Enlaces accesibilidad
arriba Ir arriba

La trobada Mas-Wert centra l'atenció de la vetllada literària. ELS PLANETA MÉS POLÍTICS.

Macrooperació policial. 74 DETINGUTS I 120 ESCORCOLLS.

Talls elèctrics del 2010. 8 EMPRESES DEMANDEN ENDESA.

Partit decisiu. ESPANYA-FRANÇA, A LES 20:45 PER LA 1.

Artur Mas adverteix que si el govern espanyol impedeix fer una consulta al poble de Catalunya el contenciós s'haurà de portar als tribunals europeus. El president de la Generalitat també denuncia que, al seu parer, algunes reaccions del govern Espanyol no es corresponen amb un estat plenament democràtic.

Les farmàcies catalanes convoquen un tancament d'establiments pel dia 25 d'octubre. Les més de 3 mil farmàcies catalanes volen denunciar amb aquesta protesta l'impagament de més de 180 milions d'euros per part de la Generalitat.

Els acusats pel ensorrament del túnel de batuda de Sant Boi, on van morir 4 nens i 9 persones van resultar ferides, han ratificat avui que accepten una pena de dos anys de presó. Els familiars, de la seva banda, han cobrat ja indemnitzacins per valor de 2 milions 200 mil euros.

Els mossos d'esquadra detenen un pressumpte pedòfil per assetjar menors a través de jocs on-line. L'acusat, que ja tenia antecedents, va ser denunciat per dos nens catalans.

Espanya s'enfronta demà a França, al Vicente Calderón, en partit de classificació per al Mundial del 2014, i amb el lideratge de grup en joc. Vicente del Bosque podria apostar novament per Cesc a la posició de 9 davant d'una selecció francesa que vol revenjar-se de la derrota a la passada Eurocopa.

L'homenatge al President Companys, afusellat per la dictadura franquista avui fa 72 anys, s'ha celebrat amb la campanya electoral com a teló de fons i en ple debat sobiranista. Des de bon matí, la majoria de partits han fet les tradicionals ofrenes florals. Els actes coïncideixen amb l'advertència llençada pel president Mas que caldrà buscar l'empara d'Europa si el govern central NO admet la consulta per la independència./Mentrestant, la líder del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, és a Bilbao on avui participa a la campanya electoral al País Basc. Allà ha alertat del que creu que són "nacionalismes excloents" i ha dit que tant Mas com el líder del PNB, Iñigo Urkullu, pretenen ser Mesies enlloc de governants./Les famílies dels 4 nens morts i dels 9 ferits en l'accident del camp de beisbol de Sant Boi de Llobregat l'any 2009 han arribat a un acord amb l'ajuntament i, pertant, no hi ha hagut judici./I a Sant Carles de la ràpita, els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 78 anys com a pressumpte autor de la mort de la seva dona./A Barcelona es posa en marxa un nou servei de recollida a domicili de roba usada./Andreu Fontàs marxa cedit al Mallorca fins a final de temporada./Segona Divisió, el Girona ja suma els mateixos punts que l'any passat en tota la primera volta. Ahir li va fer 5 gols al Recreativo. el primer, de penalt transformat per Jandro./A la lliga de bàsquet, el Barça Regal ja té la primera victòria després de superar l'UCAM Múrcia per 87 a 68./Coincicint amb l'anniversari de l'afusellament de Lluís Companys, s'ha inaugurat al Castell de Montjuïc una exposició fotogràfica sobre la figura del president

Artur Mas assegura que si l'estat NO els permet fer una consulta sobre la independència internacionaitzará el conflicte i fins i tot buscarà l'empara als tribunals europeus. El PSC li demana que es desmarqui dels sectors més radicalitzats de Convergència a les l'ofrenes a la tomba de Companys, que enguany s'han convertit en actes de precampanya... La Presidenta del PP català fa una crida desde Bilbao a superar els nacionalismes excloents.

Detingut un presumpte pedòfil per assetjar una cinquantena de menors a través dels jocs en línia. Sota amenaces i coaccions els obligava a fer-se fotografies o videUs de contingut sexual. L'acusat, que té antecedents, l'han detingut gràcies a la denúncia de dos nens catalans. 27 persones més han estat detingudes en una altra operació contra la pornografia infantil.

Les famílies dels 4 nens morts i dels 9 ferits en l'accident del camp de beisbol de Sant Boi de Llobregat arriben a un acord amb l'ajuntament i eviten el judici. Els acusats reconeixen la seva responsabilitat i accepten una condemna de 2 anys de presó. Les famílies ja han rebut 2 milions 200 mil euros d'indemnització.

Andreu Fontàs marxa cedit al Mallorca fins a final de temporada. El defensa no comptava per a Tito Vilanova i espera tenir més oportunitats al conjunt balear, que en l'últim mes ha patit la lesió de 4 jugadors importants, especialment a la defensa.

Mas diu que internacionalitzarà el conflicte el dia de l'homenatge a Companys. OFRENA EN PRECAMPANYA.

Detingut un presumpte pedòfil. ASSETJAVA MENORS QUE JUGAVEN ON-LINE.

Acord per evitar el judici. ELS ACUSATS RECONEIXEN LA SEVA CULPA.

Fontàs, al Mallorca. MARXA CEDIT FINS A FINAL DE TEMPORADA

El consell nacional conjunt de Convergencia i Unió democràtica proclama Artur Mas com a candidat de la coalició als comicis del 25 de novembre. Mas ha recordat que sent que han d'estar al costat del poble i que han de ser els catalans els qui han de decidir el que ha de ser Catalunya. El PSC també ha fet aquest matí Consell nacional per aprovar las candidatures del partit de cara el 25N que encapçalarà Pere Navarro. El candidat socialista ha acusat Artur Mas de fer un discurs mesiànic per tapar amb banderes les retallades i la crisi.

Operació de la Guardia Civil , a Barcelona i a Vilanova del Camí , contra una xarxa internacional especialitzada en la falsificació de documents a gran escala. Segons ha sabut TVE, s'han fet al menys quatre escorcolls i en l'operació, que continua oberta, hi ha ,de moment, quatre detinguts.

Unes 85.000 persones visiten aquests dies la fira del Turró d'Agramunt, considerada un termòmetre fiable de com es presenta pel sector la campanya de Nadal. A més de confirmar les bones perspectives, els visitants han pogut tastar varietats cl'assiques i novetats i veure el procès d'el.laboració.

Quaranta anys després de la tragèdia als Andes, els membres de l'equip de Rugbi sobrevivents de l'accident de l'aviò Xilè, que van resistir menjant carn humana, s'han trobat per recordar un drama que ha marcat les seves vides. Han fet un partit de rugbi commemoratiu i ,sobretot, han fet reviure un esperit d'equip que els va ajudar... a salvar.se!!!

Victòria dels catalans Marc Márquez i Dani Pedrosa al Gran Premi del Japó de Motociclisme. Per primera vegada, tres espanyols ocupen tot el podi de la màxima categoria de MotoGp. Per la seva banda, Fernando Alonso acaba tercer a Corea, i Sebastian Vettel és el nou líder del Mundial.

El ministre d'economia, Luis de Guindos, afirma que la percepcio que ha rebut a Toquio tant del Fons Monetari Internacional com dels paísos de la Unió Europea i altres institucions és que hi ha un mes alt grau d'optimisme en relació a la situació d'Espanya que fa uns mesos. Desde aquesta reunió al Japó del FMI, la directora de l'organisme Cristine lagarde ha afirmat que les economies avançades han de fer els ajustos fiscals pero adaptats a les necessitats i al ritme de cada país.

Intensa activitat de cara a les elecions de novembre a les formacions politiques catalanes. El partit popular de catalunya ha presentat a Barcelona els seus caps de llista, ERC ha ratificat Oriol Jonqueras com a candidat per encapçalar la candidatura per Barcelona i el Consell Nacional d'Iniciativa Verds ha proclamat Joan Herrera com a candidat a la presidencia.

Creix el mercat de lloguer de cotxes "persona a persona", per aprofitar al maxim les moltes hores en que el particular no fa servir el seu vehicle. La iniciativa va neixer fa un parell d'anys al Regne Unit però ja te milers d'usuaris aqui.

La pelicula franco alemana "Holy Motors" es la gran guayora d'aquesta edicio del Festival de cinema de Sitges, amb cinc premis, entre els quals millor pel.licula i millor director. Aquesta fabula urbana i magica suposa el retorn a la direccio de Leos Carax despres d'anys de silenci.

Victoria de la seleccio espanyola de futbol davant Bielorrussia per 0 gols a 4 en partit de classificacio pel Mundial de 2014. El gran protagonista ha estat el davanter del Barça Pedro Rodriguez que ha marcat 3 gols. Un altra blaugrana, Leo Messi, marca 2 gols en la victoria d'Argentina davant l'Uruguai.

Milers de persones han omplert la plaça de Catalunya, a Barcelona, amb motiu de la festa de la Hispanitat per reivindicar la doble condició de catalans i d'espanyols i fer sentir la seva veu contrària al procés independentista. L'acte ha rebut el suport de dirigents del PP i de Ciutadans.

La conversa entre el Rei i Rajoy, en que el monarca s'hauria referit a les paraules del ministre d'educació sobre "espanyolitzar els nens catalans" és una de les imatges més comentades del dia. A la recepció posterior, el Princep ha afirmat que Catalunya no és un problema i ha demanat que es rebaixi la tensió.

No tothom, a Catalunya, s'ha volgut sumar a la festa del 12 d'octubre. A 14 escoles i instituts els alumnes han optat per anar a classe i fer tot tipus d'activitats de contingut polític. També han decidit anar a treballar una part de treballadors a ajuntaments i a un centre d'atenció primària.

El pont del Pilar omple les establiments de turisme rural fins a un 80 per cent de la seva capacitat, en part gràcies a les moltes ofertes d'oci que arrodoneixen l'estada. Un balanç molt similiar al dels hotels de Barcelona, on avui, per cert, molts comerços i grans superfícies han obert portes amb una irregular afluència de clients.

El moviment cívic "Plataforma d'Espanya i catalans" omple la plaça de catalunya de Barcelona per reivindicar que catalunya som tots i fer una aposta ferma contra la independència i a favor de la unitat i l'entesa. Han lleguit un manifest en què exigeixen que es digui la veritat sobre les conseqüències de la independència. Tot i que el moviment s'ha desvinculat de qualsevol implicació política, l'acte ha comptat amb el suport de destacats dirigents del PP català i de Ciutadans.

14 escoles catalanes obren seguint la crida del col.lectiu "Escola en català"....Han fet xerrades i tallers perquè no poden fer classe. També han obert alguns ajuntaments com el de Girona que ha deixat en mans dels treballadors anar-hi o fer festa. Hi ha anat una quarta part de la plantilla. Al CAP de sarrià de Ter ha treballat un terç del personal.

Aquests 3 dies de festa marquen l'inici de la temporada a les comarques de muntanya. Els establiments de turisme rural amplien l'oferta d'activitats per captar clients i registren una ocupació del 80%. És la mateixa que hi ha als hotels de Barcelona, una de les ciutats més visitades aquest dies juntament amb Madrid i Granada.

La selecció espanyola de futbol juga aquest vespre a Minsk contra Bielorússia, el segon partit de la lligueta de classificació pel Mundial de Brasil. El fred serà un dels enemics avui del combinat espanyol que dimarts jugarà contra França. I la sub-21 ja té peu i mig al campionat d'Europa després de golejar per 5 a 0 Dinamarca.

Nova polèmica, avui, entre el govern central i el de la Generalitat. I és que Soraya Sáenz de Santamaría i el ministre Margallo diuen que la inestabilitat política que creen les derives nacionalistes son la causa de la desconfiança dels mercats i ho relacionen amb que Standard and poor's hagi rebaixat la nota del deute espanyol fins a quasi el "bo escombraria". Margallo, a més, ha vingut a comparar nacionalisme amb nazisme i marxisme.

El PSC ha demanat la reprovació del ministre Wert. Creuen que les seves declaracions sobre españolitzar els alumnes catalans són desafortunades, inconstitucionals i provocadores.

Els universitaris catalans han anat avui a la vaga en protesta per l'augment de taxes que arriba al 65%. Grups d'estudiants han tallat a primera hora la Diagonal i la Ronda de Dalt de Barcelona.

Trànsit preveu que uns 500 mil vehicles surtin de Barcelona amb motiu del cap de setmana llarg del Pilar. S'espera que les carreteres de muntanya siguin les mes transitades.

I, en Esports, el seleccionador espanyol de futbol, Vicente Del Bosque ha anunciat que Andrés Iniesta no jugarà demà contra Bielorusia i el reservarà pel partit de dimarts contra França. D'aquesta manera el mantxec no es podrà veure les cares al terreny de joc, amb el seu ex company del Barça, Aleksander Hleb.

Els universitaris catalans han sortit avui al carrer en contra de les retallades en educació i de l'augment de taxes... Un increment que, en alguns casos, ha estat de més del 65 per cent. Denuncien que alguns estudiants no poden continuar amb la carrera mper culpa de l'encariment./El debat sobre el model educatiu català continua ben viu. El govern català considera que la intenció de Wert d' espa-nyolitzar els alumnes catalans és franquista i el PSOE ha demanat la reprovació del ministre al Congrés dels Diputats... En canvi els populars catalans tanquen files entorn el ministre d'educació./La tensió política avui també ha tingut una derivada econòmica.... Després que l'agència de qualificació Standard& Poor's hagi rebaixat la nota del deute espanyol. El ministre d'Afers Estrangers, José María García Margallo, ha assegurat al Congrés que els moviments sobiranistes debiliten la posició d'Espanya als mercats..... En aquest sentit la vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría ha advertit el govern català que l'estabilitat política també cotitza en borsa. /Fa poc més d'una hora ha començat l'operació especial de trànsit amb motiu de la festivitat del Pilar. 500 mil cotxes sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre avui i demà./I ara us volem enseyar una imatge que des del 1928 NO es veia... És l'embassament de Sant Llorenç de Montgai, a la Noguera, gairebé buit. La companyia Endesa l'ha començat a buidar per a reparar dues comportes que no es poden tancar a causa dels llods que s'hi acumulen. Habitualment això es fa a l'estiu, però com que ha plogut poc i els pantants estan buits, Endesa ha decidit fer-ho ara./L'aturada de seleccions serveix a l'Espanyol per preparar a consciència els propers partits de lliga i al Barça Tito Vilanova aprofita el temps per veure en primera persona com treballa el filial. La selecció espanyola jugarà demà el partit de classificació pel mundial davant Bielorrússia./En handbol, el Granollers entra definitivament en concurs de creditors./ I el Barça de futbol sala juga aquesta tarda davant l'ARAS d'Azerbaiyan el segon partit de la primera fase de la Copa d'Europa./Raimon celebra que fa mig segle del seu primer concert a Barcelona, i ho fa amb una gira, que el porta per diverses ciutats europees.

Primera vaga del curs dels estudiants de les universitats catalanes, amb el suport de professors i personal d'administració i serveis, en contra de les retallades i l'augment de taxes de fins al 65%. Grups d'estudiants han tallat a primera hora la Diagonal i la Ronda de Dalt de Barcelona. Un important dispositiu dels Mossos ha impedit que un altre grup tallés l'AP-7 a la Universitat Autónoma. Al migdia s'han manifestat a les principals capitals de província.

El PSOE anuncia una moció de reprovació al congrés contra el Ministre d'Educació per afirmar que l'objectiu del govern és espanyolitzar els alumnes catalans. El PSC demana a Convergncia i Unió que trenqui els acords que té amb el PP en alguns ajuntaments. Pels partits nacionalistes aquestes declaracions afavoreixen les seves tesis. El PP diu que el govern d'Artur Mas vol catalanitzar l'escola.

D'aquí poc més de mitja hora comença l'operació especial de trànsit amb motiu de la festivitat del Pilar. Les principals retencions s'esperan a les carreteres que van cap a la muntanya. Per cert aquest matí, s'ha aixecat la prohibició de circular a menys de 90 km/h a les vies d'accés a Barcelona.

La Unió Ciclista Internacional decidirà aviat la sanció que imposa Lance Armstrong. L'Agència Antidopatge dels Estats Units li ha presentat un informe de 1.000 pàgines on acusa el 7 vegades campió del Tour de liderar el programa de dopatge més sofisticat de la història.

Els estudiants protesten contra les retallades i l'augment de taxes. VAGA A LA UNIVERSITAT.

Wert crea polèmica. EL PSOE EL VOL REPROVAR.

Operació sortida pel Pilar. VIES DE MUNTANYA, LES MÉS TRANSITADES.

Armstrong, contra les cordes. EL PROGRAMA DE DOPATGE MÉS SOFISTICAT.

El govern vol "espanyolitzar" els alumnes catalans. Ho ha dit avui el ministre d'educació que defensa que aquests estudiants han d'estar ogullosos també de ser espanyols. Les paraules del ministre han fet saltar la consellera d'ensenyament que diu que aquestes idees son preconstitucionals i acusa al govern d'Espanya de voler convertir Catalunya en provincia.

Una enquesta del centre d'estudis d'opinió diu que 3 de cada 4 catalans estan a favor d'un referèdum d'autodeterminació i un 20% en contra. L'enquesta també assenyala a CiU com a força guanyadora de les properes eleccions.

A partir de l'any vinent l'ajuntament de Barcelona crearà una nova zona on s'haurà de pagar per aparcar, la zona lila. També s'apujarà l'abonament del bicing, que doblarà el preu, i la tarifa de la grua que s'incrementarà un 5%.

Investigadors catalans creen el primer teixit que evita que la roba s'infecti amb bacteris. Aquest descobriment, aplicat a la roba i llençols dels hospitals, evitará milers d'infeccions als centres sanitaris.

La Selecció Espanyola de Futbol ja és a Minsk per enfrontar-se divendres a Bieloerússia en partit de classificació pel Mundial del Brasil. Vicente Del Bosque dubta entre Cesc i Torres com a davanter centre i prova Sergio Busquets com a defensa central per les baixes de Piqué i Puyol.

Gairebé tres de cada quatre catalans, el 74%, està a favor que es convoqui un referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya. Ho diu l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, feta just després del Debat de Política General al Parlament. L'enquesta també analitza la intenció de vot de cara al 25N. Tot i que hi ha un 35% cent d'indecisos, el resultat és contundent: CiU fregaria la majoria absoluta, Esquerra i iniciativa estarien en segon i tercer lloc, i el PSC i el PP s'ensorrarien.

Un cop coneguda l'enquesta, els partits han començat a valorar-la. De moment ho han fet el PSC i Iniciativa....

José Ignacio Wert

MINISTRE D'EDUCACIÓ

Convergència i Unió guanyaria les eleccions si es fessin ara. Un 26% dels enquestats pel centre d'estudis d'opinió tria aquesta opció política....El PSC perd més de 7 punts en intenció de vot i passaria a ser la quarta força al Parlament. Esquerra republicana i Iniciativa quedarien en segon i tercer lloc, i el Partit Popular de Catalunya en cinquè. Gairebé un 35% dels enquestats encara NO ha decidit què votarà. I al congrés el Ministre d'Educació ha dit que el seu objectiu és "espanyolitzar els alumnes catalans perquè se sentin tan orgullosos de ser espanyols.

Les 13 famílies de les víctimes en l'accident del camp de beisbol de Sant Boi de Llobregat accepten la indemnització de més de dos milions d'euros ratificada ahir al ple municipal. Els tres acusats, dos tècnics municipals i el constructor, accepten la pena de dos anys de presó. 4 nens van morir, i 7 nens més i dos adults van resultar ferits.

Un milió sis-cents mil catalans, el 22% de la població, viu per sota del llindar de la pobresa, amb menys de 8500 euros l'any. Són dades de l'última enquesta sobre condicions de vida de la població a Catalunya, que apunten que 3 de cada 10 catalans viu en risc d'exclusió social. El colectiu més vulnerable són els menors de 16 anys.

El Barça guanya els Dallas Mavericks per 99 a 85 amb una gran actuació de Juan Carlos Navarro i Pete Mickael, que van fer 19 punts cadascun. Els texans va pagar la baixa de la seva figura Dirk Nowitzki.

Convergència i Unió guanyaria les eleccions si es fessin ara. ENQUESTA DEL CEO.

Accident camp de beisbol de Sant Boi. LES FAMÍLIES ACCEPTEN LA INDEMNITZACIÓ.

Enquesta condicions de vida. UN 22% DELS CATALANS, EN RISC DE POBRESA.

Torna el millor Navarro. EL BARÇA GUANYA DALLAS SENSE NOWITZKI.