Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

FONS DE LIQUIDITAT

La Generalitat rep 568 milions i podrà afrontar els pagaments

Els populars catalans diuen que el crèdit que el goven central ha fet arribar a la Generalitat demostra que quan Catalunya necessita ajuda, la rep... Mentrestant, el PSC recorda que és el segon any que el PP incompleix la disposició adicional tercera de l'estatut i ha proposat això.

Per aconseguir portar un piroman davant el jutge, cal demostrar de manera contundent; per exemple amb fotografies, que hi està implicat. ... I això NO és gens fàcil...Doncs bé, els agents rurals del Baix Penedès han aconseguit justament això, proves evidents per acusar un home d'haver provocat 10 focs.

DETINGUTS A BARCELONA

Els lladres van atracar 15 comerços i farmàcies

Després d'un clàssic que deixa Barça i Madrid tal com estaven, separats per 8 punts, ara la lliga s'atura 15 dies pels compromisos amb les seleccions. El Barça es queda aquests dies amb 15 jugadors menys

RECUPERAR LA CONFIANÇA

El Barça Regal juga aquest vespre amb els Dallas Mavericks al Sant Jordi

NOU DISC D'ANTÒNIA FONT

"Vostè és aquí" conté 40 cançons curtes

La Generalitat ja ha rebut els 568 milions d'euros del fons de Liquiditat autonòmic; uns diners que li han de permetre pagar el deute de setembre amb hospitals i escoles concertades, entitats socials i farmàcies. Les entitats podran disposar dels diners entre avui i demà. En molts casos serviran per pagar nòmines i proveidors. Algunes escoles podran reorbir el menjador i les activitats estraescolars. Amb aquests, Catalunya ja ha rebut mil Milions del fons.

Agents rurals enxampen in fraganti un presumpte piròman que hauria provocat una desena d'incendis forestals al Vendrell la primera quinzena de setembre. L'han vigilat durant 15 dies les 24 hores del dia. Gràcies al material que han aconseguit l'han pogut acusar de provocar els focs i que el jutge accepti la denúncia.

La meitat de les unions de fet que es fan a Girona entre un ciutadà d'aquí i un extracomunitari són fraudulentes. Una dona espanyola, sola o mare soltera amb problemes econòmics és el perfil de persona que s'hi presta. Per fer-ho rep entre 5 i 6 mil eurUs. Salt, Blanes i Barcelona ja han elimitat el registre de parelles de fet per evitar aquest frau.

Després del clàssic de diumenge al Camp Nou, l'atenció se centra ara en els compromisos de les seleccions. 8 blaugranes i 5 madridistes s'han concentrat de cara als partits contra Bielorrússia i França. A Can Barça per tant només s'han entrenat Pinto, Fontàs, Dos Santos i els lesionats.

És la carta que el president Lluís Companys va escriure a la família poc abans de ser afusellat, quan estava empresonat al Castell de Montjuïc. Demana a les seves germanes que el vagin a visitar i que li portin roba i llibretes per escriure. D'aquí dues setmanes la subhastaran. Després us en donem més detalls.

La Generalitat rep els 568 milions d'euros i les entitats cobraran entre avui i demà. FONS DE LIQUIDITAT.

Detingut un presumpte piròman. HAURIA PROVOCAT 10 INCENDIS AL VENDRELL.

Unions de fet fraudulentes. A GIRONA LA MEITAT HO SÓN SEGONS LA POLICIA.

Del clàssic a la selecció. 8 DEL BARÇA I 5 DEL MADRID AMB LA ROJA.

El president Lluís Companys la va escriure poc abans de ser afusellat. CARTA A SUBHASTA.

La independència de Catalunya significaria acabar amb Espanya. Ho ha dit aquesta tarda a Barcelona el ministre de justícia, Alberto Ruíz Gallardón, davant empresaris catalans...Assegura que una Espanya sense Catalunya seria una Espanya fora del euro. Ruiz Gallardón no ha deixat clar què faria el govern espanyol si a Catalunya es convoca un referèndum, pero ha remarca que la Constitució és una norma que s'ha de seguir i respectar.

Artur Mas inisteix en la viabilitat econòmica d'una Catalunya independent. Davant d'empresaris llatinoamericans assegura que el PIB català situaria el país en setè lloc del món iberoamericà.

Els crits d'independència i la senyera gegant al Camp Nou centren les declaracions polítiques del dia. Convergència creu les reivindicacions no van contra ningú, el PP creu que són missatges excloents, i el PSC apela a la llibertat d'expressió.

Barça i Madrid. Messi i Cristiano. Un duel que sembla etern. L'endemà del gran espectacle en un clàssic molt intens, els blaugrana i el seu jugador més emblemàtic reforcen el prestigi en la lluita pels màxims objectius esportius de la temporada.

La tensió política entre Catalunya i Espanya va tenir ahir un escenari d'excepció. La reivindicació sobiranista al Camp Nou durant el partit Barça-Madrid, que va ser seguit a tot el món, ha reobert la polèmica.El ministre d'afers estrangers considera que actes d'aquesta naturalesa NO donen una bona imatge per Espanya a l'exterior.... El president Mas replica, en canvi, que sempre que sigui de forma cívica i democràtica, es pot reivindicar tot./Tots els partits catalans també s'han referit avui al què es va veure ahir al Camp Nou, immersos com estan en plena pre-campanya electoral./Fa uns minuts ha començat la segona aturada parcial d'avui als autobusos de Barcelona./Les famílies que vulguin adoptar un nen del Marroc, hauran de residir allà. És una decisió del Ministeri de Justícia d'aquell país que afecta 25 famílies catalanes./Si en fem una ànalisi merament esportiva, el clàssic d'ahir va ser dels millors que s'han vist últimament: es van repartir els gols, els pals... i els punts....El Barça queda igual, vuit punts per davant del Madrid./Aquest matí, el Palau Blaugrana ja hem vist l'entrenament dels Dallas Mavericks, que demà s'enfrontaran al Barça Regal en en un partit amistós amb el segell de l'NBA./És una pel·lícula sobre la memòria, les relacions humanes i les tecnologies del futur.

El Ministre d'afers estrangers considera que els manifestacions independentistes d'ahir al camp del Barça donen mala imatge i perjudiquen la marca Espanya perquè transmeten un missatge de desunió davant els possibles inversors estrangers. Des del PP català diuen que va ser una manipulació que perverteix l'ànima de l'esport i l'essència del Barça. Per Convergència i Unió va ser una manifestació lliure i pacífica.

El Marroc es tanca a les adopcions internacionals. A partir d'ara només podran adoptar els qui resideixin al país. La nova instrucció afecta 25 famílies catalanes, que ja tenien nens assignats en orfanats marroquins. Esperen que la circular no se'ls apliqui retroactivament.

Els coneixen com els guilles. Són el grup d'intervenció ràpida dels Mossos d'Esquadra. Van amb motocicleta i això els permet d'arribar els primers quan hi ha un incident. Detenen una mitjana de 30 persones al mes per delictes relacionats amb la seguretat ciutadana com ara petits robatoris o furts.

El Barça i el Reial Madrid empaten a dos un clàssic intens en què Messi i Cristiano Ronaldo es reparteixen els gols. Així, els blaugrana mantenen els 8 punts d'avantatge sobre els blancs. Els de Mourinho reclamen un penal a Ozil i , els de Vilanova, un altre a Iniesta.

Pel govern espanyol les manifestacions del partit d'ahir perjudiquen la marca Espanya. POLÈMICA AL CAMP.

El Marroc frena les adopcions. 25 FAMÍLIES CATALANES ESTAVEN EN TRÀMITS.

Grup d'intervenció ràpida. SÓN ELS PRIMERS QUE ARRIBEN ALS LLOCS.

Messi i Cristiano empaten. EL BARÇA MANTÉ ELS 8 PUNTS DE RENDA

Manifestacio al centre de Barcelona, convocada pels sindicats majoritaris, per un treball digne i contra les retallades socials. La marxa d'avui, segons els convocats, podria ser l'embrio d'una convocatoria de vaga general, a mitjans de novembre, que s'extendria a diversos països del sud d'Europa. Les mateixes reivindicacions, treball digne i drets socials, s'han sentit també en una altre manifestació a Girona.

Diada castellera multitudinaria a Tarragona amb presencia d'alguns dels liders politics catalans. L'arribada d' Artur Mas ha estat acompanyada pels assistents cantant els Segadors i amb crits en pro de la independencia. Sobre l'altre acte de masses del dia a Catalunya, el Barça Madrid, Alicia Sanchez-Camacho ha dit que no es de sentit comu barrejar la política amb l'esport.

La mare del nen segrestat a Barcelona i alliberat pels mossos encara se sent amenaçada i afirma haver viscut les pitjors hores de la seva vida. En declaracions a TVE dona mes detalls dels segrest. Hi ha, per ara, tres detinguts i la policia busca tres implicats mes.

El partit d'avui entre el Barcelona i el Madrid, el primer desde la Diada historica, arriba amb una gran carrega de simbolisme politic. Hem buscat l'opinio d'analistes que hi veuen un esdeveniment d'abast global que pot sorprendre al mon, tot i que no serà facil que l'entenguin i destaquen la importancia de mantenir el civisme.

En esports tota l'atenció la centra el classic d' aquest vespre entre Barça i Madrid. Finalment Gerard Pique ha quedat fora de la convocatoria d'un equip blaugrana, que vol donar un cop a la lliga sumant la setena victoria seguida i situant-se amb 11 punts d'avantatge sobre els blancs. L'equip de Mourinho ha arribat aquest migdia a Barcelona.

El president de la Generalitat adverteix que Catalunya no ha de caure en les provocacions que aixeca el proces sobiranista tant des de fora com des de dins del pais. I anima, davant les joventuts nacionalistes, a Girona, a no fer cas dels discurs de la por. Alicia Sánchez Camacho, des del partit Popular, ha acusat avui a Mas de portar a Catalunya a abocar-se al precipici per no saber gestionar els pressupostos. L'actualitat politica del dia passa tambe per diversos actes del PSC, Inicitiva i Esquerra Republicana.

Es l'afirmacio del , fins fa molt poc, conseller del Banc Central Europeu, Jose Manuel Gonzalez Paramo. Un dels espanyols mes influents en economia i ara professor visitant de l'IESE, la prestigiosa escola de negocis de l'Universitat de Navarra ha parlat amb Televisio Espanyola de les perspectives de treball dels joves i dels emprenedors.

El fenomen mediatic i juvenil de la saga Crepusculo converteix en una festa pels fans i el primer cap de setmana del Festival de cinema de Sitges. La presencia d'un dels actors de la saga, anima l'ambient a l'entorn del genere mes popular d'un certamen que arriba a la seva edicio numero 45 amb mes de 250 projeccions.

300 corredors participen a la "Trenkakames", la cursa de llarga distancia (82 quilòmetres) que recorre el Baix Penedes. Es una de les 16 curses que puntuen a la copa catalana, en un esport de resistencia que vol un gran esforç fisic. Els metges adverteixen que a mes d'entrenar els cada cop mes nombrosos federats s'han de fer diverses proves mediques.

Mourinho diu que Madrid i Barça arriben al classic de dema al Camp Nou igualats de forces. Assegura que el seu equip ha canviat la mentalitat i que ja hi confia cegament. Els blancs no tenen cap baixa mentre que els blaugrana comprovaran aquesta tarda si Pique es recupera a temps per substituir Puyol.

El president de la Generalitat adverteix que Catalunya no ha de caure en les provocacions que aixeca el proces sobiranista tant des de fora com des de dins del pais. I anima, davant les joventuts nacionalistes, a Girona, a no fer cas dels discurs de la por. Alicia Sánchez Camacho, des del partit Popular, ha acusat avui a Mas de portar a Catalunya a abocar-se al precipici per no saber gestionar els pressupostos. L'actualitat politica del dia passa tambe per diversos actes del PSC, Inicitiva i Esquerra Republicana.

Es l'afirmacio del , fins fa molt poc, conseller del Banc Central Europeu, Jose Manuel Gonzalez Paramo. Un dels espanyols mes influents en economia i ara professor visitant de l'IESE, la prestigiosa escola de negocis de l'Universitat de Navarra ha parlat amb Televisio Espanyola de les perspectives de treball dels joves i dels emprenedors.

El fenomen mediatic i juvenil de la saga Crepusculo converteix en una festa pels fans i el primer cap de setmana del Festival de cinema de Sitges. La presencia d'un dels actors de la saga, anima l'ambient a l'entorn del genere mes popular d'un certamen que arriba a la seva edicio numero 45 amb mes de 250 projeccions.

300 corredors participen a la "Trenkakames", la cursa de llarga distancia (82 quilòmetres) que recorre el Baix Penedes. Es una de les 16 curses que puntuen a la copa catalana, en un esport de resistencia que vol un gran esforç fisic. Els metges adverteixen que a mes d'entrenar els cada cop mes nombrosos federats s'han de fer diverses proves mediques.

Mourinho diu que Madrid i Barça arriben al classic de dema al Camp Nou igualats de forces. Assegura que el seu equip ha canviat la mentalitat i que ja hi confia cegament. Els blancs no tenen cap baixa mentre que els blaugrana comprovaran aquesta tarda si Pique es recupera a temps per substituir Puyol.

La Generalitat preveu problemes per continuar pagant els ajuts de la llei de la dependència. Es tem, sobre tot, per les 45 mil noves sol.licituds que es calcula que es produiran en els propers mesos.... El govern central ha retallat un 16% la partida social del pressupost i el conseller de benestar social parla de des-lle-ialtat. Des del PP català diuen que l'executiu d'Artur Mas es dedica a la queixa sistemàtica i que no ha tingut la valentia de presentar uns pressupostos.

Els mossos d'esquadra alliberen un nen colombià d'onze anys segrestat a Barcelona. Els segrestadors demanaven un rescat de 5 milions d'euros i s'havien plantejat la possibilitat de matar-lo.

Els bisbes catalans fan públic un comunicat on defensen el valor de totes les opcions polítiques. Contesten així la conferència episcopal espanyola que ha criticat les opcions sobiranistes que, diuen, atenten contra la unitat d'Espanya.

Obre les portes a Barcelona el festival de reciclatge Drap Art. S'hi poden veure obres d'art fetes amb tot tipus de materials, amb l'objectiu de conscienciar de la necessitat d'un consum responsable i sostenible.

El sisè clàssic de l'any s'acosta... Serà el tercer de la temporada i si guanya, el Barça podria situar-se a 11 punts del Reial Madrid. Xavi diu que una victòria els donaria molta moral, pero no la lliga. El dubte és si Gerard Piqué podrà jugar.

CARTA DELS BISBES CATALANS. Asseguren que totes les opcions polítiques tenen legitimitat moral

Els bisbes catalans defensen la legitimitat moral de totes les opcions polítiques. LLIBRERIA Això és el que diuen en una carta feta pública avui sobre les leccions del 25-N i que apareix com una resposta a les afirmacions de la Conferència Episcopal espanyola. Els bisbes espanyols advertien de la desintegració unilateral d'Espanya i que no es podia actuar contra l'interès general espanyol.

29 MILIONS MENYS EL 2013. Cleries acusa l'Estat de "deslleial" per retallar en la llei de la dependència

Nou creuament d'acusacions entre la Generalitat i el govern espanyol per les retallades als pressupostos. I és que Catalunya rebrà l'any vinent 29 milions d'euros menys per a la llei de dependència, segons els COnseller de Benestar i Família

NEN SEGRESTAT

Els mossos d'esquadra han alliberat un nen d'11 anys segrestat a Barcelona pel que demanaven un rescat de 5 milions d'euros. El menor, de nacionalitat colombina, el van trobar en un pis lligat de peus i mans i molt sedat. De moment hi ha dos detinguts.

AJUNTAMENT DE BARCELONA. Aprovat el Pla d'Acció Municipal amb l'abstenció del PSC

A l'Ajuntament de Barcelona, l'alcalde Xavier Trias ha aconseguit aprovar aquest matí el Pla amb les prioritats del seu mandat

VAGA D'AUTOBUSOS A BARCELONA. Els convocants han acordat noves aturades parcials per diumenge

I fa poc més d'una hora que ha acabat la vaga d'autobusos a Barcelona... sense incidents destacables

EL CLÀSSIC

El Barça comença a preparar el classic contra el Madrid amb Piqué entrenant-se al gimnàs. El central blaugrana té complicat jugar diumenge i de fet és baixa per als pròxims partits de la selecció. Xavi Hernández diu que guanyar els de Mourinho seria un cop important, però no definitiu.

L'ESPANYOL

L'Espanyol buscarà demà a Valladolid una victòria que li doni aire per sortir de la crisi esportiva i institucional. El president Ramon Condal va renunciar anit a presentar-se a les pròximes eleccions per la pressió de la massa social i el consell del màxim accionista Daniel Sánchez Llibre

TEATRE A GIRONA

La nova adaptació de Macbeth, de Shakespeare, va sorprendre anit al Festival Temporada Alta de Girona

Els mossos d'esquadra alliberen un nen d'11 anys segrestat a Barcelona pel que demanaven 5 milions d'euros de rescat. El nen, de nacionalitat colombina, el van trobar a un pis lligat de peus i mans i molt sedat. Al mateix lloc van trobar un escrit amb instruccions de com matar-lo en cas que la policia el descobrís. De moment hi ha dos detinguts. CÀMERA Bon dia! La policia creu que es podria tractar d'un grup organitzat de sis persones el cap dels qual hauria coincidit a la presó amb el pare del noi.

Catalunya rebrà 29 milions d'euros menys per a la llei de la dependència el 2013 segons el conseller de Benestar i familia. Tot i que, segons Josep Lluis Cleries enguany tancarà amb 45 MIL noves sol.licituds. Cleries diu que la retallada deixa la Generalitat en una situació límit i les entitats del 3r sector asseguren que gairebé anul.la la llei.

Làmpades fetes amb taules de planxar o escultures construides amb raspalls de dents o mobles de fusta vells. El reciclatge es converteix en art en el Festival Drap-Art que obre portes avui al CCCB de Barcelona. Més de 150 artistes d'arreu el món exposen les seves obres fins el 14 d'octubre.

El Barça ha començat a preparar aquest matí el clàssic contra el Reial Madrid. Piqué s'ha entrenat al gimàs i és difícil que pugui jugar diumenge. Xavi Hernández diu que guanyar els blancs i treure'ls 11 punts seria un cop molt gran, tot i que la lliga no estaria sentenciada.

Ha estat tres dies segrestat en un pis de Barcelona lligat i sedat. ALLIBERAT UN NEN D'11 ANYS.

Menys diners per a la dependència. 45.000 NOVES SOL·LICITUDS ENGUANY.

Festival Drap-Art. EL RECICLATGE ES CONVERTEIX EN ART.

Xavi vol donar un cop d'autoritat. PIQUÉ SEGUEIX ENTRENAT-SE AL GIMNÀS.

Tots els partits catalans amb la màquina electoral en marxa. L'esquerra independentista ha intentat tota la tarda d'avui arribar a un acord per anar plegats a les eleccions.... Al final, però , fracás. Fa pocs minut han informat que ha estat impossible formar una coalició electoral. Al PSC, mentrestant, continua el debat sobre quines propostes defensen. Avui Ángel Ros, un dels impulsors del manifest que demana un referendum d'autodeterminació, diu que la inicitiva és una resposta a les aspiracions dels ciutadans de Catalunya.

La policia deté a Palma de Mallorca un jove de 21 anys a qui acusa de voler fer un gran atemptat. Sembla que el detingut, que ja tenia 140 quilos d'explosius, volia fer-los esclatar a la universitat de les Balears.

Brusel.les demana a les centres nuclears europeas, entre les quals Ascó i Vandellós, que inverteixin en millorar la seguretat. De les centrals catalanes en questionen els plans d'emergència en cas d'inundacion i d'altes temperatures.

Creix un 35% el número de dones majors de 40 anys que recorre a técniques de reproducció assistida. Els especialistes constanten que les dones són mares cada vegada més tard.

Cesc Fàbregas explica a Televisió Espanyola que el Barça afronta el clàssic de diumenge amb confiança i tranquil·litat. L'equip es tornara a entrenar demà pendent de l'evolució de Piqué, que continua treballant per seu compte per poder recuperar-se a temps.

Fa uns minuts s'ha acabat la reunió dels partits pro-independentistes al Parlament. La trobada era per mirar de refer els ponts que els uneixen i explorar la possibilitat de formar una coalició electoral. BETA Representants d'Esquerra Republicana, Solidaritat, Reagrupament i Democracia Catalana han estat reunits prop de quatre hores a la cambra catalana i ara cada formació analitzarà per separat el resultat de la trobada abans de donar a conèixer una possible posició conjunta. Així ho explicava la representant d'ERC./Una burilla llençada des d'un vehicle va originar l'incendi de l'Alt Empordà que aquest estiu va arrassar 14 mil hectàrees. Així li han explicat aquesta tarda els investigadors al conseller d'interior Felip Puig, qui assegura que s'arribarà fins al final de la investigació./Els sindicats d'ensenyament denuncien que de mitjana, hi ha una substitució sense cobrir a cada centre. Això, diuen, com a conseqüència de les retallades./El Barça començarà a preparar demà el partit de diumenge contra el Reial Madrid al Camp Nou. Tito Vilanova comprovarà si Piqué està recuperat de la seva lesió i pot substituir el capità Carles Puyol./A tres dies del clàssic de futbol aquest matí s'ha fet un altre clàssic: el de la partida de golf que, tradicionalment, fan exjugadors dels dos equips./I a l'Espanyol l'Associació de Petits i Mitjans Accionistes ha anunciat que presentarà una candidatura per a les eleccions del 19 de novembre. L'entitat ha fet pública a més la seva disconformitat amb l'actuació de Ramon Condal, que va disoldre el Consell però s'hi tornarà a presentar./El festival de cinema de Sitges arrenca amb la projecció de la pel.lícula catalana "el cos", ópera prima del director Oriol Paulo, amb José Coronado, Belén Rueda i Hugo Silva