il·legalment i blanquejava capitals. Entre els més de 80 detinguts hi ha l'actor porno de Mataró Nacho Vidal.

Després de l'anunci de tancament pel dia 25, la Generalitat diu que intenta que les farmàcies puguin cobrar quan abans millor els diners que els deuen. Un 12% dels establiments farmacèutics es troben en una situació límit.

Espanya i França s'enfronten d'aquí a menys d'una hora, i en directe per la primera de Televisió Espanyola, en partit de classificació per al Mundial del Brasil del 2014. En joc hi ha el lideratge del grup i la possibilitat d'aconseguir una victòria de prestigi davant d'un rival històric.

NOVA CRIA DOFÍ

Després de sis anys neix un nou exemplar al zoo de Barcelona

Només te tres dies i encara no se sap si és mascle o femella... Ara està ben enganxat a la seva mare, que el protegeix i l'alleta a la piscina...Fins que no estigui ben habituat, l'espectacle de dofins quedarà suspés.

El president Mas enviarà una carta de felicitació als primers ministres del Regne Unit i d'Escòcia per l'exemple que han donat -diu- de diàleg i democràcia. També demana a l'executiu central que en prengui exemple. El govern català respón així a les desqualificacions que arriben des de Madrid i que considera un despropòsit. Un element més del distanciament entre els dos executius, qua ahir es va veure als Premsi Planeta.

La Generalitat culpa el govern central del retard en el pagament a les farmàcies... Assegura que com que no ha rebut la tercera transferència del fons de liquiditat, encara no ha pogut pagar-les. El conseller de salut espera poder-ho fer el 23 d'octubre, just dos dies abans que els farmacèutics hagin convocat un tancament com a protesta per la sitació que viuen...

Vuit empreses de Caldes de Malavella i Santa Coloma de Farners han demandat Endesa

Premis Planeta 2012

El 6 de novembre es publicaran 210 mil exemplars de l'obra guanyadora

el guanyador i la finalista del guardó literari han parlat dels seus llibres.... El 6 de novembre es publicarà una tirada inicial de 210 mil exemplars de "La marca del meridiano" de Lorenzo Silva i una altra de 90 mil de "La vida Imaginaria" de Mara Torres. La presentadora de La 2 Noticias d'aquesta casa diu que la literatura li ha donat ales per volar....I Silva,sosté que els agents de la guàrdia civil són tot un filó.

Lorenzo Silva

GUANYADOR PREMI PLANETA 2012 AMB "LA MARCA DEL MERIDIANO"

SUPERCOPA D'ESPANYA

El Barça no vol que es jugui a la Xina

SANT ADRIÀ DE BESÒS, AVUI

Sergio García podria reaparèixer diumenge davant del Rayo

El president Artur Mas i el Ministre d'Educació José ignacio Wert roben part del protagonisme als guanyadors del premi planeta d'aquest any. Van sopar plegats desprès de la picabaralla dialèctica dels últims dies. El debat independentista va planar sobre tot l'acte: fins i tot el guanyador del premi, el madrileny Lorenzo Silva amb la novel.la "La marca del meridiano" va apel.lar a crear ponts de dialeg. La finalista de premi ha estat la periodista d'aquesta casa Mara Torres, presentadora de La 2 noticias amb la novel.la "La vida imaginaria ".

La policia nacional deté una setantena de persones en una gran operació policial contra les màfies xineses de blanqueig de diners. Entre els detnguts hi ha l'actor de cinema porno Nacho Vidal. La meitat dels 120 escorcolls que s'han fet han estat a Madrid, però també investiguen a d'altres ciutats com Barcelona .

8 empreses de la comarca de la Selva demanden l'elèctrica Endesa perquè encara no els han pagat cap indemnització pels talls de subministrament elèctric durant la nevada del març del 2010. La majoria són del ram de l'alimentació i van estar sense llum entre 2 i 6 dies. Reclamen 41 mil euros. Endesa diu que l'expedient ja està tancat.

La selecció espanyola es juga amb França la primera plaça del grup de classificació per al Mundial de 2014. El partit el podreu veure en directe per La 1 a partir de tres quarts de nou del vespre. L'altre duel destacat de la jornada el protagonitzen l'Argentina de Messi i Xile d'Alexis Sánchez.